• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Ağustos Ayı Birlikte Tadım Etkinliği CoffeeNutz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@Ömer Aydın Bey selamlar, Keramo demledim demin, bilemedim magnolia suyu mu içtim. Notlarda siyah çay ve tarçın yazılmış. Bu kahve baştan aşağı çilek azizim. Bugün linç ile tehdit ettim yeni bir arkadaşı ama son yudumlarda anason geldi burnuma, hayır sarhoş da değilim zira alkol almam. Sen bu meseleyi bize bir hallet.

Merhaba @Colove biraz geç oldu ama: Keramo bence en gizemli kahvemiz, sebebi de içinde hala deneyimlemediğim tatlar olması, tedarikçi notunda sedefotu demişler bu olabilir ama dediğiniz gibi farklı yerlere de gidiyor. Daha önce bir instagram paylaşımımda Damo için gizemli demiştim ama onun verdiği tatlar belli iken bunda bazen anason gibi (ama damodaki gibi alkol değil) benim hoşuma giden - belki herkesin hoşuna gitmeyebilecek notalar geliyor. Tatlılık sebebiyle genele hitap ettiğini düşünüyorum ama aydınlatması en zor kahvemiz, 20 kahveden biri de gizem olarak kalsın bence:)
# keramo gerçekten ilginç bir kahve, 26 temmuz kavrumu var bende, şu ana dek baharat ve tarçın baskındı, çayımsı ve tatlı bir gövde hakimdi, bu sabahki demlemede ıslak kokudaki buram buram çilek bardağa da yansımıştı ve ön plana çıkmıştı, çok daha keyifli olması da cabası.. aynı kavrumdan arkadaşım masala çayına benzettiğini belirtmişti.. bakalım şaşırtmaya devam edecek mi?
# keramo 16 ağustos spada kavrumu da var elimde, bir şey söylemek için erken olabilir ama merakımdan denedim, aynı çaysı ve tatlı gövde, baharat ve çilek aroması biraz arka planda ve gizemli denebilecek başka bir aroma var diyebilirim, bekledikçe güzelleşeceğine inanıyorum..

Arkadaşlar Selamlar,

Toplu alıma katılan ve mokapot ile demleyen hiç bir arkadaşımız yok mu?

Tüm başlık hep pour-over özelliklede V60 istilası var.
Vural Bey, geç oldu ama denemeler için bir Pazar sakinliğine ihtiyacım varmış:)
İlk mokapot denememi 20.08.21 kavrumundan sabah yaptığım tadım sonrası bana göz kırpan kahvelerle yaptım ve hemen yazıyorum.
1. denemem Bombe Washed:
12 tık comandante, 60C ile başlangıç, 3:15 Süre (başlangıçtan açık kahverengine dönüşe kadar), sizin gibi açık kahverengine dönünce hazneyi soğuk suya koyuyorum (lavaboyu suyla dolduruyorum pratik oluyor), kahveyi bir sunucuya alıp homojenize ederek bardaklara servis yapıyorum.
Mokapotta sizin aradığınız gövdeyi tam vermeyebilir ama bir v60 zarafetinde (yine mi v60 :LOL: ) sert kahve içmek mümkün oluyor, belki bypass yapılmayan veya süt eklenmeyen tercihleriniz için kullanabilirsiniz.
Diğer denemelerimden bazıları için testleri artırmam iyi olurdu fakat daha fazla kahve denemek için bunları kusursuzlaştırmak yerine sonlara notlar aldım. Normalde sayısız denemeden sadece en iyileri aktarmayı tercih ediyorum, bu notları samimiyetinize sığınarak paylaşıyorum.
2. denemem Worka - Esp. Yorumu:
12 tık comandante, 70C ile başlangıç, 3:15 Süre
Gövde orta-yüksek, meyve bol, sütlü gayet iyi, kavurucu asiditeye imtinalı yaklaşmış:) ama bu yöntemlerde bu keyif veriyor. (13 tık daha iyi olabilirdi)
3. denemem Keramo - Esp. Yorumu:
13 tık comandante, 70C ile başlangıç, 3:00 Süre
Gövde orta-yüksek, çiçekler meyveler var, sütlü de iyi, dengeli bir bardak! İçiriyor, sevdim:)
4. denemem Nensebo:
13 tık comandante, 70C ile başlangıç, 2:45 Süre
Gövde orta, posalı meyve suyu (nefis), sütlüde de karakteri kaybetmiyor, bypass da kaldırıyor, net notalar, denge ve sütle uyum sebebiyle bu dörtlü arasında kazanan benim için bu!
Denemelerim devam edecek.

Son düzenleme:
İlk mokapot denememi 20.08.21 kavrumundan sabah yaptığım cupping sonrası bana göz kırpan kahvelerle yaptım ve hemen yazıyorum.
1. denemem Bombe Washed:
12 tık comandante, 60C ile başlangıç, 3:15 Süre (başlangıçtan açık kahverengine dönüşe kadar), sizin gibi açık kahverengine dönünce hazneyi soğuk suya koyuyorum (lavaboyu suyla dolduruyorum pratik oluyor), kahveyi bir sunucuya alıp homojenize ederek bardaklara servis yapıyorum.
Mokapotta sizin aradığınız gövdeyi tam vermeyebilir ama bir v60 zarafetinde (yine mi v60 :LOL: ) sert kahve içmek mümkün oluyor, belki bypass yapılmayan veya süt eklenmeyen tercihleriniz için kullanabilirsiniz.
Diğer denemelerimden bazıları için testleri artırmam iyi olurdu fakat daha fazla kahve denemek için bunları kusursuzlaştırmak yerine sonlara notlar aldım. Normalde sayısız denemeden sadece en iyileri aktarmayı tercih ediyorum, bu notları samimiyetinize sığınarak paylaşıyorum.
Gövde orta-yüksek, meyve bol, sütlü gayet iyi, kavurucu asiditeye imtinalı yaklaşmış:) ama bu yöntemlerde bu keyif veriyor. (13 tık daha iyi olabilirdi)
Gövde orta-yüksek, çiçekler meyveler var, sütlü de iyi, dengeli bir bardak! İçiriyor, sevdim:)
4. denemem Nensebo:
Gövde orta, posalı meyve suyu (nefis), sütlü de karakteri kaybetmiyor, net notalar, denge ve sütle uyum sebebiyle bu dörtlü arasında kazanan benim için bu!
Burdaki denemelerimin 2 gün önceki kavrumdan olduğuna dikkatinizi de çekmek isterim:)
Aslında aralarda bahsettim ama gerçekten degassing belki de çok büyütülecek bir konu olmayabilir. Damo'yu hariç tutarsak; belki bazı çekirdeklerimizde beklemeniz gerekmiş olabilir ama genel olarak benim de tükettiğim kahveler hep bir kaç günlük (merakım dolayısıyla) ve iyi sonuçlar alıyorum. Damo için de durum aslında farklı değil, ilk günlerde de keyif veren bir kahve olmasına karşın, bir kaç hafta sonra içinden sanki yeni biri çıkıyor:)

Bir ara genel değerlendirme de yapayım:
8. yılımızda unutulmayacak bir şenlik yaşıyoruz. Hepinize değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Bu kadar özen gerektiren bir işi kusursuza yakın yapmak benim için daha zaman alacak bir hedef, çeşitli kalite metod ve araçlarını üretim süreçlerimde kullanmak niyetindeyim ki bu sanırım denenmemiş bir şey olacak ve gerçekçi olalım, elbette bunu da zamana yayacağız. Bu geçen sürede, özellikle paket sorununa göstermiş olduğunuz anlayış benim için çok değerli, 2 hafta seviyesinde düzelecek bir konu ama öncesinde yapabileceklerimize bakıyoruz, tekrar sağolun 🙏

İlk mokapot denememi 20.08.21 kavrumundan sabah yaptığım cupping sonrası bana göz kırpan kahvelerle yaptım ve hemen yazıyorum.
1. denemem Bombe Washed:
4. denemem Nensebo:
Gövde orta, posalı meyve suyu (nefis), sütlü de karakteri kaybetmiyor, net notalar, denge ve sütle uyum sebebiyle bu dörtlü arasında kazanan benim için bu!

Öncelikle samimiyetiniz için çok teşekkür ederim @Ömer Aydın

Toplu alımlarda yada forumun geneli itibari ile mokapot demleyicisine yada deneyimlerini paylaşan demleyiciye rastlamak çok zor oluyor.Beni yalnız bırakmakdığınız için çok teşekkür ederim.
Commandante kullanmadığım için öğütüm derecesini tahmin edemiyorum lakin öncelikle gövde arayışında olduğum için kullandığım değirmenin espresso öğütümlerine yakın gidiyorum ve bu nedenlede bitter tatlardan kaçınmak adıma yüksek sıcaklıklarla başlıyorum ki su kahve ile fazla temas etmesin ve kahve haznesi sıcaklığına fazlaca maruz kalıpta yine bitter tatları öne çıkartmasın diye.Bende şuanda nensebo yu tüketiyorum ve bu akşam ki denememi her zaman kullandığım öğütüm derecesinden yukarı çekerek tarifinize yaklaşmaya çalışacağım umarım becerebilirim.

Keramo'nun espresso yorumunuzu çok merak ediyorum bu yüzden bu ay ki son siparişimde mutlaka bir keramo espresso yorumunuzu temin edeceğim.

Umarım mokapot denemeleriniz sizlerede keyif vermiştir çünkü ben kahvelerinizi,henüz espresso yorumlarınızı denemedim ama omniroast[sanırım aldığınız sonuçlarda sizlere daha çok keyif veriyor lakin yeni yorumlara ve denemelere açık olmanızda bizlere verdiğiniz değerin ve eleştiriye/olumlu/olumsuz her türlü ypruma açık olmanızda bir göstergesi olarak bizlere keyif veriyor] çekirdeklerizi mokapota çok yakıştırdım en azından kendi damağıma çok yakıştırdım ve çok sevdim.

Firma: Coffee Nutz
Kahve:Etiyopya Worka
Kavurma Tarihi:06.08.2021
Demleme Metodu :Hario v60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Tm c2 19 click
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 90,94 derece
Demleme Süresi: 2,30 saniye çift döküş 35 saniye 80 gr blooming daha sonra suyun geri kalanını 2inci döküşte bitirdim
Tadım Notları:yoğun baharat tadı almakla birlikte baharata eşlik eden yoğun şeftali ve karamel tatlılığı vardı kompleks bir kahve diyebilirim şu anda coffe nutz kahveleri arasında en fazla beğendiğim bu kahve oldu demleme yapacaklara 1:14 oranında kahveyi demlemelerini tavsiye ederim

Son düzenleme:
Burundi honey için demleme reçetesine ihtiyacım var yardımcı olacak varmı v60ta demleyeceğim dün demleme yaptım ama bitterlık baskındı kahvede ve 1.45 saniyede demleme bitti galiba kahve az çözüldü

Öncelikle samimiyetiniz için çok teşekkür ederim @Ömer Aydın

Toplu alımlarda yada forumun geneli itibari ile mokapot demleyicisine yada deneyimlerini paylaşan demleyiciye rastlamak çok zor oluyor.Beni yalnız bırakmakdığınız için çok teşekkür ederim.
Commandante kullanmadığım için öğütüm derecesini tahmin edemiyorum lakin öncelikle gövde arayışında olduğum için kullandığım değirmenin espresso öğütümlerine yakın gidiyorum ve bu nedenlede bitter tatlardan kaçınmak adıma yüksek sıcaklıklarla başlıyorum ki su kahve ile fazla temas etmesin ve kahve haznesi sıcaklığına fazlaca maruz kalıpta yine bitter tatları öne çıkartmasın diye.Bende şuanda nensebo yu tüketiyorum ve bu akşam ki denememi her zaman kullandığım öğütüm derecesinden yukarı çekerek tarifinize yaklaşmaya çalışacağım umarım becerebilirim.

Keramo'nun espresso yorumunuzu çok merak ediyorum bu yüzden bu ay ki son siparişimde mutlaka bir keramo espresso yorumunuzu temin edeceğim.

Umarım mokapot denemeleriniz sizlerede keyif vermiştir çünkü ben kahvelerinizi,henüz espresso yorumlarınızı denemedim ama omniroast[sanırım aldığınız sonuçlarda sizlere daha çok keyif veriyor lakin yeni yorumlara ve denemelere açık olmanızda bizlere verdiğiniz değerin ve eleştiriye/olumlu/olumsuz her türlü ypruma açık olmanızda bir göstergesi olarak bizlere keyif veriyor] çekirdeklerizi mokapota çok yakıştırdım en azından kendi damağıma çok yakıştırdım ve çok sevdim.
Mokapot, (türk kahvesini saymazsak) aslında benim çözünebilir kahveden sonraki ilk geçiş metodum dolayısı ile yeri doldurulamaz. Hala keyifle tüketiyorum özellikle sabahları:)
Çekirdeklerde kullandığımız kavurma parametreleri şöyle:
- Hızlı / Yavaş Kavurma: 8-12 dakika arasında bir yer
- Eğri grafik / doğrusal grafik: Azalan artış istiyoruz ama ne kadar azalan artış?
- 1. çıtlama sonrası grafiğin artışı: daha eğrisel (nordik yaklaşımı) veya nispeten daha doğrusal (yine azalan artış ama tatlılık vermesi için daha az...)
- Final derecesi: Diğerleri ile uyumlu çalışması gerektiği için sanırım en komplike ve önemlilerden...
+ bir kaç sır:)
Şaka: Sır saklamak huyum değil - fakat bu artı olan taraf sezgilerinizin size verdikleri ve bir çok değişkenin birleşip size fısıldadığı yer, formülü çıkarılabilir ama kolay değil:)
Bütün bunlarda amacım tek değil. Örneğin bir çekirdeğin tatlılığı çok önemli (biliyorsunuz tadım puanlamasında yer alan lezzet gibi 10 maddeden bir tanesi) ve mutlaka olmalı ama çekirdeğin potansiyelinde olan ve vurgulanması gereken önemli bir özellik ile (örneğin dengeli bir asidite) kesişiyorsa tatlılığı öne çıkarma pahasına bu yok edilmemeli.
Elimizde bu kadar veri, tecrübe ve tercih varken her çekirdek için ayrı bir strateji izlemek mümkün. Bence bir kavurucu eğer çekirdeklerine hakim ise kavurma profili, yaptığı tadımlar üzerinden ilerliyor. Bu benim için hepimizin bildiği tadım parametrelerinde tek tek iyi puan almak ve bunda hedefime yaklaşmak için elimden geleni yapıyorum. Her bir çekirdek için tadımlar sonrası ayrı ayrı notlar alınıyor ve yukarıda bahsettiğim kavurma parametreleri her bir kavurma öncesi tekrar gözden geçiriliyor.
Ve burada yaptığınız olumlu/olumsuz ama yapıcı yorumlar, bu hedeflere ulaşmamız için çok değerli 🙏

Mokapot, (türk kahvesini saymazsak) aslında benim çözünebilir kahveden sonraki ilk geçiş metodum dolayısı ile yeri doldurulamaz. Hala keyifle tüketiyorum özellikle sabahları:)
Çekirdeklerde kullandığımız kavurma parametreleri şöyle:
- Hızlı / Yavaş Kavurma: 8-12 dakika arasında bir yer
- Eğri grafik / doğrusal grafik: Azalan artış istiyoruz ama ne kadar azalan artış?
- 1. çıtlama sonrası grafiğin artışı: daha eğrisel (nordik yaklaşımı) veya nispeten daha doğrusal (yine azalan artış ama tatlılık vermesi için daha az...)
- Final derecesi: Diğerleri ile uyumlu çalışması gerektiği için sanırım en komplike ve önemlilerden...
+ bir kaç sır:)
Şaka: Sır saklamak huyum değil - fakat bu artı olan taraf sezgilerinizin size verdikleri ve bir çok değişkenin birleşip size fısıldadığı yer, formülü çıkarılabilir ama kolay değil:)
Bütün bunlarda amacım tek değil. Örneğin bir çekirdeğin tatlılığı çok önemli (biliyorsunuz tadım puanlamasında yer alan lezzet gibi 10 maddeden bir tanesi) ve mutlaka olmalı ama çekirdeğin potansiyelinde olan ve vurgulanması gereken önemli bir özellik ile (örneğin dengeli bir asidite) kesişiyorsa tatlılığı öne çıkarma pahasına bu yok edilmemeli.
Elimizde bu kadar veri, tecrübe ve tercih varken her çekirdek için ayrı bir strateji izlemek mümkün. Bence bir kavurucu eğer çekirdeklerine hakim ise kavurma profili, yaptığı tadımlar üzerinden ilerliyor. Bu benim için hepimizin bildiği tadım parametrelerinde tek tek iyi puan almak ve bunda hedefime yaklaşmak için elimden geleni yapıyorum. Her bir çekirdek için tadımlar sonrası ayrı ayrı notlar alınıyor ve yukarıda bahsettiğim kavurma parametreleri her bir kavurma öncesi tekrar gözden geçiriliyor.
Ve burada yaptığınız olumlu/olumsuz ama yapıcı yorumlar, bu hedeflere ulaşmamız için çok değerli 🙏

Eğer bir işi severek yapıyorsak ve emeğimizi katıyorsak[emek asla kaybolmaz mutlaka yerini bulur] karşılığını bu gün görmesekte yarın yada öbür gün mutlaka görüyoruz.Kendi adıma şanslıyım o yarın yada öbür güne denk geldim.Gerçekten yaptığınız işte çok samimi ve şeffafsınız.Bu samimiyetiniz şahsım adına bana fazlasıyla aks ediyor fazlasıyla hissettiriyor.Toplu alım süreçleri bazen amacını haricinde insanları bir birine yaklaştırmakta ve bu işin böylede yürütülebileceğini göstermekte.Her şey için şimdiden,peşinen ve gelecek güzel zamanlar için şahsım adına teşekkür ederim @Ömer Aydın

Az önce tekrardan 3 tur döküşle burundi honey demledim çok kötü sonuç aldım ekşi ve acı tadlar çok yoğundu 1:14 90,95 derece buzdağı su 2,05 saniye bitiş tm 17 click galiba coffenutzda ilk beğenmediğim kahve oldu bu

Az önce tekrardan 3 tur döküşle burundi honey demledim çok kötü sonuç aldım ekşi ve acı tadlar çok yoğundu 1:14 90,95 derece buzdağı su 2,05 saniye bitiş tm 17 click galiba coffenutzda ilk beğenmediğim kahve oldu bu
Merhaba Muhammed Bey,

Tercih ederseniz sizi arayarak demleme parametrelerinizi beraber daha detaylı gözden geçirebiliriz. Bana numaranızı özelden yazabilirsiniz.

Sevgiler

Firma: Coffee Nutz
Kahve: Burundi Kayanza Special
Kavurma Tarihi: 13.08.21
Demleme Metodu: Sage Breville Batch Brew
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Niche
Su Markası ve Sıcaklık: Peak Water Çeşme Suyu yaklaşık 100 PPM - 94 Derece
Demleme Süresi: 4dk
Tadım Notları: Kompleks tadlar barındırmayan, paketin üzerinde yazan notları veren bir kahve. Paketin üzerinde her ne kadar Vişne yazıyor olsada benim demlemelerimde vişne asiditesi yada ekşiliği yoktu. Ben vişneden daha çok kiraz veya üzüm suyuna benzettim. Oldukça tatlı bir kahve.
İlave Notlar: Kahveyi otomatik kahve makinesinde demledim oran olarak 60gr kahve 1lt su kullandım.
Benim Kayanza Businde special'de kiraz notası yazıyor. Bence de kiraz :)

Ekli dosyalar

• A573E75D-8E40-4D66-9E6C-8133BB0064DB.jpeg
    A573E75D-8E40-4D66-9E6C-8133BB0064DB.jpeg
    421.1 KB · Görüntüleme: 62
Başka bir kavurucudan almıştım zamanında
İster kiraz ister vişne; Bir türlü kahve tadı almadım bence diğerlerinden deneyin

Firma: CoffeeNutz
Kahve: Etiyopya Shantawene (Yıkanmış)
Kavurma Tarihi: 11.08.21
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Perfetto Drip:4
Su Markası ve Sıcaklık: Pınar (Madran) 96'
Demleme Süresi: 3'10''
Tadım Notları: Parlak, Limon, Tatlı.

Reçete: 20/300, 50g 45sn blooming, iki parça döküş. Blooming ve son döküşte spin.

İlave Notlar: Sanırsam menüde ki tekrarlanabilirlik ve tadım notlarını kolay verme açısından en iyi kahve. Demlemeye çok özen göstermememe rağmen çok rahat tadım notlarını nokta atışı verdi.

Bunların dışında ilk yudumda pasparlak, ardından hoş bir limon ve tatlı bir bitiş var. Kısacası vaat ettiğini veren alınası bir kahve.

Firma: CoffeeNutz
Kahve: Etiyopya Shantawene (Yıkanmış)
Kavurma Tarihi: 11.08.21
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Perfetto Drip:4
Su Markası ve Sıcaklık: Pınar (Madran) 96'
Demleme Süresi: 3'10''
Tadım Notları: Parlak, Limon, Tatlı.

Reçete: 20/300, 50g 45sn blooming, iki parça döküş. Blooming ve son döküşte spin.

İlave Notlar: Sanırsam menüde ki tekrarlanabilirlik ve tadım notlarını kolay verme açısından en iyi kahve. Demlemeye çok özen göstermememe rağmen çok rahat tadım notlarını nokta atışı verdi.

Bunların dışında ilk yudumda pasparlak, ardından hoş bir limon ve tatlı bir bitiş var. Kısacası vaat ettiğini veren alınası bir kahve.
Toplu alımın başlangıcında tavsiye ettiğiniz kahveleri yazarken Shantawene'de limon yok demiştiniz. Tecrübeniz değişti sanırım :D

Toplu alımın başlangıcında tavsiye ettiğiniz kahveleri yazarken Shantawene'de limon yok demiştiniz. Tecrübeniz değişti sanırım :D
Evet yoktu, ancak o kahve ile bu kahve zaten farklı. Birisi buzlukta diğeri pakette. Kavrum tarihleride farklı zaten, birisi 06.07.21 diğeri 11.08.21. Diğer kahvelerde de bu durum var aslında, daha yeni kavrum tarihi olanlar daha iyi. Bunu bazıları tutarsızlık olarak görebilir diye yazmamıştım notlara ama şimdi pek önemi kalmadı. Bence sürekli iyiye gitmesi güzel, denediklerim arasında eski kavrum daha iyiymiş dediğim olmadı ama aksini dediğim çok oldu. Özellikle Damo, bariz bir şekilde çok daha iyi yeni kavrumlar.

Bu arada dönüp kontrol ettim. Limon yok dediğim yazıda su olarak Nestle kullanmışım, Pınar kullandığımı söylediğim yazıda ise limon aldım demişim. Ancak bu kadar net aldığımı hatırlamıyorum, bu demlemede çok daha belirgin ve baskın bir limon vardı. Ancak haklısınız, bazen limon alıp bazen almamış olmama rağmen genel yorumlarımı yazdığım yazıda ben bu kahveden limon almadım demek biraz absürt olmuş.

IMG_1193.jpg

Son düzenleme:
Geri