• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Honduras cabellero için bu tarifi kullandım müthiş bir kahve oldu kendisi Tm 17 klik
16 grm
Nestle pure life 250 gr su
0-7 40 gr ön demleme
20-30 sn 120 ml döküş
1:00-1:15 250 ml döküş
1:20 de swirm yaptım adeta meyveler vardı içerisinde ama ondan çok böyle içtikse içesi gelir insanın bir kahveyi hemen bitirir öyle bir kahve oldu tavsiye ederim bu tarifi
Su kaç derece birde hangi filtre ile demlediniz? 🤔 Şu sıra nestle su ile demlediğim kahvelerde bi denge tutturamadım o yüzden soruyorum

th 3 filtre kaynatıp 2 dk bekliyoru

şu meşhur Pozo Azul'u sonunda ben de denedim :-)

çok garipti gerçekten. kahveyi içmeye başalarken "ne bu ya" diye yüzümü ekşittim, soğudukça ne garip kahveymiş diyerek gülümsedim :-) her gün içebileceğim bir kahve kesinlikle değil ama şaşırtıcı bir tat deneyimlemek istediğimde içerim diyorum.

rom, erik, portakal ve kako (oysa bu tadım notalarında yazmıyordu) tatlarını aldım.

hoffmann ın klasik aeropress tarifiyle denedim , 12 gr üstüne 240 gr kaynar su. farklı tariflerle de denemeler yapacağım, bakalım heyecanlı bir kahve :-)

şu meşhur Pozo Azul'u sonunda ben de denedim :-)

çok garipti gerçekten. kahveyi içmeye başalarken "ne bu ya" diye yüzümü ekşittim, soğudukça ne garip kahveymiş diyerek gülümsedim :-) her gün içebileceğim bir kahve kesinlikle değil ama şaşırtıcı bir tat deneyimlemek istediğimde içerim diyorum.

rom, erik, portakal ve kako (oysa bu tadım notalarında yazmıyordu) tatlarını aldım.

hoffmann ın klasik aeropress tarifiyle denedim , 12 gr üstüne 240 gr kaynar su. farklı tariflerle de denemeler yapacağım, bakalım heyecanlı bir kahve :-)
Bugün ikinci bir deneme yaptım, gene aeropress'te bu sefer farklı bir reçete uyguladım.

Reçete şu: https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/aeropress-demleme-tarifleri.93/post-122100

Hayatımda içtiğim en kötü kahveydi. Sonunu zor getirdim. Hani insanlar saydırıyorlardı ya bu ne kötü bir sirke diye, aynı duyguları yaşadım, empati kurdum bunları söyleyenlerle...

Kesinlikle suyun sıcaklığı yüksek tutulmalı bu kahvede, asidite daha geri planda kalmalı çünkü diğer türlü sonuç kötü bir sirke oluyormuş. İçilecek gibi değildi. Hoffmann candır, kıraldır. Hoffmann ın dedidklerini yapın, yaptıklarını da yapın. Elim kırılaydı da başka tarif denemiyeydim. Açaydım kollarımı da hoffmann diyeydim...

Bugün ikinci bir deneme yaptım, gene aeropress'te bu sefer farklı bir reçete uyguladım.

Reçete şu: https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/aeropress-demleme-tarifleri.93/post-122100

Hayatımda içtiğim en kötü kahveydi. Sonunu zor getirdim. Hani insanlar saydırıyorlardı ya bu ne kötü bir sirke diye, aynı duyguları yaşadım, empati kurdum bunları söyleyenlerle...

Kesinlikle suyun sıcaklığı yüksek tutulmalı bu kahvede, asidite daha geri planda kalmalı çünkü diğer türlü sonuç kötü bir sirke oluyormuş. İçilecek gibi değildi. Hoffmann candır, kıraldır. Hoffmann ın dedidklerini yapın, yaptıklarını da yapın. Elim kırılaydı da başka tarif denemiyeydim. Açaydım kollarımı da hoffmann diyeydim...

Pozo Azul ile denemelere devam ediyorum, 1 güzel ve 2 facia denemenin ardından bugün bir efsane deneyim yaşadım kendisiyle.

Gene aeropress hoffmann tarifiyle, bu sefer kahvenin gramajını ve kalınlığını artırdım. ortaya tatlı, çok meyvemsi ve asiditenin rahatsız etmediği bir sonuç çıktı. portakal/narenciye notası hem kokuda hem damakta çok belirgin. Damakta önce yoğun bir narenciye/portakalımsı tat sornasında romumsu/alkolümsü bir asidite geliyor. Arada yer yer bitter çikolata tadı. en sonda ise portakal ve tatlılık ağızda uzun süre kalıyor. itiraf ediyorum içtiğim en acayip çekirdek.

Çiftehavuzlar'da Pozo Azul'u denedim geçenlerde. İtiraf ediyorum sirke vs. yakıştırmalarına bu kadar itibar ettiğime pişman oldum. Keşke bitmeden alsaymışım.
Ben de sadece bir paket alabilmiştim önyargıdan dolayı. Müthiş bir kahveydi, yurtiçinde böyle kahve bulmak başlıbaşına bir olay.

28 Eylul Hambela deneme paketindeki kavrum beklediğim kadar homojen görünmüyor. Bazı çekirdeklerin neredeyse yağı çıkmış. Ben mi abartıyorum, bu şekilde düşünen oldu mu?

Sanki kavrumda tutarsızlıkta var @rhino

Hızlıca kahvr fabrikası ile iletişim kurmanı tavsiye ederim.

28 Eylul Hambela deneme paketindeki kavrum beklediğim kadar homojen görünmüyor. Bazı çekirdeklerin neredeyse yağı çıkmış. Ben mi abartıyorum, bu şekilde düşünen oldu mu?
3 farkli tarihli kavrum hambella wamena denedim 2sinde ayni problemi gordum sadece 1inl nispeten iyiydi. Bu kavrum problemleri lezzetede ayni sekilde yansiyordu.

@rhino fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla homojen olmadığı bariz şekilde ortada. İlk yapılan nordic kampandasında olan wamenayı hatırlıyorum son derece homojendi, bununla alakası yoktu.

@rhino fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla homojen olmadığı bariz şekilde ortada. İlk yapılan nordic kampandasında olan wamenayı hatırlıyorum son derece homojendi, bununla alakası yoktu.
Bu çekirdeği de aylık alım öncesindeki kampanyadan almıştım aslında (daha önce hatırlamadığım bir kampanya yapılmadıysa).
Başarılı kavurucularda farklı batchlerde bu tip kavrum tutarsızlıkları görmek cidden çok üzücü. Her sipariş adeta piyangoya dönebiliyor. Gönül rahatlığıyla sipariş vermek de zorlaşıyor.

Bu arada Clever’da demledim. Tat konusunda genel olarak beğendim ama bitter tatlar da var maalesef.

Benzer sorunu ben de yaşadım. Maalesef düzgün fotoğraflayamadım ancak aldığım 2 farklı wamena arasında ciddi fark vardı. İlk aldığım çok tutarlı bir görüntüye sahipti ve cidden ne denersem deneyeyim sonucu çok beğendiğim bir kahve olmuştu. İkincisini ise takla ata ata demledim ki acılık olmasın. Tüketim yaparken işin içinde bu şekilde bir şans faktörünün yer alması biraz can sıkmıyor değil.

An itibariyle Eylül'den beri aldığım bütün Kahve Fabrikası kahvelerini açıp tatmış oldum. Bir iki kelam edeyim dedim.

En sevdiğimden "meh" e doğru sıralayacağım

Nicaragua Un Regalo De Didos - En sevdiğim kahve bu oldu. Gerçekten bayıla bayıla içtim, bitimeye kıyamıyorum son 20-30 gr bir şey kaldı elimde. Yoğun bir kurabiye tadı alıyorum, ama tereyağına kadar bu tatları alıyorum. Oysa ki tadım notlarında yok böyle bir şey. Tatlılığı çok yerinde, çok keyifli, kadife gibi ,yormayan, narin bir kahve. Hep aeropress 11gr - 200ml kaynar su hoffmann reçetesiyle demledim. farklı bir şey denememe gerek kalmadı.

Honduras Pozo Azul - içtiğim en acayip kahve. ASidite çok yüksek, ve bu asiditeyi ön plana çıakracak şekidle demleme yaparsanız işin boku çıkıyor afedersiniz. Sirkeye dönüyor iş. Ama asiditeyi baskılarsanız oldukça kompleks, değişik bir kahve çıkıyor. Portakal, çikolata ve rom tatları çok baskın. İyi birer çocuk olursanız şirinlerle birlikte ananas, anjelik erik ve cascara tatlarını da görebiliyormuşsunuz. Ben kötü çocuk olduğum için olmadı.

Ethiopia Hambela Wamena Anaerobic - İtiraf edeyim bu kahvenin ful potansiyeline ulaşabildiğimi düşünmüyorum. Bir kere açmam gerekenden çok daha önce açtığımı düşünüyorum. 15. gün ile 20. gün arasında dünya kadar tat farkı vardı. İlk yaptığım deneme hafif sirkemsiyken, son içtiğim bir meyve bombardımanıydı. Bir de sonradan aeropress oranlarımda da güncellleme yapmıştım, o parametrelerle tekrar denemek isterdim. Belki favori kahvem bile olabilirdi...

Costa Rica Tarrazu San Rafael - Hala içmekte odluğum ve keyifle tükettiğim bir çekirdek. 18gr cmd 25kk kahve üstüne 200ml 82 derece su şeklidne aeropress'le yaptığımda efsane bir lezzet orataya çıktı. Kriaz hem tatta hem kokuda baskın. Onun dışında çikolata tadı hissedilir. Damağı yormayan, keyifle içilen bir çekirdek.

El Salvador Las Delicias - Bunda da çoğu denememde kahvenin potasniyelini çıkaramadım, ama son dmlemelerimde çok lezzetli fincanlar elde etmiştim. En keyifli finacnımı french press ile ulaşmıştım.

Colombia Finca Paraiso - İlk paketi açtığımda çok keyifli bir kaveydi ama sonrasında bu keyif çabuk söndü. Neden sonraki demlemlerimde ilk aldığım performansı alamadım merak etmiyor değilim açıkçası.

Honduras Caballero Bomba Da Fruta - heba ettiğim başak bir çekirdek gibi geliyor. Ne yaptıysam verim alamadım. Oysaki adı ve tadım notaları çok janjanlıydı. Daha iyi tatlar alabilirmişim gibi geliyor hatayı kendimde arıyorum :-(

Colombia El Encanto - başka bir beceremdiğim kahve. Potansiye orada hissediyorum ama yok çıkaramıyorum bir türlü. Heba oldu gibi hissediyorum bunda da.

Colombia Rio Magdalena - Yoğun limon tadı ve hafif tatlılık olan sulu sulu, bana içtiğim Etiyoya Sidamoları anımsatmış bir çekirdekti. Çok şey vaat etmiyor, demlemesi kolay, sonuçlar fena değil. Öyle vasat bi çekirdek. Her gün içesim bile gelmemişti, yeni bitirdim paketi

Ethiopia Heleph - Son açtığım çekirdek bu ve Kahve Fabrikası'ndan içtiğim tek vasat altı, kötü diyebileceğim kahve bu. Üstte yazdığım Colombia Rio Magdalena bile bundan daha iyi bir Etiyopya kahvesidir diyebilirim. Daha çok yeni açtım paketi, o nedenle belki ileride ilişikimiz düzelir kendileriyle ama, yok valla çekridekte bir potansiyel de göremedim. Garip yeşil çayımsı bir tat var falan. kısmet değilmiş diyelim.

Bu kadar farklı çekrideği deneme şansını bize verdiğinden dolayı Başta Şerif Başaran'a sonrasında da toplu alımlarda emeği geçen forum modlarına teşekkür ediyorum. iyi ki varsınız <3

Merhabalar öncelikle, size ve sayın @SerifBasaran hocama bir şey sormak istiyorum.
2 Kasım kavrumlu kahvelerinizi 12 Kasım'dan itibaren nerdeyse her sabah v60 ile demliyorum, bugün farklılık olsun diye farklı kavurucudan bir kahve demledim ve fark ettim ki çekirdekler arasında uçurum denebilecek kadar büyük bir kavrum farkı var. Sabahları uyku mahmurluğu ile farkına varmamışım. Olabildiğince ışığı ve renkleri eşitlemeye çalıştım. İki kahve de filtre kavrum, soldaki Hamasho Washed sağdaki ise Kahve Fabrikası Colombia Finca Paraiso. Kahve Fabrikası'ndan aldığım diğer çekirdeğim de aynı koyulukta. Filtre kavrum için çok koyu bir kavrum değil mi?

Hamasho Washed kopyası.jpgColombia Finca Paraiso kopyası.jpg

Değerli forumdaşlar, K.Fabrikası sitesinde Etiyopya Hambella kalmamış sanırım. Google'da arama yaptırdığım da aynı isimde çekirdeğin incommon, paper, celsius gibi yerlerde satışta olduğunu gördüm. Fiyatıyla kalitesi makbul tavsiye edeceğiniz bir yer var mıdır bu çekirdeği edinmek için?

Geri