• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Ağustos Ayı Birlikte Tadım Etkinliği CoffeeNutz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Demleme Reçetesi:

Firma: Coffee Nutz
Kahve: Etiyopya Sidamo Damo Anaerobic Doğal
Demleme Metodu: Hario V60 - 20/320 oran
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Timemore Slim 17 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Sak
Demleme Süresi: 2.50

Notlar: Acı ile başlayıp bitişinin odunsu ve ferah olan bir kahve. Sürekli içemem ama arada bir arayacağım bir kahve oldu.
1-2 tık daha kalınlaştırıp denemek lazım.

Son düzenleme:
Firma:coffee nutz
Kahve:yirgachef chelce6(import ithalatı)
Demleme metodu:v60 20. 4/335.988 th-3
Değirmen ve öğütüm ayarı: TM 24 klik
Su markası:erikli uludağ
Demleme süresi:2.30
Bu kahve çok potansiyeli bir kahve olduğunu önceki paylaşımda bahsetmiştim denemeler yaptıktan sonra Ömer beye danıştım oda sağolsun dükkanda deneyen bir arkadaşa arttırıp reçetesini paylaştı karşılıklı bilgi alışverişi sonra timemore 24 klikte öğütüp 50 grm ön demleme ile kahveyi ıslatıp kalan suyu tek dökmeye karar verdik ve öyle yaptım normalde th 3 ile 3.30 un altını görmedim ama bu sefer 2.30 da bitti demleme bittiğinde kahveler yanlara yapışmıştı Bende kesin extraxıon oldu dedim acı tat beni bekliyor diye düşünürken fincanda müthiş bir asidite ve çilek tatları eşlik etti bana müthiş bir fincan kahve içtim. Çok teşekkür ediyorum Ömer beye her yazdığımda ilgileniyor o kadar iş güç arasında

R
Firma:coffee nutz
Kahve:yirgachef chelce6(import ithalatı)
Demleme metodu:v60 20. 4/335.988 th-3
Değirmen ve öğütüm ayarı: TM 24 klik
Su markası:erikli uludağ
Demleme süresi:2.30

Bu kahve çok potansiyeli bir kahve olduğunu önceki paylaşımda bahsetmiştim denemeler yaptıktan sonra Ömer beye danıştım oda sağolsun dükkanda deneyen bir arkadaşa arttırıp reçetesini paylaştı karşılıklı bilgi alışverişi sonra timemore 24 klikte öğütüp 50 grm ön demleme ile kahveyi ıslatıp kalan suyu tek dökmeye karar verdik ve öyle yaptım normalde th 3 ile 3.30 un altını görmedim ama bu sefer 2.30 da bitti demleme bittiğinde kahveler yanlara yapışmıştı Bende kesin extraxıon oldu dedim acı tat beni bekliyor diye düşünürken fincanda müthiş bir asidite ve çilek tatları eşlik etti bana müthiş bir fincan kahve içtim. Çok teşekkür ediyorum Ömer beye her yazdığımda ilgileniyor o kadar iş güç arasında
Rica ederim Tuncay Bey elbette her zaman;)

Firma: Coffee Nutz
Kahve:chelcela gedeb worka
Kavurma Tarihi:
03.09.2021
Demleme Metodu:
Hario v60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:
Timemore X 15.6
Su Markası ve Sıcaklık:
özkaynak su 93 ila 95 arası
Demleme Süresi:
2.50 saniye
Tadım Notları:
Damla sakızı tadı aldım bildiğin ömer bey bu kahvenin tadım notlarına damla sakızıda yazabilir :D
İlave Notlar:
özkaynak suyla ekşi ve bazı rahatsız edici tadlar çıkabiliyor daha önce hayat suyla yapmıştım daha dengeli ve güzeldi hayat suyu tavsiye ederim

Aldığım çekirdekler için tarif aradım (forum ve websitesi) ama çok sağlıklı bir sonuca ulaşamadım. Genel bir demleme tavsiyeniz var mı acaba @Ömer Aydın ? Başlıkta bir yerlerde varsa da göremedim.

Elimde Aricha Washed ve Bombe Washed var, 05/01 kavrum. Artık zamanıdır dedim :)

Aricha demledim az önce. (23 click CMD, 93 derece buzdağı su, 1:16.5 gibi kaba bir tarif yazayım)
İyi sayılabilecek bir sonuç aldım ama belki bir referans üzerinden daha iyi sonuçlar alırım dedim.

Aldığım çekirdekler için tarif aradım (forum ve websitesi) ama çok sağlıklı bir sonuca ulaşamadım. Genel bir demleme tavsiyeniz var mı acaba @Ömer Aydın ? Başlıkta bir yerlerde varsa da göremedim.

Elimde Aricha Washed ve Bombe Washed var, 05/01 kavrum. Artık zamanıdır dedim :)

Aricha demledim az önce. (23 click CMD, 93 derece buzdağı su, 1:16.5 gibi kaba bir tarif yazayım)
İyi sayılabilecek bir sonuç aldım ama belki bir referans üzerinden daha iyi sonuçlar alırım dedim.
Selam gökhan, biz genellikle 1:16 91° CMD 22-25 klik aralığında öğütüm ile kullanıyoruz.
Bozdağ güzel bir sonuç verir ama buzdağı adına demleme parametreni şöyle değiştirebilirsin;

15gr kahve
1:16,38 demleme oranı
92° su
60ml bloom (35 saniye)
Sürekli döküş ile tamamlama
Filtre kağıdı olarak abaca kullanıyorsan eğer demleme tahmini 2:15-2:40 aralığında bitmesi gerekiyor. Şimdiden afiyet olsun :)

Selam gökhan, biz genellikle 1:16 91° CMD 22-25 klik aralığında öğütüm ile kullanıyoruz.
Bozdağ güzel bir sonuç verir ama buzdağı adına demleme parametreni şöyle değiştirebilirsin;

15gr kahve
1:16,38 demleme oranı
92° su
60ml bloom (35 saniye)
Sürekli döküş ile tamamlama
Filtre kağıdı olarak abaca kullanıyorsan eğer demleme tahmini 2:15-2:40 aralığında bitmesi gerekiyor. Şimdiden afiyet olsun :)

Çok teşekkür ettim. Şimdi görünce CoffeeNutz başlığına yazayım derken, eski bir başlığa yazmışım onu farkettim :)

Aricha'da aslında yakın bir yerden demleme yapmıştım ancak hafif acılık alıyorum. 25 click ile bi deneyeyim onu.

Geri