• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Ağustos Ayı Birlikte Tadım Etkinliği CoffeeNutz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ethiopia Guji Gigesa Natural'i ilk olarak dandik bir filtre kahve makinesinde ve uygun olmayan bir öğütüm kalınlığında denemek durumunda kaldım. Fakat yine de tadım notalarından ilki olan bergamutu buram buram aldım. Soğudukça daha da ortaya çıktı bergamut. Bugün kendi setup'umda denedim ve yine çok beğendim. Tam sevdiğim gibi bir çekirdekmiş, tekrar alacağım kesin :)

Ethiopia Guji Gigesa Natural'i ilk olarak dandik bir filtre kahve makinesinde ve uygun olmayan bir öğütüm kalınlığında denemek durumunda kaldım. Fakat yine de tadım notalarından ilki olan bergamutu buram buram aldım. Soğudukça daha da ortaya çıktı bergamut. Bugün kendi setup'umda denedim ve yine çok beğendim. Tam sevdiğim gibi bir çekirdekmiş, tekrar alacağım kesin :)

Selamlar @yoyasak

Konu çekirdeği türk kahvesi olarakta denemenizi tavsiye ederim.Şahsım olarakta denedim ve türk kahvesi şampiyonumuzda bu çekirdeği tavsiye etmiş.

Kahve ilginç şekilde, espresso yorumlarından daha fazla espressoya yakıştırdığım bir hal aldı. İkidir böyle. :)
Koyu kavrum değil ama tat olarak çok espressovari. :) Damakta ayakları yere basan, derinliği sınırlı, damak yormayan keyif kahvesi şeklinde zuhur ediyor. "Hey adamım tatlarımı ayırmaya çalışma, tadımı çıkar, keyfine bak." diyor.
Ben sevdim. :)

Ekli dosyayı görüntüle 15413
Nensebo şahsına münhasır bir karakter evet katılıyoruz, öyle net analizlere filan gelmiyor kendisi, keyfini çıkaracaksan çıkar yoksa sen bilirsin diyor, hatta bunları duysa bile kızabilir:)

Firma:CoffeeNutz
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur[20]
Çekirdek Miktarı: 50 Gram
Çekirdek:Yirgacheffe Chelchele A
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:04/08/2021
Su Sıcaklığı:86°C - 88°C

Demleme Notları;

Ocakğın en küçük gözünde en harlı ile en kısık arasında demlemeyi başlatarak ilk kahve hazneye düştükten sonra en kısıka alarak su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları;
Yudumumu ilk aldığımda çoook ekşi böyle boğazımı yakan bir tat aldım.2 gün önce annem kullandığımız kettle'ı hem temizlemek hemde dezenfekte etmek için kettle'a karbonat atıp suyu kaynatıp bırakmış ve bana söylemediği için bende o su ile bir demleme yaptım ve hali ile içemedik.Yine aynı tada benzer bir tad alınca anneme dönüp sordum lakin kendisinin bir müdahalesi olmadığını iletti.Bende biraz soğumasını bekledim ve soğuduktan sonra içelebilir bir hal aldı.
Öğütümdeki kuru kahvenin kokusu beni resmen mest etti lakin ilk demelemem için ne yazık ki aynı düşüncede değilim.Yarın yine aynı parametreler ile deneyip demlendikten sonra fincandaki kahveye eklediğim suyun miktarını çok az arttıracağım ve sonuç değişmez ise öğütümü kalınlaştırıp kahve miktarını arttıracağım.
Bazen bazı çekirdekler ile hiç uğraşasım gelmez yani ilk demlemede bu çekirdeği kendimce keyifli hale getirebilir yada getiremem diyebiliyorum ve eğer potansiyel görmüyorsam türk kahvesi denlemelerim için ayırıyorum.
Lakin sevgili @Ömer Aydın ın el lezzetine güveniyorum ve bu çekirdeğide kendi zevkime göre daha zevkli hale getirebileceğimi biliyorum.
Ayrcı konu çekirdeği Türk Kahvesinde de merak ediyorum ve deneyeceğim.

Cold drip/brew için genelde hep ucuz kahveleri kullanıyorum ama o kadar övüldükten sonra Damo'yu cold drip denemek istedim.
Gerçekten çok yakıştı, şurup gibi bir soğuk kahve çıktı ortaya.

Negroni'ye kahve de eklenebildiğini duymuştum ama hiç denememiştim daha önce.
Diğer malzemeler klasik 1:1:1 üzerine 2 ölçek de cold drip Damo ekleyince gerçekten mükemmel oldu.
Diğer tatlar çok baskın olmasına rağmen kahvenin kendi aroması hâlâ hissedilebiliyor.

1630701994595.png

Selamlar Sevgili @Ömer Aydın

En son siparişimde yer alan 25/08/2021 kavrum tarihine sahip kahvelerim yeni paketlerinizde gelir diye umut ediyordum lakin öyle olmadı.2 aydır yaklaşık 10 paket çekirdeğinizi tükettim ve hiç bir pakette sorun yaşamadım,elimden geldiğince dikkatlice açtım ve sapasağlam kaldılar.Yeni paketlerinizi merak ediyordum ve sosyal medyadaki fotoğraflarda duruşu ve rengi hoşuma gitmişti.

Sağlık olsun elbette paketlerinizden yana hiç bir şikayetim olmadı ve sizde bu el lezzeti varken daha çok alışverişimiz olacağından eminim.

Sizden ve Hayko Cepkinden Alıntı:TANIŞMA BİTTİ :D

Selamlar Sevgili @Ömer Aydın

En son siparişimde yer alan 25/08/2021 kavrum tarihine sahip kahvelerim yeni paketlerinizde gelir diye umut ediyordum lakin öyle olmadı.2 aydır yaklaşık 10 paket çekirdeğinizi tükettim ve hiç bir pakette sorun yaşamadım,elimden geldiğince dikkatlice açtım ve sapasağlam kaldılar.Yeni paketlerinizi merak ediyordum ve sosyal medyadaki fotoğraflarda duruşu ve rengi hoşuma gitmişti.

Sağlık olsun elbette paketlerinizden yana hiç bir şikayetim olmadı ve sizde bu el lezzeti varken daha çok alışverişimiz olacağından eminim.

Sizden ve Hayko Cepkinden Alıntı:TANIŞMA BİTTİ :D
Selamlar Sevgili Ufuk Bey,
Evet tanışma gerçekleşti, güzel de oldu, bundan sonra umarım imkanlar el verir de Kozyatağı veya Karataş'ta da buluşma fırsatımız olur.
İlginiz, sevginiz, takdiriniz için çok teşekkür ederim.

Selamlar Sevgili Ufuk Bey,
Evet tanışma gerçekleşti, güzel de oldu, bundan sonra umarım imkanlar el verir de Kozyatağı veya Karataş'ta da buluşma fırsatımız olur.
İlginiz, sevginiz, takdiriniz için çok teşekkür ederim.

Bende sizinle tanışmak için çok arzu ediyorum,güzel insanlığınız ve gerek şahsım adına gerekse foruma katkılarınız için bende size teşekkür ederim sevgili @Ömer Aydın

Burundi Businde Honey için reçete paylaşabilecek var mıdır acaba? Hazır elimde sadece 100 gram varken ziyan etmeyeyim bari.

Burundi Businde Honey için reçete paylaşabilecek var mıdır acaba? Hazır elimde sadece 100 gram varken ziyan etmeyeyim bari.

Selamlar @mbayrav

Hangi yöntem ile denleme yapmaktasın?Hangi yöntem için reçeteye ihtiyacın var?
Aylık alım başlığının altında Ağustos ayı birlikte alım [CoffeeNutz] isimli bir başlık var,oraya da bir göz atmanı tavsiye ederim.

95 derece, cift döküş,tm c2 19 click,1:16 oranını tavsiye ederim

Firma: Coffee Nutz
Kahve: etiyopya refisha
Demleme Metodu:v60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:TM 19 Klik
Su Markası ve Sıcaklık:Nestle pure life 97 derece
Demleme Süresi:3.28
Tadım Notları:tatlı erik,ananas
İlave Notlar:
demlediğim 3 kahve üzerinden bu kahve dahil 2 sinde güzel sonuçlar aldım.Düşük sıcaklık kabul etmiyor sanırsam bu kavrum.Bence gayet başarılı bir çekirdek skor puanını bilmiyorum ama 89 flan almıştır diye düşünüyorum.

Selamlar @mbayrav

Hangi yöntem ile denleme yapmaktasın?Hangi yöntem için reçeteye ihtiyacın var?
Aylık alım başlığının altında Ağustos ayı birlikte alım [CoffeeNutz] isimli bir başlık var,oraya da bir göz atmanı tavsiye ederim.
v60 için soruyorum. forumda ilgili başlıklara baktım ama ilgili çekirdek hakkında verim alınmış bi v60 reçetesi bulamadım, bloom+tek döküşle denemelere başlayacağım sanırım. cevap için teşekkürler.

Çekirdek: Burundi Businde Honey
Kavrum tarihi: 1.09.21
Demleme: v60
Öğütüm: c2 20 klik
Su: 94 derece Buzdağı su
Süre: 2.20
Filtre: Cafec Traditional
Reçete: 16 gram kahve, 250 ml su. 60 ml bloom+ tek seferde 250'ye tamamlama ve spin.

Kahveyi ilk tattığım andan bitiş anına kadar hep baskın şekilde ön planda olan tek bir şey vardı: kırmızı meyveler. Kırmızı meyve notaları fincanda fazlasıyla baskındı. Fincandaki asidite ise fazla asidik kahvelerden hoşlanmayanları rahatsız edebilecek kadar fazlaydı (ki ben bunu kavrumun henüz 6. günü olmasına bağlıyorum). Gövde ise aşırı yoğun olmasa da fincanda kendini hissettiriyordu, tatlılık ise düşük seviyedeydi. Fincanın ortalarına doğru kırmızı meyve notalarının yanında meyve suyu hissiyatı veren gövde de fincanda kendini iyice belli etti. Fincanda biraz bitterlik mevcuttu ki bunun sebebi de kavrumun henüz 6. günü olması olabilir. Çekirdek bu haliyle bile bana içerken oldukça keyif verdi, zamanla tat profilinin de oturmasıyla içimin daha da keyifli bir hale geleceğini düşünüyorum.

Reçete: 16 gram kahve, 250 ml su. 60 ml bloom+ tek seferde 250'ye tamamlama ve spin.

Kahveyi ilk tattığım andan bitiş anına kadar hep baskın şekilde ön planda olan tek bir şey vardı: kırmızı meyveler. Kırmızı meyve notaları fincanda fazlasıyla baskındı. Fincandaki asidite ise fazla asidik kahvelerden hoşlanmayanları rahatsız edebilecek kadar fazlaydı (ki ben bunu kavrumun henüz 6. günü olmasına bağlıyorum). Gövde ise aşırı yoğun olmasa da fincanda kendini hissettiriyordu, tatlılık ise düşük seviyedeydi. Fincanın ortalarına doğru kırmızı meyve notalarının yanında meyve suyu hissiyatı veren gövde de fincanda kendini iyice belli etti. Fincanda biraz bitterlik mevcuttu ki bunun sebebi de kavrumun henüz 6. günü olması olabilir. Çekirdek bu haliyle bile bana içerken oldukça keyif verdi, zamanla tat profilinin de oturmasıyla içimin daha da keyifli bir hale geleceğini düşünüyorum.

Selamlar @mbayrav

Ben bir pour over demleyicisi değilim ve konu hususunda sevgili Ömer Aydın mutlaka yardımcı olacaktır.Benim fikrim yalnızca bitterlik konusunda olacak,nacizane fikrim öğütümün ince olabilir yada su sıcaklığın yüksek gelip fazla çözülmeye neden olmuş ve bitterliği arttırmış olabilir.Yani diyeceğim degassing süreci ile ilgili olmadığıdır bitterliğin.Dediğim gibi nacizane fikrim,yanlış ise lütfen beni düzeltin.

Merhaba @mbayrav Reçeteler için çalışmaya başlıyorum buradan mutlaka paylaşırım. Bu zamana kadar özel yardım isterseniz bize her zaman telefon veya sosyal mecralardan ulaşabilirsiniz, ya da sizi arayabiliriz.
Sevgiler

Selamlar @mbayrav

Ben bir pour over demleyicisi değilim ve konu hususunda sevgili Ömer Aydın mutlaka yardımcı olacaktır.Benim fikrim yalnızca bitterlik konusunda olacak,nacizane fikrim öğütümün ince olabilir yada su sıcaklığın yüksek gelip fazla çözülmeye neden olmuş ve bitterliği arttırmış olabilir.Yani diyeceğim degassing süreci ile ilgili olmadığıdır bitterliğin.Dediğim gibi nacizane fikrim,yanlış ise lütfen beni düzeltin.
Yani açıkçası tadım notalarının gayet belirgin bi şekilde hissedilmesinden ve yoğun asiditeden dolayı pek over extract bir fincanmış gibi gelmedi ama bi tık over extract de olmuş olabilir tabi. Bi dahaki denememde su sıcaklığını bi tık daha düşürüp öyle deneyeceğim sanırım, teşekkürler yorumunuz için.

Çekirdek: Etiyopya Bombe Gr.1 Washed
Demleme: V60 01
Su Sıcaklığı: 95 derece
Süre: 2.40
Reçete: 13 gr kahve, 210 ml su. 45 ml bloom ardından kalan suyu iki eşit seferde dökme
Switch ile demlediğimde belirgin bir tat alamamıştım ama bu şekilde demlediğimde resmen çay içiyormuşum gibi oldu. Fazlaca demli olmuş, çaydanlıkta biraz beklemiş siyah çaydı tam olarak benim için.

Firma: Coffee Nutz
Kahve:Burundi kayanza businde station
Kavurma Tarihi:06.08.2021
Demleme Metodu:v60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:Timemore X 14 click
Su Markası ve Sıcaklık:Hayat su 95 derece
Demleme Süresi:2.15 saniye,21 gr kahve,1:16 oran, 105 ml 35 saniye blooming daha sonra 115 ml çift döküş
Tadım Notları:tatlı,tatlı,talı ve dengeli diyebilirim meyve suyu gövdesini andırıyor diyelim tam kesin bir şey diyemiyorum kırmızı bazı meyveleri andırıyor ama cıkaramadım tam olarak
İlave Notlar:timemore c2 den X e gecince gercektenr daha dengeli, tatlı ve aromatik fincanlar almaya başladım tavsiye ederim Xi ilerde bi c2 ylede kıyaslama yaparım bakalım

Geri