Yarışma kahvesi için son 20 gram kahvem kaldı, sanırsam artık benim kafamdaki tarif oturdu. Açıkçası çok farklı bir tarif olmayacak ama en iyi sonucu kesinlikle osmotic flow ile aldım.
10/160 oran
1Zpresso X Pro 1.4.0 94-95 Derece(fark hissetmedim) Nestle Su (1.5.0 ile demlediğimde Cmd 18 klik'e eş değer süreler almıştım, sanırım buna 17 klik denebilir)
30 gr 40 sn blooming,
130 gr osmotic flow ile 160'ye tamamlama (2.00).
Bir tık daha ince öğüttüğümden dolayı, ortalama 1.5/2 gr akış ile su tepelere ulaştı ve yanında yolladığınız gizli paket gibi bunda üst tarafta kapağa benzer bir kahve kalıntısı olmadı. Bu nedenle son 10-15 gram suyu üstü düzlemek için kullanmadım.
Bu kahveyi ilk sıcaklığıyla içerken gül suyu tadı benim için çok hissedilir bir durumda. Gövde konusunda benim içtiğim en iyi Güney Amerika kahvesinde ilk 3'e oynar, kendimi Sudafed içiyormuş gibi hissettim

. Soğumaya başladıkça gül notaları yumuşamaya ve yerini çok hafif bir mayhoşluk almakta. Damakta kalan tatlar ise gene tropikal meyvemsi ve mayhoş tatlar.
Kalan son kısmı da aslında v60'ta demleyip deep27 ile karşılaştırmak istiyorum fakat ziyan edecekmişim gibi geliyor. Çünkü deep 27 ile demlediğim elimde olan her kahve, kesinlikle v60'a göre hem daha tatlı hem de daha yoğun notalar almama sebep oldu. Aldığımdan beri elim v60'a gitmedi.
Alacak arkadaşlara hem deep27'yi hem de kahveyi tavsiye ederim. (Not: kahve içerisinden ölçü kaşığı çıkmadı, çocuklar mağdur)
@raistlin 'e bu güzel etkinlik için tekrardan teşekkür ederim. Çok keyifli oldu