• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kernel Coffee Roasters

Selamlar, Costa Rica-Volcan Azul denedim ilk defa bugun. Fakat cok basarili bir demleme olmadi (1:16,5 oran ve cmd 21 click ile V60). Limon tadini az da olsa biraz aldim asiditesini hissettirdi fakat sulu ve biraz yavan oldu. Yarin farkli bir recete deneyecegim.

Bu kahve ile tecrubeli bir arkadas var ise ve recete paylasabilirse cok memnun olurum zira kahve Limited Edition oldugundan keyfini olabildigince cikarmak isterim :)
Selamlar, Kernel'in instagram sayfasında reels kısmında reçete var. Ben de onu 15 grama uyarlayarak demlemiştim, gayet güzel çalıştı. Birkaç mesaj geriye giderseniz paylaşımımı görürsünüz.

Yalnız, yaşadığınız sorunun su ile alakalı olabileceğini düşünüyorum. Hangi suyu kullanıyorsunuz? Bulabiliyorsanız Abant edinin.

Selamlar, Kernel'in instagram sayfasında reels kısmında reçete var. Ben de onu 15 grama uyarlayarak demlemiştim, gayet güzel çalıştı. Birkaç mesaj geriye giderseniz paylaşımımı görürsünüz.

Yalnız, yaşadığınız sorunun su ile alakalı olabileceğini düşünüyorum. Hangi suyu kullanıyorsunuz? Bulabiliyorsanız Abant edinin.
Teşekkür ederim bilgi için.

Su olarak Abant kullanıyorum bende. Tarife bakıp bir deneme yapacağım.

İndirim olmasa da bu ayki bütçeme uygun olarak Kernel'den yana yapacaktım tercihimi. İndirim tatlı bir sürpriz oldu benim için. Atolyeyi kapanışa hazırlıyorlarken bile her zamanki gibi kibar karşılamaları için ayrıca teşekkür ederim!
Screenshot_20230524-141316_Gallery.jpg

@Yuho Brazil Ecoagricola'yı nasıl buldunuz, ben de bugün sipariş verdim güncel indirimi görünce. Açıkçası bu fiyat bandına çıktığım ilk kahve oldu. İyi reçetelerle tüm paketi maksimumum verimde tüketmek istiyorum. Degassing süreci, reçeteleriniz vs. hakkında görüşlerinizi iletirseniz çok mutlu olurum.

@Yuho Brazil Ecoagricola'yı nasıl buldunuz, ben de bugün sipariş verdim güncel indirimi görünce. Açıkçası bu fiyat bandına çıktığım ilk kahve oldu. İyi reçetelerle tüm paketi maksimumum verimde tüketmek istiyorum. Degassing süreci, reçeteleriniz vs. hakkında görüşlerinizi iletirseniz çok mutlu olurum.
Selamlar! Hem Ecoagricola'yı hem de Los Pinos'u içime hazır istemiştim olarak kavurmahaneden teslim almıştım. Ecoagricola 19 mayıs kavrumuydu. 30unda tüketmeye başladım. Tarif olarak her ne kadar farklı kahveler olsalar da instagram sayfalarında verdikleri Los Pinos tarifinin aynısını Ecoagricola'ya uyguladım. Benim için günün her saati içebileceğim güzel bir çıktı oldu. Tarifi aşağıya bırakıyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230605-135953_Instagram.jpg
    Screenshot_20230605-135953_Instagram.jpg
    53.8 KB · Görüntüleme: 139
Merhaba tega tula ve los pinos için degas süresi ne kadar olmalı en az.Ayrica tega tula için v60 reçetesi alabilirsem hoş olur.

Bugün itibariyle Suadiye’de kafeleri de açılmıştır.
Hayırlı olsun. Harika bir pink bourbon espressoyla merhaba dedim kendilerine.

8C9639D6-5C72-4833-A772-23D9BEADEAD7.jpeg

Ben de bir cold brew ile merhaba dedim :)
Hayırlı olsuuunn ✨

Ekli dosyalar

• IMG_3325.jpeg
    IMG_3325.jpeg
    87 KB · Görüntüleme: 77
Selamlar!
Arkadaşlar her zamanki gibi benden önce davranmış, yazmışlar solsunlar. Uzun zamandır planlarını yaptığımız kafemizi geçen hafta faaliyete geçirebildik. Bizim için yorucu ama keyifli bir süreç oldu. Yolunuz düşerse hepinizi bekleriz tabiki. Şuan kafemizi 2 ortağım Gökhan ve Mustafa yönetiyor. Ben üretim faaliyetlerine devam ediyorum. Tabi ara ara onlara yardıma da gideceğim, beni de oralarda görebilirsiniz. Geldiğiniz zaman selam vermekten, muhabbet etmekten çekinmeyin, seve seve her konuda yardımcı olmaya çalışacağız.
Kafe yaz süresince haftanın her günü sabah saat 09.00 ile gece 00.00 arasında açık olacak.
Kahveler konusunda ise, 2 ana Espresso üzerinde çalışıyoruz. Bir tanesi klasik tatların hakim olduğu natural bir brezilya çekirdeği (yakında sitede satışa sunulacak). Diğeri ise mikrolot veya limited seviyesinde zaman zaman değişen bir kahve olacak. Şunda alternatif espressoda Tin Coffee'den yabancı olmadığınız Luis Anibal Calderon'dan Lactic Anaerobik Pink Bourbon bulunmakta. Bu kahvenin satışını yapmayı düşünmüyoruz, elimizde çok limitli stoğu olduğundan sadece kafede servisi mevcut. Diğer kahvelerimizi ise deneyimleyip, satın alabilirsiniz tabiki.

Bu arada, burada duyurmadan yapmak istemedim. Malum kur hareketlerinden dolayı fiyatları güncellememiz gerekiyor. Şuan sitede olan bütün kahveler Ocak 2023 fiyatlandırılması üzerinden satışta. Açıkçası fiyatlarda %25 gibi bir artış yapmam gerekecek. Ama bu artışı da direkt haber vermeden yapmak istemediğim için cuma gününe kadarki siparişleri bu fiyatlarla sunacağım, cuma günü fiyatları maalesef değiştirmek zorunda kalacağım. Şimdiden tüm siparişler için teşekkür ederim.

9 Temmuz Pazar günü Kernel den Ruanda Hobe ve El Salvador Helvetia ile ilk siparişimi verdim. Kadıköydeki adresime bugün ulaştı. Kernel denemesi benim icin ilk ve son oldu.

Sipariş notunda "Mümkün olan en yeni tarihli kavrumdan gönderebilirseniz memnun olurum" yazmama ragmen Ruanda 4 Temmuz, El Salvador 13 Haziran kavrumu olarak geldi. Ruanda kabul edilebilir ancak El Salvador neredeyse 1 aylik kahve. Bir de web sitelerinde siparis kargoya verildi olarak gorunuyor, ne bir takip numarasi var, ne de bir bildirim mail i geliyor. dun aksam web sitelerindeki iletisim numarasina whatsapp dan kargo takip bilgisi istedim, bugun gun icinde dahi donüs yapan bilgi veren olmadı. Kargoya verildigini bugun eve gelince şans eseri anladık.

Oncelikle siparis notu yazarak yakin kavrum tarihli istememin sebebi elimde kahve olması. Bu siparis notunu gormelerine ragmen 13 Haziran kavrumu gondermeleri uygun bir hareket degil. Nitelikli kahve adi altinda yillardir pek cok farkli kavurucudan kahve aldim, 10-15 gun once kavrum tarihli kahve gelmistir, Kernel ile ilk defa 1 ay once kavrulmus kahve geldi. Bunun yaninda iletisime gecmeye calisan musteriye cevap verilmemesi de hoş degil. Çok iyi diye anlatılan Kernel ile tecrübem malesef kötü oldu.

Kernel den Mustafa bey bugün konuyla ilgili benimle iletişime geçti, 13 Haziran tarihli gönderimin yani 1 ay once kavrulma ihtimali olmadigini etiket hatasi olabilecegini ifade etti. Kafe acilmasinin verdigi bir yogunluk oldugunu ve sistemsel bir hatadan dolayi kargo bildirim mailinin gelmedigini de belirtti.

Kendilerine bu hizli geri bildirim icin tesekkur ettim, benim oyle bir talebim olmamasina ragmen telafi olarak yeni kahve gonderme nezaketinde bulundular. Bu ilk siparisteki sanssizliga ragmen kavrumlarini iyi olarak duydugum Kernel in kahvelerini sirayla denemeye karar verdim.

Selamlar herkese!
Biraz uzun bir zaman ardından seçkimizi güncellemiş bulunuyoruz. Yaz sonu/sonbahar başı bizim için her zaman çok heyecanlı çünkü sevdiğimiz kahvelerin yeni hasatları artık gelmiş oluyor. Bunlardan biri de geçen sene yine stoğumuzda olan Kostarika Las Lajas'ın 2023 yılı hasadı. Las Lajas, bu sene de kompleks meyve lezzeti ile aşırı yüksek tatlığa sahip. Tabi her hasat önceki senenin üzerine koyamayabiliyor. Bu sene maalesefki Kostarika San Cristobal'ı bu sebeple stoğumuza almadık. Ama onun yerini aratmayacak yeni kahvelerimiz de yok değil. Tin Coffee&Cofinet işbirliğinden 2 tane Kolombiya menşeili kahve de bu seçkide olacak. Bir tanesini yine birkaç sene önce adını duymuş olabileceğiniz bir işleme istasyonundan geliyor: Inga Aponte. Bu kahve aynı zamanda seçkimizdeki ilk honey yöntemiyle işlenmiş kahve. Diğeri ise Cofinet'in yeni projelerinden biri olan doğal yöntemle işlenmiş Kolombiya El Indio.

Yeni kahvelerden diğeri ise yine aslında seçkide çok görmediğimiz bir ülkeden. Genelde yıkanmış kahveler üreten ve benim de çok hayranı olmadığım Kenya'dan bu sefer natural anaerobik bir kahve görünce açıkcası çok da karasız kalmadım satın almak için. Oldukça çiçeksi ve meyvemsi canlı asiditeye sahip güzel bir fermantasyon örneği bu kahve de.

Son olarak sitemize kafemizde de Espresso için kullandığımız yine 2023 yılı hasadı olan natural Brezilya Toucan'ı da eklemeye karar verdik. Bu kahve espressoda klasik tatları arayanlara yönelik alternatif kahvemiz. Kavrum olarak doğrudan espressoya yönelik orta kavurma diyebileceğimiz bir kavurma reçetesine sahip. Filtre olarak çok tavsiye etmesem de düşük asidite yüksek tatlılık arayanları da mutlu edecek bir kahve.

Şuan El Indio ve Toucan internet sitesine yüklenmedi gün içerisinde yüklenmiş olacaktır. Referans reçetelerini de bu hafta içinde İnstagram hesabımızdan yayınlayacağız.

Yeni kahvelere özel 8 Ekime kadar sürecek %20 'kernel20' indirim kodu ile de hem kahveleri hem de cafec filtrelerini satın alabilirsiniz. Olası soruları buradan da yazabilirsiniz, İnstagram hesabımızdan da bize ulaşabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun!

Selamlar herkese!
Biraz uzun bir zaman ardından seçkimizi güncellemiş bulunuyoruz. Yaz sonu/sonbahar başı bizim için her zaman çok heyecanlı çünkü sevdiğimiz kahvelerin yeni hasatları artık gelmiş oluyor. Bunlardan biri de geçen sene yine stoğumuzda olan Kostarika Las Lajas'ın 2023 yılı hasadı. Las Lajas, bu sene de kompleks meyve lezzeti ile aşırı yüksek tatlığa sahip. Tabi her hasat önceki senenin üzerine koyamayabiliyor. Bu sene maalesefki Kostarika San Cristobal'ı bu sebeple stoğumuza almadık. Ama onun yerini aratmayacak yeni kahvelerimiz de yok değil. Tin Coffee&Cofinet işbirliğinden 2 tane Kolombiya menşeili kahve de bu seçkide olacak. Bir tanesini yine birkaç sene önce adını duymuş olabileceğiniz bir işleme istasyonundan geliyor: Inga Aponte. Bu kahve aynı zamanda seçkimizdeki ilk honey yöntemiyle işlenmiş kahve. Diğeri ise Cofinet'in yeni projelerinden biri olan doğal yöntemle işlenmiş Kolombiya El Indio.

Yeni kahvelerden diğeri ise yine aslında seçkide çok görmediğimiz bir ülkeden. Genelde yıkanmış kahveler üreten ve benim de çok hayranı olmadığım Kenya'dan bu sefer natural anaerobik bir kahve görünce açıkcası çok da karasız kalmadım satın almak için. Oldukça çiçeksi ve meyvemsi canlı asiditeye sahip güzel bir fermantasyon örneği bu kahve de.

Son olarak sitemize kafemizde de Espresso için kullandığımız yine 2023 yılı hasadı olan natural Brezilya Toucan'ı da eklemeye karar verdik. Bu kahve espressoda klasik tatları arayanlara yönelik alternatif kahvemiz. Kavrum olarak doğrudan espressoya yönelik orta kavurma diyebileceğimiz bir kavurma reçetesine sahip. Filtre olarak çok tavsiye etmesem de düşük asidite yüksek tatlılık arayanları da mutlu edecek bir kahve.

Şuan El Indio ve Toucan internet sitesine yüklenmedi gün içerisinde yüklenmiş olacaktır. Referans reçetelerini de bu hafta içinde İnstagram hesabımızdan yayınlayacağız.

Yeni kahvelere özel 8 Ekime kadar sürecek %20 'kernel20' indirim kodu ile de hem kahveleri hem de cafec filtrelerini satın alabilirsiniz. Olası soruları buradan da yazabilirsiniz, İnstagram hesabımızdan da bize ulaşabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun!
Selamlar, Ruanda Hobe kiloluk stokta yok görünüyor, galiba bir hata var?

Offf beee gecen sene en cok tükettiğim kahveydi San Cristobal bu senede dort gozle onu bekliyordum. Las lajas'i sabah bakarken gordum uzerine buradan indirimi gorunce bi ayri hosnut oldum. Hizir gibi yetistiniz valla tesekkurler 😀

Las Lajas efsanedir, candır

Geri