• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dün Eminönü’nde Coffeetopia’ya girip
Honduras El Picacho almak istedim, almadan önce de kardeşimle 1’er fincan v60 içelim beğenirsek öyle alalım dedik.
Kahveyi çok sevdik, demleyen arkadaş da sağ olsun çok iyi demlemişti, bizi de gayet iyi bilgilendirdi. 137 lira verip 250 gram kahvemizi satın aldık. Lakin v60 için iki fincana 100 lira ödeyince biraz şaşırdık, 137 liralık kahvenin 1 fincanının 50 liraya satılmasını biraz garipsedik.
Zira 200 liralık lakto fermente’yi kronotrop’ta 40 liraya içince çok be kardeşim 40 lira nedir demiştim.
Özetle Kahve Fabrikası Honduras El Picacho’yu meyvemsi kahveler seven arkadaşlara şiddetle öneririm, ancak mekanda v60 içmeyi asla :)

Dün Eminönü’nde Coffeetopia’ya girip
Honduras El Picacho almak istedim, almadan önce de kardeşimle 1’er fincan v60 içelim beğenirsek öyle alalım dedik.
Kahveyi çok sevdik, demleyen arkadaş da sağ olsun çok iyi demlemişti, bizi de gayet iyi bilgilendirdi. 137 lira verip 250 gram kahvemizi satın aldık. Lakin v60 için iki fincana 100 lira ödeyince biraz şaşırdık, 137 liralık kahvenin 1 fincanının 50 liraya satılmasını biraz garipsedik.
Zira 200 liralık lakto fermente’yi kronotrop’ta 40 liraya içince çok be kardeşim 40 lira nedir demiştim.
Özetle Kahve Fabrikası Honduras El Picacho’yu meyvemsi kahveler seven arkadaşlara şiddetle öneririm, ancak mekanda v60 içmeyi asla :)
Artık mekanlarda her şey çok pahalandı.
Kahvenin 250 gramı şu kadarken mekanda fincanı niye bu kadar hesabı da tam öyle uymuyor malesef çünkü mekanın gideri yalnızca kahve değil, hepsini çıkarmak zorunda ve ticari bir işletme olarak kar etmek de zorunda. Bu yüzden arz/talebe göre kendilerince fiyat belirliyorlar.

Kira, elektrik, maaşlar vs derken giderler aşırı yükseldi farkındayım ama 2 fincana 100 tl bence de fazla. Kahve severler olarak (hem alıcı hem satıcı) sonumuz hayır olsun.

Evet, bana göre de çok, bu yüzden bir süredir dışarıda kahve içmiyorum. Haa zaten pandemi vb. hep evden çalıştığım için zorunlu haller dışında pek dışarı çıktığım yok, ama yine de bu fiyatlarla dışarıda kahve içmem zaten. Bu aralar her şey pahalandı, haliyle bir süre sonra arz ve talebe göre fiyatlar da bir yere oturacaktır. Ama şu anda o fiyatlarla o paraları verecek birileri de olduğu sürece bu devam eder. Ne yapsınlar, mekanlar da bir şekilde masraflarını çıkarıp kar etmek zorundalar.

Dışarıda iyi bi kahve içmek bile çok lüks oldu. Kahvenin fiyatına acaba etki eden nedir diye analiz yapıyoruz. Dolar kuru takip etmekten , kdv hesabı yapmaktan , brezilyadaki kuraklık kahve fiyatını nasıl etkiler diye düşünmekten yakında hepimiz deliririz az kaldı.

Günaydın. Bu sabah Kahve Fabrikası'nın tadım paketinde gelen Ethiopia Bekele Legie Natürel'i Şerif Başaran tarifiyle, daha doğrusu tavsiyesi ile 91 derecede demledim. Son zamanlarda içtiğim en iyi kahve oldu sanırım. Tam da vaadedildiği gibi gül ve kakule tadı aldım. Hafif de parfüm. Tavsiye etmek istedim sabah sabah 😋

Tam otomatik Siemens makina için kiloluk Shot The Sheriff Blend siparişi geçtim ben de bugün bakalım. İlk full city plus-espresso kavrum deneyimim olacak Kahve Fabrikasından.

Günaydın. Bu sabah Kahve Fabrikası'nın tadım paketinde gelen Ethiopia Bekele Legie Natürel'i Şerif Başaran tarifiyle, daha doğrusu tavsiyesi ile 91 derecede demledim. Son zamanlarda içtiğim en iyi kahve oldu sanırım. Tam da vaadedildiği gibi gül ve kakule tadı aldım. Hafif de parfüm. Tavsiye etmek istedim sabah sabah 😋
Degassing ne kadar beklediniz?

Brazil ve Kenyayı merak edip sipariş geçtim. Fiyatlar da diğer kavuruculara nazaran uygun göründü açıkçası.

Edit: Brazil Capadocia'yı 1:16 ile v60 da demledim. Muazzam gerçekten.

Son düzenleme:
Geri