• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Incommon Coffee

Hocam portakal tadı aldım falan deseniz tamam da paketin üstüne pomelo yazmasa harbi bu aldığınız tadı pomelo olarak niteleyecek miydiniz acaba merak ediyorum :D Ben hiç pomelo yemedim ama siz yemiş olabilirsiniz tabi.
Pomelo mu biz ailecek her akşam yeriz. Eskiden babam soyup bıçakla uzatırdı 🤪 Hocam... imkanı yok 😂😂😂 Ne yaptım derseniz. Açtım interneti bu pomelo ne idir diye. Portakal tadında ama aynı ekşiliğe sahip olmayan bir meyve demiş. O cümleden ben "ekşi olmayan portakal"ı aldım ona göre tadım yaptım :) Sonra burda pomelo diye cümle içinde kullandım. Tabi tadı bu mudur bilmem ama ben aldığım tadı aşağıdaki çikolataya benzettim. Çok severdim küçükken.

1599143441873.png

İncommon Kolombiya Huila Bonanzayı Şimdi demledim.

Benden olumlu not aldı. Asiditesi oldukça kuvvetli Beyaz Üzüm notası çok belirgin ek olarak yoğun bir Ananas ve Kavun tatlılığı var Zamanında CD ve Null Coffenin sattığı Wolenayı çok anımsatıyor. Uzun zamandır bu lezzet profilinde bir kahve içmemiştim. Arka planda çookk çokk hafif bir tatlı kırmızı meyve asiditesi var benden tam not aldı bu kahve.

Bu Kahve Forumda oldukça ün yapan El boq. ve Wolena çekirdeklerinin karışımı gibi Resmen. Dehşetül vahşet bir kahve olmuş :)

İncommon Kolombiya Huila Bonanzayı Şimdi demledim.

Benden olumlu not aldı. Asiditesi oldukça kuvvetli Beyaz Üzüm notası çok belirgin ek olarak yoğun bir Ananas ve Kavun tatlılığı var Zamanında CD ve Null Coffenin sattığı Wolenayı çok anımsatıyor. Uzun zamandır bu lezzet profilinde bir kahve içmemiştim. Arka planda çookk çokk hafif bir tatlı kırmızı meyve asiditesi var benden tam not aldı bu kahve.

Bu Kahve Forumda oldukça ün yapan El boq. ve Wolena çekirdeklerinin karışımı gibi Resmen. Dehşetül vahşet bir kahve olmuş :)

Kahveyi kavrumdan kaç gün sonra tükettiniz? 31 Ağustos kavrumunu dün içtim, biraz beklemem lazım diye düşündüm içince.

Sizin kullandığınız su ve reçete neydi?
Su: Bozdoğan Madran
Sıcaklık: 92 Derece
Oran 250-16
50Ml 35 saniye Cam çubukla kuş yuvası yöntemiyle karıştırarak bloom Sonrasında 110 - 90 Döküş.

Antalya'da online satış yapan nitelikli bir kahve kavurucusunun açıldığını ve gayet kaliteli bir imaj çizdiğini görünce sevinmiştim. Üstte yazdığım üzere bir Rwanda Nyabumera aldım.

İlk defa 3. gün kahveyi denediğimde biraz hayal kırıklığına uğradım çünkü hem biraz koyu kavrum gözüküyordu hem de hiç lezzetli bir kahve olmamıştı.

Bugün 6. gün paketi açtım ve umutsuzca tekrar demledim. Bu arada bakınca o kadar belli etmiyor ama özellikle değirmende çok kolay öğütülüyor bu yüzden biraz koyu kavrum olduğu bariz bana göre.

Çıkan sonuca göre şunu söyleyebilirim ki, POMELO notası çok net! Şaka, hala daha aldığım tatları meyvelerle eşleştiremiyorum ancak gayet lezzetli bir kahve içtiğimi söyleyebilirim. Acılık yok denecek kadar az. Gövde yüksek, baştaki tatlılık soğumaya başladıkça azalıyor ve asidite kendini iyice belli ediyor. Son zamanlarda içtiğim en iyi fincanlardan biriydi diyebilirim.

Ben biraz fikir değiştirmek istiyorum açıkçası. Tamam güzel kahve ama asidite 4/5 ve gövde 3/5 değil bana göre tam tersi. Biraz meyvsemsi tatla birlikte gövdenin de yüksek olduğu kahveleri seviyorum yani probador veya zümrüt karaca'nınkiler gibi ama bana biraz fazla koyu gibi geldi. Klasik kahve tadı asiditeyi bastırmış gibi. Bir tık gövde düşürülüp asidite öne çıkarılabilir gibi geldi bana.

Ben biraz fikir değiştirmek istiyorum açıkçası. Tamam güzel kahve ama asidite 4/5 ve gövde 3/5 değil bana göre tam tersi. Biraz meyvsemsi tatla birlikte gövdenin de yüksek olduğu kahveleri seviyorum yani probador veya zümrüt karaca'nınkiler gibi ama bana biraz fazla koyu gibi geldi. Klasik kahve tadı asiditeyi bastırmış gibi. Bir tık gövde düşürülüp asidite öne çıkarılabilir gibi geldi bana.
Asiditeyi öne çıkartmak için, underextract olmayacak bir aralıkta kalacak şekilde, ince öğütüm, hızlı demleme ve yüksek sıcaklık deneyebilirsiniz. Eğer kullandığınız suyun kh yüksek ise bu da asiditeyi bastırır, su değişikliği de fayda sağlayabilir.
Bu arada kahveyi bilmiyorum, asiditesi hiç olmayabilir pek ala ama denemek isterseniz bunlar asiditeyi vurgular.

Son düzenleme:
Asiditeyi öne çıkartmak için, underextact olmayacak bir aralıkta kalacak şekilde, ince öğütüm, hızlı demleme ve yüksek sıcaklık deneyebilirsiniz. Eğer kullandığınız suyun kh yüksek ise bu da asiditeyi bastırır, su değişikliği de fayda sağlayabilir.
Bu arada kahveyi bilmiyorum, asiditesi hiç olmayabilir pek ala ama denemek isterseniz bunlar asiditeyi vurgular.

Genellikle kullandığım bir tarifim var onu az çok başarılı şekilde uygulayabiliyorum her kahveyi de ona göre demliyorum. Bu kahvede böyle bir sonuç çıktı. Ama evet tavsiye için teşekkürler deneyebilirim.

Rwanda Nyabumera'yı demledim bugün 2 de 2 yaptı bu şekilde kaliteli kavurup iyi çekirdekler sunarlarsa piyasayı tek başlarına domine ederler baştan söyliyim çok gelecek vaat ediyor. bu kahveyide çok beğendim yorumum şu şekilde:

Sıcakken çok yoğun bir turunçgil asiditesine sahip arkadada Greyfurt eşlik ediyor. Son katmandada soğudukça bu Turunçgil asiditesi oldukça azalıyor ve yerini çok güzel bir gül'e bırakıyor. Sanki gül reçeli yemişim gibi hafif bir tatlılığıda var ama arka planda hala o turunçgil asiditesini hissediyorsunuz :) .Agızda kalıcılık after tast olarak bir Esmer şekerimsilik bırakıyor çook uzun bir süre bunu hissetim beni çok şaşırttı.

Çok Katmanlı bir yapıya sahip TR kavurucularında çok uzun zamandır böyle katmanlı kavrum yapabilen ve çekirdek sunanı görmemiştim.

Son düzenleme:
Rwanda Nyabumera'yı demledim bugün 2 de 2 yaptı bu şekilde kaliteli kavurup iyi çekirdekler sunarlarsa piyasayı tek başlarına domine ederler baştan söyliyim çok gelecek vaat ediyor. bu kahveyide çok beğendim yorumum şu şekilde:

Sıcakken çok yoğun bir turunçgil asiditesine sahip arkadada Greyfurt eşlik ediyor. Son katmandada soğudukça bu Turunçgil asiditesi oldukça azalıyor ve yerini çok güzel bir gül'e bırakıyor. Sanki gül reçeli yemişim gibi hafif bir tatlılığıda var ama arka planda hala o turunçgil asiditesini hissediyorsunuz :) .Agızda kalıcılık after tast olarak bir Esmer şekerimsilik bırakıyor çook uzun bir süre bunu hissetim beni çok şaşırttı.

Çok Katmanlı bir yapıya sahip TR kavurucularında çok uzun zamandır böyle katmanlı kavrum yapabilen ve çekirdek sunanı görmemiştim.
Dün bende merakımdan meyve bombası ve Kolombiya Huila Bonanza siparişi geçtim bakalım.

Incommon Kolombiya Huila Bonanza Kavurmadan sonra 9. Gün
Demleme:
Aeropress, çift filtre
C/W oranı: 1:15
Öğütüm: CMD 24 klik
Sıcaklık: 90° C (ölçüm: gooseneck üzeri metal analog + dijital bimetal termometre )
Su: Pınar Uludağ Cam Damacana + Şebeke TDS 93ppm (ölçüm Xiaomi TDS Pen)
Reçete:
  • 40 ml. blooming (00:30) suyu ekledikten sonra cam çubukla tüm kahvenin ıslandığından emin olmak için 5 tur karıştırma.
  • 180ml 00:30-01:00 tek seferde v60 gibi saat yönü döküş ve hemen arkasından bittiği gibi tekrar 5 tur karıştırma.
  • 220ml 01:30 kadar kendi halinde
  • 01:30-01:45 hızlıca basım
Denem paketinden geriye 20g kalmıştı ve V60 ile hiç başarılı olamadığım için çekirdeği aeroda denemek istedim. Sonunda başarılı olduğumu düşünüyorum. İlk defa ananas tadını almayı başardım. Bardaktan önce karafta tatlı bir kavun kokusu aldıysam da bardakta yoktu. Benim bardaklardan da olabilir. Üzüm ya da şeker kamışı (@nuclearmoonrise buna da baktım ama hiç başka bir şeye referans vererek anlatmadığı için anlayamadım) tadını alamadım. Yüksek bir asidite vardı ama @AltayOzger söylediği beyaz üzüm asiditesini ben alamadım (almaya çalıştığım asetik asitti. Yanlış düşünmüş olabilirim).

Genel olarak Rwanda Nyabumera'dan daha fazla keyif aldığımı söyleyebilirim. Nedeni 3 demeledir(v60) pomelo :D ve gül notalarını çok net almamdır.

Incommon Kolombiya Huila Bonanza Kavurmadan sonra 9. Gün
Demleme:
Aeropress, çift filtre
C/W oranı: 1:15
Öğütüm: CMD 24 klik
Sıcaklık: 90° C (ölçüm: gooseneck üzeri metal analog + dijital bimetal termometre )
Su: Pınar Uludağ Cam Damacana + Şebeke TDS 93ppm (ölçüm Xiaomi TDS Pen)
Reçete:
  • 40 ml. blooming (00:30) suyu ekledikten sonra cam çubukla tüm kahvenin ıslandığından emin olmak için 5 tur karıştırma.
  • 180ml 00:30-01:00 tek seferde v60 gibi saat yönü döküş ve hemen arkasından bittiği gibi tekrar 5 tur karıştırma.
  • 220ml 01:30 kadar kendi halinde
  • 01:30-01:45 hızlıca basım
Denem paketinden geriye 20g kalmıştı ve V60 ile hiç başarılı olamadığım için çekirdeği aeroda denemek istedim. Sonunda başarılı olduğumu düşünüyorum. İlk defa ananas tadını almayı başardım. Bardaktan önce karafta tatlı bir kavun kokusu aldıysam da bardakta yoktu. Benim bardaklardan da olabilir. Üzüm ya da şeker kamışı (@nuclearmoonrise buna da baktım ama hiç başka bir şeye referans vererek anlatmadığı için anlayamadım) tadını alamadım. Yüksek bir asidite vardı ama @AltayOzger söylediği beyaz üzüm asiditesini ben alamadım (almaya çalıştığım asetik asitti. Yanlış düşünmüş olabilirim).

Genel olarak Rwanda Nyabumera'dan daha fazla keyif aldığımı söyleyebilirim. Nedeni 3 demeledir(v60) pomelo :D ve gül notalarını çok net almamdır.

TDS Kalemi sağlıklı çalışıyor mu acaba

TDS Kalemi sağlıklı çalışıyor mu acaba

Cihazın spektini bulamadım kutuda bulduğum bildiğim özellikleri,
0-9990 ppm arası ölçüyor. 0-999 arası çözünürlük 1ppm, üzeri 10ppm,
Accuracy +-2% olarak veriliyor.
Fabrika cihazı 342ppm NaCl çözeltisi ile kalibre ediyormuş.

Bu biraz sizin sağlıklı tanımınıza bakıyor. Benim için şu an yeterli diyebilirim. Kahveye bakmıyorum. Sadece su iletkenliğine bakıyorum. Kahvede de bakmaya başlayacağım.
Kullanım için soracak olursanız refraktometreden rahat tabi.

Edit: @nuclearmoonrise dediği gibi aynı zamanda tutarlı sonuçlar veriyor.

Günaydın herkese bugün tropical bonanza espreso denedim. İlk dememe optimal süreyi tutturamasamda keyifliydi. Tadım notlarında olmayan sıcakken var olan eksi limon tadı vardı soğuyunca baskınlığı azaldı.

Bu çekirdekte herhangi bir fermantasyon var mı? Siteye baktım ama bulamadım.

Incommon'ı ilk defa bu ay deneme şansım oldu. Kesinlikle favori kavurucularım arasına girdi. Ağustos alımındaki limonata şenliğinden sonra buradan aldığım Tropical Bonanza ve Nyabumera ilaç gibi geldi diyebilirim. Firmanın üzerine yazdığı tadım notları çok isabetli. İki kahveye de ayrı ayrı bayıldım. Tropical Bonanza bana El Boqueron'u hatırlattı. El Boqueron'un daha kompleks ve fermente hali gibi diyebilirim.

Geri