• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
wamena'yı th-3'le demlediğimde 2.15 civarı süreler elde ettim ve bu çekirdek özelinde sürenin kısalmasının kompleksiteyi olumsuz etkilediğini fark ettim. traditional'la 2.40-2.50 civarı sürelerde bence kesinlikle çok daha kompleks ve güzel fincanlar elde ediliyor.

Arkadaşlar Selamlar,

Kıymetli şerif başaran'a da sordum lakin tıpkı sevgili Orkun Üstel gibi kendisi de bizi Milan'daki yarışmada bizi temsil edeceği için,hazırlıkların telaşı ile gözden kaçırmış olabilir.

Ben bir mokapot demleyicisiyim ve gövdesi yüksek kahveler tüketmeyi seviyorum,gövdesi yüksek fincanlar bana keyif veriyor.Daha evveli espresso[Full City Plus] kavrum seçmiştim ama dilediğim gövde ve lezzeti yaklayamamıştım.Belkide benim acemiliğimden kaynaklanıyordur.

Şuan ki seçkileri deneyen ve benim gibi gövdesi yüksek fincanlardan hoşlanan arkadaşlarım hangi kavrum seçeneğini temin ettiniz.Görüşlerinize ihtiyacım var.

İki gündür Honduras Caballero içiyorum reçete vermek haddime değil ama çok beğendim.
20 gr 23 klik Cmd
300 ml Buzdağı kaynatıp 3 dakika bekliyorum (peakwater Adana'da kaldı)😔
Filtre Cafec traditional
60 ml blooming 45 sn
140ml dairesel döküş 1.45 100ml son döküş 2.00 dak son ve 3.00 dakikada bitti.
Tadların ne olduğunu ayrıntılı veremem ben çok sevdim 😍

nordic deneme setinin hepsini deneyimledim hepsi de birbirinden güzel fincanlar verdi. özellikle honduras tam aradığım kahve oldu elinize sağlık şerif bey.

wamena'yı th-3'le demlediğimde 2.15 civarı süreler elde ettim ve bu çekirdek özelinde sürenin kısalmasının kompleksiteyi olumsuz etkilediğini fark ettim. traditional'la 2.40-2.50 civarı sürelerde bence kesinlikle çok daha kompleks ve güzel fincanlar elde ediliyor.
benim demlemelerim de traditional filtre ileydi ve deneyiminize tamamen uyuyor

Şerif hoca kasım ayında sumatra gelecek demişti umarım gelir onu bekliyorum . Espresso denemeleri de olur inşallah bu kampanya döneminde .

Ekim ayı alımı öncesinde nordik kahveler ve yeni kahveler tadım paketlerinden yanlarında da colombia finca paraiso almıştım, 30 eylül kavrum gelmişti.

şu ana kadar Wamena, Bomba da Fruta ve Finca Paraiso ile denemeler yaptım.

Bomba da Fruta teretemiz bir kahveydi (ne demekse). meyvemsi, tatlılık öyle çok yok, narin hoş içimli bir kahveydi, öyle aman aman değil

Wamena'Da asidite çok yüksek, o kadar ki yüksek asiditeye sahip dandik şarap içtiğinizde çenennizde bir kasılma olur ya, aynısını yaşattı. Tatlar çok baskın olmasa da meyvemsilik yüksekti. enteresan bir kahve, öyle çok beğendiğimi söyleyemiyeceğim :)

Finca Paraiso ise aralarında en beğendiğimdi. Buram buram meyvemsi, tatlılık diğerlerinden daha yüksek.

Hepsini aeropress ile demledim ve hepsinde güzel oalbilecğeim tarifleri tek tek deneyimledim. bu arada ve benim deneyimimde gün geçtikçe tatlar daha da iyileşti. O nedenle minimum bir 15 gün beklemenizi tavsiye ederim.
Burda yazdığım yorumda düzeltmeler yapmak istiyorum.

öncelikle Nordic kahvelerini kavrumlarının 15. gününde açmıştım ve hepsi benim için enteresan ama vasat kahveler gelmişti. fakat 23. gününde içtiğim Wamena ile ilk günkü arasında hiç bir alaka yok diyebilirim. aeropress için konuşacak olursam, bekledikçe çok daha farklılaştı kahve. çok acayip bir meyve suyuna dönüştü.

Bomba da Fruta'yı ne yazıkki çabuk bitirdim, onun hakkında bir yorum yapamayacağım.

Şimdi de gene 30 Eylül kavrumlu Las Delicias'ı tüketiyorum. mest oldum diyebilirim. çok lezzetli, çok acayip bir kahve.

Bekletebildiğiniz kadar bekletin bu kahveleri derim. ağzımın içinde adeta parti var.

Ben nordic kahvelerin üçünü de beğendim. Kolombiya bile güzel :)

Kafeinsiz mexico kahvesini deneyen var mı? Bu ara kafeinsiz kahve ihtiyacım olduğu için 3 paket aldım, henüz degassing sürecinde. 7 gün yeter mi sizce?

Edit: sonunda denedim ve beğendim, meyvemsi dolu dolu bir tat..

Son düzenleme:
el encanto 20. günden sonra baya baya biri fincanın içine 1-2 küp şeker atmış gibi oldu. hatırlayan varsa celsius alımında finca el paraiso anaerobic vardı, tatlılık açısından o çekirdeğin birebir aynısı gibi resmen.

el encanto 20. günden sonra baya baya biri fincanın içine 1-2 küp şeker atmış gibi oldu. hatırlayan varsa celsius alımında finca el paraiso anaerobic vardı, tatlılık açısından o çekirdeğin birebir aynısı gibi resmen.
Hangi yöntem ve reçeteyi kullanıyorsunuz acaba? Ben V60'da tatlılığı istediğim seviyeye çıkaramadım pek çok parametreyle oynasam da.

Hangi yöntem ve reçeteyi kullanıyorsunuz acaba? Ben V60'da tatlılığı istediğim seviyeye çıkaramadım pek çok parametreyle oynasam da.
v60 kullanıyorum. 92 derece nestle su, cafec traditional filtre, 15 gr kahve,/245 ml su, c2'de 22 klik öğütüm.
60+60+60+65 döküş, 2.20 civarı bitiş.

Yapma ya, hiç beğenememiştim o tadı 🚬

Ethiopia Kerchanshe Yirgacheffee'yi her zamanki gibi beğendim. Heleph (Guji, Sidamo) - Ethiopia ise başta düzgün yapamadım ama 2 3 gün bekleyip doğru demledikten sonra istenilen düzgün tatları alabildim. Ama ne yaparsam yapayım El Salvador Finca La Joya'dan doğru düzgün bir tat alamadım. Böyle kabuklu yemişten çok direkt kabuk tadı geldi. Yanlış demlediğimi veya öğüttümü düşündüğüm için 1:10 oranında 55 derece su ile türk kahvesi de yaptım. Yine olmadı. Tekrar farklı bir su ile yapıp son yorumumu yapacağım. Ama ne denediysem güzel bir tat alamadım. Önerilere açığım.

İki gündür Honduras Caballero içiyorum reçete vermek haddime değil ama çok beğendim.
20 gr 23 klik Cmd
300 ml Buzdağı kaynatıp 3 dakika bekliyorum (peakwater Adana'da kaldı)😔
Filtre Cafec traditional
60 ml blooming 45 sn
140ml dairesel döküş 1.45 100ml son döküş 2.00 dak son ve 3.00 dakikada bitti.
Tadların ne olduğunu ayrıntılı veremem ben çok sevdim 😍
En sevdiğim yorumlardan biri 🙏 samimi ve size keyif verdiyse, daha ne olsun.

Bu arada her reçete ve deneyim kıymetli 😉 Selamlar.

Honduras cabellero için bu tarifi kullandım müthiş bir kahve oldu kendisi Tm 17 klik
16 grm
Nestle pure life 250 gr su
0-7 40 gr ön demleme
20-30 sn 120 ml döküş
1:00-1:15 250 ml döküş
1:20 de swirm yaptım adeta meyveler vardı içerisinde ama ondan çok böyle içtikse içesi gelir insanın bir kahveyi hemen bitirir öyle bir kahve oldu tavsiye ederim bu tarifi

Geri