KahveMakinesi
Üye
- İsim
- Y
Daha fazla
- İsim
- Y
- Değirmen
- Moolent Tools
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara
Ellerinize sağlık hocamMerhaba Arkadaşlar,
Kahveniz nihai halini aldı ve bugün tüm süreç boyunca kullanacağımız batch'leri Ikawa Pro100 kullanarak sizin için kavuruyoruz. Bu minik ama heyecanlı işin gerisinde herkes için hem kahve çekirdeğinde hem de Deep 27 kullanımında özel bir deneyim yaratmak ve bunun paylaşılmasını sağlamak var. Kahveniz de buna göre ayarlandı. Reçetesini çıkaracağınız lotu geçen sene sonbaharında yöre potansiyelinin varabileceği özel noktaları göstermek için seçtim ve bu deneyim içinde yer alması benim için de anlamlı oldu. ''Nasıl ama yaa bu ülkeden'' dedirtecek çoklu bir seçkinin baş tacı bu lot. Aşağıdaki fotoğrafta göreceğiniz üzere doğrudan üreticiden size ulaştırdığımız bir lottur. Bu açıdan da daha direkt bir iş mümkün olamazdı. From Farm to Cup
Hazırsanız...
Origin: Brezilya(Sürpriz Sürpriz Sürpriz)
Varyete: Gesha
Fermantasyon: Natural Anaerobic 72h
Üretici: Luiz Paulo Diaz Pereira / Santuario Sul
SCA Skoru: 89
Hasat: 23/24
Tadım Notları: Şeftali, Gül, Lychee, Şurupsu Gövde ve Orta Asidite(Bunları sadece subjektif de olsa bir referansınız olması adına veriyorum)
Kahvede ağır, katlanılamaz bir fermantasyon süreci ve yorucu fincan sonuçları asla yok. Klasik natural profilleri hepimiz seviyoruz, bunun zarif bir örneği. Daha fazlası sizin tariflerinizle şekillenecektir.
Gelelim Heyecanı Kaçırmayacak Temel Kurallara
- Her biriniz 100g kahve alacaksınız. Kahveniz bizim hediyemizdir. Kargo ücreti alıcıya ait olacak. Aynı zamanda Brezilya seçkisinin bir başka lotundan ilk deneme için size küçük miktarda hediye göndereceğiz. Böylece bu kahveyi de ilk sizler tadacaksınız.
- Reçetelerinizi maksimum 12.5g olacak şekilde hazırlayabilirsiniz. Alt doz sınırı yok. 5-6 denemede reçetenizi oturtup doğrulama için yetecek kahveniz de kalacaktır.
- Kolay erişebileceğimiz şişe sulardan dilediğinizi kullanabilirsiniz. Burada tam bir kontrol mekanizması işletmek mümkün değil, fakat amacımız da formal ve kasıntı bir iş değil zaten. Nestle ise Nestle, Buzdağı ise Buzdağı. Atış serbest.
- Kahvelerinizin kavurma tarihi 22 Nisan'dır. Size ulaşması, dinlenmesi ve reçete çıkarmalarınız düşünüldüğünde 12 Mayıs son tarih olacak şekilde reçetelerinizi buradan herkesin istifade edebileceği vaziyette paylaşmanızı bekliyoruz. Bir sonraki hafta içerisinde tüm reçeteleri deneyip en iyi üç reçeteyi seçerek buradan duyuracağız.
- Kazanan üç reçete Mayıs/Haziran ayı içinde çıkaracağımız yeni seçkiden Limited Set kahve kazanacak. Bu seçki içinde 4-5 adet özel kahve yer alacak. SL28, San Bernardo, Deneysel işler. Neler neler...
- Her şey tamamlandıktan sonra bu kahveyi sizler için şahane koşullarda da açabiliriz, bunun önerisini yapmıştım zaten.
Katılımcı 10 arkadaşımızdan bana adreslerini özel mesaj yoluya aşağıdaki formatta göndermelerini rica ediyorum. Kargolamalarınız Çarşamba - Perşembe gününe kadar tamamlanmış olacaktır.
İsim - Soyisim:
Adres:
Telefon:
Umarım tüm koşullar herkes için uygundur.
Sevgiler.
Ekli dosyayı görüntüle 33146