vetiverfan
Barista
Kuru koku, aroma da bayağı baskın bence.fermente tatlar çok mu ön planda?
Kuru koku, aroma da bayağı baskın bence.fermente tatlar çok mu ön planda?
o zaman bildiğin kırmızı şarap yaniKuru koku, aroma da bayağı baskın bence.
Tam olarak öyle değil ama kırmızı şarap sevenler bunu da sever diyebilirizo zaman bildiğin kırmızı şarap yani
Clever Dripper Timemore c2 20 klik, 19-300, Hoffmann ile sırf portakal kabuğu tadı alıyorum. Üstündeki notaları yakalayamadım bir türlü.. Portakal kabuğu da değil, daha detaylı anlatacak olursam greyfurtu soyup dilimlerin üstünde kalan beyaz parçayı yediğinde alınan acılıkŞu ana kadarki en iyi sonucumu aldım. Orta-yüksek asidite, orta gövde. Kırmızı meyve net, çikolata da hissediliyor. Acılık yok. Acayip keyifli bir kahve.
ben fincanın başlarında fermante tad pek almadım ama ortalardan sonra baya şarabımsı bi hale döndü fincanfermente tatlar çok mu ön planda?
Clever'a gerek yok. V60'ta iyi sonuç alınabiliyor. Benim kullandığım tarifi deneyin bir de. Siz yazdıktan sonra demledim Encanto. Acılığı düşük meyvemsiliği yüksek sonuç aldım yine.Clever Dripper Timemore c2 20 klik, 19-300, Hoffmann ile sırf portakal kabuğu tadı alıyorum. Üstündeki notaları yakalayamadım bir türlü.. Portakal kabuğu da değil, daha detaylı anlatacak olursam greyfurtu soyup dilimlerin üstünde kalan beyaz parçayı yediğinde alınan acılık![]()
Ben de yazdığınız şekilde Buzdağı ile denedim, kırımızı meyve notaları gerçekten ön planda. Sanıyorum anaerobik fermentasyonun etkisiyle asidite tavan yaptı yalnız, ki cmd ile nispeten inceye doğru yol alan 20 klik ile öğütmeme rağmen. Süre olarak Th3 kullanınca 2.20 gibi benzer bir sürede bitti. Tatlılığı bir tık arttırıp asidite ile dengelersem daha da harika olacak gibi. Teşekkürler.Clever'a gerek yok. V60'ta iyi sonuç alınabiliyor. Benim kullandığım tarifi deneyin bir de. Siz yazdıktan sonra demledim Encanto. Acılığı düşük meyvemsiliği yüksek sonuç aldım yine.
Daha ince = daha asidik. Kalınlaştırırsanız tatlılıkla dengeleneceğini düşünüyorumSanıyorum anaerobik fermentasyonun etkisiyle asidite tavan yaptı yalnız, ki cmd ile nispeten inceye doğru yol alan 20 klik ile öğütmeme rağmen.
ben fincanın başlarında fermante tad pek almadım ama ortalardan sonra baya şarabımsı bi hale döndü fincan
Tam tersi değil miydi yahu? Bugüne kadar okuduğum izlediğim her şey coarser grind = more acidity diyordu, ben mi yanlış biliyorum yoksaDaha ince = daha asidik. Kalınlaştırırsanız tatlılıkla dengeleneceğini düşünüyorum![]()
Az çözünmenin verdiği ekşilik dışında, yani çok kalın veya çok ince olmadığı müddetçe ince öğütümün asiditeyi güçlendirdiğini deneyimliyorum genelde. Yani benim değirmenim için önerilen V60 aralığı 18-24 klik. 18 klikte fazla asidik olmuşsa 19'a çekiyorum. 24'te öğütüp bir ekşilik, az çözünme hissiyatı alırsam mesela, o zaman inceltiyorum.Tam tersi değil miydi yahu? Bugüne kadar okuduğum izlediğim her şey coarser grind = more acidity diyordu, ben mi yanlış biliyorum yoksa![]()
25kkik, 1:15 oranında deneyin isterseniz. Hızlı bir filtreyle 2.00 dak civarı olsa gerek, 15g için. th-3 ile belki biraz daha ince. Şerif Bey’de 800micron önermiş. O da 26-27kk civarlarına denk geliyor galiba. Deneme paketindeki bütün kahvelerde acılık yok diyebilirim. Hepsiyle çok keyifli fincanlar içtim.Ben de yazdığınız şekilde Buzdağı ile denedim, kırımızı meyve notaları gerçekten ön planda. Sanıyorum anaerobik fermentasyonun etkisiyle asidite tavan yaptı yalnız, ki cmd ile nispeten inceye doğru yol alan 20 klik ile öğütmeme rağmen. Süre olarak Th3 kullanınca 2.20 gibi benzer bir sürede bitti. Tatlılığı bir tık arttırıp asidite ile dengelersem daha da harika olacak gibi. Teşekkürler.
Peşinde olduğum 4 farklı kahve vardı Nordic'ten, işlemleri tamamlandı ve 20 Ekim (6 gün sonra) yola çıkıyor. Pyhto evrakları haftaya bugün işleme alınır İlçe Tarım Bkn'lığında, tahmini Kasım ilk haftası kahveler satışa çıkar (3 hafta sonra). Bu sefer normalin 2 katı sipariş geçtik, 5-6 ay yetmesini umut ediyoruz, sonra da zaten yeni hasatlar gelmiş olacak.
Yeni gelecek nordic kahveler :
Brazil Capadocia #1
Ethiopia Bekele Legie
Honduras El Picacho #1 Apolonio Canales
Colombia Villa Clabelinota #7
Merhaba, total süre 5 dk oluyor değil mi?Önce su sonra kahve.
Clever dripper
1/16
Cd 28 click
Kahveningalaksirehberi marka su.
Dk 1 karıştır 4 dk bekle. Sonra bardak.
Mail kutumu kurcalarken denk geldim,
2014'de 19 tlye alıyormuşuz kahveleri
Kahvefabrikasının çok eski bir müşterisi olarak şuana kadar beni hiç yanıltmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Ekli dosyayı görüntüle 16252