• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Yeni renkleri görür görmez mesaj attım instagramdan. Boyama işlemini yapabileceklerini söylediler yarın görüşeceğiz. Turkuaz ile Navy arasında kaldım açıkçası 💙
Elimizdeki molenti yeni renklerle modifiye edebiliyor muyuz? bilgisi olan var mı?

Merhaba, uzun zamandır kullandığım Tchibo değirmen artık kendini bırakınca G50 siparişi verdim. V60 ve çok nadiren de moka pot ile demleme yapıyorum. Commandante alsam mı diye çok düşündüm ama malûm fiyat... Umarım sağlam bir üründür ve verdiğimiz meblağın karşılığında yıllarca kullanılabilir.

Molent g50 ile ilk demlemem ardından, genel yorumum kaliteli bir ürün. Önceki seramik değirmenime göre daha ince çekim yapmama rağmen acılık azaldı, zaten öğütülen kahveyi inceleyince önceki değirmenin kahveyi her boyda harman gibi kıydığını anladım. Bunda parçacıklar benzer boyda.
40 klikte bile v60 için ince denebilecek bir öğütme yaptı. Fakat toz çıkarmadığı için acılık yok. Dediğim gibi ürün gayet iyi duruyor.

Gelelim eleştirdiğim kısma, kavanoza bir kapak koyun be arkadaşım... 1000 TL fiyatlı ürünün kavanozunun bir zahmet kapağı da olsun! Bu hakikaten ayıptır. Kavanoz ve kapağı fahiş fiyata ayrı satıyorlar, tamam yine satın ama değirmen alandan da bir zahmet kavanozun kapağı esirgemeyin! Kaç kuruşluk maliyet?
Kahvemi öğütüp pikniğe gidecek olsam, değirmenin kavanozunu kapatıp gidemeyeceğim. Gerçekten sinir edici bir detay. Ürün iade etmeyi zorunlu haller dışında hiç sevmem ve etik bulmam ama şeytan ne diyor iade et.

Merhaba, uzun zamandır kullandığım Tchibo değirmen artık kendini bırakınca G50 siparişi verdim. V60 ve çok nadiren de moka pot ile demleme yapıyorum. Commandante alsam mı diye çok düşündüm ama malûm fiyat... Umarım sağlam bir üründür ve verdiğimiz meblağın karşılığında yıllarca kullanılabilir.
2020 kasımdan beri kullanıyorum, espresso için
Bir sorun olmadı umarım böyle devam eder :D

Molent g50 ile ilk demlemem ardından, genel yorumum kaliteli bir ürün. Önceki seramik değirmenime göre daha ince çekim yapmama rağmen acılık azaldı, zaten öğütülen kahveyi inceleyince önceki değirmenin kahveyi her boyda harman gibi kıydığını anladım. Bunda parçacıklar benzer boyda.
40 klikte bile v60 için ince denebilecek bir öğütme yaptı. Fakat toz çıkarmadığı için acılık yok. Dediğim gibi ürün gayet iyi duruyor.

Gelelim eleştirdiğim kısma, kavanoza bir kapak koyun be arkadaşım... 1000 TL fiyatlı ürünün kavanozunun bir zahmet kapağı da olsun! Bu hakikaten ayıptır. Kavanoz ve kapağı fahiş fiyata ayrı satıyorlar, tamam yine satın ama değirmen alandan da bir zahmet kavanozun kapağı esirgemeyin! Kaç kuruşluk maliyet?
Kahvemi öğütüp pikniğe gidecek olsam, değirmenin kavanozunu kapatıp gidemeyeceğim. Gerçekten sinir edici bir detay. Ürün iade etmeyi zorunlu haller dışında hiç sevmem ve etik bulmam ama şeytan ne diyor iade et.
bence wp iletişimden yazabilirseniz yardımcı olurlar

Base model olup karton tüp kutuda gelenlerde yedek kavanoz ve kapak yok fakat tahta kutulu olan modellerde ekstra bir kapaklı kavanoz ile birlikte geliyor değirmen.

Bir süredir topuz ve kavanozun girdiği plastik kısım çıkıyordu. Pazartesi sabah İstanbuldan yurtiçi kargo ile gönderdim bugün öğleden sonra değirmenim sorunları giderilmiş, temizliği yapılmış bir şekilde geldi. İlgisi, sorunları çözmesi ve hızlı oluşundan ötürü İlhan beye buradan da bir kere daha teşekkürlerimi sunuyorum.

Kağıt filtreli filtre kahve makinası için hangi öğütüm aralığını önerirsiniz. Şimdilik 40-45 klik arasında öğütme yapıyorum g50de. Bu öğütüm ideal mi yoksa daha ince veya kalın ayar mı yapmalıyım ne dersiniz.

Kağıt filtreli filtre kahve makinası için hangi öğütüm aralığını önerirsiniz. Şimdilik 40-45 klik arasında öğütme yapıyorum g50de. Bu öğütüm ideal mi yoksa daha ince veya kalın ayar mı yapmalıyım ne dersiniz.
Ben de 42 gramaja göre 43 den başlayıp öğütüyorum, makinelerde akış sorunu ve ortalama kullanılan gramajın yüksekliği göz önünde bulundurulunca daha kalın öğütmeyi faydalı buluyorum. Ama kesinlikle bir sabiti yok, tada göre ayarlayacak şekilde 42-43 bence uygun bir başlangıç noktası. Eğer tek kişilik (max 20gr) demleme yapıyorsanız 40 klik de deneyebilirsiniz.

Ben de 42 gramaja göre 43 den başlayıp öğütüyorum, makinelerde akış sorunu ve ortalama kullanılan gramajın yüksekliği göz önünde bulundurulunca daha kalın öğütmeyi faydalı buluyorum. Ama kesinlikle bir sabiti yok, tada göre ayarlayacak şekilde 42-43 bence uygun bir başlangıç noktası. Eğer tek kişilik (max 20gr) demleme yapıyorsanız 40 klik de deneyebilirsiniz.
Bahsettiğiniz gibi birçok etken öğütmeyi etkileyebiliyor. Bu nedenle öğütüm değerinde sabit kalmamak gerek dediğiniz gibi . 42-43 değerleri benimde sık kullandığım değerler bardak sayısı arttıkça 1-2 tık kalın azaldıkça aynı şekil inceltiyorum duruma göre . Görüş ve önerileriniz içinde ayrıca teşekkürler.

Hario'nun şu Electro Solo cihazını bizim G50'nin miline oturtabilir miyiz acaba? :unsure: Motorlu G50 çok güzel olurdu. 🙄
1633510054631.png

Bugün g50 sipariş ederek ben de molent dünyasına katıldım. Umarım güzel bir deneyim olur. Hario değirmenden sonra nasıl farklar olacak göreceğiz. Tadım ve lezzet noktasında fincana ne kadar etki edecek merakla bekliyorum. Bu arada V60 için klik önerilerinizi de bekliyorum.

Bugün g50 sipariş ederek ben de molent dünyasına katıldım. Umarım güzel bir deneyim olur. Hario değirmenden sonra nasıl farklar olacak göreceğiz. Tadım ve lezzet noktasında fincana ne kadar etki edecek merakla bekliyorum. Bu arada V60 için klik önerilerinizi de bekliyorum.
Hayırlı olsun, güzel bir değirmen. Ben 34-39 arası oynuyorum. Huyunu suyunu bildiğim çekirdeklerde 34-36 klikle devam ederken, tanımadığım çekirdeği ilk 37 klikle başlatıyorum. Bu arada Cafec filtreler kullanıyorum.
Sibarist filtre kullanırken çok cüretkar bir değer olan 21'e kadar düştüm V60'da. Sonuç sıfır tıkanma.

Hayırlı olsun, güzel bir değirmen. Ben 34-39 arası oynuyorum. Huyunu suyunu bildiğim çekirdeklerde 34-36 klikle devam ederken, tanımadığım çekirdeği ilk 37 klikle başlatıyorum. Bu arada Cafec filtreler kullanıyorum.
Sibarist filtre kullanırken çok cüretkar bir değer olan 21'e kadar düştüm V60'da. Sonuç sıfır tıkanma.
Klasik kutulu 100 lü hario filtre için tecrübeleriniz neler, öneriniz var mı tıkanma problemine yönelik?

Klasik kutulu 100 lü hario filtre için tecrübeleriniz neler, öneriniz var mı tıkanma problemine yönelik?
Hollanda 100'lüsü kullanmıştım 1 paket, 40'lıda da Japon kullanmıştım. Fazla sallantıya, swirl-spin yapmaya kesinlikle gelmiyor diye hatırlıyorum. Hatta en son dökümden sonra çok hafif bir Rao spin yeterlidir. Bir de 4'lü dakikaları da görebilirsiniz Hollanda üretimlerinde.

Molent G50 ile,
100 lü poşet olanının beyazlatılmamış(natural) olanından 3 paket kullandım. Japon üretimi yazıyordu üstünde. Kesinlikle iş görür ama hemen üstteki(DenizKSK) yorum doğrudur. Fazla spin yapmaya gelmiyor, çok uzuyor demleme. Ustalık gerekiyor biraz.
Hario'nun kendi sitesinden v60 seti aldığımda hediye gelen 50 lı poşet filtre ise rezaletti.
40 lı kutulu olanını kullandım daha sonra. O da japon üretimi. Çok bariz farklar olmasa da işleri biraz daha kolaylaştırıyor diyebilirim. Kağıt kokusunu daha az alabiliyorum. 40lı kutu olanı tercih ederim.

1 günde kargo elime ulaştı. Ahşap kutu içerisinde sipariş etmiştim. Gerçekten çok şık olmuş. Değirmenin malzeme kalitesi gayet iyi. Yanında kahve de gönderilmiş. Bu açıdan molent ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. İlk denememi Petra coffee Etiyopya hunkute ile yaptım. Değirmeni 38 klik olacak şekilde ayarladım. V60 için gayet dengeli bir öğütüm elde ettim. Demlemeyi V60 üzerinde hario klasik 100 lü kutudaki kağıt filtre ile hazırladım. 15 Gr kahve ile 250 ml hamidiye su kullandım. Döküş olarak 50 ml ön demleme sonrasında 2 döküş halinde 100ml su kullandım. Demleme yaklaşık 2.45 de bitti. Fincanda gayet duru bir içim, limon, yeşil çay aromaları ve sonlara doğru da giderek belirginleşen laym tadı aldım. Kahve kutusu üzerindeki Tadım notlarını yakalamış oldum. Bir sonraki denemeleri Moka pot, türk kahvesi, frencpress ve V60 ile yapacağım. Tecrübelerimi tekrar buradan ilgili kahve severlerle paylaşacağım.

Yaklaşık bir seneden bu yana kullanıyorum. Türk kahvesi V60 çoğunlukta olmak üzere mokapot dinlemeleri yaptım. Şu ana kadar sadece ayar mekanizmasındaki küçük bilyelerin biri yerinden çıktı. WHATSAP üzerinden bu sorunu kendilerine ilettim aynı gün içinde yeni ayar mekanizmasını kargoladılar. Gayet memnunum.

Bugün öğütüm yaparken kolu çevirmemize yarayan ahşap topuzun çıktığını fark ettim bu normal mi?

Geri