• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kernel Coffee Roasters

Dün nişantaşı'nda Petra ve kronotrop biraz doluydu biz de Haha diye bir kafeye girdik. Amerikano söyledim eşim de latte söyledi. İkimiz de kahvelerimizi beğendik. Sonra barista kızcağıza v60 demliyor musunuz kahvelerinizi nereden alıyorsunuz gibi sorular sordum. Kernel den tedarik ediyorlarmış. Sorulara binaen olacak ki biraz sonra iki küçük bardak filtre kahve ikram etti yeni demledik denemenizi istedik dedi. Son derece temiz içimli düşük asiditeli çayımısı soğudukça meyve tatları veren bir kahveydi. Alelacele çıkmak zorunda kalınca kahveyi soramadım. Ama kerneli ekledim listeye

fiyati dusuk 3’lüyü toplamistim yazin sicak demlemedigim icin. Hicbirinde kavrumsal bi sikinti farketmedim, is kokusu almadim.

Honduras: hatirlamiyorum bile(ilk biten paket, sikici ve düz ofis kahvesi. Espresso denemedim.

Santa rosa: filtre cok az ictim, hatirlamiyorum. espressoda guzeldi. piyasada oldugu surece eski-yeni kavrum farketmez bu cekirdegi dolapta bulundurucagim esp icin.

Panama: bitsin diye gün saydim. espressoda begenmedim, filtrede de keyif almadim.

kisin indirim denk gelirse orta-ust seviye cekirdeklerinden bi part daha almayi dusundugum bir kavurucu.

Fiyatı düşük 3’lüyü toplamıştım yazın sıcak demlemediğim için. Hiçbirinde kavrumsal bir sıkıntı farketmedim, is kokusu almadım.

Honduras: Hatırlamıyorum bile (ilk biten paket, sıkıcı ve düz ofis kahvesi. Espresso denemedim.)

Santa Rosa: Filtre çok az içtim, hatırlamıyorum. Espressoda güzeldi. Piyasada olduğu sürece eski-yeni kavrum farketmez, bu çekirdeği dolapta bulunduracağım espresso için.

Panama: Bitsin diye gün saydım. Espressoda beğenmedim, filtrede de keyif almadım.

Kışın indirim denk gelirse orta-üst seviye çekirdeklerinden bir part daha almayı düşündüğüm bir kavurucu.
Okumakta zorlananlar için üşenmedim, sizler için türkçeye çevirdim ❤️

fiyati dusuk 3’lüyü toplamistim yazin sicak demlemedigim icin. Hicbirinde kavrumsal bi sikinti farketmedim, is kokusu almadim.

Honduras: hatirlamiyorum bile(ilk biten paket, sikici ve düz ofis kahvesi. Espresso denemedim.

Santa rosa: filtre cok az ictim, hatirlamiyorum. espressoda guzeldi. piyasada oldugu surece eski-yeni kavrum farketmez bu cekirdegi dolapta bulundurucagim esp icin.

Panama: bitsin diye gün saydim. espressoda begenmedim, filtrede de keyif almadim.

kisin indirim denk gelirse orta-ust seviye cekirdeklerinden bi part daha almayi dusundugum bir kavurucu.
Yorumlar için çok teşekkür ederim.
Honduras El Jaralon'dan bahsediyorsanız, evet biz de ofislik ve günlük Batch brew kahvesi olarak düşünmüştük. Doğal kahveler gibi funky ve yüksek gövdeli olmadığı için biraz sıkıcı olabilir tabiki :) Santa Rosa'nın geçen seneki hasadı aslında espressoya daha uygundu. Ancak biraz dengesiz bir kahveydi bana göre, kavurmasında da demlemesinde de bu sene beni en çok zorlayan kahvelerden biriydi, karışık varyete olması ve fermantasyonundan kaynaklı olarak. Panama, kavrum olarak diğere kahvelere göre daha developed. Honduras El Jaralon yerine aldığımız bir kahve, ağırlıklı olarak ofis ve kafelere yönelik kavuruyoruz. Hiçbir kahve aslında medium'dan fazla kavrulmuyor ama bu kahvenin kavrumu daha farklı diyebilirim.
Önümüzdeki 2 hafta içinde stoğumuza girmesini planladığımız 2 yeni kahve var. Ancak bu süreçte hem Ankara hem de İstanbul Kahve festivallerinde olacağım için, deneme kavrumlarının yapılması ve tadım notlarının çıkarılmasından sonra satışa çıkması festivallerden sonraya kalacak gibi duruyor. Festival sonrası için yeni kahvelerle beraber bir indirim, neden olmasın?

@asait merhabalar,

Bella Vista' da stoğunuz ne durumda, bir süre daha satışta olacak mı? Bir de bu kahve özelinde referans reçete göremedim sitenizde, varsa buradan paylaşır mısınız?

@asait Las Lajas tekrar stoklara girer mi. Kolay gelsin

Bu senenin en cok tükettiğim kahvesi San Cristobal oldu. Bu ne muazzam bi kahvedir 😍 stogumda bitmesi ile pazartesi siparis olusturacaktim, Kernel'den Mustafa bey ile iletisime gectigimde ise simdi siparis vermeyin indirimi duyaracagiz o zaman verirsiniz gibi bir donus ve yeni kahvelerin eklenecegini soylemisti. Kahvenin guzelligi ile beraber boyle iliskilerin olmasi beni mutlu ediyor. Umarim bu guzel tutum ve davranislar butun sektore sirayet eder. Yeni kahveler icin de heyecanliyim 🤩

yakında cafede kahve deneyimlemeyi düşünen forumdaşlar espresso da (don pablo veya brezilya, hangisi varsa) deneyip yorumlarını yazabilir mi..
hangisi daha tatlı, klasik profilden uzaksa ondan birkaç paket almayı düşünüyorum da..

yakında cafede kahve deneyimlemeyi düşünen forumdaşlar espresso da (don pablo veya brezilya, hangisi varsa) deneyip yorumlarını yazabilir mi..
hangisi daha tatlı, klasik profilden uzaksa ondan birkaç paket almayı düşünüyorum da..
Damak profilimiz ayni diyebilirim. Farkli onerileriniz varsa sevinirim 😊

Herkese selamlar!
Bazı arkadaşlarımız bizden hızlı davranıp indirim haberini paylaşmışlar sağolsunlar :) Hem yeni gelen kahveleri tanıtalım hem de yıl sonuna doğru ufak bir kampanya yapalım dedik, bu sebeple de tüm kahvelerde geçerli ‘kernel20’ kodunu buradan da paylaşmak istedik. Şuan seçkimizde 7 adet kahve bulunuyor, bunlardan 4ü yeni gelen kahvelerimiz. Detaylı çiftlik, tadım bilgileri her zaman olduğu gibi sitede mevcut. Referans reçetelerini de en kısa zamanda instagram hesabında paylaşıp, siteye yükleyeceğiz.
Yeni gelen kahvelerde Kolombiya Don Pablo için ayrı espresso kavrumu olacak. Birkaç deneme profili yaptım ancak degas süresinin dolup, testlerini yapmayı bekliyorum satışa açmadan. Satışta olan versiyonu filtreye göre kavruldu, tabi farklı demlemeler için de her türlü kullanılabilir.
Brezilya Ecoagricola, natural anaerobic bir kahve. Ama anaerobic fermentasyon süreci oldukça kısa tutulduğu için asiditesi yüksek bir kahve değil. Klasik Brezilyaların aromasal ve tatsal anlamda daha yoğununu düşünebilirsiniz.
Aynı zamanda önümüzdeki ay içinde 2 yeni özel kahve daha gelecek. Limitli miktarda olacağı için bir ihtimal daha düşük gramajlarda satışa sunabiliriz. Bir tanesi lactic anaerobic Kolombiya Gesha, diğeri de sürpriz olsun 😊
Stok olarak Ruanda Muhondo’yu bitti kabul edebiliriz, son 10-15 paket anca kalmıştır. Diğer kahvelerin indirim süresince yeteceğini düşünüyorum.
Ayrıca merak edenler için, Etiyopyalar ile Kolombiya Don Pablo’yu Tin Coffee’den, Brezilya Ecoagricola’yı Voicevale’den tedarik ettik.
Sorularınız olursa buradan da yardımcı olmaya çalışacağım, ancak istagram üzerinden daha aktifiz, oradan da yazabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun!

İyi günler
Sanırım 27 Kasım da internet sitenizden mağaza teslim 1 adet San Cristobal siparişim vardı. Acelem olmadığı İçin bekliyorum hala hazır olduğuna dair mail vs ile haber vermenizi. ☺️

İyi günler
Sanırım 27 Kasım da internet sitenizden mağaza teslim 1 adet San Cristobal siparişim vardı. Acelem olmadığı İçin bekliyorum hala hazır olduğuna dair mail vs ile haber vermenizi. ☺️
Selamlar,
Mağazadan teslim seçeneğini seçtiğinizde, sipariş durumunuz tamamlandıktan sonra haftaiçi istediğiniz bir gün gelip siparişinizi teslim alabilirsiniz. Gelmeden önce instagramdan haber verirseniz bizim için daha iyi olur tabiki. Siparişiniz hazır bu arada, atölyemize bekliyoruz sizi :)

Sevgili @asait .
Beni çok güzel ağırlamıştınız atölyenizde çok teşekkür ederim

12 Aralık kavrumlu San Cristobal ı Espresso ya çok yakıştırdım.
18.5 gr in 46 gr out
Lelit Bianca V3 + VST Competition sepet kullanıyorum.
Akıştan sonra 5-6 sn 9 bar
devamında bitişe kadar 6 bar
Toplam süre 34 sn
BWT4 arıtma + PW 4.1 ppm ölçümü yapmadım.
Asidik tatlar sevenler için tavsiye ederim ,hazır indirim devam ederken 😉

Kernel bir çok üst düzey kavurucuyu paçasından çeken bir firma olmuş durumda. Cumartesi günü şubelerinden aldığım kahvelerde cidden yardımcı oldular, teşekkürler. Ayrıyeten kahve ikramları da çok tatlıydı :) . Aldığım kahvelerin ise degas sürelerini bekliyorum, bittiği gibi hücum edeceğim kahveler olucak... (minik dip not yeni gelicek lactic aneorobic gesha için bir indirim olabilirmiş, söylentileri gelmedi değil)

Sevgili @asait .
Beni çok güzel ağırlamıştınız atölyenizde çok teşekkür ederim

12 Aralık kavrumlu San Cristobal ı Espresso ya çok yakıştırdım.
18.5 gr in 46 gr out
Lelit Bianca V3 + VST Competition sepet kullanıyorum.
Akıştan sonra 5-6 sn 9 bar
devamında bitişe kadar 6 bar
Toplam süre 34 sn
BWT4 arıtma + PW 4.1 ppm ölçümü yapmadım.
Asidik tatlar sevenler için tavsiye ederim ,hazır indirim devam ederken 😉
Sevgili Ercüment abi, biz tatlı muhabbetin için çok teşekkür ederiz asıl. Elimizden geldiğince sizleri misafir etmek bizleri de çok mutlu ediyor. Fırsat buldukça muhakkak tekrar da bekliyoruz :)

Geri