• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Benimki de fazla toz üretiyor gibi. V60 için 40 klikte öğütmeme rağmen demleme sonunda kahve yatağı çamurumsu gözüküyor. Petra Acme kullanıyorum, bu kahve özelinde böyle bi problem yaşama durumu var mıdır? Bilenler aydınlatırsa sevinirim.
Bazen demlemeden kaynaklı bütün tozlar üstte toplanıyor. Bir çay kaşığıyla hafifçe sadece üst tozlanma kısmını sıyırıp altına bakın, eğer normalse bu döküş tarzınızdan kaynaklanıyor olabilir.

Son okuduğum yorumlardan sonra Molent G50'yi almaktan tamamıyla vazgeçtim. Firma sorulara/sorunlara karşı cevap yazar mı diye bakıyorum fakat perşembeden bu yana bir cevap yazmadı. Başka alternatiflere yöneleceğim.

İlhan Bey kampanya yoğunluğundan dönüş yapamamıştır muhtemelen, mutlaka dönüş yapacaktır. Değirmen konusunda şüpheniz olmasın genel anlamda gerçekten kalitesi yüksek bir ürün, elinizde ki üründe sorun olursa destek olacaktır.

Son okuduğum yorumlardan sonra Molent G50'yi almaktan tamamıyla vazgeçtim. Firma sorulara/sorunlara karşı cevap yazar mı diye bakıyorum fakat perşembeden bu yana bir cevap yazmadı. Başka alternatiflere yöneleceğim.
Ben de üründen oldukça memnunum. Yakın fiyat bandındaki timemore ve cafflanoya kıyasla daha sağlam bir ürün

Selamlar,

Birkaç gündür değirmeni kullanıyorum. Değirmenin gövdesi ve bıçak arasında eksenel doğruluk açısından bir sıkıntı var gibi geldi bana. Bu konuda sizin de fikrinizi almak istedim. Bu videolarda eklediğim durum normal midir? Sizin değirmenler de bu şekilde mi?

Ayrıca bir sorum da paslanma ile ilgili. Bu değirmende ciddi derecede statik problemi yaşıyorum. Kahve içine bi damla su damlatarka bu problem çözülebiliyor fakat değirmen ve içindeki diğer bileşenler paslanmaz mı bu konuda emin olamadığım için sormak sitedim.

Edit 1 : imla
Edit 2 : Bu mesaj MOLENT'i kötülemek için yazılmamıştır. Sadece bu durumun normal olup olmadığı konusunda bilgi almak için yazılmıştır. Ülkemizde gerçekleşen bu tarz girişimleri desteklemek girişimcilik ekosistemi ve dolaylı olarak hepimizin yararına.

Sizin belirttiğiniz soruna İlhan Bey bir youtube konuşması sırasında açıklık getirmişti. O şekilde bir durumda herhangi bir problem olmadığından bahsetti sanırım belli bir klik sayısına kadar gelmesi normalmiş. Ama belli bir klik sayısından sonra geliyorsa problem yaratıyormuş
Molent kullanıcı olarak izlemeniz çok yardımcı olacaktır. Videonun linkini ekliyorum (25. dk itibariyle )

İkinici olarak İlhan Bey'e bence whatsapp üzeriden sorunları belirtmenizi öneririm kendisi hemen cevaplayıp çözüm sağlamaya çalışıyor. Yoğunluktan dolayı foruma bakamadığı düşünüyorum.

Bence yoğunluktan dolayı bakamadılar, whatsapp üzerinden yazdığınızda doğrudan sorulara cevap veriyor kendileri.

Selamlar,

Birkaç gündür değirmeni kullanıyorum. Değirmenin gövdesi ve bıçak arasında eksenel doğruluk açısından bir sıkıntı var gibi geldi bana. Bu konuda sizin de fikrinizi almak istedim. Bu videolarda eklediğim durum normal midir? Sizin değirmenler de bu şekilde mi?

Ayrıca bir sorum da paslanma ile ilgili. Bu değirmende ciddi derecede statik problemi yaşıyorum. Kahve içine bi damla su damlatarka bu problem çözülebiliyor fakat değirmen ve içindeki diğer bileşenler paslanmaz mı bu konuda emin olamadığım için sormak sitedim.

Edit 2 : Bu mesaj MOLENT'i kötülemek için yazılmamıştır. Sadece bu durumun normal olup olmadığı konusunda bilgi almak için yazılmıştır. Ülkemizde gerçekleşen bu tarz girişimleri desteklemek girişimcilik ekosistemi ve dolaylı olarak hepimizin yararına.

Bıçakların birleştiği kısımlardaki uzaklık değişken gibi geldi. Sabit bıçağın gövdeye bağlandığı yerdeki durum sorun olmayacaktır ama iki bıçağın birbirine geçtiği yerde böyle farklı mesafeler bence öğütümde heterojen görüntüye sebep olur. Sonuçta öğütülmüş kahvenin çıktığı yer iki bıçak arası, örneğin kimi yer 100 mikron kimi yer 70 mikron mesafede olursa sorun olacaktır bence.

Sizin belirttiğiniz soruna İlhan Bey bir youtube konuşması sırasında açıklık getirmişti. O şekilde bir durumda herhangi bir problem olmadığından bahsetti sanırım belli bir klik sayısına kadar gelmesi normalmiş. Ama belli bir klik sayısından sonra geliyorsa problem yaratıyormuş
Molent kullanıcı olarak izlemeniz çok yardımcı olacaktır. Videonun linkini ekliyorum (25. dk itibariyle )

İkinici olarak İlhan Bey'e bence whatsapp üzeriden sorunları belirtmenizi öneririm kendisi hemen cevaplayıp çözüm sağlamaya çalışıyor. Yoğunluktan dolayı foruma bakamadığı düşünüyorum.

Teşekkürler, gerekli cevap burada verilmiş.

Comandante c40 kullaniyorum. Dusuk kliklerde bendede surtunme sesi var. Ayriyetten bendede statiklenme oluyor. Her ogutum sonrasi kavonozu cikardiktan sonra klik yerinde epey kahve partikulu kaliyor statiklenmeden oturu. Bu durum kahve cekirdegine gore degisiyor. Bazi cekirdeklerde fazlaca oluyor bazen hic olmuyor. Birazda bizim vucudumuzdaki elektiriklede alakali sanirsam.
Yani statiklenme ve surtunme sesi normal arkadaslar. Statiklenme oluyor diye problemmi olurmus yav. Dert etmeyin bu kadar.

Molent G50nin ilk kullanıcısı olarak son dönem bu başlıkta yazılanlara bende kendi deneyimi aktarayım.

Başta statiklenme konusu; ben özellikle seviyorum bu özelliği çünkü burr kısmında kalan partikuller genelde çok ince kahve ve çekirdeğin silver skinleri oluyor. Haliyle drippere bunları eklememek bence fincana olumlu yansıyor. G50 kullananlar isterlerse o statiklenerek gövdede kalan partikulleri bir A4 üzerine silkeleyip incelesinler.

Nisan ayında aldığım değirmen sonrası bu kampanya döneminde de bir tane de ofise aldım. Haliyle 2 farklı değirmeni inceleme şansı yakaladım. Yeni gelen değirmen yukarıda paylaşılan videodaki gibi boşken bir tarafa yakın duruyor. Her iki değirmende de öğütüm yaptığımda gözle görülür bir homojenite farkı gözlemlemedim. Onun dışında fincanda da farklılık hissetmedim. Erkek burrun dişi burr'e yakın durduğu durumda (klik başına düşen ayrılma uzaklığının mikron düzeyde olmasını kale almasak bile) içinde çekirdek yokken yay kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Hazneye kahve çekirdeği girince, yani burrun içi kahve dolunca topluyor sanırım. Gözlemim bu oldu bir ev kullanıcısı olarak.

Molent G50nin ilk kullanıcısı olarak son dönem bu başlıkta yazılanlara bende kendi deneyimi aktarayım.

Başta statiklenme konusu; ben özellikle seviyorum bu özelliği çünkü burr kısmında kalan partikuller genelde çok ince kahve ve çekirdeğin silver skinleri oluyor. Haliyle drippere bunları eklememek bence fincana olumlu yansıyor. G50 kullananlar isterlerse o statiklenerek gövdede kalan partikulleri bir A4 üzerine silkeleyip incelesinler.

Nisan ayında aldığım değirmen sonrası bu kampanya döneminde de bir tane de ofise aldım. Haliyle 2 farklı değirmeni inceleme şansı yakaladım. Yeni gelen değirmen yukarıda paylaşılan videodaki gibi boşken bir tarafa yakın duruyor. Her iki değirmende de öğütüm yaptığımda gözle görülür bir homojenite farkı gözlemlemedim. Onun dışında fincanda da farklılık hissetmedim. Erkek burrun dişi burr'e yakın durduğu durumda (klik başına düşen ayrılma uzaklığının mikron düzeyde olmasını kale almasak bile) içinde çekirdek yokken yay kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Hazneye kahve çekirdeği girince, yani burrun içi kahve dolunca topluyor sanırım. Gözlemim bu oldu bir ev kullanıcısı olarak.

Molenti yakından görmedim, tasarımını tam olarak bilmiyorum ama bazı el değirmenlerinde çekirdek yokken, kesici merkezden kaçık gibi görünebilir. Önemli olan çekirdek varken ve yük altında merkezlemede bir sorun olup olmadığı.

Bir değirmende ciddi bir merkezleme sorunu varsa, öğütümlere gözle bakarak bile anlayabilirsiniz. Partikül dağılımı düzgün olmaz. Çok ince ve kalın partiküllerde artma olur.

@Enes ÇALDIR paylaşmış olduğu videoları beraber çektik.

Aynı testleri eve gelince Comandante ile denedim.
Test 1 deki gibi bir sürtünme tarzı durum <5 klikte hissettim aynı şekilde. Biraz daha az ve daha serbest dönüyordu. Gerçi bu durumu üretici videoda iyi açıklamış.
Test 2 de ki yalpalama için hala çok olumlu bakamıyorum. Mantık olarak bu durumun @CoFFeePaT dediği gibi bir homojenlik sorunu yaratacaktır gibi düşünüyorum.

Selamlar,

2. videodaki yalpalama tam olarak neden olduğunu tam bilemiyorum ama kol ile mil arasındaki boşluktan kaynaklanabilir. alt taraftan ayar vidasını sabit tutup kolu hafifce oynatıp boşluk olup olmadığını anlayabilirsiniz. yine de molent ile iletişime geçmeniz en sağlıklısı olur.

G50 ve Kompresso ikilisini kullanan var mı, varsa kaç klikte başarılı shot alıyor?
Merhaba, çekirdeğin türüne göre 3,4,5 klikler kompressoda iyi sonuç veriyor. Kanallanma sorunu olmaması için topaklanmaya karşı portafiltre içine kahveyi ekleyince tel gibi bir şeyle karıştırabilirsiniz. Plastik tamper ile efektif olmasa da düzgün tamp ile güzel shotlar çıkıyor. Tek sorun fazla parametreye bağlı ve uğraştırıcı bi alet kompresso.

Hocam, İlhan beye ulaşmayı denediniz mi? Ben buraya bir sorunumu yazdım ve bizzat kendisi hemen iletişime geçip tüm sorunlarımı çözdü. Telefonla ulaşmayı deneyin. Ürün tam bir fiyat performans ürünü ve esnaflıkları da çok iyi. Bence pireye kızıp yorgan yakmayın.

Merhaba,

@Molent g50 ile yapmış olduğum kahve eleme testini sizlerle paylaşmak istiyorum. Kullandığım Kahve cofferem kenya wasai washed, teste kullandığım elek chemlab 500 micron.

Molent G 50500 mic Altı500 mic Üstü% DeğeriTotal
Cofferem Kenya Masai (38 Klik)2,5 gr7,5 gr25%10 gr
Cofferem Kenya Masai (27 Klik)4,3 gr5,7 gr43%10 gr

Sn. @kahveanalisti yapmış olduğu kruve testinden baya uzak sonuçlar elde ettim. Kendisinin testinde 400 üstünde %82 gibi bir başarı elde etmişti.Tabi ki buna kullanılan kahve çekirdeğinin cinsi ve işlenme prosesi de etki edecektir.
Değirmende burr kısmının bir tarafa daha yakın olduğu ile ilgili daha önce yazmıştım, konu ile ilgili İlhan Beyle görüştük ve kontrol için servise gönderildi.
Klik mekanizmasından bir şikayetim olmama rağmen vidalı sistem klik mekanizması alyanlı ( 2 alyan yuvasından biri yalama durumunda) olanla değiştirilip kontrolü yapıldığı bilgisi verildi. Öğütme kolundaki hafif takılma nedeni ile yenisi ile değiştirildi.

Sonuç olarak ilgi, alaka, müşteri memnuniyeti olarak memnun olsam da, eskisinden daha kötü ( öğütüm olarak) bir durumla karşılaşmak üzdü beni. Günümüzde en değerli şey zaman ve tekrar geri gönder, bekle, geri gelsin, bu süreçte değirmensiz kalmak pek hoş olmuyor. Normalde bu kadar teknik detaya takılmam, kahvede önceliğim keyif almaktır.

Not: İlk kez geldiğinde elek testi yapmadığım için öğütümün daha kötü olduğu kanısına varmam elimde bulunan aynı çekirdek, aynı su, aynı miktarla, aynı öğütüm derecesinde yaptığım V60 demlemelerinde sürenin 15-20 sn kadar uzun olmasıdır.
Merhabalar,

@Molent ile yaptığımız görüşmeler sonucu yeni gelen değirmenle birlikte testleri tekrarlamış bulunmaktayım. Öncelikle sabırla beni dinlediği ve destek olduğu için İlhan Beye teşekkür ederim.

Test sonuçlarında değişiklik var ancak dramatik bir artış söz konusu değil. İşyerinde tükettiğim kenya masai yanına bu kez cleancup coffee üzerinden almış olduğum 2 kahveyi daha eklemiş bulunuyorum tabloya.

Görüldüğü üzere 38 Klikte 500 micron altı 0,3 gram azalma ve totalde %3 lük bir iyileşme varken 27 klikte 0,2 gram yani %2 lik bir iyileşme mevcut. Önceki değirmenin de kalibrasyonun yeterli olduğu görülmekte.

CleanCup kahvelerinde ise %80 üzeri başarılı olmuştur benim elek testime göre.

Değişik kahvelerde çok daha iyi performans çıkarabilecekektir.

Hali hazırda kullanan veya aklında soru işareti kalıp alacak olan arkadaşlar içiniz rahat bir şekilde alabilir, değirmeninizi gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.. Zaten herhangi bir sorun yaşamanız halinde gereken desteği bulabileceksiniz.

İyi forumlar.

500 mic Altı-Eski500 mic Altı-Yeni500 mic Üstü- Eski500 mic Üstü- Yeni
Cofferem Kenya Masai (38 Klik)
2,5​
2,2​
7,5​
7,8​
Cofferem Kenya Masai (27 Klik)
4,3​
4,1​
5,7​
5,9​