• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konuyu en başından beri takip ediyorum. Eureka Mignon ve Cafelat Robot kullanıyorum.
İki husus nedeniyle DF64’e geçip geçmeme hususunda soru işaretim var.
Birincisi Robot için bu öğütücü lüks mü kaçar? Genel olarak memnunum ama sonuçta ısı takibi yapamadığımız bir makine.

İkincisi ve daha önemlisi, öğütücünün yükseltmeye ihtiyaç duyması, yorumların genel olarak olumsuz izlenim bırakması, zahmetli aligment süreci tereddütlerimi artıyor. Benim beklentim, öğütücüyü tezgaha koyup ekstra bir uğraş gerektirmeden istediğim boyutta öğütüm yapmaktı, DF64 pek böyle bir öğütücü izlenimi uyandırmadı.
Aynı yükseltmeyi yaptığımdan;
Filtre performansına kimse bişey diyemez muazzam mp ssp ile
Stock burr filtre ile belki daha farklı deneyimin olabilirdi ama ssp geldikten sonra denemedim hiç
Espresso için stock burr çok farklı değil bence ama daha geniş çaplı bıçak nedeniyle daha temiz sonuçlar kaçınılmaz
Mp ssp burr ile espressodan aşırı keyif olduğum anlar oldu şayet çekirdek bulmak gerekiyor bir hevesle aldığım yarım kiloyu bayatlattığım da oldu 1 haftada bitirdiğim de
Bence mp ssp burrler her ne kadar da filtre kavrumdan değişik deneysel sonuçlar sunuyorsa da ben en kolay ayarlamaları espresso kavrum ile yaptım.
Her espresso çekirdeği de olmuyor, en başarılı sonuçları aldığım kavurucular;
Williams
Kafein Kültür
Null
Calibre
Mesela nutz espresso kavrumu sanırım biraz daha açıktı pek olmadı.
Filtre olup en başarılı espresso deneyimimi
Coffe Pirates
FAM
Oldu ama deneyerek daha çok da bulunur bilmiyorum

robot + df64 alignment clumper zart zurt yapmadan kullanıyorum. şüphesiz modlarla daha iyileşiyordur; ama ben farkı anlayamam. her halükarda aynı süre wdt yaparım, rutinim değişmez. yarım gün kadar terlememiş uğraşmamış olurum..
En son aligmenti bir sene önce yaptım, bence yarım günlük çabayla çok şey kaçırıyor olabilirsiniz. (Ssp kabul ettim) stock sanırım aligned geliyor

Kendi declumber kesmek isteyenler için şöyle bir video var. Video'da ölçülerdende bahsediliyor.

Mythos’un yapısında antistatik özellik var ben farklı 4-5 matetyal kullandıysam da em iyisi mythos oldu. Boş yükseltme değil değiyor bence

Merhaba, df64 mhytos taktıktan sonra tadda iyileşme oldu ve topaklanma baya azaldı. Ama yeni bir sorun ortaya çıktı. Öğütümün son 4-5 saniyesinde öğütülen kahve her tarafa saçılıyor. Eski halinde bu yoktu. Neden olabilir bir fikri olan var mı?

Bu gördüğünüz kahve tozlarının hepsi son 16grlık öğütümün son 5 saniyesinde saçıldı mesela.

Ekli dosyalar

• 2AF05870-200A-43ED-B2A1-E1378DB0F35C.jpeg
    2AF05870-200A-43ED-B2A1-E1378DB0F35C.jpeg
    140.4 KB · Görüntüleme: 134
Merhaba, df64 mhytos taktıktan sonra tadda iyileşme oldu ve topaklanma baya azaldı. Ama yeni bir sorun ortaya çıktı. Öğütümün son 4-5 saniyesinde öğütülen kahve her tarafa saçılıyor. Eski halinde bu yoktu. Neden olabilir bir fikri olan var mı?

Bu gördüğünüz kahve tozlarının hepsi son 16grlık öğütümün son 5 saniyesinde saçıldı mesela.

O zaman daha güzel bir çözüm söylüyorum. RDT, ufak bir sprey ile iki üç fıs su sıkıp çalkalayın. Hem bu sorun çözülür hem tad değişir. Misss

Hocam sıkayım da öyle böyle saçılmıyor son 5saniye, sebebini merak ettim diğer takanlar da yaşadı mı acaba? :)
Hocam RDT yapmadan son 2 senedir hiçbirşey öğütmedim, o yüzden RDT'siz nasıl olur bilmiyorum. RDT ile hiç böyle bir sorun yaşamadım.

Df64 için RDT bence çok sakıncalı. Sakın yapmayın. Kahveler çıkışta yapışarak tıkanma yapıyor. Denemiştim. Belki çekirdekleri fazlaca boşalttığım için olmuştur.

Çıkışa boru ekleyiniz. Deneme amaçlı folyodan yapılabilir. Metal bardak veya matara kullanınız. Kahve nemli olabilir tavada hafifçe bir kaç dakika ısıtalım maks...40 derece gibi.
Stucking problemini hali hazırda mythos ile çözdüğümüzü düşünüyoruz hocam

Hayırlı olsun öyleyse. Sadece declumper değişimi ile bence çözülmez. Kahveniz güzel olabilir.
- Hocam declumper öncesi yığılıp motoru durdurduğu bile oluyordu, sonrasında bu problemi hiç yaşamadım RDT'de yapıyorum hatta biraz abartarak bile yaptığım halde

Ben de bugün teslim aldım. Sevgili @msacid hocam sağ olsun her konuda bilgilendirdikten sonra tam anlamıyla içime sinen bir yatırım oldu.

Myhtos One Clump Crusher modifikasyonunu hafta sonu fırsatını bulabilirsem yaparak sonrasında dertsiz bir şekilde kullanmayı umuyorum :)

Tam 1 haftadır aktif olarak kullanıyorum. Her ne kadar geri bildirim yapmak için kısa bir süre olsa da bence bazı şeyler fazla net durumda. Bundan dolayı geri bildirimde bulunabilirim diye düşünüyorum.

Öncelikle biraz kişisel tüketimimden bahsetmek isterim.

Kahve demlemede kişisel olarak çoğu konuyu özellikle son 1.5 yıldır standart bir seviyeye bağlamış ve bu konuda oldukça mutlu durumdayım. Zaman ve emeğimin çıktısı arada sırada değişebilir olsa da yüksek çoğunlukla aynı olsun isterim, bundan dolayı çok aykırı kararlar almam. Örneğin Coffea Circulor ve çok azda olsa bazı zamanlar Kawa Coffee dışında bir yerden çekirdek almam, eski seri Cafec Traditional filtre kağıdı kullanırım, su konusunda ise Aquacode tarafına sırtımı dayamış durumdayım. Bazı çekirdeklerde çok ufak dokunuşlar yapmam gerekse de C40 ile hep aynı ayarda öğütüp 1:1:1 tarifine sadık kalıp güzel bir fincan elde ederim.

DF64 ile SSP Multipurpose dişlileri benim 1.5 yıldır oluşturduğum standartı bir üst seviyeye taşıdı. Öncesi ile arasında uçurum kesinlikle yok. Ama aradaki o fark öyle güzel bir şekilde damağa yansıyor ki gerçekten anlatılması zor bir durum bence. Bu tat farkı bana ciddi anlamda olumlu yansıdı ve kahve tüketimimi arttırdı.

Myhtos One Clump Crusher modifikasyonunu yapmadan hiç kullanmadım, bu yüzden modifikasyon olmadan önce şöyleydi diyemiyorum. Sonrası için ise hiç tıkanma vs yaşamadığımı söyleyebilirim. Popcorn için ise şu ürün gayet işlevini gerçekleştiriyor. Kadran ayarı okunabilir ama biraz daha rahat olması için ise şu ürün gayet güzel iş görüyor. Statiklenme durumu ise konu içerisinde yazıldığı gibi ufak bir sprey ile öğütüm öncesi çekirdeklere 1-2 fıs şeklinde kökten çözülen bir konu. Şu anda ~400 GR çekirdek öğüterek tükettim. Toplam öğütüm 3 KG civarını geçince SSP dişlilerine bir miktar daha olumlu yansıyacaktır.

Birebir hissettiklerim bu şekilde :)

Son düzenleme:

Metal bir kabın içine öğütüm yapmanın statik problemini çözdüğünü, ancak kabın genişliği ve derinliğinin de önemli olabileceğini söylüyor.

Ben şu declumper ile 1 haftadır mükemmel sonuç alıyorum.

0 ila 0,1gr retention. İki fıs RDT yapıyorum, hep yapıyordum zaten de. Bu mod ile statik sorunum da olmadı haliyle.

Clump free/fluffy derler ya, o şekilde topaksız pamuk gibi öğütüm alıyorum. 250gr öğütmüşümdür, çok değil belki ama tıkanma falan da olmadı retention olmadığı için.

Şu bilgiyi de vereyim. Kendi declumper'ı ile pompalamadan önce 0,6-1gr arası, pompaladıktan sonra en iyi senaryoda 0,2gr, bazen 0,5gr kadar retention oluyordu.

Bu declumper ile, pompalamadan önce 0,3-0,5gr arası, pompaladıktan sonra söylediğim gibi 0-0,1gr oluyor retention.

Tüm bu aktardığım tecrübe, orjinal burr ve espresso öğütümü, yani 13-15 aralığı içindir.

Son düzenleme:
Ben şu declumper ile 1 haftadır mükemmel sonuç alıyorum.

0 ila 0,1gr retention. İki fıs RDT yapıyorum, hep yapıyordum zaten de. Bu mod ile statik sorunum da olmadı haliyle.

Clump free/fluffy derler ya, o şekilde topaksız pamuk gibi öğütüm alıyorum. 250gr öğütmüşümdür, çok değil belki ama tıkanma falan da olmadı retention olmadığı için.

Şu bilgiyi de vereyim. Kendi declumper'ı ile pompalamadan önce 0,6-1gr arası, pompaladıktan sonra en iyi senaryoda 0,2gr, bazen 0,5gr kadar retention oluyordu.

Bu declumper ile, pompalamadan önce 0,3-0,5gr arası, pompaladıktan sonra söylediğim gibi 0-0,1gr oluyor retention.

Tüm bu aktardığım tecrübe, orjinal burr ve espresso öğütümü, yani 13-15 aralığı içindir.
Türkiye'ye gönderiyor mu?

idose DF64 Single Dose için sorum izninizle sayın bilir kişi dostlar :​

Moccamaster Filtre kahve makinası / 60ögr 1lt/ günde nasip olursa tabi ben ucu söyliyim / min 4 max 8 kere. /butik mekan/ sizce bu ürün işimi görür mü/ fellow ode brew ile kıyaslanabilir mi/ sevgili gelbura nın yeni ismi ürün indirimi beyaz için verir mi nakşt alımda...

evde bir değişiklik olsun diye kaşınırken niche yi df64+HU ssp burr ile değiştirsem mi diye düşündüm. sırf merak aslında, sizlerin bu konuda girdisi, tecrübeleri ne yönde olur? modlamak üzmez, nitekim evde 3d baskı alıyorum düzenli olarak. Tüketim %40 espresso %60 pour over. Tüketim açık orta kavrum ağırlıklı. Bu durumda acaba HU değilde MP mi düşünmek lazım. sorular sorular :)

Son düzenleme:
Bu durumda acaba HU değilde MP mi düşünmek lazım. sorular sorular
HU denemedim. Ama niche in yanına MP daha çok yakışıyor. MP hem kendi deneyimim hem çevremde kullananların yorumu. MP sonrası comandante ile kahve demlemek istemedikleri yönünde :)

Geri