• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Colombia el elcanto.
Clever da uçtu resmen. 👌
20/320
Önce su, sonra kahve.
4 dk/ 1. Dk karıştır, 4. dk sonu süz.
Bu tarifi immersion dripper için uyarlarsak;
16/256, french pres öğütüm (molent g50de 50klik gibi), 93 derece su (buzdağı kullanıyorum), önce su sonra kahve iyice karıştır ajite et, 3:00 da akılı başlat diyebilir miyiz? (Öğütüm ve su ısısı yazmadığı için ve sürelerinizi tam anlayamadığım için böyle yazdım) 😊

Bu tarifi immersion dripper için uyarlarsak;
16/256, french pres öğütüm (molent g50de 50klik gibi), 93 derece su (buzdağı kullanıyorum), önce su sonra kahve iyice karıştır ajite et, 3:00 da akılı başlat diyebilir miyiz? (Öğütüm ve su ısısı yazmadığı için ve sürelerinizi tam anlayamadığım için böyle yazdım) 😊
denemekte fayda var.
ben TM Chesnut ile 20 de öğütmüştüm. ne çok kalın ne çok ince. iş yerinde yaptığım için su sıcaklığını tahminen 95-94 derece olduğunu söyleyebilirim.

Bomba da Fruta'yı 6.gününde demledim, nedense sadece kırmızı meyve tatları alsam da oldukça beğendim, tatlılığı biraz daha fazla olsa daha da iyi olurdu. Reçetem:
93-94C Buzdağı
Tm 17c 15g kahve
Hario 40lı filtre
30/125/225 şeklinde. Sonda pipetle birkaç spin ve 2.20 bitiş

Ekim ayı alımı öncesinde nordik kahveler ve yeni kahveler tadım paketlerinden yanlarında da colombia finca paraiso almıştım, 30 eylül kavrum gelmişti.

şu ana kadar Wamena, Bomba da Fruta ve Finca Paraiso ile denemeler yaptım.

Bomba da Fruta teretemiz bir kahveydi (ne demekse). meyvemsi, tatlılık öyle çok yok, narin hoş içimli bir kahveydi, öyle aman aman değil

Wamena'Da asidite çok yüksek, o kadar ki yüksek asiditeye sahip dandik şarap içtiğinizde çenennizde bir kasılma olur ya, aynısını yaşattı. Tatlar çok baskın olmasa da meyvemsilik yüksekti. enteresan bir kahve, öyle çok beğendiğimi söyleyemiyeceğim :-)

Finca Paraiso ise aralarında en beğendiğimdi. Buram buram meyvemsi, tatlılık diğerlerinden daha yüksek.

Hepsini aeropress ile demledim ve hepsinde güzel oalbilecğeim tarifleri tek tek deneyimledim. bu arada ve benim deneyimimde gün geçtikçe tatlar daha da iyileşti. O nedenle minimum bir 15 gün beklemenizi tavsiye ederim.

Arkadaşlar aylık alım yapacağım da, hep colombia ve brezilya almaktan sıkıldım. Bir farklılık olsun istiyorum bu ay ama asidite hiç sevmiyorum. Çikolata ve fındık aromalarını seviyorum. Coffee factory den önerilerinizi istiyorum

Arkadaşlar aylık alım yapacağım da, hep colombia ve brezilya almaktan sıkıldım. Bir farklılık olsun istiyorum bu ay ama asidite hiç sevmiyorum. Çikolata ve fındık aromalarını seviyorum. Coffee factory den önerilerinizi istiyorum
Costa Rica Tarrazu San Rafael deneyebilirsiniz. Düşük asiditeli, aradığınız tadım notalarına yakın ve çoğu demlemeye yakışan bir kahve olarak aklımda kalmış.

Kahve fabrikası özelinde değil ama Burundi kahveleri genelde daha az asiditeli ama hafifde olsa normal üstü kahveler oluyor.
Not; kahve fabrikası Burundi kahvesini denemedim

Kahve fabrikası özelinde değil ama Burundi kahveleri genelde daha az asiditeli ama hafifde olsa normal üstü kahveler oluyor.
Not; kahve fabrikası Burundi kahvesini denemedim
Benim tecrübem tam tersi.

Burundi kahveleri genelde asidite sevenleri tatmin etmiyor ama gövde olarak orta-yüksek gövdeli olabiliyor. Kenya kahveleri kadar olmasa da, asidite yönünden parlak oluyorlar.

Kahve Fabrikasından ben de denemedim ama şu ana kadar denediğim yurt içi ve yurt dışı kahvelerinde genel tecrübem bu şekilde oldu.

Burundi kahveleri genelde asidite sevenleri tatmin etmiyor ama gövde olarak orta-yüksek gövdeli olabiliyor. Kenya kahveleri kadar olmasa da, asidite yönünden parlak oluyorlar.

Kahve Fabrikasından ben de denemedim ama şu ana kadar denediğim yurt içi ve yurt dışı kahvelerinde genel tecrübem bu şekilde oldu.
Bende aslında böyle birşeyler demek istemiştim :)
Kenya ya göre daha az asidite, Etiyopya ya göre daha az aroma ama güney Amerika'ya göre daha hareketli... ( Genelleme olarak söylüyorum bazı çekirdekler çok farklı olabilir)

Son düzenleme:

Ben çok Burundi kahvesi denemedim ama benim de deneyimim bu yönde. Null Turaco, Yandaro, Gihere Kirezi. Bunlar vişne suyu zaten. Bir tek CoffeeNutz'dan aldığım bal işlem burundi düşük asidite çıkmıştı.

İki kere düzenlenen 3×100 nordic alımına da katıldım. Çekirdeklerde en başından beri ciddi bir sertlik farkı var. İlk alımdaki çekirdekleri öğütürken hala zorlanıyorum. Ekim ayı toplu alımındaki çekirdekler ise çok kolay öğütülüyor. Benim gibi bu sorunu yaşayan var mı?
Not: değirmenim tm slim

İki kere düzenlenen 3×100 nordic alımına da katıldım. Çekirdeklerde en başından beri ciddi bir sertlik farkı var. İlk alımdaki çekirdekleri öğütürken hala zorlanıyorum. Ekim ayı toplu alımındaki çekirdekler ise çok kolay öğütülüyor. Benim gibi bu sorunu yaşayan var mı?
Not: değirmenim tm slim
Geçen ayki alımda Hambela çok sertti.

Hambela'yı 8.gününde demledim kahve lezzetiydi ancak alttan gelen hafif limon notası dışında herhangi bir aroma alamadım. Çok daha fazla aromatik bir kahve bekliyordum, sanırım daha dinlenmesi gerek.
Reçetem:
90C Buzdağı
15/240 Tm 17c
40/140/240 şeklinde döküş ve sonda karıştırmayla 3.00 bitiş.

Bugün kahve fabrikası colombiya 12 grm Zümrüt Karaca banko Gutiti 8 grm karıştırdım ve efsane bişey çıktı ortaya tadı hem tatlı asidite ler hem limonsu ekşi asiditeler resmen çok lezzetli oldu paketin dibinde kalan olursa deneyin çok güzel oluyor

Hambela'yı 8.gününde demledim kahve lezzetiydi ancak alttan gelen hafif limon notası dışında herhangi bir aroma alamadım. Çok daha fazla aromatik bir kahve bekliyordum, sanırım daha dinlenmesi gerek.
Reçetem:
90C Buzdağı
15/240 Tm 17c
40/140/240 şeklinde döküş ve sonda karıştırmayla 3.00 bitiş.
20 günden sonra daha lezzetli geldi bana.

Merhaba,filtre kahve için indirime dahil olan kahveler arasından ne önerirsiniz? 1 paket colombia paraiso ekledim. Yanına ekleyecek iki paket daha düşünüyorum.

Geri