Incommon Ruanda, Nyambumera (Yıkanmış) Kavurmadan sonra 3. Gün
Demleme: V60 plastik, 100'lük Hario x1, cam karaf ikea
V60 C/W oranı: 1:15
Öğütüm: CMD 24 klik
Sıcaklık: 91° C (ölçüm: gooseneck üzeri metal analog + dijital bimetal termometre )
Su: Pınar Uludağ Cam Damacana + Şebeke TDS 91ppm (ölçüm Xiaomi TDS Pen)
Reçete: 40 ml. blooming (00:30), 100ml 00:30-01:00, 200ml 01:30-02:00, 240ml 02:32, bitiş
Pomelo ve gül (sadece sıcakken tadımın başında) tadını aldım. Gülü ilk sipte aldım diyebilirim daha sonra hiç aladım ama portakalımsı pomelo tüm sürece hakimdi. Esmer şekeri ayırt edemedim doğrusu. Acılık almadım. Yüksek-orta bir gövde (bir dahakine 1:16 deneyeceğim. Refraktometrem yok.). İlk 1-2 dakikada (sıcak bardak kullandım. tahminen 80-90C arasında) asitlik algılamdım. Sonrasında son yuduma kadar çok dengeli ve keyifli bir asidite var. Ancak bunun tatlı polemo ve gül tadını bastırdığını düşünüyorum biraz. 6. günde yine deneyeceğim.
Bu noktada İncommon'dan Cansu Hanıma bugün önerilen degassing süresini sordum. Yakında bu başlık altına ekleyecekler. Bu arada profil çıkartırken yaptıkları cuppinglerde ve diğer demlemelerde kavurmahanelerindeki su arıtma cihazının suyunu kullanıyorlarmış ve TDS 80-100ppm olarak çıkıyormuş Bu nedenle bende 90'ı hedefledim.