• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bence en fazla bir hafta daha bekleyin, eğer ki gelmez ise satıcıya mesaj atın, tekrar yolluyor sorun etmeden.

Bir arkadaşım o şekilde tekrar yollattı, hoş hala bekliyor onu da. Takipsiz Kargo = Sinir/Stres maalesef 😬

Sevgili dostlar ürünü kullananlar memnun mu pek bir yorum göremedim ama?

F/p olarak daha iyisi yoktur sanırım. Declumper değişimi , anti popcorn aparat vb. ufak modifikasyonlarla keyifli bir değirmene dönüşüyor. SSP burr eklenebiliyor olması en büyük avantajı.
Cevabınız için teşekkür ederim acaba espresso için mi kullanıyorsunuz yoksa hem filtre hem espresso mu yapıyorsunuz?

Her ikisi için kullanıyorum. SSP mp burr ile. MP özellikle filtrede çok farketti. Cmd. vb. konik el değirmeninden geçiyorsanız berraklığı ve parlaklığı yani geçişi hissedersiniz.
Ben şu an hem filtre hem espresso için commadante kullanıyorum ve ilk etapta SSP olmadan alabileceğim df64ü siz tavsiye eder misiniz acaba?

Eğer elektrikli bir değirmen alma niyetiniz varsa df64’den daha iyi bir seçenek şu an yok sanırım. Stock burr de gayet keyifli, declumper modifikasyonunu alır almaz yapın ama mutlaka.
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için

Son bir soru daha sorayım madem :)
SSP mp alınca el değirmenini bıraktınız mı yoksa commadanteyi de kullanmağa devam ediyo musunuz?

Çok teşekkür ederim iyi günler dilerim :)

Son bir soru daha sorayım madem :)
SSP mp alınca el değirmenini bıraktınız mı yoksa commadanteyi de kullanmağa devam ediyo musunuz?
Ben filtrede cmd yi ilk bir ay bırakamadım çünkü ssp’de clarity olsa da tatlılık sıfırdı. Toplam 4kg öğütüm sonrası seasoning oldu diye mi yoksa şu an kullandığım kahveye mi özel bilmiyorum ama şu anki öğütümler cmd den daha iyi oldu. Kahve değiştirince sonuç aynıysa emin olacağım.

Espressoya gelince, çok vakit ayıramıyorum espressoya ama kısa tecrübeme göre ssp’de dialing yapmak stock burr e göre daha zor gibi geldi. Stock da espresso için fazlasıyla yeterli.

Güncelleme: dün cmd ve df64 ssp öğütümleri kıyaslamak için cupping yaptım. Evet ssp net daha iyi hale gelmiş seasoning sonrası.

Son düzenleme:
Sevgili dostlar ürünü kullananlar memnun mu pek bir yorum göremedim ama?

O kadar yorum yapıldı. Fazla anlatınca reklam, sponsorluk gibi algılanıyor. Ama daha önceki mesajlarda da belirttiğim gibi f/p açısından başarılı.

Stok burr ile kullanıyorum. Şu an için SSP yükseltmesi düşünmüyorum.

Çok sayıda değirmen kullandığım/denediğim için, sonucun gayet tatmin edici olduğunu uzun kullanım deneyimi sonrası gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Önceki mesajlarda belirttiğim iyileştirmeler dışında (declumper, gösterge vs) fazla oynamaya gerek yok mevcut haliyle.

Ezici çoğunlukla espresso olarak kullanıyorum. Filtre için de, ara ara deneme maksatlı kullanıyorum. Olumsuz bir durum yaşamadım.
Ancak ayar geçişlerini grinder boşta çalışırken yapmak daha yararlı. Kapalı durumda kalibrasyon yapıp, sonrasında öğütüm homojenitesi açısından sorun yaşayan birkaç arkadaş oldu. Bu hususa dikkat edildiği takdirde problem yaşatacak bir cihaz değil.

Etys uzerinden declumper siparis eden arkadaslar umarim siz de boyle bir durum olusmaz ben cok bekledim ama elime ulasmadi urun malesef:-(
Alternatif onerisi olan var mi?

Ekli dosyalar

• B9298F6B-3981-4666-8F0A-7C7E9CB72E56.jpeg
    B9298F6B-3981-4666-8F0A-7C7E9CB72E56.jpeg
    66.5 KB · Görüntüleme: 81
Geri