• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kernel Coffee Roasters

Kernel'in 4 seçkisini (cristobal , bella , tega tula , gesha) deneme fırsatı buldum. gerçekten çok başarılı çekirdekler , gesha hediyeleri içinde ayrıeten çok teşekkür ediyorum , bella vista dışında bütün kahvelerde çok iyi sonuclar aldım , çok cilveli bir kahve sanırım :) deneyimleyen arkadaşlar varsa reçetelerini rica ediyorum iyi forumlar

Xiaomi tds kaleminden memnun musunuz?
Bir hafta dahi olmadı. Ama en azından kendi içinde çok tutarlı ölçüyor, onu söyleyebilirim.
Trendyol HB gibi sitelerde daha ucuz ürünler var. Yorumlarda "Aynı şeyi bi 50 bi 80 ölçüyor" tarzı yorumlar görünce 100-150 TL fazla verip Xiaomi alayım dedim. Amazon'dan 220 TL'ye aldım. Şu an için gayet memnunum. @nuclearmoonrise in dediği gibi gayet hızlı.
İyi demlemeler.

Şimdi gene ölctüm buzdağı 136 ila 142 arası sonuc verdi, kipa su 7 ila,9 arası, nestle ise 78 ila 80 arası sonuc verdi tutarsız sonuc almadım genelde ben kalemle, istanbulda 1.5 litrelik buzdağı kullanıyorum. Kullandığım cihazda aşağıda.

Şimdi gene ölctüm buzdağı 136 ila 142 arası sonuc verdi, kipa su 7 ila,9 arası, nestle ise 78 ila 80 arası sonuc verdi tutarsız sonuc almadım genelde ben kalemle, istanbulda 1.5 litrelik buzdağı kullanıyorum. Kullandığım cihazda aşağıda.
Bir tane de 10litrelik Buzdağı aldım. Onu da bir ölçüp yazacağım.

10 litrelik Buzdağı 65 ppm çıktı 😳 Üretim tarihine baktım 2022/2.ay 😳
80 ppm çıkan 5 litrelik şişenin üretim tarihi 2022/12. ay

Benimkinin üretim tarihi 10/1/2023

Bendeki 10luk şişe muhtemelen Buzdağının Buzdağı olduğu zamanlardan kalmış. Yine de 1 seneye yakın pet şişede beklemiş olması can sıkıcı

Bu kahvede nasıl bir reçete kullandınız. Bir de suyunuzun ppm kaçtı

Merhaba, Comandante 23 klik, 80 ppm buzdağı, 92 derece, 15 grama 240 ml su 30'ar saniyeden 60x4 döküş. En iyi sonucu ve en iyi tds değerini bu reçete ile almışım. Hala ben ve çevremin 2023 favori kahvesidir, üstüne çıkan olmadı.

Ben 1:16 biraz acılık hissettim ama 1:17 çok daha iyiydi. Su da Buzdağı Kipa karışımı 65 ppm

San Kristobal in son paketlerinin olduğunu öğrenince bir Kernel alışverişi yapmıştım. Ahmet Sait Bey sağolsun büyük bir şıklık yapıp yanına bir miktar Vulkan Azul Gesha koymuş. Bu kahvenin yeri bende çok özel. Bir de favori kavurucularımdan olan Kernel'in kavrumu ayrıca merakımı celbediyordu ama tekrardan böyle bir meblağ ödemek de çok mümkün değildi. Dolayısıyla çok mutlu oldum.

Kernel Vulkan Azul Anaerobik Gesha

Abant/Nestle 1/1 karışım 50ppm 90°C
CMD 22 klik TH3 filtre
15/250 50x5 2:50 bitiş

Kahve tüm zarafetini ve kompleksliğini korurken, gövdesi biraz daha yükselmiş ve daha keyifli hale gelmiş.

Herkese iyi bayramlar diliyorum.

Volcan Azul için indirim kodu yok mu acaba 😅

Uzun zamandır listemde olan bir firma güzel olur.Seçkinize ilerleyen zamanda yeni kahveler eklenecek mi?
Aslında buraya pek yazamasak da yeni kahveler ara ara geliyor. Geçtiğimiz ay natural processes bir Ruanda ile natural anaerobik Volcan Azul geisha satışa sunduk. Bu hafta da etiketlerini beklediğimiz 2 yeni kahve siteye yüklendi. Şuan 4ü yeni diyebileceğim 7 çeşit nitelikli kahvemiz bulunuyor. Yakın zamanda planlı bir kahve alımımız yok ama ara ara güzel kahveler denk geldikçe satın almaya çalışıyoruz tabi.

Selamlar, Costa Rica-Volcan Azul denedim ilk defa bugun. Fakat cok basarili bir demleme olmadi (1:16,5 oran ve cmd 21 click ile V60). Limon tadini az da olsa biraz aldim asiditesini hissettirdi fakat sulu ve biraz yavan oldu. Yarin farkli bir recete deneyecegim.

Bu kahve ile tecrubeli bir arkadas var ise ve recete paylasabilirse cok memnun olurum zira kahve Limited Edition oldugundan keyfini olabildigince cikarmak isterim :)

Geri