• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Incommon Coffee

2 yeni çekirdek gelmiş. 15 ağustosa kadar kod var: AGUSTOSKAHVE15
alışılmışın dışında 2 ülke:
1) Peru - Kajwi filtre ve espresso 69tl
2) Ruanda- Gakenke filtre 90tl

Herkes fiyatları arttırırken, uygun fiyatlı 2021 hasat kahveleri satışa sunmuşlar.
incommon, cafec traditional'ı herkesten pahalıya satan bir kavurucu. illllllllgggiiiinnnnççç
Daha da ilginç bir şey, miktar seçmeye bastığınızda 40 ve 100 seçenekleri çıkıyor, 100 seçilemiyor 40 seçtiğinizde fiyat 57'e düşüyor 😃

Kararsız Kaldığım Bir Etiyopya: FİLTRE
Incommon Coffee Roasters - Etiyopya Shantawene - 105 TL (250 gr)

Ne süper bir kahve, ne de kötü diyebilirim; Yasemin ve şeftali tatlarına çayımsı bir gövde eşlik ediyor. Öne çıkan, kendini gösteren bir yanı yok, fakat tatsız, özelliksiz de değil. İçtiğim süre içerisinde bazen hoşuma giden, bazen "niye bunu aldım ki?" dediğim bir kahve oldu. Satın aldığımda 90 TL olan fiyatı, bu satırları yazarken 105 TL'ye yükselmiş. Bu fiyat noktasında tekrar almam.
Bu Seçimim İyi Olmadı Dedirten Bir Ruanda: FİLTRE
Incommon Coffee Roasters - Ruanda Gakenke - 100 TL

Bu kahvede yaban mersini ve çay tatları baskın, arkadan hafif tatlı bir limon ve çok az da olsa çilek tatları geliyor. Bu kahvede de aynı his hakimdi; ne kötü ne de süper bir kahve. Biraz kayıtsız kalarak tükettiğim, bir kısmını da bıraktığım bir çekirdek oldu. Şu ana kadar birçok kez güzel kahveler aldığım Incommon’ın bu seferki seçkisi beni etkilemedi.

başarısız coffeetopia macerasından sonra,

Emre'ye "atın ölümü arpadan olsun ulan" diyip incommon'a gidelim dedim. antalya'nın bir ucundan diğer ucuna gittik arkadaşlar. 45 dakika kadar yol bu. sohbet muhabbet bir türlü geçti, ama akıllı adam işi değil.

saat sanıyorum 13-14 gibi bir şey, bir cumartesi günü, dağın dibindeki tanrının unuttuğu yerdeki dükkana yaklaştık arabayla. emre daha büyük bekliyormuş, ben gitmiştim. park ettik, yürüyoruz.
abi kapı açılmıyo, kilitli. dükkan kapalı. cumartesi günü. normalde bu saat ve günde cupping etkinlikleri düzenleniyo, insanları tarlanın ortasına davet ediyorlar falan. kapalı. yok, cıks. içemedik..

dedim Emre, başşşlarlar böyle işe, biz Sudd'a gidelim..

Son düzenleme:
başarısız coffeetopia macerasından sonra,

Emre'ye "atın ölümü arpadan olsun ulan" diyip incommon'a gidelim dedim. antalya'nın bir ucundan diğer ucuna gittik arkadaşlar. 45 dakika kadar yol bu. sohbet muhabbet bir türlü geçti, ama akıllı adam işi değil.

saat sanıyorum 13-14 gibi bir şey, bir cumartesi günü, dağın dibindeki tanrının unuttuğu yerdeki dükkana yaklaştık arabayla. emre daha büyük bekliyormuş, ben gitmiştim. park ettik, yürüyoruz.
abi kapı açılmıyo, kilitli. dükkan kapalı. cumartesi günü. normalde bu saat ve günde cupping etkinlikleri düzenleniyo, insanları tarlanın ortasına davet ediyorlar falan. kapalı. yok, cıks. içemedik..

dedim Emre, başşşlarlar böyle işe, biz Sudd'a gidelim..
Ben de Antalya’da yaşıyorum. Açıkcası bana daha yakın sayılır gidip deneyimlemek istiyorum, ama bir ayağımda geri geri gidiyor hep. En azından aynı gün kargo avantajıyla kahvelerini denemek istiyorum ama fazla makul olmayan fiyatları ve olumsuz kahve yorumlarını görünce risk alasım gelmedi hep. Umarım bir ara denerim ve olumsuz önyargımı kırabilirler. Ama zaten dışarıda pek nitelikli kahve içmediğim için fırsatım olursa ilk The Sudd’u deneyeceğim. Bu arada koskoca Antalya’da nitelikli kahve kafelerinin bir elin parmağını geçmemesi çok üzücü.
Evde demleme iyidir, devam.

40-45 gram Damo 60 TL. 250 gram 300 TL'den fazla yapıyor. No comment.

Reserv Kahve sipariş ettiğinizde, demleme barı baristamız Aysu, bu değerli çekirdeklerden 50 gramını dikkatlice tartıyor ve onları yerinde Ikawa'mızda kavuruyor.

DEMLEME BARI BARİSTAMIZ KAVURUYOR

Ben fiyatından ziyade ürün miktarına takıldım. 40-45 gram diye bir satış olamaz. +/- 5 gram işleri mazide kaldı. Net gramaj yazılması gerekir.

gercekten hayret yahu. fireyi de tuketiciye kitlemeyi bulmuslar cozum olarak. neyse ki pirinc kapakli kehribar rengi bir cam kapta geliyor baska turlu kabullenemezdim bu durumu.

Proje olarak güzel... yakında bu tarz özel kahve projelerini daha çok göreceğiz... (spoiler) :)

Bilinen bir kahve olan Damo ile başlamak biraz talihsiz olmuş. Farklı kavurucularda farklı fiyatlandırma ile satıldı ve bu kahvenin hitap ettiği kitle bu kahveyi çok iyi biliyor.

Bu tarz projeler yapılacaksa piyasada olmayan özel çekirdekler seçmek başarı için en önemli kriter diye düşünüyorum.

Bir de 50 gram net olmasını tercih ederim. En azından 15 gram x3 ya da 12 gram x4 demleyebilirim.

gramajın sebebi ikawa ile kavurmaları. 50gr yeşil çekirdek kavurma sonrası 44 civarları gelmekte. Tabii 50gr üzerinden fiyatlandırılıp belirtilerek satılıyorsa onu bilemiyorum.

250 gramı ortalama 160 lira olan çekirdek, Ikawa ile kavruldu diye 45 gramı 60 liradan satılıyorsa, "Ikawa size para harcatmadan faydalı olacak" savının geçerli olmadığını düşünüyorum.
fiyat kısmı çok başka konu, onu bilemem, teknik sebebi hakkında yazayım dedim gramaj konusunda. 😊

ikawanın faydaları önce kavurucu (dolaylı olarak tüketiciye yansıması) sonra da direkt tüketici.
Kahveyi seçerken çokça numuneyi kavrulmuş almadan kendin kavurarak seçmek ve sunmak, büyük makinada profilleme kavrumlarının sayısını minimize etmek, çok çok özel ve çok az gramajda hasat edilen kahveleri sunabilmek, kavurmacılar arası deneyimler, paylaşımlar gibi kısmı kavurucu için faydalıyken tüketici kısmında deneyimsel kısmı olabilir, workshop vb. örneğin festivale gidip ikawada kavrum deneyimlemek, dükkana gidip hadi birlikte kavuralım, bana bu çekirdeği şu şekilde kavursanız nasıl olur deneyimleyelim gibi gibi uçu çok açık. O cümlenin, firmaların ticaret yapıları yada ürün fiyatlarından ziyade daha keyifli daha sosyal ve deneysel ortamı kastettiğini düşünüyorum 😊.

gramajın sebebi ikawa ile kavurmaları. 50gr yeşil çekirdek kavurma sonrası 44 civarları gelmekte. Tabii 50gr üzerinden fiyatlandırılıp belirtilerek satılıyorsa onu bilemiyorum.
Hedef 45 gram satışı ise 50 gram yerine 55 gram kavrulur, 45 gram pakete girer kalan 2-3 gram olursa da tıkır tıkır tüketilir. En azından gramajı belirsiz bir satış gerçekleşmez.

Hedef 45 gram satışı ise 50 gram yerine 55 gram kavrulur, 45 gram pakete girer kalan 2-3 gram olursa da tıkır tıkır tüketilir. En azından gramajı belirsiz bir satış gerçekleşmez.

Hangi modele sahipler bilmiyorum ama ikawa pro50 50gr yeşil çekirdek kapasiteli. Kavurduktan sonra kalacak kahve miktarı tabiki değişebilir. Fakat ücreti bana da pahalı geldi.

Firma: Incommon Coffee
Kahve: Etiyopya-Shantawene
Kavurma Tarihi: 10.01.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-50mL)- İlk döküş (150 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Hario Smart G- 12 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -90
Demleme Süresi: 4.10

Demleme sırasında yasemin kokusu ön planda.Yoğun üzüm asiditesine sahip bir fincan elde ettim.Bitişe yakın soğudukça karadut profili daha baskın.Herhangi bir olumsuz tat mevcut değil.Kavurma profili gayet güzel. Daha önce içtiğim Shantawene çekirdeklerinde genellikle yoğun tatlı bir profil yakalamıştım.Bunda tatlılık daha geri planda.Karadut tadını yakalayabilmek için öğütmeyi bir tık azalttım.Normal demleme sürelerime göre daha uzun sürdü.Ancak fincana etki eden bir olumsuzluk olmadı.

Geri