Bugün geldi G50 öğütücüm. Kutusu, minik not kağıdı, içeriği gayet güzel ve düzgündü. İlk deneme çekimimi de yaptım yaklaşık 30 gr kahve ile. Maksat o ilk makine-tezgah-torna havası kokusu gitsin. Leblebiler de boyut açısından referans olsun diye orada. Bir defa tamamen amatör olduğumu ve öyle teknik mikronlarla, eleklerle, su mineral değerleri, pH, ppm değerleri ile işim olamayacağını belirtmem gerekiyor

Bu arada şans bu ya, evde Buzdağı suyun 19lt damacanasını tüketiyoruz genel kullanımda.

Amacım sadece ömürlük bir öğütücü alıp bakımını yapıp, kahveden keyif almak.
34 sayfanın hepsini satır satır okuyup, ilk sıfırlamamı yaptım G50'de. Sonuna kadar sıkıp düşene kadar gevşettikten sonra 37 klik ile çekimimi yaptım ve sonuç aşağıdaki gibi. Çıplak bir amatör gözle bakınca çok çok başarılı. İnsanın TK çekip içesi geliyor.
Velhasıl sadece V60 ve TK çekimi yapacağım için bana fazlasıyla yeterli geldi G50. Sağolsun İlhan Bey'in WP üzerinden hızlı geri dönüşleri ve desteği sayesinde aynı kargo içerisine deri kaydırmazı da eklettim, çünkü unutmuştum onu. Sözü uzattım ama ben çok memnun kaldım, iyiki de almışım dedim. Bu arada bu deneme çekimini içmedim, bunun üzerine 2 ayrı çekim yapıp V60 ile kendime ve eşime sunum yaptım. Sonuç gayet keyifli.
Hario çakması o seramik ucuz öğütücüden sonra bu yağ gibi geldi.

Yapanların eline sağlık.