• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Flower Dripper Deep 27

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ulaş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba Arkadaşlar,

Kahveniz nihai halini aldı ve bugün tüm süreç boyunca kullanacağımız batch'leri Ikawa Pro100 kullanarak sizin için kavuruyoruz. Bu minik ama heyecanlı işin gerisinde herkes için hem kahve çekirdeğinde hem de Deep 27 kullanımında özel bir deneyim yaratmak ve bunun paylaşılmasını sağlamak var. Kahveniz de buna göre ayarlandı. Reçetesini çıkaracağınız lotu geçen sene sonbaharında yöre potansiyelinin varabileceği özel noktaları göstermek için seçtim ve bu deneyim içinde yer alması benim için de anlamlı oldu. ''Nasıl ama yaa bu ülkeden'' dedirtecek çoklu bir seçkinin baş tacı bu lot. Aşağıdaki fotoğrafta göreceğiniz üzere doğrudan üreticiden size ulaştırdığımız bir lottur. Bu açıdan da daha direkt bir iş mümkün olamazdı. From Farm to Cup :)

Hazırsanız...

Origin: Brezilya(Sürpriz Sürpriz Sürpriz)
Varyete: Gesha
Fermantasyon: Natural Anaerobic 72h
Üretici: Luiz Paulo Diaz Pereira / Santuario Sul
SCA Skoru: 89
Hasat: 23/24
Tadım Notları: Şeftali, Gül, Lychee, Şurupsu Gövde ve Orta Asidite(Bunları sadece subjektif de olsa bir referansınız olması adına veriyorum)

Kahvede ağır, katlanılamaz bir fermantasyon süreci ve yorucu fincan sonuçları asla yok. Klasik natural profilleri hepimiz seviyoruz, bunun zarif bir örneği. Daha fazlası sizin tariflerinizle şekillenecektir.

Gelelim Heyecanı Kaçırmayacak Temel Kurallara

- Her biriniz 100g kahve alacaksınız. Kahveniz bizim hediyemizdir. Kargo ücreti alıcıya ait olacak. Aynı zamanda Brezilya seçkisinin bir başka lotundan ilk deneme için size küçük miktarda hediye göndereceğiz. Böylece bu kahveyi de ilk sizler tadacaksınız.
- Reçetelerinizi maksimum 12.5g olacak şekilde hazırlayabilirsiniz. Alt doz sınırı yok. 5-6 denemede reçetenizi oturtup doğrulama için yetecek kahveniz de kalacaktır.
- Kolay erişebileceğimiz şişe sulardan dilediğinizi kullanabilirsiniz. Burada tam bir kontrol mekanizması işletmek mümkün değil, fakat amacımız da formal ve kasıntı bir iş değil zaten. Nestle ise Nestle, Buzdağı ise Buzdağı. Atış serbest.
- Kahvelerinizin kavurma tarihi 22 Nisan'dır. Size ulaşması, dinlenmesi ve reçete çıkarmalarınız düşünüldüğünde 12 Mayıs son tarih olacak şekilde reçetelerinizi buradan herkesin istifade edebileceği vaziyette paylaşmanızı bekliyoruz. Bir sonraki hafta içerisinde tüm reçeteleri deneyip en iyi üç reçeteyi seçerek buradan duyuracağız.
- Kazanan üç reçete Mayıs/Haziran ayı içinde çıkaracağımız yeni seçkiden Limited Set kahve kazanacak. Bu seçki içinde 4-5 adet özel kahve yer alacak. SL28, San Bernardo, Deneysel işler. Neler neler...
- Her şey tamamlandıktan sonra bu kahveyi sizler için şahane koşullarda da açabiliriz, bunun önerisini yapmıştım zaten. :)

Umarım tüm koşullar herkes için uygundur.

Sevgiler.
Unutmayalım, halen daha son reçetesini paylaşmayan dostlar var. ☕☕☕
Paylaşım için bugün son.‼️‼️‼️🆘

Arkadaşlar Merhaba,

Reçetemi ve genel yorumumu yapmadan önce buradan kahveler ve etkinlik için önce @raistlin 'e ve etkinliğin düzenlenmesinde yardımcı olduğu için @DenizKSK 'ya teşekkür ederim.

Kavurucu: Tin Coffee
Çekirdek: Brasil Santuario Sul Gesha Naturel Fermented
Kavrum Tarihi: 22 Nisan 2024
Dripper: Cafec Deep 27
Filtre: Cafec Abaca+ Deep 27
Öğütüm: Molent Tools Mikron 11 Click (400-500 µm)
Su ve Sıcaklık: Nestle Pure Life 5lt 91°
Kahve/Su Oranı: 12/200

Reçete:

- 40 ml suyu 10 saniye içerisinde merkezden dairesel çizip tekrar merkeze gelecek şekilde döküp 2-3 tur Spin attırıyoruz.
-40. saniyede 40 ml suyu 10 saniye içerisinde yine merkezden köşelere doğru hızlı bir çember çizip (maksat köşedeki kahveleri merkeze almak) yine ortadan döküşe devam ediyoruz.
- 1:10'da 30 ml suyu 10 saniye içerisinde aynı döküş metodunu uygulayarak 1-2 tur spin attırıyoruz.
- 1:30'da 30 ml suyu 10 saniye içerisinde aynı döküş metodunu uyguluyoruz.
- 1:50'de 30 ml suyu 10 saniye içerisinde aynı döküş metodunu uyguluyoruz.
- 2:10'da 40 ml suyu 10 saniye içerisine aynı döküş metodunu uygulayarak 1-2 tur spin attırarak demlememizi bitiriyoruz.

Demlememiz tahmini olarak 3:10 gibi bitmiş olacak. Bardakta oldukça keyifli ve soğudukça aromatikleşen ve fermente tadını hissetmediğiniz keyifli bir bardağın tadını çıkartacaksınız.

Moolent Tools kullanımı yaygın olmadığı için click hesaplaması yapmak yerine ekte gördüğünüz ölçeği kullanıyorum. Kendi değirmeninizi 400-500 µm arası bir ölçeğe göre ayarlayabilirsiniz.

Gelelim ekipman ve kahve özelinde söyleyeceklerime. Biraz uzun bir yazı oldu farkındayım :) Bir ev baristası olarak kendimi hem demleme hem de tadım konusunda geliştirmek için çok çalışıyorum. Bir kahvenin reçetesini çıkartmak ve yeni bir ekipman üzerinde uzun süreli çalışmak benim için oldukça keyifliydi ve kendim için mini bir challenge oldu diyebilirim. Ekipman için söyleyebileceklerim ise bence herkesin evinde/işletmesinde bulundurması gereken bir ekipman diyebileceğim kadar iyi bir ekipman. Okuldan eve geldiğimde veya tek kişilik bir demleme yapacaksam kesinlikle elim elim Deep 27'ye gidiyor. Döküş alanı az olduğundan hata riskiniz az ve böylelikle yeni başlayanlar için de tavsiye ekipmanım diyebilirim. Kahve ise oldukça güzeldi. Brezilya çekirdeği yazmasa anlaşılmazdı bile. Ayrıca gelen paketlerin içinde ise Colombia Eldio'ya da bayıldım. Tekrardan bu güzel etkinlik için başta @raistlin olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bypass denediğim reçete üzerinde konuşmak isteyen olursa özelden yazabilirim ve birlikte çalışabiliriz.

WhatsApp Görsel 2024-05-12 saat 21.03.41_e4dcd584.jpg

Arkadaşlar Merhaba,

Reçetemi ve genel yorumumu yapmadan önce buradan kahveler ve etkinlik için önce @raistlin 'e ve etkinliğin düzenlenmesinde yardımcı olduğu için @DenizKSK 'ya teşekkür ederim.

Kavurucu: Tin Coffee
Çekirdek: Brasil Santuario Sul Gesha Naturel Fermented
Kavrum Tarihi: 22 Nisan 2024
Dripper: Cafec Deep 27
Filtre: Cafec Abaca+ Deep 27
Öğütüm: Molent Tools Mikron 11 Click (400-500 µm)
Su ve Sıcaklık: Nestle Pure Life 5lt 91°
Kahve/Su Oranı: 12/200

Reçete:

- 40 ml suyu 10 saniye içerisinde merkezden dairesel çizip tekrar merkeze gelecek şekilde döküp 2-3 tur Spin attırıyoruz.
-40. saniyede 40 ml suyu 10 saniye içerisinde yine merkezden köşelere doğru hızlı bir çember çizip (maksat köşedeki kahveleri merkeze almak) yine ortadan döküşe devam ediyoruz.
- 1:10'da 30 ml suyu 10 saniye içerisinde aynı döküş metodunu uygulayarak 1-2 tur spin attırıyoruz.
- 1:30'da 30 ml suyu 10 saniye içerisinde aynı döküş metodunu uyguluyoruz.
- 1:50'de 30 ml suyu 10 saniye içerisinde aynı döküş metodunu uyguluyoruz.
- 2:10'da 40 ml suyu 10 saniye içerisine aynı döküş metodunu uygulayarak 1-2 tur spin attırarak demlememizi bitiriyoruz.

Demlememiz tahmini olarak 3:10 gibi bitmiş olacak. Bardakta oldukça keyifli ve soğudukça aromatikleşen ve fermente tadını hissetmediğiniz keyifli bir bardağın tadını çıkartacaksınız.

Moolent Tools kullanımı yaygın olmadığı için click hesaplaması yapmak yerine ekte gördüğünüz ölçeği kullanıyorum. Kendi değirmeninizi 400-500 µm arası bir ölçeğe göre ayarlayabilirsiniz.

Gelelim ekipman ve kahve özelinde söyleyeceklerime. Biraz uzun bir yazı oldu farkındayım :) Bir ev baristası olarak kendimi hem demleme hem de tadım konusunda geliştirmek için çok çalışıyorum. Bir kahvenin reçetesini çıkartmak ve yeni bir ekipman üzerinde uzun süreli çalışmak benim için oldukça keyifliydi ve kendim için mini bir challenge oldu diyebilirim. Ekipman için söyleyebileceklerim ise bence herkesin evinde/işletmesinde bulundurması gereken bir ekipman diyebileceğim kadar iyi bir ekipman. Okuldan eve geldiğimde veya tek kişilik bir demleme yapacaksam kesinlikle elim elim Deep 27'ye gidiyor. Döküş alanı az olduğundan hata riskiniz az ve böylelikle yeni başlayanlar için de tavsiye ekipmanım diyebilirim. Kahve ise oldukça güzeldi. Brezilya çekirdeği yazmasa anlaşılmazdı bile. Ayrıca gelen paketlerin içinde ise Colombia Eldio'ya da bayıldım. Tekrardan bu güzel etkinlik için başta @raistlin olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bypass denediğim reçete üzerinde konuşmak isteyen olursa özelden yazabilirim ve birlikte çalışabiliriz.

Ekli dosyayı görüntüle 33503
Merhaba;

Öğütüm ayarı çok ince değil mi? Molent bende de var ve 11 clikte basınçlı sepet ile espresso yaparken kahve öğütüyorum. Filtre kahve için 37-38 klikler uygun değil mi? Yanlış anlamayın, sadece Deep 27 özelinde mi böyle bir ayar kullanıyorsunuz? Yani bu ekipman ile daha mı ince öğütmek gerekiyor?

Merhaba;

Öğütüm ayarı çok ince değil mi? Molent bende de var ve 11 clikte basınçlı sepet ile espresso yaparken kahve öğütüyorum. Filtre kahve için 37-38 klikler uygun değil mi? Yanlış anlamayın, sadece Deep 27 özelinde mi böyle bir ayar kullanıyorsunuz? Yani bu ekipman ile daha mı ince öğütmek gerekiyor?
Hocam Merhaba,

Bendeki Molentin pocket modeli. Pocketın totalinde 38 click yok 😂 Ben pour over demlemeler için 16 clickte öğütüyorum. Daha iyi referans olabilmesi için ekte kahvelerin büyüklüğünün fotoğrafını attım onu inceleyebilirsiniz.

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle hepinizin ellerine sağlık. Üzerine kafa yordunuz, zaman ayırdınız ve denediniz. Umarım hem keyifli geçmiştir, hem de ekipman ve kahveleri tanıma adına faydalı olmuştur.

Bu kahveyi neden seçtim?

Bazı ön kabulleri kırmak gerekiyor. Brezilya'dan böylesi floral, alışılagelmişin dışında bir kahve çıkabileceğini beraber deneyimleyelim istedim. Üstelik Brezilya'dan her zaman Gesha görmüyoruz, varyete açısından da iyi deneyim. Kahveyi profesyonel tadımlar harici pek kimseler denemedi çünkü henüz. Sizler ilksiniz yani. :) Kahvenin sevildiğini görüyorum, bu çok memnun edici. Final profilimiz muhtemelen Probat ile olacak, ancak Ikawa ile yakaladığımıza oldukça benzer bir şekilde ilerleyeceğiz.

Bir yandan da genel kalıpların dışında bir kahvenin yeni dripper ile demlenmesi zorlayıcılığı vardı. Kahveniz de minimal miktarda olduğu için zorluk arttı. Kahveyi biraz da bu sebepten 100g miktarla sınırlı tuttuk. :) Bir ithalatçı olarak biz de sıklıkla aynı zorluktan geçiyoruz, onlarca ve hatta yüzlerce numune olduğu için her birinin miktarı oldukça düşük. Bu miktarda hem kavurma hem cupping tarafını kusursuz işletmelisiniz. Kalanla da demlemelerde ön fikirlere erişmiş oluyoruz.

Bu hafta boyunca reçetelerinizi deniyoruz ve ilk üçü açıklıyoruz. İlk üçe tüfek gibi, zımba gibi kahveler göndereceğiz. Görebildiğim kadarıyla sadece bir eksik reçete var. Belki bir aksilik ihtimaline karşı bugün de o reçetemize giriş şansı verelim.

Ayrıca sözüm de söz. Bu kahve özelinde çok sıkı bir etkinlik şanındandır indirimi olacak Kahve Kulübü için. :)

Herkese Sevgiler.

Son düzenleme:
Hocam Merhaba,

Bendeki Molentin pocket modeli. Pocketın totalinde 38 click yok 😂 Ben pour over demlemeler için 16 clickte öğütüyorum. Daha iyi referans olabilmesi için ekte kahvelerin büyüklüğünün fotoğrafını attım onu inceleyebilirsiniz.
O zaman anladığım kadarıyla V60 a göre daha ince öğürtmeliyiz Deep 27 için

O zaman anladığım kadarıyla V60 a göre daha ince öğürtmeliyiz Deep 27 için
Kesinlikle.(y)
Örneğin ben V60 için CMD ile 21-24 klik aralığını kullanırken, Deep27 için 16-18 klik aralığını kullanıyorum.

Kesinlikle.(y)
Örneğin ben V60 için CMD ile 21-24 klik aralığını kullanırken, Deep27 için 16-18 klik aralığını kullanıyorum.
Peki, bunun mantıklı bir sebebi var mı? Çünkü açı dar ve alan daha fazla olduğu için daha fazla ext olmaz mı? İnce öğütmek acılığa sebebiyet vermez mi?

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle hepinizin ellerine sağlık. Üzerine kafa yordunuz, zaman ayırdınız ve denediniz. Umarım hem keyifli geçmiştir, hem de ekipman ve kahveleri tanıma adına faydalı olmuştur.

Bu kahveyi neden seçtim?

Bazı ön kabulleri kırmak gerekiyor. Brezilya'dan böylesi floral, alışılagelmişin dışında bir kahve çıkabileceğini beraber deneyimleyelim istedim. Üstelik Brezilya'dan her zaman Gesha görmüyoruz, varyete açısından da iyi deneyim. Kahveyi profesyonel tadımlar harici pek kimseler denemedi çünkü henüz. Sizler ilksiniz yani. :) Kahvenin sevildiğini görüyorum, bu çok memnun edici. Final profilimiz muhtemelen Probat ile olacak, ancak Ikawa ile yakaladığımıza oldukça benzer bir şekilde ilerleyeceğiz.

Bir yandan da genel kalıpların dışında bir kahvenin yeni dripper ile demlenmesi zorlayıcılığı vardı. Kahveniz de minimal miktarda olduğu için zorluk arttı. Kahveyi biraz da bu sebepten 100g miktarla sınırlı tuttuk. :) Bir ithalatçı olarak biz de sıklıkla aynı zorluktan geçiyoruz, onlarca ve hatta yüzlerce numune olduğu için her birinin miktarı oldukça düşük. Bu miktarda hem kavurma hem cupping tarafını kusursuz işletmelisiniz. Kalanla da demlemelerde ön fikirlere erişmiş oluyoruz.

Bu hafta boyunca reçetelerinizi deniyoruz ve ilk üçü açıklıyoruz. İlk üçe tüfek gibi, zımba gibi kahveler göndereceğiz. Görebildiğim kadarıyla sadece bir eksik reçete var. Belki bir aksilik ihtimaline karşı bugün de o reçetemize giriş şansı verelim.

Ayrıca sözüm de söz. Bu kahve özelinde çok sıkı bir etkinlik şanındandır indirimi olacak Kahve Kulübü için. :)

Herkese Sevgiler.
Nasıl sevmiycen??

Deep27 yakın zamanda sipariş geçilir o zaman ❤️‍🔥

Kesinlikle.(y)
Deep 27 bugün geldi. Az evvel her zaman V60 için kullandığım 38 klik ayarını 32 kliğe çektim. 12/200 oranları ile 24 Gr blooming ile başladım. Bu arada suyum Erikli 93°. Bloomingten sonra 25 nci saniye de yavaş ve ortadan olacak şekilde osmotic basınç yöntemi ile kahveyi demledim. Demleme süre olarak toplam 2 dk 40 sn sürdü. Aldığım çıktı ise acımtrak, V60 ile alakası olmayan, notaları çok geri planda olan tatsız bir çıktı. Ben mi bir yerde yanlış yaptım? İlk defa bu ekipmanı kullanıyorum.

Deep 27 bugün geldi. Az evvel her zaman V60 için kullandığım 38 klik ayarını 32 kliğe çektim. 12/200 oranları ile 24 Gr blooming ile başladım. Bu arada suyum Erikli 93°. Bloomingten sonra 25 nci saniye de yavaş ve ortadan olacak şekilde osmotic basınç yöntemi ile kahveyi demledim. Demleme süre olarak toplam 2 dk 40 sn sürdü. Aldığım çıktı ise acımtrak, V60 ile alakası olmayan, notaları çok geri planda olan tatsız bir çıktı. Ben mi bir yerde yanlış yaptım? İlk defa bu ekipmanı kullanıyorum.
Hangi dergirmen acaba

Sanki süre bi tık uzun gibi?

Deep 27 bugün geldi. Az evvel her zaman V60 için kullandığım 38 klik ayarını 32 kliğe çektim. 12/200 oranları ile 24 Gr blooming ile başladım. Bu arada suyum Erikli 93°. Bloomingten sonra 25 nci saniye de yavaş ve ortadan olacak şekilde osmotic basınç yöntemi ile kahveyi demledim. Demleme süre olarak toplam 2 dk 40 sn sürdü. Aldığım çıktı ise acımtrak, V60 ile alakası olmayan, notaları çok geri planda olan tatsız bir çıktı. Ben mi bir yerde yanlış yaptım? İlk defa bu ekipmanı kullanıyorum.1
2-3 klik arttırarak deneyelim bir de.
Ek olarak blooming'i 40ml 30 sn yapın. Sonra nonstop tam göbekten yatağı yükseltmeden deneyin. Çift döküş yapın (blooming sonrası 80+80)
Tatlı ve köşesiz çıktı almanız lazım.

O zaman kahveyi inceltmek yanlış sonuç verdi. Hem süreyi uzattı hemde fazla ext olmasına sebep oldu
Bir süredir Grizzly Bourbon Sidra içiyorum sadece, kahveyi bilenler bilir, Nisan ayı toplu alımının gözdesi, gerçekten kahve müthiş, siz yukarıdaki mesajı yazana kadar yaklaşık 12 defa falan flower dripperla demledim ki v60 hiç kullanmıyorum evde, bu kahveyi de sadece flower ile demliyordum, mesajınızdan sonra bir kez de v60 ile deneme yapayım dedim, farkı daha iyi anlamak için, 15/240 şeklinde reçete tamamen aynı sadece öğütümü comandante için 2 klik kalınlaştırdım, 20 den 22 ye çektim, 91 derece Erikli, süre 1.55 te bitti, Flower ile 2.00 da bitmişti.
Sonuç: Abartmıyorum kahvenin o bütün vurucu özelliklerinin üstü kapandı, o müthiş koku zayıfladı, daha ilk suyu dökerken flower içinden gelen o müthiş kokuyu v60 da düzgün bir şekilde hissedemedim, aroma, tatlılık zayıfladı. En azından kendim için söylüyorum, belki v60 ile demlemeyi beceremiyorumdur ama Flower ile kahvenin potansiyelini çok daha rahat ortaya çıkarıyorum.

Belki çok fazla ince öğütüm olmuştur, molent i bilmiyorum ama v60 göre çok fazla inceye gitmeye gerek yok diye düşünüyorum. Denemeye devam edin bence.

Bir süredir Grizzly Bourbon Sidra içiyorum sadece, kahveyi bilenler bilir, Nisan ayı toplu alımının gözdesi, gerçekten kahve müthiş, siz yukarıdaki mesajı yazana kadar yaklaşık 12 defa falan flower dripperla demledim ki v60 hiç kullanmıyorum evde, bu kahveyi de sadece flower ile demliyordum, mesajınızdan sonra bir kez de v60 ile deneme yapayım dedim, farkı daha iyi anlamak için, 15/240 şeklinde reçete tamamen aynı sadece öğütümü comandante için 2 klik kalınlaştırdım, 20 den 22 ye çektim, 91 derece Erikli, süre 1.55 te bitti, Flower ile 2.00 da bitmişti.
Sonuç: Abartmıyorum kahvenin o bütün vurucu özelliklerinin üstü kapandı, o müthiş koku zayıfladı, daha ilk suyu dökerken flower içinden gelen o müthiş kokuyu v60 da düzgün bir şekilde hissedemedim, aroma, tatlılık zayıfladı. En azından kendim için söylüyorum, belki v60 ile demlemeyi beceremiyorumdur ama Flower ile kahvenin potansiyelini çok daha rahat ortaya çıkarıyorum.

Belki çok fazla ince öğütüm olmuştur, molent i bilmiyorum ama v60 göre çok fazla inceye gitmeye gerek yok diye düşünüyorum. Denemeye devam edin bence.
Aynı çekirdeği bende bitirmek üzereyim. 3-4 demlemelik bir şey kaldı. V60 ile defalarca harika sonuçlar aldım. Ben tabi Deep 27 de bu çekirdeği denemedim. Wush wush ile demleme yaptım. O limonsu ekşiliği ve güzel tadı alamadım. Tabi deneye deneye öğreneceğiz bunu da. Osmotic döküşü çok önerdikleri için denedim, belki de bundandır tatsız bir çıktı almış olmam. Yarın nasipse aynı çekirdekten tekrar demleme yapacağım ve sizin önerdiğiniz gibi 40-80-80 yapacağım. Sonucu yine buradan yazarım.

Not: Bounes Aires Sidra şu ana kadar içtiğim en iyi kahve. Zümrüt Karaca'dan Gara Agena ile Las Marias aldık bakalım. 06 ve 08 Mayıs kavrum tarihli bunlar. Degass süresinin dolmasını bekliyorum. Bakalım sidrayı aratacaklar mı?

Son düzenleme:
Farklı denemeler sonucu favori reçetem şu şekilde oluşmuştur.
12,5 gr kahve, Toplam Su: 190 ml
Değirmen: Comandante C40
Öğütüm ayarı: 17 Klik
Su: Buzdağı 92 Derece
Döküş: 40 ml+75 ml+75 ml 3 döküş
40 ml blooming ardından
30. saniyede 75 ml ikinci döküşe başlandı.
1.10 dk 75 ml son döküşe başlandı.
bitiş süresi:2.03

12 gr ile farklı döküş aralıklarıyla 4 5 deneme daha yaptım fakat belirttiğim reçete aralarında en vurucu olanıydı. Özellikle degassing in dolması ve belki de kahvenin tam oturacağı süreyi bulması neticesinde daha iyi sonuç verdiğini düşünüyorum. Son ve en vurucu denememi 12 Mayıs tarihinde aldım. Seyahat nedeniyle reçeteyi bir gün geç kalmama rağmen süre uzatan @raistlin e teşekkür ederim.

Geri