• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve İçin İdeal Su

abant suda kullandığınız formülün kalsiyum klorürlü halini de paylaşabilir misiniz?

SCA Mg-Ca oranı hakkında bir öneride bulunmamış, ama profesyoneller Mg/Ca iyonlarının oranının 2.2 olduğu suları daha çok beğendiklerini belirtmişler.

Abant-Bolu’da bu oran zaten 2.1, ama mükemmeliyetçi olmak istersek:

NaHCO3: 4.11g
CaCl2: 1.35g
MgSO4: 7.14g

Teoman Hocam gerçekten bu paylaşımın ders niteliğinde ve iznin olursa bu yazıyı direkt kopyalayıp arşivime eklemek istiyorum. Emeğine sağlık!

SCA Mg-Ca oranı hakkında bir öneride bulunmamış, ama profesyoneller Mg/Ca iyonlarının oranının 2.2 olduğu suları daha çok beğendiklerini belirtmişler.

Abant-Bolu’da bu oran zaten 2.1, ama mükemmeliyetçi olmak istersek:

NaHCO3: 4.11g
CaCl2: 1.35g
MgSO4: 7.14g
Buzdağı için detaylı incelemeni bekliyorum Teomanım

buzdağında bildiğim kadarıyla tek kaynak var. hepsi aynı diye biliyorum.
buzdağına zaten hiç denk gelmedim hocam marketlerde. ilk cam damacanayı çıkardıklarında aboneydik ama suyun geç gelmesinden dolayı aboneliği bırakmıştım. lezzetli suydu gerçekten, şimdi de kahveye en yakışan su olduğunu öğrenince aramaya başladık tekrar, bulursam stok yapacağım :)

Pınar Madran 5 lt lik ya da ufak şişelerde marketlerde satılıyor mu? 2-3 markete baktım bulamadım.

Screen Shot 2020-03-30 at 19.02.38.png

Benim kullandığım 2 suyun değerleri şu şekilde.(En son 2 kolon 2 ayrı kaynak). Bunu Brita sürahi kurtarır mı yoksa başka çözümlere mi yönelmek gerek, ne dersiniz?

Ekli dosyayı görüntüle 1153

Benim kullandığım 2 suyun değerleri şu şekilde.(En son 2 kolon 2 ayrı kaynak). Bunu Brita sürahi kurtarır mı yoksa başka çözümlere mi yönelmek gerek, ne dersiniz?

Açıkçası bir şey yapmanıza gerek bile yok. Bikarbonat seviyesi biraz düşük, onu yükseltmek ise çok basit. Azıcık karbonat katabilirsiniz. pH kaynayınca biraz düşecektir zati.

Geri