• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Molent g50 için temizleme fırçası ne kullanıyorsunuz varmı tavsiyeniz acaba ?
Malum içinden çıkmıyor
Hani şu kadınların kullandığı allık fırçası mı oluyor ne oluyor, genişçe yumuşak bir şey, o bence girişi temizlemek için kabayı/tozları/parçacıkları almak için iyi olur ön temizlikte falan. Bende o yok ama ben yumuşak küçük bir resim fırçası kullanıyorum. Bir de diş fırçası kullanıyorum iyi oluyor çünkü burr'ün aralarında kalmış olup yumuşak fırçayla çıkmayan kahve birikintileri oluyor.

Molent'i espressoda kullanabilen var mı? 1 ayarında bile 16 grda 28 snde 2 katından fazla çıktı alıyorum, gidebileceğim bir noktada artık yok. Türk kahvesi ve espresso için bence iyi bir seçenek değil.

Molent'i espressoda kullanabilen var mı? 1 ayarında bile 16 grda 28 snde 2 katından fazla çıktı alıyorum, gidebileceğim bir noktada artık yok. Türk kahvesi ve espresso için bence iyi bir seçenek değil.
Kendi tecrübem yok ama forumda espresso deneyen arkadaşlar olmuştu. Genel kanaat G50'nin espresso için iyi sonuçlar vermediği yönündeydi. Zaten üst düzey el değirmenleri bile espresso konusunda sıkıntı oluşturabiliyorlar gördüğüm kadarıyla. G50'nin güçlü yanları daha çok 20-40 klik arası gibi düşünüyorum ben.

Edit: Türk kahvesi için fena sayılmaz aslında. Nadir yaptığım için aklımdan çıkmış ama 3-5 klik arasında fena olmayan fincanlar çıkıyor TK için.

Son düzenleme:
Ben flair ile kullanıyorum, idare ediyor diyebilirim. 3-4 klikte genellikle 1'e 3 oranında çıktılar alıyorum.

Ekli dosyalar

• E62F8CB1-361E-489F-9EF1-5BE056679FF9.jpeg
    E62F8CB1-361E-489F-9EF1-5BE056679FF9.jpeg
    67.9 KB · Görüntüleme: 96
ben genellikle 30-38 klik arasında, sıklıkla da 36 klikte kullanıyorum

Arkadaşlar bu değirmen için v60 klik sayısı nedir genel kabul görmüş.
35-40 arası diyebilirim. Genelde 37 klikte bırakırım. Çekirdeğin özel bir durumu yoksa pek oynamam. 35 klik altı ince diye düşünüyorum.

37 klik denedim bende ama biraz tıkanıklık yapıyor. Süre 15 gr için 3 dk. Oldu ve tat acı oldu.
Filtre kağıdı, kahve, döküş gibi değişkenler süreyi etkiliyor. Kronotrop'un bir kahvesini hatırlıyorum inanılmaz toz yapıyordu. Onu kalın öğütüyordum. Bazı kahveleri de ince öğütünce verim alıyorum. Klik sayısı biraz kişisel aslında. Yukarıda saydığım üç unsura ek nasıl keyif alıyorsunuz sorusu da işin içinde. En sağlıklısı deneyerek kendiniz keşfetmeniz diye düşünüyorum :)

molent kullandım 6 ay espresso için yetersiz.Commandanteye geçtim şuan memnunum.Molent filtre için üzmez ama espresso için yetersiz kalıyor malesef

Geri