• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şu ana kadarki en iyi sonucumu aldım. Orta-yüksek asidite, orta gövde. Kırmızı meyve net, çikolata da hissediliyor. Acılık yok. Acayip keyifli bir kahve.
Clever Dripper Timemore c2 20 klik, 19-300, Hoffmann ile sırf portakal kabuğu tadı alıyorum. Üstündeki notaları yakalayamadım bir türlü.. Portakal kabuğu da değil, daha detaylı anlatacak olursam greyfurtu soyup dilimlerin üstünde kalan beyaz parçayı yediğinde alınan acılık :)

Son düzenleme:
Clever Dripper Timemore c2 20 klik, 19-300, Hoffmann ile sırf portakal kabuğu tadı alıyorum. Üstündeki notaları yakalayamadım bir türlü.. Portakal kabuğu da değil, daha detaylı anlatacak olursam greyfurtu soyup dilimlerin üstünde kalan beyaz parçayı yediğinde alınan acılık :)
Clever'a gerek yok. V60'ta iyi sonuç alınabiliyor. Benim kullandığım tarifi deneyin bir de. Siz yazdıktan sonra demledim Encanto. Acılığı düşük meyvemsiliği yüksek sonuç aldım yine.

Bu arada Wamena'yı traditional'la demlerken süre beklediğimden bi tık daha uzun sürdü, fincanda da çok az bi bitterlik vardı. th-3'le bi tık daha iyi sonuç alınabilir belki.

Clever'a gerek yok. V60'ta iyi sonuç alınabiliyor. Benim kullandığım tarifi deneyin bir de. Siz yazdıktan sonra demledim Encanto. Acılığı düşük meyvemsiliği yüksek sonuç aldım yine.
Ben de yazdığınız şekilde Buzdağı ile denedim, kırımızı meyve notaları gerçekten ön planda. Sanıyorum anaerobik fermentasyonun etkisiyle asidite tavan yaptı yalnız, ki cmd ile nispeten inceye doğru yol alan 20 klik ile öğütmeme rağmen. Süre olarak Th3 kullanınca 2.20 gibi benzer bir sürede bitti. Tatlılığı bir tık arttırıp asidite ile dengelersem daha da harika olacak gibi. Teşekkürler.

ben fincanın başlarında fermante tad pek almadım ama ortalardan sonra baya şarabımsı bi hale döndü fincan

bana kalırsa da aşırı baskın değil ve gerçekten ılıdıkça çok daha güzel bir hal alıyor

Tam tersi değil miydi yahu? Bugüne kadar okuduğum izlediğim her şey coarser grind = more acidity diyordu, ben mi yanlış biliyorum yoksa :D
Az çözünmenin verdiği ekşilik dışında, yani çok kalın veya çok ince olmadığı müddetçe ince öğütümün asiditeyi güçlendirdiğini deneyimliyorum genelde. Yani benim değirmenim için önerilen V60 aralığı 18-24 klik. 18 klikte fazla asidik olmuşsa 19'a çekiyorum. 24'te öğütüp bir ekşilik, az çözünme hissiyatı alırsam mesela, o zaman inceltiyorum.

Comandante için 20 klik V60 için ince demek sanırım, o zaman tatlılığı artırmak için ben olsam 21-22 klik denerdim.

Ben de yazdığınız şekilde Buzdağı ile denedim, kırımızı meyve notaları gerçekten ön planda. Sanıyorum anaerobik fermentasyonun etkisiyle asidite tavan yaptı yalnız, ki cmd ile nispeten inceye doğru yol alan 20 klik ile öğütmeme rağmen. Süre olarak Th3 kullanınca 2.20 gibi benzer bir sürede bitti. Tatlılığı bir tık arttırıp asidite ile dengelersem daha da harika olacak gibi. Teşekkürler.
25kkik, 1:15 oranında deneyin isterseniz. Hızlı bir filtreyle 2.00 dak civarı olsa gerek, 15g için. th-3 ile belki biraz daha ince. Şerif Bey’de 800micron önermiş. O da 26-27kk civarlarına denk geliyor galiba. Deneme paketindeki bütün kahvelerde acılık yok diyebilirim. Hepsiyle çok keyifli fincanlar içtim.

İlk indirim tanımlandığında Hem Norcid Kahveleri hem de Yeni Kahveler tadım paketlerinden almıştım. İlk olarak 30 Eylül kavrumlu Houndras Caballero ile demlemelere başladım. Dünkü denememde Hoffmann tarifiyle hem kuzeyden su hem de uludağ premium su ile denemeler yapmıştım, ikisiyle de sonuç vasattı. Bugün farklı bir tarif denemye karar verdim ve Danish Aeropress Championship'in kazanan tarifine (Coffe with Carl YT kanaldında bulabilirsiniz) bir şans vereyim dedim. Tarif 18 gr orta öğütülmüş çekirdek üstüne 82 derece 200ml su inverted method. Baya keyifli oldu. asidite ön plana çıktı, bu da meyvemsiliği artırdı. farklı bir tarif ile de dener miyim bilmiyorum, bu oldukça lezzetli ve temiz oldu. Belki bir de 30gr kahve + bypass yöntemiyle de bir deneme yaparım.

Peşinde olduğum 4 farklı kahve vardı Nordic'ten, işlemleri tamamlandı ve 20 Ekim (6 gün sonra) yola çıkıyor. Pyhto evrakları haftaya bugün işleme alınır İlçe Tarım Bkn'lığında, tahmini Kasım ilk haftası kahveler satışa çıkar (3 hafta sonra). Bu sefer normalin 2 katı sipariş geçtik, 5-6 ay yetmesini umut ediyoruz, sonra da zaten yeni hasatlar gelmiş olacak.

Yeni gelecek nordic kahveler :
Brazil Capadocia #1
Ethiopia Bekele Legie
Honduras El Picacho #1 Apolonio Canales
Colombia Villa Clabelinota #7

Merak edenler için kahvelerin linkleri

Brazil Capadocia #1 - Cupping score: 86.25
Ethiopia Bekele Legie - Cupping score: 87.25
Honduras El Picacho #1 Apolonio Canales - Cupping score: 86.6
Colombia Villa Clabelinota #7 - Cupping score: 88

Ayrıca bahsedilen bir nordic sumatra var. - Cupping score: 88 (Detay ismi yoktu yanlış bulmuş olabilirim sumatrayı)

Nordic kahvelerinin listesi

Önce su sonra kahve.

Clever dripper
1/16
Cd 28 click
Kahveningalaksirehberi marka su.
Dk 1 karıştır 4 dk bekle. Sonra bardak.
Merhaba, total süre 5 dk oluyor değil mi?
Bir de suyu merak ettim nereden bilgi alabilirim?

Edit: Kahveyi v60 ile çözemediğimi farkettim, 5. Hakkımı clever ile demleyince gayet farklı bir kahve ortaya çıktı

Son düzenleme:
Evet 5 dk.

su için link;

Mail kutumu kurcalarken denk geldim,
2014'de 19 tlye alıyormuşuz kahveleri 😊

Kahvefabrikasının çok eski bir müşterisi olarak şuana kadar beni hiç yanıltmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Ekli dosyayı görüntüle 16252
giphy.webp

Geri