• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Incommon Coffee

Bu minnet ve bağış ayında, sana sen olduğun için teşekkür etmek istiyoruz! Kahve topluluğumuzun bir parçası olduğun için oldukça minnettarız. 5 Mayıs'a kadar geçerli tüm kahvelerimizde uygulayacağımız %10 indirim seni bekliyor. Bu indirimden yararlanmak için web sitemizi ziyaret et ve istediğin kahveyi sipariş ederken SEKER10 indirim kodunu kullanmayı unutma.

Cuma sabaha kadar verilen siparişler cuma kargoda. Cumadan sonraki siparişler 5 Mayıs’ta kargoda. Bayramda kapalıyız(2-3-4 Mayıs).

Huzurlu ve sağlıklı bir Ramazan ayı dileriz.
Incommon Ekibi
Güzel indirim.

45 gram reserve bi kahveyi 250 tl olarak satmanın mantısı nedir ki. anladım çok özel bi çekirdek ama 45 gram ne. 250 gramdır diyerek sipariş ediyordum, açıklama kısmına bakmasam.

gramaj kısmını görmemek ve gramaj. 45 gram saçma değil mi gerçekten?
Yani bana göre saçma değil, kendi açımdan düşünürsem 15 gr demleme yapıyorum ve 3 demlemede tam geliyor. Büyük ihtimalle kavanozda gönderiliyor ve kavanoza göre hacmini ayarlıyorlar. Rezerv koleksiyonu az gramaj yüksek fiyat bandında özel kahveler, önceki damo hariç onun fiyatlandirması bence yanlıştı.

Firma: Incommon Coffee Roasters
Kahve: Colombia-Tolıma
Kavurma Tarihi: 29.06.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 27 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -94
Demleme Süresi: 2.30

Bazı kahvelerin tadım notunu girerken beni bir tık daha heyecanlandıran çekirdekler oluyor ki bu onlardan biri oldu.Zeytin kokulu kahve çekirdeği olur mu dememek lazım.Fincanın başından sonu kadar zeytin notası işlemiş bir kahve ,damağı yormayan şerbetçiotu gövdeli zeytin, erik ve bitişte incir profili ile bu senenin benim için ilk 5 giren çekirdeği oldu diyebilirim.

Kahve: Colombia-Finca El Mirador
Kavurma Tarihi: 13.07.22
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 27 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -94
Demleme Süresi: 2.35

Portakal ve kırmızı erik arasında dolaşan soğudukça greyfurt ve limon notalarına sahip bir profil ortaya çıktı.Bazı tadım notalarını yakalayamadım denemek için fazla alternatifim yoktu (45 gr olarak satılıyor).Reserve serisi olarak satışı yapılan bu çekirdeğin dinlendikçe daha çok tadım notaları ortaya çıktı.Ancak kompleks olarak Tolima daha çok sevdim sanki reserve o olması gerekir :)

Kahve: Ethıopia-Oddo Shakıso
Kavurma Tarihi: 19.08.22
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 21 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -93
Demleme Süresi: 2.51

İncommon reserve serisinde ikinci kahvesini denemiş bulunmaktayım.İçimi gayet güzel tadım notlarının bazılarını yeterince karşılıyor.Aşırı komplesk fincanlar elde edemedim ancak şarap ve vişne tadım skalası fincanın başından sonuna kadar baskın bir şekilde yansıdı.Hafif bitter de yakalayabildim.Aftertaste net bir şekilde vişne.Gönderilen kavanozun comandanteye uyumlu olması çok daha güzel :)Keyifli bir deneyim.

Kahve: Costa Rica-Volcan Azul
Kavurma Tarihi: 09.09.22
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 23 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -92
Demleme Süresi: 2.30

Reserve serilerininde denediğim kahvelerde açık ara en iyisi Volcan Azul oldu. Diğer serilere göre çok daha kompleks fincan elde ettim.Karamel ve limon ilk başta baskın nota olarak öne çıktı.Daha sonra yaban mersini kurutulmuş meyveler ki incir çok bariz belli oluyor bir tadım notu ortaya çıktı.Gayet başarılı.

Geri