• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Incommon Coffee

yok hayır değilim. Sadece kurucusu ile bir kaç etkinliğe katılmış ve Antalya'da ki yaptıkları işlere güvendiğim insanlara destek olmaya çalışan; bulunduğu sosyal gruplada paylaşım içerisinde olarak, f/p gözeterek paylaşımcı olmaya çalışan birisiyim.
İndirim kodumuz hala geçerli yazmışsınız da ondan merak ettim :D Kahve Kulübünden bahsediyormuşsunuz şimdi anladım

Az önce geldi benim paket de. Açıkçası o eski güzel kutu da güzel gözüküyordu ama zipli paketi yine de ona tercih ederim. Paketin bu hali de çok güzel. Beyaz paketleri zaten seviyorum. Onun dışında tasarım da güzel olmuş. Birkaç gün sonra açıp denediğimde kahveyle ilgili yorumlarımı da yazarım :)

20200829_124331.jpg

Az önce geldi benim paket de. Açıkçası o eski güzel kutu da güzel gözüküyordu ama zipli paketi yine de ona tercih ederim. Paketin bu hali de çok güzel. Beyaz paketleri zaten seviyorum. Onun dışında tasarım da güzel olmuş. Birkaç gün sonra açıp denediğimde kahveyle ilgili yorumlarımı da yazarım :)

Ekli dosyayı görüntüle 4187

Paket güzel olmuş. Asit, gövde vs. dengesiyle ilgili içerik barındıran paketlere ayrıca bir sempatim var.

Sitenin Ufak bir geliştirmeye ihtiyacı var hesabım kısmın olsa Siparişlerimizi ve adreslerimizi kontrol edebileceğimiz iyi olur. :)

@incommon coffee ben elimdeki yüklü kahveye rağmen sipariş vermeye karar verdim. Öneriniz için aradım sitedeki telefonu ama ulaşamadım. Tadım paketi sormuştum ama Kolombiya Huila almayı düşünüyorum 250g 😬 Rwanda Nyambumera ve Salado'yu tadım kiti olarak bakabilirim. Bunun dışıdan mokapot için önerebileceğiniz çekirdeği de (kendim öğüteceğim) almak isterim ne önerirsiniz?

İndirim kodu sona ermeden Espresso ve filtre deneme paketi sipariş verdim bakalım espresso kavrumları nasıl sonuç verecek.

@NoDRaC nerede saklanıyor bu kahveler merak ettim :)

Ben de Espresso ve Meyve Bombası Filtre deneme paketlerinden aldım. Merakla bekliyorum. Özellikle Kolombiya Huila'dan ve profil çıkartma sürecindeki Etiyopya Kochere'den beklentim yüksek.

Espresso da problem olmuyor ama filtrelerde bazıları bayatlıyor maalesef. Günde neredeyse 70-80 gr espresso tüketimi oluyor.
Vakum+derin dondurucu mu var diye merak ettim. Baya kahvesever var bu şekilde beğenilen kahveleri saklayan sanırım.

Vakum+derin dondurucu mu var diye merak ettim. Baya kahvesever var bu şekilde beğenilen kahveleri saklayan sanırım.
Ben otoklav şişelerinin(blab'tan aldığım) içine oksijen emici koyup buzluğa atıyorum. Sonuçlardan çok memnunum.

Antalya'da online satış yapan nitelikli bir kahve kavurucusunun açıldığını ve gayet kaliteli bir imaj çizdiğini görünce sevinmiştim. Üstte yazdığım üzere bir Rwanda Nyabumera aldım.

İlk defa 3. gün kahveyi denediğimde biraz hayal kırıklığına uğradım çünkü hem biraz koyu kavrum gözüküyordu hem de hiç lezzetli bir kahve olmamıştı.

Bugün 6. gün paketi açtım ve umutsuzca tekrar demledim. Bu arada bakınca o kadar belli etmiyor ama özellikle değirmende çok kolay öğütülüyor bu yüzden biraz koyu kavrum olduğu bariz bana göre.

Çıkan sonuca göre şunu söyleyebilirim ki, POMELO notası çok net! Şaka, hala daha aldığım tatları meyvelerle eşleştiremiyorum ancak gayet lezzetli bir kahve içtiğimi söyleyebilirim. Acılık yok denecek kadar az. Gövde yüksek, baştaki tatlılık soğumaya başladıkça azalıyor ve asidite kendini iyice belli ediyor. Son zamanlarda içtiğim en iyi fincanlardan biriydi diyebilirim.

Antalya'da online satış yapan nitelikli bir kahve kavurucusunun açıldığını ve gayet kaliteli bir imaj çizdiğini görünce sevinmiştim. Üstte yazdığım üzere bir Rwanda Nyabumera aldım.

İlk defa 3. gün kahveyi denediğimde biraz hayal kırıklığına uğradım çünkü hem biraz koyu kavrum gözüküyordu hem de hiç lezzetli bir kahve olmamıştı.

Bugün 6. gün paketi açtım ve umutsuzca tekrar demledim. Bu arada bakınca o kadar belli etmiyor ama özellikle değirmende çok kolay öğütülüyor bu yüzden biraz koyu kavrum olduğu bariz bana göre.

Çıkan sonuca göre şunu söyleyebilirim ki, POMELO notası çok net! Şaka, hala daha aldığım tatları meyvelerle eşleştiremiyorum ancak gayet lezzetli bir kahve içtiğimi söyleyebilirim. Acılık yok denecek kadar az. Gövde yüksek, baştaki tatlılık soğumaya başladıkça azalıyor ve asidite kendini iyice belli ediyor. Son zamanlarda içtiğim en iyi fincanlardan biriydi diyebilirim.
Ahahaha, valla beğendiniz mi beğenmediniz mi diye anlamak için zorlandım okurken. Beğenmenize sevindim, afiyet olsun. Benim de siparişim var, koyu kavrum kısmı uzaktan hoş gelmedi ama olumlu bakıyorum :)

Tadım paketlerim geldi. Çok teşekkür ederim :giggle:Bakalım ne kadar bekleyebileceğim demlemeden önce.
Numune kutuları çok şık olmuş. Numuneler valfli zipsiz ambalajda. Çok iyi etiketlenmiş. Kahvelerin özellikleri ve hikayesini anlatan kartlar eklenebilir.

516587AE-395C-4620-9AB9-BFD7C481845F.jpeg 75E345FF-6EA6-477E-9D84-91A04DC68CE9.jpeg 69524A98-6E83-4CC4-9902-AADBE7E38F6F.jpeg

Benim de pazartesi verdiğim sipariş bugün elime ulaştı, sorunsuz bir sipariş süreci yaşadım.

Kolombiya Salado
Kolombiya Tropikal Bonanza
Kosta Rika San Isidro

Olarak bir seçki yaptım.

Özellikle belirtmek isterim ki Instagram üzerinden çok hızlı bir iletişimleri var. Demleme önerileri, belli profilleri öne çıkartmak için nasıl demlemeyi değistirebileceğim ve su tercihleri ile ilgili detayları bilgi paylaştılar.

Gelen kahvelerin 2 tanesi 25 Ağustos, 1 tanesi 31 Ağustos kavrumdu. Benim için önemi yok ancak bu konuda hassasiyeti olan kahveseverler için gönderim öncesi tarih belirtilmesi faydalı olabilir.

Paket üzerinde kavrum tarihi ve tavsiye edilen tüketim tarihi var ve 3 ay sonrası. Tavsiye edilen tüketim ibaresi yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir gibi geldi, sanki bu tarihte tüketin gibi anlaşılıyor. Paket üstüne bir de şu kadar süre sonra tüketime başlanması tavsiye edilir gibi bir ibare faydalı olabilir. (Bir yerde yazıyorsa da ben kaçırdım).

Paket üstündeki kahve fabrikasının yaptığı gibi asidite, tatlılık, gövde derecelendirmesi güzel olmuş.

Paketler şu an boxx in paketlerine benzer beyaz valfli ve zipli olarak geldi. Kalitesi piyasadaki genel kullanımda olan Kraft paketlere göre daha iyi görünüyor ilk izlenim olarak.

Firma ile ilgili ilk izlenimim pozitif şu ana kadar. Umarım kahveleri de şu ana kadarki pozitif deneyimim ile paralel olur.

Incommon Ruanda, Nyambumera (Yıkanmış) Kavurmadan sonra 3. Gün
Demleme:
V60 plastik, 100'lük Hario x1, cam karaf ikea
V60 C/W oranı: 1:15
Öğütüm: CMD 24 klik
Sıcaklık: 91° C (ölçüm: gooseneck üzeri metal analog + dijital bimetal termometre )
Su: Pınar Uludağ Cam Damacana + Şebeke TDS 91ppm (ölçüm Xiaomi TDS Pen)
Reçete: 40 ml. blooming (00:30), 100ml 00:30-01:00, 200ml 01:30-02:00, 240ml 02:32, bitiş

Pomelo ve gül (sadece sıcakken tadımın başında) tadını aldım. Gülü ilk sipte aldım diyebilirim daha sonra hiç aladım ama portakalımsı pomelo tüm sürece hakimdi. Esmer şekeri ayırt edemedim doğrusu. Acılık almadım. Yüksek-orta bir gövde (bir dahakine 1:16 deneyeceğim. Refraktometrem yok.). İlk 1-2 dakikada (sıcak bardak kullandım. tahminen 80-90C arasında) asitlik algılamdım. Sonrasında son yuduma kadar çok dengeli ve keyifli bir asidite var. Ancak bunun tatlı polemo ve gül tadını bastırdığını düşünüyorum biraz. 6. günde yine deneyeceğim.

Bu noktada İncommon'dan Cansu Hanıma bugün önerilen degassing süresini sordum. Yakında bu başlık altına ekleyecekler. Bu arada profil çıkartırken yaptıkları cuppinglerde ve diğer demlemelerde kavurmahanelerindeki su arıtma cihazının suyunu kullanıyorlarmış ve TDS 80-100ppm olarak çıkıyormuş Bu nedenle bende 90'ı hedefledim.

Incommon Ruanda, Nyambumera (Yıkanmış) Kavurmadan sonra 3. Gün
Demleme:
V60 plastik, 100'lük Hario x1, cam karaf ikea
V60 C/W oranı: 1:15
Öğütüm: CMD 24 klik
Sıcaklık: 91° C (ölçüm: gooseneck üzeri metal analog + dijital bimetal termometre )
Su: Pınar Uludağ Cam Damacana + Şebeke TDS 91ppm (ölçüm Xiaomi TDS Pen)
Reçete: 40 ml. blooming (00:30), 100ml 00:30-01:00, 200ml 01:30-02:00, 240ml 02:32, bitiş

Pomelo ve gül (sadece sıcakken tadımın başında) tadını aldım. Gülü ilk sipte aldım diyebilirim daha sonra hiç aladım ama portakalımsı pomelo tüm sürece hakimdi. Esmer şekeri ayırt edemedim doğrusu. Acılık almadım. Yüksek-orta bir gövde (bir dahakine 1:16 deneyeceğim. Refraktometrem yok.). İlk 1-2 dakikada (sıcak bardak kullandım. tahminen 80-90C arasında) asitlik algılamdım. Sonrasında son yuduma kadar çok dengeli ve keyifli bir asidite var. Ancak bunun tatlı polemo ve gül tadını bastırdığını düşünüyorum biraz. 6. günde yine deneyeceğim.

Bu noktada İncommon'dan Cansu Hanıma bugün önerilen degassing süresini sordum. Yakında bu başlık altına ekleyecekler. Bu arada profil çıkartırken yaptıkları cuppinglerde ve diğer demlemelerde kavurmahanelerindeki su arıtma cihazının suyunu kullanıyorlarmış ve TDS 80-100ppm olarak çıkıyormuş Bu nedenle bende 90'ı hedefledim.

Hocam portakal tadı aldım falan deseniz tamam da paketin üstüne pomelo yazmasa harbi bu aldığınız tadı pomelo olarak niteleyecek miydiniz acaba merak ediyorum :D Ben hiç pomelo yemedim ama siz yemiş olabilirsiniz tabi.

Son düzenleme:
Geri