• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve İçin İdeal Su

Bilgim farklı su markalarını deneyip elde ettiğim kahveyi karşılaştırmaktan öte gitmese de @Kahveciningalaksirehberi nin önerisini görüp ingiliz tuzu ve karbonatı aldım. Evde düzenli olarak Abant su olduğu için uygun geldi bana bu tarif. Ancak saf su almayı unutmuşum onu da alınca bir karşılaştırma yapabileceğim. Kahveyle ilgili en sevdiğim şey optimum nokta elde etmek değil de sürekli deneme içinde olmak.

Kahve demleme ürünleri için bence .... sitesi gayet uygun. Sizlere de tavsiye ederim. Yazılarınızı okudum ve yeterli ekipmanların bu sitede olduğunu farkettim. Ürünlerden sipariş ettim ve gayet iyi, kullanışlı.

Reklam içerikli mesajlar ile lütfen forumu meşgul etmeyin. Bu şekilde davranırsanız kimse sizden alışveriş yapmaz

Son düzenleme:
Herkese merhaba,

Tezgah altı çözüm olarak BWT slim 4 veya bestmax premium kullanan var mıdır?
Ben kendi adıma ro kullanmamaya karar verdim zira tekrar bu suyu içme/kahve demleme kıvamına getirmek için ulaşabileceğim bir otomasyon sistemi bulamadım. Otomatik dozaj le mineralleme vs yapan bir sisteme ihtiyacım var ancak ev tipi olarak mevcut değil, elle de yapmak istemiyorum çünkü daha önce denedim pratik olmuyor.

Sorduğum ürünler benzer ürünler,
slim 4, 4 filtreyi ayrı ayrı tüplerde tutuyor. 0.01 nm membran, aktif karbon, sediment, ion değişim ve mg ekleme yapıyor. Deposuz ve bypass özelliği yok. Herhangi bir ayar gelen şebeke suyununa göre yok anladığım. 180 l/saat kapasitesi var.

bestmax premium ise benzer filtreler sahip ancak hepsi tek tüp içinde. onda da ince gözenekli filtre (slim 4 teki membrana eş sanırım), 2 aşamalı aktif carbon, ön filtre (sediment muadili herhalde) ve ion değişimi ve mg ekleme var. bu da deposuz ancak bypass a olanak sağlıyor, bir nebze şebeke suyuna göre özelleştirme sağlıyor diyebiliriz. kapasitesi tek değil s, m, l, xl gibi ebatları var.

Aslında tanıtım yazıları benzer, mineralleri koruyarak suyu filtre ediyor, ph düzenliyor, suyu yumuşatıyor, ion değişimi ile c yi mg ile değiştiriyor suyu tatlandırıyor.
Evimde BWT nin filtreli sürahisi var sitedeki ön filtre ile 160tds gelen suyu 80tds e düşürüyor. Bazen tek başına bazen Buzdağı ile karıştırarak kullanıyorum.

Tecrübe etmiş kahveseverler varsa yorumlarını duymak çok isterim.

Son düzenleme:
taze taze yazayım
forumda yazılanlardan sonra özellikle @mimds izleniminden sonra uludağ premium su aldım. tamamen denemek için tadlarını ve nasıl olduklarını bildiğim 3 farklı kahvede v60 da denemeler yaptım ( immersion + drip )
ancak 3 farklı kahvede de beklediğim sonucu alamadım. hatta çıkan sonuç oldukça vasat seviyeye yakındı.
bu kahveleri buzdağı ile demlediğimde ciddi şekilde başarılı sonuçlar alıyordum. hatta şuan aynı kahveyi buzdağı ile demledim ve inanılmaz fark var iyi anlamda.
ya benim aldığım uludağ premium bayat ya da farklı bir durum var.

Şerif abi kahve fabrikası kavurma atölyesinde espresso demlemede bwt premium m modelini kullanıyor. Benim ondan aldığım suyun ppm değeri yaklaşık 130 civarıydı tabiki ayar vanası ile ayarlanabilir.

Osmodan Mehmet Bey ile görüştüğümde eve su direk iskiden geliyorsa bu cihazı öneririrm dedi. Ama benim gibi yüksek katlı binaların olduğu sitede iski suyu depoda tutulup depodan pompa ile basılıyor. Hali ile depoda ne olduğunu bilmiyoruz mikroorganizma açısından. O yüzden benim için RO önerdi. Ama hem atık su çıkarmak istemediğim için hem de çok yer kapladığı için bu sisteme sıcak bakmıyorum. Sizin suyunuz iski den geliyorsa bwt bestmax deneyebilirsiniz.

taze taze yazayım
forumda yazılanlardan sonra özellikle @mimds izleniminden sonra uludağ premium su aldım. tamamen denemek için tadlarını ve nasıl olduklarını bildiğim 3 farklı kahvede v60 da denemeler yaptım ( immersion + drip )
ancak 3 farklı kahvede de beklediğim sonucu alamadım. hatta çıkan sonuç oldukça vasat seviyeye yakındı.
bu kahveleri buzdağı ile demlediğimde ciddi şekilde başarılı sonuçlar alıyordum. hatta şuan aynı kahveyi buzdağı ile demledim ve inanılmaz fark var iyi anlamda.
ya benim aldığım uludağ premium bayat ya da farklı bir durum var.

Dün ben de @mimds 'in tecrübelerini okuduktan sonra uludağ premium alarak çok sevdiğim bir çekirdeği demledim. Hatta 2 günde 3 kere o su ile her zaman yaptığım gibi demledim ama Buzdağı ile aldığım tadı alamadım. Ya bu çekirdek için Buzdağı daha iyi bir alternaitf oluyor ya da benim damak tadım Buzdağına alışmış diye yorum yaptım kendimce.

Dün ben de @mimds 'in tecrübelerini okuduktan sonra uludağ premium alarak çok sevdiğim bir çekirdeği demledim. Hatta 2 günde 3 kere o su ile her zaman yaptığım gibi demledim ama Buzdağı ile aldığım tadı alamadım. Ya bu çekirdek için Buzdağı daha iyi bir alternaitf oluyor ya da benim damak tadım Buzdağına alışmış diye yorum yaptım kendimce.
işte ben bu faktörü elemek için 3 farklı kahvede denedim. yani tek kahve ile sonuç verseydim çok doğru olmazdı. bu yüzden farklı kahveler ile deneme yaptım. kesinlikle buzdağı > uludağ premium.
parasının hakkını veremedi.

Şerif abi kahve fabrikası kavurma atölyesinde espresso demlemede bwt premium m modelini kullanıyor. Benim ondan aldığım suyun ppm değeri yaklaşık 130 civarıydı tabiki ayar vanası ile ayarlanabilir.

Osmodan Mehmet Bey ile görüştüğümde eve su direk iskiden geliyorsa bu cihazı öneririrm dedi. Ama benim gibi yüksek katlı binaların olduğu sitede iski suyu depoda tutulup depodan pompa ile basılıyor. Hali ile depoda ne olduğunu bilmiyoruz mikroorganizma açısından. O yüzden benim için RO önerdi. Ama hem atık su çıkarmak istemediğim için hem de çok yer kapladığı için bu sisteme sıcak bakmıyorum. Sizin suyunuz iski den geliyorsa bwt bestmax deneyebilirsiniz.
Benim suyum iskiden direk gelmiyor ancak sitede ön filtre var ve depolar düzenli şekilde temizleniyor. Sizin aldığınız suyu kaçtan 130ppm e düşürüyor acaba.
Bir de premium m için fiyat bilginiz var mı? veya Mehmet Bey'e ulaşıp diğer bilmediğim detayları da sorup burada paylaşabilirim.

Buzdağı’ndan (80 ppm) Uludağ Premium (35 ppm) ve Pınar Uludağ’a (30 ppm) yöneldiğimden beri istisnasız tüm farklı çekirdeklerimden çok daha iyi fincanlar elde ediyorum.

O zaman damak tadı mı acaba bu farkı yaratan :).

O zaman damak tadı mı acaba bu farkı yaratan :).
Damak tadı ve damak hafızası elbette çok önemli bir etken. Benim 80 ppm civarlarındaki sularla yaptığım demlemelerimde, kendi demleme üslubum ışığında kahveyi fazla çözdüğümü fark ettim. Çikolata ve bitter tatları azaltmak, meyve asiditesini öne çıkartmak ve daha tatlı fincanlar elde etmek amacıyla 30 ppm civarındaki sulara yöneldim ve kendimce başarılı oldum.

Ben eskiden eve içme suyu olarak da Buzdağı alırdım ve defaten kahveleri onunla demlemeye çalıştım ancak ben de Buzdagindan hiç memnun kalmadım... bu da hep soyleyegeldigim başka bir şeyi gündeme getiriyor... damak kalibrasyonlarimiz, tat alma duyularımız tamamen farklı... O yüzden paylaştığımız tadım notlarınin çok anlamlı olmadığını düşünüyorum artık... Herkes bildiği şekilde demlesin, içsin ve keyf almaya baksın...

Damaklar kalibre olsa bile beklentiler, zevkler, duyular ve tecrübeler farklı. Iki kişi birebir aynı kahveyi içtiginde de benzer yorumlar olması kaçınılmaz.
Bence bu işin mutlak bir doğrusu olmadığı için güzel zaten.

Evet, yorumlara genel olarak katılıyorum. Alınan zevk vs. kişiye göre değişkenlik gösterecektir şüphesiz. Buna karşın ölçebileceğimiz şeyler konusunda objektif bir gözlem gerekli, mesela kahvenin çözünme oranı gibi. Ayrıca @MuratBlues 'un yorumunu okuyunca aklıma şu geldi: Ben genelde kahvelerimi normale göre daha kalın öğütmeyi tercih ediyorum ve genelde kasuya yöntemi ile demleme yapıyorum. Acaba bu kalın öğütümle buzdağının yüksek tds'i birleşince güzel sonuç alıyor olabilir miyim? Siz genel olarak nasıl bir öğütüm aralığı kullanıyorsunuz?

Bu konunun sonu yok bence.Neden derseniz her kahvede farklı etki yaptiğini dusunuyorum.Ben mesela suyumu degistirdigimde 1 kahvede olağanustu bir değisim hissederken başka 2 kahvede değişim hissetmedim.Bazı sular ile farklı oranda çözünme gercekleşiyor olabilir.O çözünen kısımlar da farkli kahveleri kimine göre iyi yere götururken kimine göre kotü yönde etkiliyor olabilir.Ayni anda farkli kahveleri farkli sularla yanyana deneyip tadım yapmadiktan sonra cok havada kalır.

Damaklar kalibre olsa bile beklentiler, zevkler, duyular ve tecrübeler farklı. Iki kişi birebir aynı kahveyi içtiginde de benzer yorumlar olması kaçınılmaz.
Bence bu işin mutlak bir doğrusu olmadığı için güzel zaten.
O da doğru, alışkanlıklar, beklentiler, zevkler farklı...ama ayrıca değil biz, kahvelere puan veren q graderların bile ne kadar kalibre olduğu tartışılır... O yüzden ben objektif olculebilirliklere de pek takılmıyorum artık... biz bile iki ayri demlemede aynı tatları yakalamakta zorlanırken... paylaşımlardan yararlanan olursa ne alâ, onun ötesinde benim pek beklentim yok artık dogrusu... keyf alınıyor mu, tamamdır...

Geri