• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Ağustos Ayı Birlikte Tadım Etkinliği CoffeeNutz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Firma: CoffeeNutz
Kahve: Etiyopya Shantawene (Yıkanmış)
Kavurma Tarihi: 04.08.21
Demleme Metodu: V60 plastik, 15-240gr (40 gr blooming 30 sn, kalan su 01.15'e kadar tek döküş), abaca filtre
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: cmd 23-24 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Rioba 92°C
Demleme Süresi: 02.00 / tds: 1.4 / ey: %20.16
Tadım Notları: Parlak, Limon, Tatlı.
İlave Notlar: 15 günden önce tadı oturmayan bir kahve, tatlı bir limon hissiyatı var, ben daha asidik limon hissiyatını tercih ederdim parlak olduğunu söyleyemeyeceğim, fincan sonuna doğru baydı biraz tatlılığı..

edit: hamasho için de birebir aynı reçete..

Son düzenleme:
Kahve: Chelchele Gedeb Worka
Kavurma Tarihi: 11.08.21
Demleme Metodu:
Kalita 185, 30gr kahve/500 ml su, 45 sn bloom + iki döküş
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:
K-Pro 7.5
Su Markası ve Sıcaklık:
Sırma 95°C
Demleme Süresi:
3:30
Tadım Notları:
Karamel, hafif karanfil, soğudukça elma
İlave Notlar:
Standart Kalita metodumla demledim. Notlarda yazan şeftaliyi ben alamadım, hafif bir meyvemsilik var ama bana daha çok elmayı andırdı. Başta karamel ve ufak karanfil hakimken soğudukça meyve ön plana çıkmaya başladı. Acılık veya ekşilik yok, dengeli ve yoğun gövdeli bir fincan çıktı ortaya. İlk deneme olmasına rağmen çok beğendim, her gün içsem hayır demem.

Kahve: Chelchele Gedeb Worka
Kavurma Tarihi: 11.08.21
Demleme Metodu: Kalita 185, 30gr kahve/500 ml su, 45 sn bloom + iki döküş
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: K-Pro 7.5
Su Markası ve Sıcaklık: Sırma 95°C
Demleme Süresi: 3:30
Tadım Notları: Karamel, hafif karanfil, soğudukça elma
İlave Notlar: Standart Kalita metodumla demledim. Notlarda yazan şeftaliyi ben alamadım, hafif bir meyvemsilik var ama bana daha çok elmayı andırdı. Başta karamel ve ufak karanfil hakimken soğudukça meyve ön plana çıkmaya başladı. Acılık veya ekşilik yok, dengeli ve yoğun gövdeli bir fincan çıktı ortaya. İlk deneme olmasına rağmen çok beğendim, her gün içsem hayır demem.

Selamlar @Lathariel

Konu çekirdek'e dair yanlış aklımda kalmadı ise bir arkadaşımız 15.günde tadım notalarına erişebildiğini ifade etmişti istersen 2 gün daha bekleyip yeniden dene.Eğer yine olmazsa Ömer Aydın'a müracaat edersen kendisi destek olacaktır ki zaten bu yazmış olduğunuda atlamadan cevaplandırcaktır.

Selamlar @Lathariel

Konu çekirdek'e dair yanlış aklımda kalmadı ise bir arkadaşımız 15.günde tadım notalarına erişebildiğini ifade etmişti istersen 2 gün daha bekleyip yeniden dene.Eğer yine olmazsa Ömer Aydın'a müracaat edersen kendisi destek olacaktır ki zaten bu yazmış olduğunuda atlamadan cevaplandırcaktır.

Selamlar @NoPainNoCoffee

Ben bu haliyle çok sevdim aslında :)
İçtiğim fincan tatmin edici olduktan sonra tadım notlarına çok kafa yormuyorum.
Çok da öznel bir şey sonuçta, aynı fincanı bile farklı kişiler farklı yorumlayabilir.

İlerleyen günlerde farklı metodlarla da deneyeceğim elbette, hatta yarın sabah moka pot ile bir test edeyim.
Dediğin gibi iki gün sonra da bir immersion deneyeyim, belki onda yazılı tadım notlarına daha çok yaklaşırım.

Selamlar @NoPainNoCoffee

Ben bu haliyle çok sevdim aslında :)
İçtiğim fincan tatmin edici olduktan sonra tadım notlarına çok kafa yormuyorum.
Çok da öznel bir şey sonuçta, aynı fincanı bile farklı kişiler farklı yorumlayabilir.

İlerleyen günlerde farklı metodlarla da deneyeceğim elbette, hatta yarın sabah moka pot ile bir test edeyim.
Dediğin gibi iki gün sonra da bir immersion deneyeyim, belki onda yazılı tadım notlarına daha çok yaklaşırım.

Selamlar @Lathariel

Kesinlikle seninle aynı fikirdeyim.Demlemenin sonucunda çıkan fincan sana keyif veriyor ise seni mutlu ediyor ise tadım notalarında yazan notaların çokta büyük bir önemi kalmıyor. :D

Aynı çekirdeği bende temin ettim ve yarın itibari ile paketi açıyor olacağım.Ben özellikle degas beklemedim ama 15 günü geçti sanırım kavrum tarihinden.

Mokapot ile yapacağın demlemenin sonuçlarınıda dört gözle bekliyor olacağım,bende kendi denememi mutlaka paylaşırım.

Kahve:Etiyopya Gedeb Worka - Espresso Yorumu
Kavurma Tarihi:18 Ağustos 2021
Demleme Metodu:Espresso-Cafelat Robot
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:Eureka Crono Mignon
Su Markası ve Sıcaklık:Kuzeyden, screen in uzerine direkt kaynar su koydum.
Demleme Süresi:9-10 sn 2 barda preinfusion,daha sonra 10 bara kadar cikis, 7-8 bar arası sonlandırdım.20 gr kahve, 45 gr cikti olacak sekilde yaptım.
Tadım Notları: ilk yudumlarda şeftali aroması net hissedilirken, sonlara doğru baharat tadını hissettirdi. tadım notlarında bahsedilen karanfilin kokusunu ve tadını çok alamadım. daha 5 günlük bir kahve olmasına rağmen dengeli bir espresso elde ettim. acıya ya da eksiye kacan bir tat profili yoktu.
İlave Notlar:

tempImage0Sp6F2_800x600.jpg

Son düzenleme:
Kahve: Etiyopya Worka (Natural)
Kavurma Tarihi: 06.08.21
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Perfetto Drip:4
Su Markası ve Sıcaklık: Pınar (Madran) 94'
Demleme Süresi: 3'
Tadım Notları: Şeftali, parlak, tatlı.

Reçete: 16/240, 45g 40sn blooming, iki parça döküş. Blooming esnasında spin.

İlave Notlar: Çok güzel bir fincan yakaladım. İçtikçe içilesi, ağız sulandırıcı asiditesi, mayhoş şeftali sonrası çok güzel bir parlaklık ardından tatlı bir bitiş. Aftertaste'de ağzım gerçek anlamda sulandı. Sanki tükürük bezlerim bir anda tükürük üretiyor gibiydi. Gövde ise görece ortalamaydı.

Kahve:Etiyopya Gedeb Worka - Espresso Yorumu
Kavurma Tarihi:18 Ağustos 2021
Demleme Metodu:Espresso-Cafelat Robot
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:Eureka Crono Mignon
Su Markası ve Sıcaklık:Kuzeyden, screen in uzerine direkt kaynar su koydum.
Demleme Süresi:9-10 sn 2 barda preinfusion,daha sonra 10 bara kadar cikis, 7-8 bar arası sonlandırdım.20 gr kahve, 45 gr cikti olacak sekilde yaptım.
Tadım Notları: ilk yudumlarda şeftali aroması net hissedilirken, sonlara doğru baharat tadını hissettirdi. tadım notlarında bahsedilen karanfilin kokusunu ve tadını çok alamadım. daha 5 günlük bir kahve olmasına rağmen dengeli bir espresso elde ettim. acıya ya da eksiye kacan bir tat profili yoktu.
İlave Notlar:

Ekli dosyayı görüntüle 15211
İlk günlerde dengeli bir fincan elde etmenize çok sevindik, CO2 salınımının en önemli olduğu espresso'da böyle güzel bir erken sonuç almak harika. Yine de muhtemelen bir kaç gün sonra daha da dengeli olacağını tahmin ediyorum.
Afiyet olsun.

Benimde asiri sevdigim bir kahve oldu hatta demlerken cok kotu hatalar yapmama ragmen V60 ta.Tam sevdigim degisik tatlar. Kokusu bile bir baska bana göre fakat cok asiri toz uretti bende.
ben de sevdim aslında ama sürekli içemiyorum anaerobik kahveleri. arada farklı ve akılda kalıcı tatlar almak için içiyorum genelde.
bir de anaerobik olunca fiyatlar iyice uçuyor. yıkanmış veya doğal işlenmiş kahvelerin yerini almasını istemem açıkçası.

Benimde asiri sevdigim bir kahve oldu hatta demlerken cok kotu hatalar yapmama ragmen V60 ta.Tam sevdigim degisik tatlar. Kokusu bile bir baska bana göre fakat cok asiri toz uretti bende.

Kahve kesinlikle kötü değil ancak bana uymadı.

Alkol seven birisi değilim o yüzden anasona benzeyen şeylere tahammülüm yok.

Seveni çok sever ama günde 3 bardak içeyim kahvesi değil.

Firma:CoffeeNutz
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur[20]
Çekirdek Miktarı: 50 Gram
Çekirdek:Etiyopya Chelchele Gedeb Worka GR.1
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:04/08/2021
Su Sıcaklığı:85°C - 87°C

Demleme Notları;

Ocakğın en küçük gözünde en harlı ile en kısık arasında demlemeyi başlatarak ilk kahve hazneye düştükten sonra en kısıka alarak su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları;
Konu çekirdeğe dair beklentim açıkçası çok büyüktü lakin ilk demlemem de aradığım gövde ve lezzete ulaşamadım.Yarın yarım step daha inceleceğim ve sonuçlarını yine paylaşıyor olacağım.

Firma:CoffeeNutz
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur[20]
Çekirdek Miktarı: 50 Gram
Çekirdek:Etiyopya Chelchele Gedeb Worka GR.1
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:04/08/2021
Su Sıcaklığı:85°C - 87°C

Demleme Notları;

Ocakğın en küçük gözünde en harlı ile en kısık arasında demlemeyi başlatarak ilk kahve hazneye düştükten sonra en kısıka alarak su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları;
Konu çekirdeğe dair beklentim açıkçası çok büyüktü lakin ilk demlemem de aradığım gövde ve lezzete ulaşamadım.Yarın yarım step daha inceleceğim ve sonuçlarını yine paylaşıyor olacağım.
Afiyet olsun, 10 kişilik kahveyi kaç kişi içiyor merak ettim.

Selamlar @CoFFeePaTh

Cup ölçü birimi olarak her 3Cup bir fincanlık porsiyonu ifade etmektedir.Evde 3 kişi kahve içmekteyiz.1 sütlü 2 sade fincan çıkarıyor,doyurucuda oluyor :=)

Ben kahveyi miktar olarak çok tüketmeyi severim,starbucks içtiğim günlerde de hep venti[en büyük boy] tercih ederdim :=)

Selamlar @CoFFeePaTh

Cup ölçü birimi olarak her 3Cup bir fincanlık porsiyonu ifade etmektedir.Evde 3 kişi kahve içmekteyiz.1 sütlü 2 sade fincan çıkarıyor,doyurucuda oluyor :=)

Ben kahveyi miktar olarak çok tüketmeyi severim,starbucks içtiğim günlerde de hep venti[en büyük boy] tercih ederdim :=)
Bende 2cup alüminyum versiyonu var, 2cup bir büyük Türk kahvesi fincanını dolduruyor aslında, bialetti'de ölçü standart olsaydı, 5 kişilik kahveyi 3 kişi içiyorsunuz anlamı çıkacaktı. :)
Tekrar afiyet olsun.

Bende 2cup alüminyum versiyonu var, 2cup bir büyük Türk kahvesi fincanını dolduruyor aslında, bialetti'de ölçü standart olsaydı, 5 kişilik kahveyi 3 kişi içiyorsunuz anlamı çıkacaktı. :)
Tekrar afiyet olsun.

Çok teşekkür ederim 🙏

Sanada afiyet şeker olsun :) @CoFFeePaTh

Firma: Coffee Nutz
Kahve:Etiyopya sidamo damo anaerobik
Kavurma Tarihi: 06.08.2021
Demleme Metodu:
Hario v60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:
Timemore c2 19 clik
Su Markası ve Sıcaklık:
buzdağı 95 derece
Demleme Süresi:
2.10 saniye
Tadım Notları:
Tam olarak belirleyemediğim güzel farklı bir aroması vardı tadım notalarında yazdığı gibi şurubumsu bir gövdesi var kahvenin benim şahsen çok hoşuma gitti kahvenin tatlılık ve gövde dengesi çok iyi sağlanmış onun dışında üzüm aromasını pek hissedemedim

Firma: Coffee Nutz
Kahve: Nensebo Refisa West Arsi
Kavurma Tarihi: 13.08.2021
Demleme Metodu: Espresso 1:2 - 18gr/36ml
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Graef CM501EU - 18. Kademe
Su Markası ve Sıcaklık: Bozdağ Madran - 93°
Demleme Süresi: 4 saniye pre-infusion-4 saniye bekleme, 23. saniyeye kadar 9 bar sonra basınç düşürerek 27. saniyede bitirme
Tadım Notları: Nensebo toplu alımda en sevdiğim çekirdek oldu, hep v60 olarak demledim ama espresso olarakta ne çıkacağını merak ettim. Ahududu yoğun hissedilen çok düşük gövdeli ve orta üstü asiditeli bir espresso elde ettim, ben tadını yine sevdim ama gövdesinin çok düşük oluşunun herkese hitap edeceğini düşünmüyorum.
İlave Notlar: Bir sonraki denememde öğütümü inceltip süreyi biraz daha uzatmayı hedefliyorum belki gövde yoğunluğunu biraz daha arttırabilirim, tabii ki bu çekirdek espresso hedeflenerek kavrulmamış o yüzden mükemmel sonuçlar beklemiyorum yine de üzerinde deney yapması keyifli 😀

Ekli dosyalar

• IMG_5753-min.JPG
    IMG_5753-min.JPG
    223.8 KB · Görüntüleme: 47
Geri