• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar,
Bıçak altında birikme oluyor. Bu birikme kimi zaman allignment ı bozuyor. Kimi zaman bozmuyor. Bıçaklar sökülünce doğal olarak ta allignment bozuluyor folyoların aynı yerde olmadığından dolayı. Bıçağı sökmek bence her 6 ayda bir gerekli ev kullanımında. Bunu yaptığınızdada allignment şart gibi.

agalar (cekirdek özelinde olabilir), benim espresso inceligi cok dustu ya. kernel santa rosa ile 3’e indim, ki frlaket lezzetli oldu. ama benim burr touch 0’in sagindaki “caution” logosunun bitisinde.

birkac ay once farkli cekirdekte 10 civari dolandigimi hatirliyorum..
Çekirdekten çekirdeğe 10 birim bile değişiklik olabilir. Kendimden örnek verim; bazı çekirdekleri kendi allignmentımda 42-43 lerde öğütürken başka bir çekirdekte 30 a indiğimi bile biliyorum. Bu sırf df64 te değil bütün grinderlar için geçerli.

Bıçakları sökenler için tavsiyem hızlı bir marker test yapmaları. Doğru sonucu o söylecektir.

agalar (cekirdek özelinde olabilir), benim espresso inceligi cok dustu ya. kernel santa rosa ile 3’e indim, ki frlaket lezzetli oldu. ama benim burr touch 0’in sagindaki “caution” logosunun bitisinde.

birkac ay once farkli cekirdekte 10 civari dolandigimi hatirliyorum..
Benim de gördüğüm kavruma göre de çok değişiyor. Ne kadar açık kavrum o kadar inceye gidiyorum. Aynı çekirdeğin açık kavrumu ile koyu kavrumu arasında 80 mikron oynadığını gördüm. Bir de kahve bayatladıkça da öğütüm farkediyor.

@Globally df64 yeni versiyondan haber var mı?

ben declumperi tpu filament ile (esnek) bastigim parca ile degistirdim, tikanma derdinden kurtardi.

simdi size bir sorum var, ben bu degirmeni sadece filtre kahve ile kullaniyorum, yani cok ayar degistirmeme gerek kalmiyor.

yalniz, her kahve ogutumunden sonra, misal 58’de oguttum diyelim, 45 e alamiyorum aleti. once calistirip 60-70 lere almam sonra geri kapatip iste 50 ye dusurmem sonra geri calistirmam yukseltmem sonra yine asagi indirmem derken mehter takimi gibi iki ileri bi geri giderek 0 a ulasabiliyorum.

(sanki icindeki conta kalinmis da bi kere bastirdik mi geri gevseyip eski degerine donmuyormus gibi bir yandan da. contayi cikartip takip deneyeyim dedim o sorun kalmadi ama aletin ici kahve doldu tabi.)

buna benzer bir sey basina gelen var mi?

gelbura’ya goturup gostereyim diye dusundum de dukkan cok yakinimda degil gidemedim tekrar acikcasi.

Körüğü çıkaralım. Altındaki metal kısımdan tutarak değirmeni havaya kaldıralım. Biraz sallandıralım. Bu sayede piston hareket edebilecek geri ve ileri yapmaya gerek kalmayacak. Normalde bu işi yayların yapması gerekiyordu. Sıkışma olduğu için siz halkayı çevirseniz dahi piston (?) aşağıda bir konumda kalmış olabilir. Halka aşırı kolay dönüyor veya sıkışmışsa şüphelenmek gerekir.

Körüğü çıkaralım. Altındaki metal kısımdan tutarak değirmeni havaya kaldıralım. Biraz sallandıralım. Bu sayede piston hareket edebilecek geri ve ileri yapmaya gerek kalmayacak. Normalde bu işi yayların yapması gerekiyordu. Sıkışma olduğu için siz halkayı çevirseniz dahi piston (?) aşağıda bir konumda kalmış olabilir. Halka aşırı kolay dönüyor veya sıkışmışsa şüphelenmek gerekir.

tutup cekmeyi denemistim ama havaya kaldirip sallandirmayi denememistim evime donup grinderima kavustugumda deneyecegim tesekkurler:)

ama her halukarda aslinda bunun kendiliginden olmasi gerekiyordu degil mi?

Merhabalar,
TPU malzeme petrol bazlı olup gıda ile temasa uygun kabul edilmeyen bir malzeme, farkında olmayarak kullanıyorsanız diye bilgilendirmek istedim.
selamlar,

asagidaki su filamenti kullaniyorum,
stiren & bpa free diye belirtmisler valla ona guvenerek kullanmaya basladim, ama tesekkur ederim tekrar bi detayli kontrol edeyim.

selamlar,

asagidaki su filamenti kullaniyorum,
stiren & bpa free diye belirtmisler valla ona guvenerek kullanmaya basladim, ama tesekkur ederim tekrar bi detayli kontrol edeyim.

Evet porima filament işini en düzgün yapan yerli firmalardan, ancak hammadde olarak shore95a standardı olduğu için petrol bazlı ve gıda ile kullanımda güvenlik ile ilgili bir çalışma yok. Sizin kullandığınız yerde de sürekli öğütülmüş kahvenin teması oluyor malesef. Hatta gıda teması bu şekilde yoğun olan parçalarda baskı alırken kullandığınız nozzle pirinç bir nozzle ise direk baskı esnasında toksik maddelerde eser miktarda bulaşıyor baskınıza, bilginiz olsun. Ben yoğun gıda temaslı parçalarda sadece petg kullanıyorum ve nozzle da paslanmaz çelik olarak kullanıyorum herhangi bir toksiditeye maruz kalmamak için. Tabi sizin baskıda petg esnek olmadığı için bu seçeneğiniz olmuyor maalesef.

Evet porima filament işini en düzgün yapan yerli firmalardan, ancak hammadde olarak shore95a standardı olduğu için petrol bazlı ve gıda ile kullanımda güvenlik ile ilgili bir çalışma yok. Sizin kullandığınız yerde de sürekli öğütülmüş kahvenin teması oluyor malesef. Hatta gıda teması bu şekilde yoğun olan parçalarda baskı alırken kullandığınız nozzle pirinç bir nozzle ise direk baskı esnasında toksik maddelerde eser miktarda bulaşıyor baskınıza, bilginiz olsun. Ben yoğun gıda temaslı parçalarda sadece petg kullanıyorum ve nozzle da paslanmaz çelik olarak kullanıyorum herhangi bir toksiditeye maruz kalmamak için. Tabi sizin baskıda petg esnek olmadığı için bu seçeneğiniz olmuyor maalesef.

Konuyu kirtletmemek adina DM atacaktim ama bu bilgiler baskalarinin da isine yarayabilir diye buradan devam edeyim dedim.

TPU'dan vazgecmek zorunda kalacagim sanirim dedikleriniz uzerine.

Aslinda once PETG ile bastim ayni parcalari, degisik alternatifler ile, ama spreylesem de onune gecemedigim inanilmaz bir statiklenme oldu.

Bu elektronik parcalari koyduklari antistatik sheet'lerden kesip kullanayim diye dusundum ama onlarin da food-safe olduguna dair net bir sey bulamadim bi de zaten bunlar fazla ince oluyorlar malesef, food-safe diye gecenleri de turkiye'de bulamadim. bununla alakali bilgisi olan varsa yesillendirirse super olur:)

Bir noktada delirip, CNC ile ince metal falan parca kestireyim dedim o da makinanin fiyatiyla ayni fiyata gelir gibi oldugu icin ondan da vazgectim.

En son food-safe olduguna, olmasa da sicak/islak bir sey degmeyecegi icin ne kadar zararli olabilir ki diyerekten TPU filament alip onunla bastim, cok guzel calisiyor iste ama her kahvede olume biraz daha yaklasiyor olabilir misim bunu ogrenmis oldum.

"Etsy'deki elemanin sattigi o parcayi neden almadin bunlarla ugrasana kadar" derseniz, kisa ve subjektif aciklamasi su:
Online bir sey siparis ettigim zaman o kargo elime ulasana kadar aklimdan cikmiyor, takip kodunu ezberleyecek kadar sorguluyorum sitelerden, ve takip kodu bile olmayan bir seyi siparis etmenin bana verecegi mental zararin tpu'nun verecegi fiziksel zarardan daha fazla olduguna inaniyorum, sebebi bu :)

@Globally Stock burr ile aldığımızda df64 hizalanmış şekilde mi geliyor acaba? Yeni modeller çok yakında gelmiyorsa şu anki df64'lerden sipariş vermeyi düşünüyorum artık.

@Globally Stock burr ile aldığımızda df64 hizalanmış şekilde mi geliyor acaba? Yeni modeller çok yakında gelmiyorsa şu anki df64'lerden sipariş vermeyi düşünüyorum artık.
benim stock burr hizalı gelmemişti, marker test yaptıgımda %30u silinmemişti. ama her halükarda öğrenmeniz gerekiyor alignment ı, o sebeple çok belirleyici değil hizalı gelip gelmemesi bence.

Merhaba, ürünlerin gelmesi zaman alacaktır. Fabrika henüz paketlemeyi bitiremedi

Standart olanlar hizalanmış gönderilmekte.

benim stock burr hizalı gelmemişti, marker test yaptıgımda %30u silinmemişti. ama her halükarda öğrenmeniz gerekiyor alignment ı, o sebeple çok belirleyici değil hizalı gelip gelmemesi bence.
Merhaba, marker test ile %70-80 üzeri kabul edilebilir değerler. Tabi aligment çok zor bir işlem değil öğrenmekte fayda var 👍🏻

Yiğit bey merhaba,

Özel mesaj yoluyla yazmıştım ama cevap alamamıştım, mailinizi bilmediğim için birde buradan yazmak istedim.

Önümüzdeki 10 gün içinde bir İdose Df64 almayı planlıyordum, ancak geçen gün girip baktığımda fiyatında yukarı doğru bir artış olduğunu gördüm. Sebebini dövizin son durumları ve sonraki gelecek ürünlerin maliyet hesaplarının korunması olduğunu tahmin ediyorum, bir sitemim yoktur ancak,
Festivale özel, foruma özel, 1 Ekim Kahve gününe özel vs. bir şekilde yardımcı olma imkanınız varmıdır? 😊

Geri