başarısız incommon macerasından sonra,
en yakın sudd liman'a gidelim dedik. şu ana kadar antalyanın bir ucundan diğerine gittik, toplam 1.5 saate yakın arabadayım. bi kahve içicez, yandık arabada smh..
sudd liman'ın önünden geçtik bi. iyi, dolu, içeride 2 barista var.
parkettik girdik. ferah, minimal. işe biz kadar ilgili olmasa da 2 kadın barista tezgahta. biraz yokladık, ne içebiliriz çekirdek nasıl demliyorsunuz falan filan..
sonra ben dedim "1 v60 burundi, 2 servis. 2 espresso brezilya. 1 vişneli brownie, 2 servis."
oturun hazırlayıp getirelim dediler. oturduk dışarıya.
arkadaşlar 3-4 dakikada hepsi geldi. ben izledim içeriyi, 1 barista espressocu, diğeri filtreci.
kadehleri tokuşturup espressoları hüplettik. ikinci dalga acılığı yok, bir brezilyadan beklenen tat ve aroma. görüntüsü falan da gayet güzeldi zaten. espresso 14 tl'ydi. eve göre pahalı olsa da ben memnun kaldım. güzel.
v60'a geçtik, ya burundi ya etiyopya idio seçeneği vardı. etiyopyaya doyduğumuz için ben burundi söylemiştim. 2 orta fincanda bize v60 geldi. hüplettik, ortalama bir burundi kahvesi bnce.. üzmedi, bu çileden sonra iyi geldi. masamız falan da güzeldi, keyifle içip sohbet ettik. memnunuz. 25 tl.
emre'ye dedim, "aga kahveler çok kötü gelirse en azından msada boş boş oturmayalım diye brownie söylemiştim, buyur sen dal ilk". bi ilk çatalladık, çok iyi. valla yenir. parçaladık ikiye, gömdük hafif ıslak vişneli brownie'yi.
3 şey söyledik, 3ünden de memnun kaldık.
sudd liman, başarılıydı.
ekleme:
zaman ilerledikçe bizim değerlendirmemiz etkilenmiş olabilir.
yani, çıtayı yeni gelen 88'lik kahvefabrikası kahvelerine koyup ulaşamadık, bulduğumuz sudd burundi'den tatmin olmuş olabiliriz.
içerken de birbirimize söyledik, bu kahveyi evde içiyo olsak keyif almazdık özel bulmazdık diye.
bunları da göz önünde bulundurunuz.. fakat şu an bana biri "antalya'da kahve içmek istiyorum" dese, sudd liman şubesinden memnun kaldım diye öneririm.