• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Flower Dripper Deep 27

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ulaş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tüm demleme kahvelerimi Flower Dripper ile demlemeye başladım. 10/160 çok hoşuma gitmeye başladı.

Hario v60 ile 10gr denedim farkını anlamak için. Bir kere denedim ama Flower daha dolgun ve dengeli geldi.
Hocam bana da v60 ı bıraktırdı bu dripper, 7-16 gr demlemelerin hepsini artık bunla yapıyorum, iki kişilik denleyeceksem iki kerede demliyorum 😊, v60 ı sadece işe götürdüğüm termos için demlemelere kullanıyorum.

Yarışma kahvesi için son 20 gram kahvem kaldı, sanırsam artık benim kafamdaki tarif oturdu. Açıkçası çok farklı bir tarif olmayacak ama en iyi sonucu kesinlikle osmotic flow ile aldım.

10/160 oran
1Zpresso X Pro 1.4.0 94-95 Derece(fark hissetmedim) Nestle Su (1.5.0 ile demlediğimde Cmd 18 klik'e eş değer süreler almıştım, sanırım buna 17 klik denebilir)
30 gr 40 sn blooming,
130 gr osmotic flow ile 160'ye tamamlama (2.00).

Bir tık daha ince öğüttüğümden dolayı, ortalama 1.5/2 gr akış ile su tepelere ulaştı ve yanında yolladığınız gizli paket gibi bunda üst tarafta kapağa benzer bir kahve kalıntısı olmadı. Bu nedenle son 10-15 gram suyu üstü düzlemek için kullanmadım.

Bu kahveyi ilk sıcaklığıyla içerken gül suyu tadı benim için çok hissedilir bir durumda. Gövde konusunda benim içtiğim en iyi Güney Amerika kahvesinde ilk 3'e oynar, kendimi Sudafed içiyormuş gibi hissettim :LOL:. Soğumaya başladıkça gül notaları yumuşamaya ve yerini çok hafif bir mayhoşluk almakta. Damakta kalan tatlar ise gene tropikal meyvemsi ve mayhoş tatlar.

Kalan son kısmı da aslında v60'ta demleyip deep27 ile karşılaştırmak istiyorum fakat ziyan edecekmişim gibi geliyor. Çünkü deep 27 ile demlediğim elimde olan her kahve, kesinlikle v60'a göre hem daha tatlı hem de daha yoğun notalar almama sebep oldu. Aldığımdan beri elim v60'a gitmedi.

Alacak arkadaşlara hem deep27'yi hem de kahveyi tavsiye ederim. (Not: kahve içerisinden ölçü kaşığı çıkmadı, çocuklar mağdur)

74230.jpg

@raistlin 'e bu güzel etkinlik için tekrardan teşekkür ederim. Çok keyifli oldu :love:

Son düzenleme:
... Çünkü deep 27 ile demlediğim elimde olan her kahve, kesinlikle v60'a göre hem daha tatlı hem de daha yoğun notalar almama sebep oldu. Aldığımdan beri elim v60'a gitmedi. ...
%100

Ad-Soyad
Tarih
Islak imza attığımı farzedin 🙂

Kesinlikle bu cümle özet cümlesi olmuş. Budur. :coffee:
Bu arada ben halen daha başlayamadım denemelere yeni kahve ile. 12 Mayıs Pazar son unutmayalım. (y)(y)

Raistlin bey 20 ser gr lik hediye ve 100 gr lik yarisma cekirdegi gondererek 10 gr uzerinden odaklandik gibi oldu ama bence deep 27 nin ideal gramaji 12. Benim recete 12 gr uzerinden olacak. 🤣 Herkese iyi calismalar

Ben denemelere devam ediyorum, 10 gr lık parçalara böldüm kahveyi, 3 deneme gerçekleştirdim daha tam istediğim sonuca ulaşamadım. Bu arada cafec Traditional Filtre kağıdını deep 27 ye uydurdum ama yine bunu yapmak için kendi özel filtresi gerekiyor, bi paket almıştım onu bu şekilde uzun dönem kullanırım, tatsal anlamda da fark hissetmedim. Fotoğrafları alta bırakıyorum. Boyu da tam sıfır oturuyor Dripper içine üsten fazlalık kalmıyor👍

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240506_231530.jpg
    Screenshot_20240506_231530.jpg
    143.7 KB · Görüntüleme: 72
  • Screenshot_20240506_231543.jpg
    Screenshot_20240506_231543.jpg
    87.4 KB · Görüntüleme: 70
  • Screenshot_20240506_231552.jpg
    Screenshot_20240506_231552.jpg
    101 KB · Görüntüleme: 68
  • Screenshot_20240506_231604.jpg
    Screenshot_20240506_231604.jpg
    116.6 KB · Görüntüleme: 68
  • Screenshot_20240506_231616.jpg
    Screenshot_20240506_231616.jpg
    94.3 KB · Görüntüleme: 69
  • Screenshot_20240506_231625.jpg
    Screenshot_20240506_231625.jpg
    115.9 KB · Görüntüleme: 68
Raistlin bey 20 ser gr lik hediye ve 100 gr lik yarisma cekirdegi gondererek 10 gr uzerinden odaklandik gibi oldu ama bence deep 27 nin ideal gramaji 12. Benim recete 12 gr uzerinden olacak. 🤣 Herkese iyi calismalar
12.5 üzerinden deniyorum bende

12.5/200 candır
15/240 canan.
:coffee::giggle:

Kesinlikle katılıyorum. Deneyimim az olduğundan ve elimde sadece 100 gram olduğundan ve olabildiğince fazla sonuç çıkarmak adına hep 10 gram gittim fakat, 12.5 gram bence altın nokta. 160 ml içmek beni pek tatmin etmedi, bardakların yarısı hep boş :LOL:.

Ben biraz da 1/12-1/13 oranlarını deneyip sonrasında bypass yapmayı denedim. Güzel sonuçların çıktığı da oldu fakat çok fazla tutarsızlık yaşadım. Aynı reçeteyi 2 defa yaptığımda birbirinden bambaşka bardaklar elde ettim. Yarışmada nihai reçetem beğenilir mi bilmem ama tüm denemelerimi ve izlediğim yolları burada sizinle paylaşmayı düşünüyorum..

Son düzenleme:
Kahveler bitti. Deep27 aldığımdan bu yana en azından akşam kahvelerini genellikle onunla demledim. Hem farklı kahveler hem de farklı yöntemlerle aldığım sonuçlardan hiç biri üzmedi sadece açık kavrumlarla çok uyumlu olmadığını düşünüyorum.
Sevgili @raistlin 'in gönderdiği çekirdek için kendi deneyimim eğer söylenmese Brezilya kesinlikle demezdim galiba. Hem pakette hem öğütümde kuru kokusu çiçeksi geldi bana. Degass için minimum 10 gün olmalı bence hatta gün geçtikçe daha da oturdu tadı belki 2 hafta diyebiliriz onun için.
Bu kahve ile Deep27 demlemelerimde 8-10-12.5 gramlık denemeler yaptım. 12.5 kahvenin potansiyelini çıkarmak için en ideali gibi. Blooming+ osmotic flow gayet tatlı, kahvenin tadım notalarını veren sonuçlar çıkardı ama çoklu döküşlerde tadım notaları çok daha net hissediliyordu. Hiç biri üzmedi ama en beğendiğim reçete:

Öğütüm : Comandante 20 Klik
Su Detayları: Buzdağı - 94C
Toplam Süre: 2.00
Kahve ve Su Miktarı: 12.5/190
Oran: 1/15.2
Demleme Basamakları: 30-40-40-40-40

Blooming(30sn) sonrası mümkün olduğunca yatağı yükseltmeden 40'ar gramlık 4 parça döküş. Döküşleri mümkün olduğunca merkezi kenarlara kaçmadan yaptım. Döküş aralarında saniyeden çok su seviyesinin çok alçalmamasına dikkat ettim süre söylemek istesem heralde 5 sn derdim. Son döküş sonrası çok hafif bi spin attırdım. Demleme sürem 2.00 dakikaydı.

Tadım notaları: Dediğim gibi söylenmese Brezilya demeyeceğim bir kahve. Kahve damağı yormayan vereceği tadı net veren bir kahve. Sıcakken gül notasının yanında kırmızı meyve tadı da azımsanmayacak şekilde vardı. Ama soğudukça gül daha da baskın olmaya başladı sonlara doğru ise biraz daha mayhoşumsu sarı meyveler eşlik etti. Ama baştan sona o çiçeksilik hep vardı. Asiditesi rahatsız etmeyen ama az da diyemeceğim bence kararında idi. İçimi bana ipeksi geldi ve aftertaste'i uzun süre bu şekilde devam etti. Kahveden sonra bir süre bir yiyip içmeyerek keyfini devam ettiriyordum.

Bu süreç çok güzeldi dripper özelinde demleyeceğim kahvenin benim için optimumu ne ise o yöne yönlendirmesi çok kolay oldu.
Aynı zamanda gizemli kahve de bir o kadar merak uyandırdı. İkisini de ilerleyen zamanda alıp denemek isterim.

Emeği geçen arkadaşlara ve sevgili @raistlin 'e teşekkürler

Benim de son 1 demlemelik kahvem kaldi. Onu da 1. Receteyi denemek icin ayirdim. (1. Ben olursam 2. Recete denenecek 🙂) Deep 27 de ince tarafta kalmayi seviyorum su gibi akip gidiyor zaten. Recetemde yatagi olabildigince alcakta tutmak ajitasyonu saglamak ama bypass i minimize etmek onemli. Dokus seklim 50 kurus capiyla baslayip ice dogru hafif hafif dairesel kuculmek en sonda sadece merkeze dokmek. Bir faydasi var mi bilmiyorum ama o sekilde dokmeyi seviyorum 🙂

Öğütüm : Jx Pro 2.0.0 da Zp6 3.3
Su Detayları: Buzdağı - 95C
Toplam Süre: 2.10
Kahve ve Su Miktarı: 12/190
Demleme Basamakları: 30-80-80

30G Bloom - 0.00 Rao Spin
80Gr Dök - 0.40 (30 sn hizla) (Akis olabildigince yavas ip gibi)
80Gr Dök - 1.20 (30 sn hizla) ( 1. Dokumun suyu bitmek uzereyken 2. Ye basla)

Merhaba;

V60 ile bu dripper arasındaki farklar nelerdir? Hali hazırda V60 kullanıyorum. Bu dripper ile V60 ile demlenen kahvelerde tadımda farklılıklar oluyor mu?

Arkadaşlar yaklaşık 10 gündür yaptığım denemeler sonunda bana göre en iyi sonuç veren yarışma reçetemi paylaşıyorum, ağızda kuruluk bırakmayan bir aftertaste, kararında gövde ve tatlılık ile beraber hoş bir asidite, portakal, yaban mersini, bal hissettim ama emin değilim🤔

Kahve : Brazil Santuario Sul Gesha Natural Fermented
Dripper : Cafec Flower Dripper Deep 27
Filtre Kağıdı : Cafec Abaca+ Deep 27
Öğütüm : Comandante 19 Klik slow feed
Su Detayları: Erikli Damacana 68 ppm - 94C
Toplam Süre: 2.05
Kahve ve Su Miktarı: 12.5/215 gr
Oran: 1/17.2
Demleme Basamakları: 35(35sn)...30-30-30-30-30-30

35 gr su ile ön demleme yapıyoruz, suyu merkeze ve yakın mesafeden döküp kahvenin şişmesini ve bir kapak oluşturmasını sağlayıp 35 sn bekledikten sonra, kalan 180 gr suyu 6 ya bölerek 30'ar gr parçalar halinde, merkezde 50 kuruş çapında kalacak ve her bir döküş arası 2 sn olacak şekilde devam ediyoruz, kapağı mümkün olduğunca bozmuyoruz, son 30 gr suyu üstte kalan kapak oluşturan kahveleri dibe çökecek şekilde gezdirerek döküp en sonunda dripperı hafifçe sallayıp kahve yatağını düzlüyoruz. 2.05 en geç 2.10 da bitecek şekilde demlemeyi bitiriyoruz. Afiyet olsun.

Evet, 12 Mayıs Pazar son katılım gününü beklemeden ben de yarışma reçetemi ileteyim isterim.

Öğütüm : CMD 18 Klik
Su: Buzdağı damacana 94°C
Toplam Süre: 2:38
Kahve ve Su Miktarı: 12.5/200gr
Oran: 1/16

Kuş gözü deliği yaparak 40ml öndemleme 40sn bekleme.
Akabinde 80ml suyu tam ortadan sabit debi ile yatağı fazla bızıklamadan ekleme ile 120'ye tamamlama.
Son 80ml'i yatak kurumadan yine ortadan sabit ve çok yavaş (pıt pıt damlamaya düşmeden!) dökerek sonlandırma ve çok çabuk bir çalkalama (swirl)
Sonrası güzel bir keyif. Sıcakken mor berrygiller, yaban mersini hissi, soğudukça sarı kuru meyve tatlılığı baskın hale gelen bir çekirdek. Brezilya demezdim şahsen kör tadımda.:)
Tekrar elinize sağlık @raistlin
Çok güzel bir deneyim süreci oldu.

Bir demlemelik daha çekirdek kalmıştı ama ben de onu açıklanırsa 1. olan reçeteye saklayayım dedim, ilk 3 açıklanırsa random denerim 😅

96 derece buzdağı su
Comandante 18 klik
Dripper ve filtre malum 😬 ne kadar fark yaratır bilmiyorum ama ben filtre kuruyken demlemeye başlıyorum, başta ıslatmıyorum.
12,5/210

25 gr suyla 30 sn blooming
170 grama ortadan döküşle tamamlıyoruz ne çok hızlı ne çok yavaş. Osmotic diyemem.
1:25'te 170 grama ulaşıyoruz
1:35 1:50 arasında 40 gram suyu ortadan başlayıp dairesel döküyoruz
2:05 gibi bitiyor.

Farklı farklı şeyler denemek güzel oldu, çekirdeğin tepkisini izlemek eğlenceliydi. En dengeli çıktıyı bu şekilde aldım. Alışkanlıklarımın ve rutininin dışında reçeteler denemek demlemeye başladığım ilk günlere götürdü, zorlayıcıydı ama çok keyif aldım. Tekrar teşekkürler Togay bey.

İki reçete arasında kaldım ama yarışma için bu reçeteyi yazmak istedim.

Öğütüm: Comandate 20 Klik
Su: Buzdağı-90°C
Kahve/Su Miktarı : 12/200
Demleme Basamakları : 50-50-50-50

Tüm döküşleri 25 sn de yapıyoruz 5 sn suyun çekilmesini bekliyoruz ve adımları tekrarlıyoruz. Blooming`i dışarıdan merkeze doğru döktüğümüz su ile yaparken diğer döküşleri merkezden maksimum 5 kuruşluk bir alana yapıyoruz. Toplam demleme süresi 2:00 dk.

Afiyet olsun.

Kahveler ve yarışma için teşekkürler @raistlin.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Tin Coffee
Çekirdek: Brasil Santuario Sul Gesha Naturel fermented
Kavrum Tarihi: 22 Nisan 2024
Demleme Yöntem ve Detayları: Deep 27 / Cafec abaca
Öğütüm Detayları: Cmd 20 klik (slow feed)
Su Detayları: 95 derece Buzdağı
Toplam Süre: 3:00
Kahve, Su Miktarı: 12,5 gr / 200 gr
Oran: 1/16
TDS(%): 1.44
EXT: 19.81

Demleme Basamakları:
00:00
30 gr Bloom + Spin
00:40 - 2:35 Ozmotik döküş ( Daha anlaşılabilir olması amacıyla video ekledim)
2:35 - 2:45 son 30 gr suyu duvara değmeyecek şekilde hızlı dök
3:00 BİTİŞ

Tadım detayları:
Sıcakken fermente tatlar birazda olsa geliyor ılımaya başkadıkça Şeftali notalarını çok net hissettim. soğudukça floral tatlar artıyor şeftali notaları geri planda kalmaya başlıyor. Asidite düşük-orta, gövde orta diyebilirim

Son 12,5 gr kahvem kaldı yaklaşık 3-4 farklı deneme yaptım.
Elimde Refraktometre olduğundan her denemeyi kaydettim

WhatsApp Görsel 2024-05-12 saat 02.40.28_8de97cff.jpg

WhatsApp Görsel 2024-05-12 saat 02.40.38_8aa28fc0.jpg

Bana en çok hitap eden bu sonuç oldu diyebilirim.
Farklı kahvelerde genelde daha düşük ext. alıyorum ama bu kahve özelinde daha düşük ext. aldığımda asidite baskın oluyordu.

Bu güzel etkinlik için @raistlin beye çok teşekkür ederim.
Çok güzel bir çekirdekti severek deneyimledim ☺️

Geri