turkalpmd
Barista
- İsim
- İzzet Türkalp
Daha fazla
- İsim
- İzzet Türkalp
- Espresso Makinesi
- Cafelat Robot
- Değirmen
- Comandante C40, G-IOTA DF-64
- Ekipmanlar
- V60, kalita, delter, origami, aeropress, TK
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Etimesgut
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Çankaya
Aynı yükseltmeyi yaptığımdan;Konuyu en başından beri takip ediyorum. Eureka Mignon ve Cafelat Robot kullanıyorum.
İki husus nedeniyle DF64’e geçip geçmeme hususunda soru işaretim var.
Birincisi Robot için bu öğütücü lüks mü kaçar? Genel olarak memnunum ama sonuçta ısı takibi yapamadığımız bir makine.
İkincisi ve daha önemlisi, öğütücünün yükseltmeye ihtiyaç duyması, yorumların genel olarak olumsuz izlenim bırakması, zahmetli aligment süreci tereddütlerimi artıyor. Benim beklentim, öğütücüyü tezgaha koyup ekstra bir uğraş gerektirmeden istediğim boyutta öğütüm yapmaktı, DF64 pek böyle bir öğütücü izlenimi uyandırmadı.
Filtre performansına kimse bişey diyemez muazzam mp ssp ile
Stock burr filtre ile belki daha farklı deneyimin olabilirdi ama ssp geldikten sonra denemedim hiç
Espresso için stock burr çok farklı değil bence ama daha geniş çaplı bıçak nedeniyle daha temiz sonuçlar kaçınılmaz
Mp ssp burr ile espressodan aşırı keyif olduğum anlar oldu şayet çekirdek bulmak gerekiyor bir hevesle aldığım yarım kiloyu bayatlattığım da oldu 1 haftada bitirdiğim de
Bence mp ssp burrler her ne kadar da filtre kavrumdan değişik deneysel sonuçlar sunuyorsa da ben en kolay ayarlamaları espresso kavrum ile yaptım.
Her espresso çekirdeği de olmuyor, en başarılı sonuçları aldığım kavurucular;
Williams
Kafein Kültür
Null
Calibre
Mesela nutz espresso kavrumu sanırım biraz daha açıktı pek olmadı.
Filtre olup en başarılı espresso deneyimimi
Coffe Pirates
FAM
Oldu ama deneyerek daha çok da bulunur bilmiyorum