• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

kullandığınız değirmen molent g50 mi acaba ?
Evet G50. Ancak benim değirmenimde küçük bir mekanik problem vardı. İlhan bey sağolsun çok ilgilendi ve sorunu çözdük. Dün en son immersion dripper switch ile Cleancup'dan Colombia (natural bir çekirdek) demledim ve 40 klikte çok iyi sonuç elde ettim. Akış çok hızlıydı ve kahve yatağı tertemizdi. Gerçekten keyifli bir fincan elde ettim. Bu vesileyle İlhan beye ilgisi ve satış sonrası desteği için tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Bugün geldi G50 öğütücüm. Kutusu, minik not kağıdı, içeriği gayet güzel ve düzgündü. İlk deneme çekimimi de yaptım yaklaşık 30 gr kahve ile. Maksat o ilk makine-tezgah-torna havası kokusu gitsin. Leblebiler de boyut açısından referans olsun diye orada. Bir defa tamamen amatör olduğumu ve öyle teknik mikronlarla, eleklerle, su mineral değerleri, pH, ppm değerleri ile işim olamayacağını belirtmem gerekiyor ☺️ Bu arada şans bu ya, evde Buzdağı suyun 19lt damacanasını tüketiyoruz genel kullanımda.💦💧
Amacım sadece ömürlük bir öğütücü alıp bakımını yapıp, kahveden keyif almak.
34 sayfanın hepsini satır satır okuyup, ilk sıfırlamamı yaptım G50'de. Sonuna kadar sıkıp düşene kadar gevşettikten sonra 37 klik ile çekimimi yaptım ve sonuç aşağıdaki gibi. Çıplak bir amatör gözle bakınca çok çok başarılı. İnsanın TK çekip içesi geliyor.
Velhasıl sadece V60 ve TK çekimi yapacağım için bana fazlasıyla yeterli geldi G50. Sağolsun İlhan Bey'in WP üzerinden hızlı geri dönüşleri ve desteği sayesinde aynı kargo içerisine deri kaydırmazı da eklettim, çünkü unutmuştum onu. Sözü uzattım ama ben çok memnun kaldım, iyiki de almışım dedim. Bu arada bu deneme çekimini içmedim, bunun üzerine 2 ayrı çekim yapıp V60 ile kendime ve eşime sunum yaptım. Sonuç gayet keyifli.
Hario çakması o seramik ucuz öğütücüden sonra bu yağ gibi geldi. 🥳Yapanların eline sağlık.

Ekli dosyalar

• 20201126_133301.jpg
    20201126_133301.jpg
    122.3 KB · Görüntüleme: 221
Yaklaşık 2 hafta önce G50'nin çevirme kolunun topuzunda sıkıntı yaşadım ve İlhan Beye @Molent sadece durumu yazdım. Kendisi sağ olsun yeni kol gönderdi. Forum sayesinde kimden alışveriş yaptıysam esnaflıklarıyla örnek insanlar çıktılar.

İlk degirmenim molent g50 oldu. İyi yorumlar almisti ogutme tutarliligi. Bana bazi iri parcalar var gibi geldi, kenara 3-4parca ayirdim hatta sizin yorumunuz ne olur acaba. (37 klikte oguttum hic beklemedigim kadar hizli oguttu)

Ekli dosyalar

• IMG_20201128_230139.jpg
    IMG_20201128_230139.jpg
    141.2 KB · Görüntüleme: 153
  • IMG_20201128_220115.jpg
    IMG_20201128_220115.jpg
    93 KB · Görüntüleme: 148
İlk degirmenim molent g50 oldu. İyi yorumlar almisti ogutme tutarliligi. Bana bazi iri parcalar var gibi geldi, kenara 3-4parca ayirdim hatta sizin yorumunuz ne olur acaba. (37 klikte oguttum hic beklemedigim kadar hizli oguttu)
Sıfır noktasını yanlış ayarlamış olabilirsiniz aynı değirmeni kullanıyorum 37 için baya kalın geldi öğütüm fotoğraflara göre 🙄

Molentin klik siniri boyle biraz redclik comandanteye benziyor klik sayisi fazla, icime kurt dusurdunuz ya eminim sifir noktasindanda halbuki

İri parcalari kendim ayikladim ama diger parcalardami cok buyuk duruyor sizce, yatak temiz gobi geldi bana

Benim Molent de sanki forumda genel paylaşılan klik aralıklarına göre kalın öğütüyor. Belki yeni parti üretimde bir sorun vardır. Firmaya sordum cevap bekliyorum. Naturel etiyopyaları 32-33 klikte demliyorum, demleme 2:10-2:20 civarında bitiyor.

Dayanamadim 6 gram daha cektim ikisininde 37klik olduguna eminim ama bu daha ince oldu sanki, daha tatmin edici geldi bana

Ekli dosyalar

• IMG_20201128_232645.jpg
    IMG_20201128_232645.jpg
    124.6 KB · Görüntüleme: 185
Bu seferkini, daha yavas oguttum acaba fark ondan olabilirmi, onceki kalin versiyonu saniye tutup cok hizli cevirmistim

Ekli dosyalar

• 16065954189175153102952010700338.jpg
    16065954189175153102952010700338.jpg
    139.4 KB · Görüntüleme: 142
Geri