• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Ağustos Ayı Birlikte Tadım Etkinliği CoffeeNutz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Firma: CoffeeNutz
Kahve: Etiyopya Sidamo Damo (Anaerobic)
Kavurma Tarihi: 13.08.2021
Demleme Metodu: Origami + Cafec Traditional (İlk seri)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: CMD 24 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı - 88°
Demleme Süresi: 2:05"
Tadım Notları: Konkord üzüm, sake, şurubumsu gövde
1:16 oranıyla 3 parçalı (60-100-80) döküşle demledim. Anaerobic bir çekirdek olduğu için öğütümü biraz kalın tutup, sıcaklığı düşürmenin iyi bir sonuç vereceğini düşündüm ki öyle de oldu. Sitede yazan tadım notlarını rahatlıkla aldığımı söyleyebilirim. İlk başta yoğun bir üzüm kokusu hissedilirken, fincanın yarısına doğru yasemin ağırlıklı floral kokular baskın hale geldi. İlk yudumdan sona kadar ise çilek tadı baya baya geliyordu. Oldukça katmanlı ve kompleks bir çekirdek. Hâlâ denemeyen varsa tavsiye ederim 😊

Satılan her çekirdeği deneme fırsatım henüz olmadı ama Refisa isimli çekirdek "bence" omni kavurmanın karşılığını veriyor. Espressoya, filtre kahveye ve son olarak bugün Türk kahvesine de yakıştı. Sabah öğütüp öğlen okuldaki arkadaşlara ikram ettiğimde, Siirtli bir arkadaş "bu mırra gibi tatlı" diye yorumladı. Mırra normalde acı bir içecek ama aşırı demlemeden dolayı çekirdekteki şekerler de çözünmüş ve hem acı hem tatlı bir deneyim sunuyor. Yani nitelikli kahveyle filan ilgisi olmayan birisi bu çekirdek için "tatlı" dedi. :) Ayrıca ekşilik filan da barındırmıyor.
Önceden dediğim gibi, keyifli bir kahve... Ayrıca Güney Amerika kahveleri gibi; taze kahve tüketimine ilk giriş için çok uygun bir aday. Yıllardır mem. efendi türk kahvesi tüketmiş birine ilk kez, geisha türk kahvesi demlerseniz beğenmeyebilir; papatya suyu bu der, ekşi der; bu tür arkadaşlara ilk olarak tattırılabilecek bir kahve Refisa. Tabi bunlar benim görüşlerim. ;)
Yayında yapımda emeği geçenler sağolsunlar, Coffeenutz da Null gibi favori kavurucularım arasına girmiş bulunuyor. ;)

Refisa benim de favorim çekirdeğin oldu müthişti

Satılan her çekirdeği deneme fırsatım henüz olmadı ama Refisa isimli çekirdek "bence" omni kavurmanın karşılığını veriyor. Espressoya, filtre kahveye ve son olarak bugün Türk kahvesine de yakıştı. Sabah öğütüp öğlen okuldaki arkadaşlara ikram ettiğimde, Siirtli bir arkadaş "bu mırra gibi tatlı" diye yorumladı. Mırra normalde acı bir içecek ama aşırı demlemeden dolayı çekirdekteki şekerler de çözünmüş ve hem acı hem tatlı bir deneyim sunuyor. Yani nitelikli kahveyle filan ilgisi olmayan birisi bu çekirdek için "tatlı" dedi. :) Ayrıca ekşilik filan da barındırmıyor.
Önceden dediğim gibi, keyifli bir kahve... Ayrıca Güney Amerika kahveleri gibi; taze kahve tüketimine ilk giriş için çok uygun bir aday. Yıllardır mem. efendi türk kahvesi tüketmiş birine ilk kez, geisha türk kahvesi demlerseniz beğenmeyebilir; papatya suyu bu der, ekşi der; bu tür arkadaşlara ilk olarak tattırılabilecek bir kahve Refisa. Tabi bunlar benim görüşlerim. ;)
Yayında yapımda emeği geçenler sağolsunlar, Coffeenutz da Null gibi favori kavurucularım arasına girmiş bulunuyor. ;)
Merhaba @CoFFeePaTh Nitelikli kahveden olmayanların beğenmesi bir başka sevindiriyor. Tat alma duyusu hepimizde varolan gelişmiş bir özellik, sadece bazılarımız sonradan aslında bazı eşleşmeler yapıyor veya yeni tanımları dağarcığına ekliyor. Harika bir paylaşım oldu, günümüzü şenlendirdiniz.
🙏

@Ömer Aydın bey, V60 demlerken su sıcaklığı ve süre kabaca ne olsun?

Merhaba @kaanka Genelleme yaparsak 88-97C (dar aralık 91-96) sıcaklık ve 1:30 - 3:30 (dar aralık 2:00 - 3:00) süre verebilirim.
Bence biraz fazla kabaca oldu çünkü skala çok geniş😀. Şaka bir yana sizin kendi reçeteleriniz hazır olduğunda denemek isterim.

Businde Honey'de akış çok hızlı. Blooming + 3 döküşe rağmen 2.10 bitti. Asidite falan yok. İçi boş kahve içiyorum şu an :) Süreyi uzatmak lazım sanırım.

Businde Honey'de akış çok hızlı. Blooming + 3 döküşe rağmen 2.10 bitti. Asidite falan yok. İçi boş kahve içiyorum şu an :) Süreyi uzatmak lazım sanırım.
Kahve biraz böyle boş gibi :) bende sabah 60gr /1 lt demledim dikkatimi çeken bir lezzet olmadı.

Firma:CoffeeNutz
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + 1 Step[21]
Çekirdek Miktarı: 50 Gram
Çekirdek:Etiyopya Keramo / Espresso Yorumu
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:25/08/2021
Su Sıcaklığı:87°C - 88°C

Demleme Notları;

Ocakğın en küçük gözünde en harlı ile en kısık arasında demlemeyi başlatarak ilk kahve hazneye düştükten sonra en kısıka alarak su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları;
Kavrumun homojenliğine hiç bir diyeceğim yok son derece homojen lakin ya ben espresso kavrumun ne kadar koyu olduğunu iki aydın sevgili Ömer Aydın'ın omni yorumlarını temin ederek unuttum yada kavrum sahiden koyu,çok emin olamadım :=)
Gövdesi beni çok memnun etmedi ve çokça bitter tatlar aldım.Lakin bu durum kahve gramajını yüksek gelmesinden kaynaklı olabilir çünkü öğütüm kahveyi kahve sepetine sığdırabilmek için normalden fazla yer açmak için müdahalede bulundum ve demleme sonrası mokapotu mu temizlerken su haznesinde fazla su kaldığını gördüm.
Bu nedenle kahve gramajını 48 Gram yada 49 Gram'a düşürerek suyun kahvenin içerisinden daha hızlı geçmesini ve su ile kahvenin temasının daha az olacağı için bitter tatların geçmesini sağlamaya çalışacağım.
Bu çekirdekten beklentim büyük açıkçası :=)

Kavrumun homojenliğine hiç bir diyeceğim yok son derece homojen lakin ya ben espresso kavrumun ne kadar koyu olduğunu iki aydın sevgili Ömer Aydın'ın omni yorumlarını temin ederek unuttum yada kavrum sahiden koyu,çok emin olamadım :=)
Keramo denemedim ama şu ana kadar denediğim kahvelere göre söyleyebilirim ki espresso yorumu almanız çok da gerekli değilmiş sanırım. Yani bu omni kavrum filtreden ziyade zaten espresso'ya veya mokapot'a daha uygun bir kavrum gibi geldi bana. Probador'un William'ın omnileri filtreye daha yakın gibi.

Keramo denemedim ama şu ana kadar denediğim kahvelere göre söyleyebilirim ki espresso yorumu almanız çok da gerekli değilmiş sanırım. Yani bu omni kavrum filtreden ziyade zaten espresso'ya veya mokapot'a daha uygun bir kavrum gibi geldi bana. Probador'un William'ın omnileri filtreye daha yakın gibi.

Selamlar Dostum @nuclearmoonrise

CoffeeNutz daki ilk espresso kavrum çekirdeği keramo oldu,bu nedenle diğer espresso kavrumları için bir yorumum yok.Lakin şunu söyleyebilirim ki,Nensebo Refisa,Guji Gigesa ve Burundi Kayanza Honey omni kavrumları ile aklımda yer etti.

Prebador ve William's ı hiç denemedim.

Öğütümü incelttikçe daha iyi sonuçlar aldım, gerçi hala asidite düşük ve çok aromatik bir kahve değil. Meyvesuyu gibi hafif, damağı yormuyor pek.

Kahve biraz böyle boş gibi :) bende sabah 60gr /1 lt demledim dikkatimi çeken bir lezzet olmadı.
Ben de bir iki gündür Burundi ile denemeler yapıyorum, iki kere v60 ve 2 kez de aeropress ile denedim. Kötü bir kahve değil ama benim de bu alımda beklentimi karşılamayan tek kahve oldu, daha tatlı bir kahve bekliyordum. Son olarak v60'a daha fazla yakıştırdığımı söyleyebilirim. @Ömer Aydın siz bu kahveyi nasıl demliyorsunuz, tarif öneriniz varsa denemek isterim :)

Tecrübenizin kötü olmasına üzüldüm, hangi tarihli Burundi honey ile tadım yapıyorsunuz? Ben de eş zamanlı deneyeyim daha sonra kiraz mı vişne mi yoksa c şıkkı hiç biri mi beraber analiz edelim isterim:)

Demleme Reçetesi:

Firma: CoffeeNutz
Kahve: Aricha
Kavurma Tarihi: 13.08
Demleme Metodu: V60, 19gr kahve-300gr su, 1:1:1 metodu, 45 saniye arayla su yataktan süzüldüğünde
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: cmd 28 klik
Su Markası ve Sıcaklık: 93°C
Demleme Süresi: 02.30
Tadım Notları: limon, tatlı, parlak, canlı, keyifli asiditeli
İlave Notlar: yıldızımın barışmadığı, beceremediğim bi kahve oldu bu tarife ve paket sonuna kadar.. bu tarifle tadım notunu net yakaladım ve oldukça keyifliydi, yine de orta-alt sıralarda yer alır diğer kahvelerin beğeni sıralamasında..

@NoDRaC @mvscoffee @mtgg
tadım etkinliği için artık 1 ayın yeterli olmadığını gözlemliyorum, bu ay hala nutz kahvelerini deneyimlemeye devam ediyorum.. bu ayki kavurucunun alımı ay sonuna kaldı veya pas geçicem, bu şekilde alımları sarkan sadece ben değilimdir diye düşünüyorum.. kahveler ile ilgili çok az veri paylaşılıyor baktığımda.. kahveler bittiğinde de nasılsa ay geçti diye deneyimler yazılmıyor olabilir?.. tadım etkinliği aynı kavurucu için 2 aya çıkartılabilir mi, bununla ilgili kavurucuların ve forumun görüşleri ne olur merak etmekteyim. bu konu görüşülebilir mi, tüm forum olarak düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Geri