• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Molent kullanmaya yeni başladım. Birkaç hususu merak ediyorum.
1-40 klik öğütüm yapıyorum, elekten geçirmeden v60 ile içince kahveye göre acılık ve ekşilik tadımı olumsuz etkiliyor. Türk kahvesi ve espressoda oldukça övülmüş pour over da deneyen arkadaşların fincanları nasıl acaba. Ben elekten geçirmeden içemiyorum. Toz üretimi fazla mı , g50 ile başka değirmenleri olan arkadaşlar varsa yorum yazabilir mi?
2-Toz için elemekten başka bir yol var mı, sonuçta comandante de toz üretiyor. Her ne kadar göreceli olsa da pudra gibi partiküller elenirse daha iyi bir fincan çıkar kanaatindeyim.
3-Forumda birçok yazı okudum. Değirmenlerin bıçakları, kesme ve parçalama, partiküllerin şekilleri, tozlanma hepsi iyi bir demleme için çok önemli. Bunlarla ilgili çalışmalar var, incelemeler, grafikler var. Molent acaba burr'leri üretirken ar ge ye ciddi bir pay ayırdı mı, denemeler yaptı mı, böyle bir burr a nasıl karar verildi. Eleştirilere göre geliştirmeler olacak mı?

Toz için kağıt havlu yöntemini deneyebilirsiniz.

Ben de şahsen statikten dolayı yapışan tozlardan çok memnunum. Kruveli değirmen gibi. Fincanı bozacak kabuk kırıntları ve az miktarda toz dışında birşey yapışmıyor gibi. Tarttığım çekirdekle öğtülmüş kahve arasındaki fark bir gramı bulmuyor

Son düzenleme:
Ben de statikten memnunum. Ancak statikten sonra da ciddi miktarda toz kalıyor.
A roasting lab Brazil Serra Negra 20 gram
Molent g50 43 klikte çektim. Statik cam kavanozda kaldı. Yukarıdaki kağıt havlu yöntemini de uyguladım.
Kağıt filtre hario 100 lü büyük poşet
V60 demlemesi 3.5 dakikayı geçti.
Serra negra dan eleyince aldığım meyve tatları ve sonrasında gelen fındık tadı yok. Elekten geçirince net hissettiğim tatları alamıyorum. Acılık baskın geliyor. Bu da zannımca tozlardan. Başka bir önerisi olan var mı? Bu durumu sadece ben mi yaşıyorum :)

Son düzenleme:
French press için 48 klik ile öğütüm yaptım. Kahvenin dibinde tozlar böyle kaldı. Sizce normal mi?

Ekli dosyalar

• IMG_20201119_182814.jpg
    IMG_20201119_182814.jpg
    114.9 KB · Görüntüleme: 105
Molent g50 43 klikte çektim. Statik cam kavanozda kaldı. Yukarıdaki kağıt havlu yöntemini de uyguladım.
Serra negra dan eleyince aldığım meyve tatları ve sonrasında gelen fındık tadı yok. Elekten geçirince net hissettiğim tatları alamıyorum. Acılık baskın geliyor. Bu da zannımca tozlardan. Başka bir önerisi olan var mı? Bu durumu sadece ben mi yaşıyorum :)
Bir öneride bulunacağım, zira tozdan ziyade fazla demleme kaynaklı acılık alıyor da olabilirsiniz.

Öncelikle filtreyi içdış/tersyüz ederek demleme yaparsanız biraz hızlanacaktır (20snye ye kadar fark yarattığı oldu bende). İkinci olarak da birkaç klik kalınlaşmaya gidin ve birebir aynı reçeteyi uygulayın. Süre 3 dakikanın altına inerse, acılık bariz bir azalma olacaktır diye düşünüyorum.

French press için 48 klik ile öğütüm yaptım. Kahvenin dibinde tozlar böyle kaldı. Sizce normal mi?
bu görüntünün değirmenden çok french pressle alakası var. benim french press de böyle süzüyor.

Bende de durum bu şekilde. 42 klikte kahve masası immersion dripper switch tarifini uyguladım. Aldığım süre 3.20. Kahve yatağıda çamurumsu. Bilmiyorum belki de bizim değirmenlerin kalibrasyonunda bir sıkıntı var.

Bende de durum bu şekilde. 42 klikte kahve masası immersion dripper switch tarifini uyguladım. Aldığım süre 3.20. Kahve yatağıda çamurumsu. Bilmiyorum belki de bizim değirmenlerin kalibrasyonunda bir sıkıntı var.
Tozlar üstte kalıyor, o yüzden hafif bir çamur örtüsü şeklinde görüntü oluşturuyor.. ve fincanda hiç acılık veya eksilik gibi yansımıyor.. sizde fincana kötü mü yansıyor?

Tozlar üstte kalıyor, o yüzden hafif bir çamur örtüsü şeklinde görüntü oluşturuyor.. ve fincanda hiç acılık veya eksilik gibi yansımıyor.. sizde fincana kötü mü yansıyor?
Evet. Bugün cleancup dan Ethiopia- Limu demledim. Başlangıçta acı, ılıklaştığında da ekşilikle birlikte acılık vardı.

Aynısı bugün başıma geldi. 42 klikte complexx etiyopya chelchele demledim kağıt havluyla tozları eledikten sonra, demlemeyi kısaltmasını beklerken filtre iyice tıkandı ve 4 dk.ya yakın bir demleme oldu.

Statiklenme iyi bir şey değildir sevgili arkadaşlar. Firmalar statiklenme olmasın diye yatırımlar araştırmalar kaplamalar yaparlar. Espresso da özellikle ciddi problemler yaratır.

Şu anda elimde 5 - 6 çeşit çekirdek var, bende ki durum bazı çekirdeklerde hiç olmuyorken bazı çekirdeklerde değirmenin altı ve cam kavanoz kaplanıyor. Bir kaç defa tıkanmayı bende yaşadım.

peki hangi manuel değirmende statiklenme en az (commandantedir kesin onun dışında) bilginiz var mı?
Statiklenme nedir tam olarak basit bir dille anlatabilirmi birisi? bir de değirmende klik üzerine yapışan kahveleri demlemeye katmak doğru mu? bence bu yapışma daha çok koyu kavrum kahveler de oluyor gibi yağlı olduğundan dolayı

Kabaca burr çelik olduğundan öğütüm için çevirirken metaller aralarındaki kahve aracılığı ile etkileşime giriyorlar bunda statik elektrik yaratıyor, hatta kuru yaz günlerinde nemli havaya göre daha çok statik oluşur, bu statik elektrik kahve taneciklerinin, tozunun uçuşarak düzensiz bir öğütüm olmasına sebep olur. Uçuşan taneler kahvenizi acılaştırır, düzgün olmayan öğütüm ekşiliğe sebep olabilir.

Geri