• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, DF64 v4 gelgura da ön alıma açılmış, şu anda CMD kullanıyorum ama elektrikli bir öğütücüye geçmek istiyorum. Sizce DF64 alayım mı yoksa DF64P beklemeye değer mi ? DF64P nin de tabi ne zaman geleceği fiyatı ne olacağı meçhul sanırım.
Df64p için beklemenin pek mantığı yok bence. Beklenirse df83 için beklenir ancak onu da getirecekler mi net bir bilgi yok.

df64 neden beklenmemeli? forumda nerdeyse her kullanan memnun.
Df64p için beklemenin pek mantığı yok bence. Beklenirse df83 için beklenir ancak onu da getirecekler mi net bir bilgi yok.

pardon p olarak ayrı bir modelden haberdar değilim :)

DF64 ve DF64P sanırım hemen hemen aynı zamanda stokta olacak. Bu durumda hangisi mantıklı olur acaba. 64P sadece espresso için ana 64 e göre geliştirilmiş, yay yapısı olmayan, muhtemelen temizlemesi, alligment ı daha kolay ve dış görünüşü daha iyi, diğer yandan 64 all arounder, hem espresso hem pour over için kullanabilirim. Hani çok tat farkı olmazsa CMD yi bile satabilirim. Diğer yandan 64P espresso da CMD pour over da devam etmek de diğer seçenek.
Hangisi daha mantıklı olur acaba. Bir yandan da ikisi arasında bardağa yansıyan bir şey var mı net bir karşılaştırma da bulamadım.

DF64 ve DF64P sanırım hemen hemen aynı zamanda stokta olacak. Bu durumda hangisi mantıklı olur acaba. 64P sadece espresso için ana 64 e göre geliştirilmiş, yay yapısı olmayan, muhtemelen temizlemesi, alligment ı daha kolay ve dış görünüşü daha iyi, diğer yandan 64 all arounder, hem espresso hem pour over için kullanabilirim. Hani çok tat farkı olmazsa CMD yi bile satabilirim. Diğer yandan 64P espresso da CMD pour over da devam etmek de diğer seçenek.
Hangisi daha mantıklı olur acaba. Bir yandan da ikisi arasında bardağa yansıyan bir şey var mı net bir karşılaştırma da bulamadım.
Stock burr ler ile kullanacaksanız filtrede cmd kesinlikle daha iyi. Multipurpose gibi dişlilere geçecekseniz df64 daha iyi.

Modern espressoda canavar gibi 🎃
İyice kafam karıştı o_O
Modern vs classic espresso ayrımını da bilmiyorum açıkçası.
Mara X ve cmd ikilisinden pek iyi sonuçlar aldığım söylenemez. Kağıda uygun sürelerde, kanallanma olmadan çıktı alıyorum ama tad açısından hoşuma gitmiyor. Pour over kısmında ise CMD ile bir derdim yok açıkçası. Ama elektrikli bir değirmene geçmişken her ikisi için de kullansam ne güzel olur derdindeyim ama paramla da rezil olmayım :) yani onca para verip cmd den daha kötü sonuçlar olmasın her iki tarafta da (esp ve pour over)

Modern ve klasik espresso bence çok genel bir ayrım. Lance Hedrick'in kabaca ayrımı ve bunun üzerine ince oynamalar daha mantıklı. Youtube üzerinden videosunu izleyebilirsiniz.
Kabaca;
  • açık kavrum -- 1/3 oran
  • orta kavrum -- 1/2.5 oran
  • koyu kavrum -- 1/2 oran
9 bar 25-30sn arası çıktı. Tabi tada göre sonrasında oynamalar. CMD ile espresso bence imkansız. Red clix ile de mesafeler çok ama çok fazla. DF64 güzel bir değirmen. MP burr set hem filtre hem espresso da başarılı. All Purpose için en iyi seçenek. Fakat öğütümdeki partikül dağılımdan dolayı; berrak, asiditesi yüksek, aromaları seçici ve düşük gövdeli çıktılar elde ediliyor. Şahsen ben seviyorum. Alışma meselesi. Artık son zamanlarda konik yapılı değirmenlerde partikül dağılımı iyileştirmek için düşük rpm tercih ediliyor. Femobook A68 mesela 60rpm'de çalışıyor. KEY ise 30 ile 150 rpm arası ayara sahip. Bu tarz konik kesiciler kullanan değirmenlerde asidite, berraklık, vs. ön planda oluyor, Niche ile karşılaştırıldığında.

Fakat DF64 burr chamber'da fazlasıyla retention oluyor. Espressodan filtreye geçişte belli bir gram çekirdek purge yapsanız dahi fincanı etkiliyor. DF83 ile birlikte burr chamber'ı iyileştirmişler. Gördüğüm kadarıyla videolarda içerdeki retention oldukça az. Şuan TR şartlarında ülkemizde satılıyor olsalar alacağım iki değirmen Femobook A68 ve DF83 + SSP HU olurdu.

2 df64 1'i mp diğeri normal burr bütün ihtiyaçlara cevap verir bence. Şımarıklık diyelim

Tamamen katılıyorum hocam, Yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla bu yolu izleyenler var. Klasik espressoda DF 64 ün italmill stock burr u ile High Uniformity espresso burr arasındaki ayrımın az olduğu söyleniyor. Dolayısıyla;

filtre ve açık kavrum (modern) espresso için Multipurpose

orta-koyu kavrum (klasik) espresso için stock burr ya da HU

mevcut şartlarda tüm ihtiyaçlara en uygun maliyete cevap verebilecek ikili gibi duruyor.

Yoksa gönül tabiki monolith flat max veya weber eg1 alabilmek ister.

Ben df64de sürekli filtre espresso geçişi yaptığım dönem çok memnun değildim. Ben becerememiş de olabilirim ama ikisinin kalıntıları birbirine karışıyordu. Zaten öyle bir jutu var ki espresso öğütüyorsanız modlama şart, ama modlaması kolay. Ben mhytos declumper benzeri bir şey taktım

Şuan TR şartlarında ülkemizde satılıyor olsalar alacağım iki değirmen Femobook A68 ve DF83 + SSP HU olurdu.
Hangi öğütücüyü hangi amaçla kullanırdınız?

A68 gördüğüm kadarı ile espresso konusunda da epey iyi, bu nedenle biraz kafam karıştı.

Hangi öğütücüyü hangi amaçla kullanırdınız?

A68 gördüğüm kadarı ile espresso konusunda da epey iyi, bu nedenle biraz kafam karıştı.
Yeni yıl ile birlikte umuyorum (kur daha da çoşmazsa) Lelit Bianca alacağım. Elimde DF64 + SSP MP var. Ülkemize 83 ve SSP opsiyonu gelene kadar kullanmayı düşünüyorum. Sonrasında satıp 83 alırım. Daha çok espresso seven biriyim fakat SSP'li DF83'ü filtrede de kullanırım. Femo'nun yorumları çok iyi. Boyutu özellikle çok çok iyi (A4 sayfası) ve taşınabilir olduğunu da düşünüyorum. Femo'da hem espresso hem de filtrede kullanılabilir fakat ben aslında flat yanında alternatif konik burr'lere sahip bir değirmen de istediğimden Femo'yu da belirttim.

Kabaca %70 espresso, %30 filtre tüketen birisiyim. Bu iki ürün benim erişemeyeceğim "EndGame" öğütücülerin alternatifleri gibi. Aslında fiyat performansları oldukça iyi.

Yeni yıl ile birlikte umuyorum (kur daha da çoşmazsa) Lelit Bianca alacağım. Elimde DF64 + SSP MP var. Ülkemize 83 ve SSP opsiyonu gelene kadar kullanmayı düşünüyorum. Sonrasında satıp 83 alırım. Daha çok espresso seven biriyim fakat SSP'li DF83'ü filtrede de kullanırım. Femo'nun yorumları çok iyi. Boyutu özellikle çok çok iyi (A4 sayfası) ve taşınabilir olduğunu da düşünüyorum. Femo'da hem espresso hem de filtrede kullanılabilir fakat ben aslında flat yanında alternatif konik burr'lere sahip bir değirmen de istediğimden Femo'yu da belirttim.

Kabaca %70 espresso, %30 filtre tüketen birisiyim. Bu iki ürün benim erişemeyeceğim "EndGame" öğütücülerin alternatifleri gibi. Aslında fiyat performansları oldukça iyi.

Çok çok teşekkür ederim detaylı açıklamanız için. Ben de CMD Mk II ile espresso serüvenime devam ediyorum. Bu nedenle öğütücü konusunda radarlarım açık. Femo'yu Türkiye'de nasıl tedarik edebiliriz? Bu konuda bir fikriniz var mı?

Geri