Ufuk
Barista
Ben mp geçince filtreyi daha çok yapmaya başladım.MP SSP ile Idose harika ikili
Ufak birkaç upgrade ile değirmen vazgeçilmezim resmen
Declumper değiştikten sonra, neredeyse hiç kahve tutmuyor
Ben mp geçince filtreyi daha çok yapmaya başladım.MP SSP ile Idose harika ikili
Çekirdekten çekirdeğe 10 birim bile değişiklik olabilir. Kendimden örnek verim; bazı çekirdekleri kendi allignmentımda 42-43 lerde öğütürken başka bir çekirdekte 30 a indiğimi bile biliyorum. Bu sırf df64 te değil bütün grinderlar için geçerli.agalar (cekirdek özelinde olabilir), benim espresso inceligi cok dustu ya. kernel santa rosa ile 3’e indim, ki frlaket lezzetli oldu. ama benim burr touch 0’in sagindaki “caution” logosunun bitisinde.
birkac ay once farkli cekirdekte 10 civari dolandigimi hatirliyorum..
Kesinlikle öyle, cmd resmen pas tutacak, tatil harici hiç kullanmadım bile.MP SSP ile Idose harika ikili
Benim de gördüğüm kavruma göre de çok değişiyor. Ne kadar açık kavrum o kadar inceye gidiyorum. Aynı çekirdeğin açık kavrumu ile koyu kavrumu arasında 80 mikron oynadığını gördüm. Bir de kahve bayatladıkça da öğütüm farkediyor.agalar (cekirdek özelinde olabilir), benim espresso inceligi cok dustu ya. kernel santa rosa ile 3’e indim, ki frlaket lezzetli oldu. ama benim burr touch 0’in sagindaki “caution” logosunun bitisinde.
birkac ay once farkli cekirdekte 10 civari dolandigimi hatirliyorum..
Merhaba, df64 için ssp mp ne zaman gelecek?Merhaba, Evet Rpm ayarı olan model HA64
Körüğü çıkaralım. Altındaki metal kısımdan tutarak değirmeni havaya kaldıralım. Biraz sallandıralım. Bu sayede piston hareket edebilecek geri ve ileri yapmaya gerek kalmayacak. Normalde bu işi yayların yapması gerekiyordu. Sıkışma olduğu için siz halkayı çevirseniz dahi piston (?) aşağıda bir konumda kalmış olabilir. Halka aşırı kolay dönüyor veya sıkışmışsa şüphelenmek gerekir.
Merhabalar,ben declumperi tpu filament ile (esnek) bastigim parca ile degistirdim, tikanma derdinden kurtardi.
selamlar,Merhabalar,
TPU malzeme petrol bazlı olup gıda ile temasa uygun kabul edilmeyen bir malzeme, farkında olmayarak kullanıyorsanız diye bilgilendirmek istedim.
Evet porima filament işini en düzgün yapan yerli firmalardan, ancak hammadde olarak shore95a standardı olduğu için petrol bazlı ve gıda ile kullanımda güvenlik ile ilgili bir çalışma yok. Sizin kullandığınız yerde de sürekli öğütülmüş kahvenin teması oluyor malesef. Hatta gıda teması bu şekilde yoğun olan parçalarda baskı alırken kullandığınız nozzle pirinç bir nozzle ise direk baskı esnasında toksik maddelerde eser miktarda bulaşıyor baskınıza, bilginiz olsun. Ben yoğun gıda temaslı parçalarda sadece petg kullanıyorum ve nozzle da paslanmaz çelik olarak kullanıyorum herhangi bir toksiditeye maruz kalmamak için. Tabi sizin baskıda petg esnek olmadığı için bu seçeneğiniz olmuyor maalesef.selamlar,
asagidaki su filamenti kullaniyorum,
stiren & bpa free diye belirtmisler valla ona guvenerek kullanmaya basladim, ama tesekkur ederim tekrar bi detayli kontrol edeyim.
![]()
Porima TPU Flex 95A Filament 1.75mm 1kg
Porima TPU Flex 95A Filament 1.75mm 1kg, Flexible modelleri porima3d.com'dawww.porima3d.com
Evet porima filament işini en düzgün yapan yerli firmalardan, ancak hammadde olarak shore95a standardı olduğu için petrol bazlı ve gıda ile kullanımda güvenlik ile ilgili bir çalışma yok. Sizin kullandığınız yerde de sürekli öğütülmüş kahvenin teması oluyor malesef. Hatta gıda teması bu şekilde yoğun olan parçalarda baskı alırken kullandığınız nozzle pirinç bir nozzle ise direk baskı esnasında toksik maddelerde eser miktarda bulaşıyor baskınıza, bilginiz olsun. Ben yoğun gıda temaslı parçalarda sadece petg kullanıyorum ve nozzle da paslanmaz çelik olarak kullanıyorum herhangi bir toksiditeye maruz kalmamak için. Tabi sizin baskıda petg esnek olmadığı için bu seçeneğiniz olmuyor maalesef.
benim stock burr hizalı gelmemişti, marker test yaptıgımda %30u silinmemişti. ama her halükarda öğrenmeniz gerekiyor alignment ı, o sebeple çok belirleyici değil hizalı gelip gelmemesi bence.@Globally Stock burr ile aldığımızda df64 hizalanmış şekilde mi geliyor acaba? Yeni modeller çok yakında gelmiyorsa şu anki df64'lerden sipariş vermeyi düşünüyorum artık.
Merhaba, ürünlerin gelmesi zaman alacaktır. Fabrika henüz paketlemeyi bitiremedi@Globally Stock burr ile aldığımızda df64 hizalanmış şekilde mi geliyor acaba? Yeni modeller çok yakında gelmiyorsa şu anki df64'lerden sipariş vermeyi düşünüyorum artık.
Merhaba, marker test ile %70-80 üzeri kabul edilebilir değerler. Tabi aligment çok zor bir işlem değil öğrenmekte fayda varbenim stock burr hizalı gelmemişti, marker test yaptıgımda %30u silinmemişti. ama her halükarda öğrenmeniz gerekiyor alignment ı, o sebeple çok belirleyici değil hizalı gelip gelmemesi bence.
Merhaba. Ortalama kaç ay sürer? Planlamayı ona göre yapmak istiyorum.Merhaba, ürünlerin gelmesi zaman alacaktır. Fabrika henüz paketlemeyi bitiremedi
Standart olanlar hizalanmış gönderilmekte.