• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fellow Ode

Yani geçen aylık temizliğini yaptıktan sonra ben de merak ettim ne kadar kaldığını çünkü normal kullanırken neredeyse 0gr, ara sıra 0.1 gr kalıyordu içinde.

Temizlikten sonra bilirsiniz genelde daha fazla tutar öğütücüler ama yine 0.1-0.2 gr arası kaldı. O nedenle çok gerekli bir mod gibi gelmedi bana. Önceki kahvenin kalıntılarını aldığımı ben de biliyorum ama temizlikten sonra da çok benzer sonuçlar aldım.

Gerçi ben öğütümden sonra kendim hava üflüyorum içine el pompasıyla, ondan da olabilir :D. Yapıyormuşum aynı şeyi yazarken farkettim :).

Son düzenleme:
Yani geçen aylık temizliğini yaptıktan sonra ben de merak ettim ne kadar kaldığını çünkü normal kullanırken neredeyse 0gr, ara sıra 0.1 gr kalıyordu içinde.

Temizlikten sonra bilirsiniz genelde daha fazla tutar öğütücüler ama yine 0.1-0.2 gr arası kaldı. O nedenle çok gerekli bir mod gibi gelmedi bana. Önceki kahvenin kalıntılarını aldığımı ben de biliyorum ama temizlikten sonra da çok benzer sonuçlar aldım.

Gerçi ben öğütümden sonra kendim hava üflüyorum içine el pompasıyla, ondan da olabilir :D. Yapıyormuşum aynı şeyi yazarken farkettim :).
Toplu SSP lazım bize bence :)

Baya bir boş kaldı burası, güncel deneyimler nasıl paylaşabilir misiniz?

Baya bir boş kaldı burası, güncel deneyimler nasıl paylaşabilir misiniz?
İlk geldiğinde almıştım, oldukça memnunum. Sürekli 2 kişilik (min. 30 gr) demlemeler yapıyorsanız kendi bıçakları fazlasıyla yeterli, tat profili harika. Bunun yanında sürekli tek kişilik küçük doz demleme yapıyorsanız kendi bıçaklarıyla verim alamazsınız, bilindiği gibi pek ince öğütmüyor. Ben SSP multi purpose taktım, şu an çok geniş öğütüm aralığında istediğim gibi öğütebiliyorum. Tabii yine sadece filtre için kullanıyorum, bence hangi bıçağı takarsanız takın Ode espresso için kullanılmaz. Tat açısından SSP vs stok bıçaklar arasında öyle belirgin bir fark yok açıkçası. Yüksek doz demlemelerimde kendi bıçaklarının verdiği tat profilini çok beğeniyordum. Elimde Comandante de var, Ode aldığımdan beri filtre için 2-3 kere ancak kullanmışımdır, aramıyorum da hiç açıkçası.

Yalan olmasın diye kontrol ettim Hazirandan beri 29 farklı kahveyi Ode stok dişilileri ile öğüterek içmişim. Bu 29 kahveden, tek ve ikili (15-25gr aralığı) demlemelerde yeterli inceliği bana sağlayamadığı yanlış hatırlamıyorsam sadece 3 çekirdek oldu ve sadece 5 çekirdekte 2 ayarının altına inmem gerekmiş. Açıkcası yeterince incelmeyen yerlerde de öyle çok alışmışım ki Comadante’yi kullanmak yerine yavaş döküş vs gibi parametre oynamalarıyla yine beni memnun edecek bardaklar çıkarmışım.

Tatlı çocuğum ve ben mutluyuz şu âna kadar.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, sanırım ode alacağım. Her ne kadar daha çok tek kişilik demlemeler yapacak olsam da espresso yapmadığım için en makul seçenek oluyor benim için.

Peki en düşük ayarı comandantenin hangi klik sayısına denk geliyor sizce?

Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, sanırım ode alacağım. Her ne kadar daha çok tek kişilik demlemeler yapacak olsam da espresso yapmadığım için en makul seçenek oluyor benim için.

Peki en düşük ayarı comandantenin hangi klik sayısına denk geliyor sizce?
yaklaşık 12 diye okumuştum ben bi yerlerde

SSP olmadan bana biraz fazla geldi, espresso aralığı 12 CMD için. 17-18 civarı derim kendi tecrübemden.
12 espresso için biraz kalın kalıyor gibi, ama sonuçta kullanan sizsiniz, sizler daha iyi yorumlarsınız ode'yi. ama dediğiniz gibi 17-18 ise kullanım alanı baya sınırlanıyor. espresso seviyesine inememesini anlarım da en azından 13-14 click seviyesine inememesi enteresan.

12 espresso için biraz kalın kalıyor gibi, ama sonuçta kullanan sizsiniz, sizler daha iyi yorumlarsınız ode'yi. ama dediğiniz gibi 17-18 ise kullanım alanı baya sınırlanıyor. espresso seviyesine inememesini anlarım da en azından 13-14 click seviyesine inememesi enteresan.
Kabaca 17-18 gibi kabul edebiliriz. Bu kıyas çok çok çok temel bi yönlendirme için yapılabilir tabii ancak.

Fellow tasarımı ve interlocking burrs tamamen filtre odaklı. 13-14 seviyelerini moka pot öğütme seviyesi gibi kabul edebiliriz. Pour over yöntemlerde böyle ekstrem incelik kullanılması çok olası değl(İmkansız diyemem, her gün neler deniyoruz:) ). Dolayısıyla 12-13 seviyelerine inmesini beklememek gerekir.

Sürekli 2 kişilik (min. 30 gr) demlemeler yapıyorsanız kendi bıçakları fazlasıyla yeterli, tat profili harika. Bunun yanında sürekli tek kişilik küçük doz demleme yapıyorsanız kendi bıçaklarıyla verim alamazsınız, bilindiği gibi pek ince öğütmüyor.

Ben de filtre için elektrikli öğütücüleri inceliyordum. Ode'la ilgili görüşleri okurken bu yorum aklımı karıştırdı biraz açıkçası.

Genelde 15-20 gr. aralığında kahve demliyorum. Kullanım alanı kısıtlı olan -filtre- ve fakat satın alıp akabinde bıçak değiştirmek durumunda kalacağım bir ürüne yönelmek istemeyebilirim.

Ben de filtre için elektrikli öğütücüleri inceliyordum. Ode'la ilgili görüşleri okurken bu yorum aklımı karıştırdı biraz açıkçası.

Genelde 15-20 gr. aralığında kahve demliyorum. Kullanım alanı kısıtlı olan -filtre- ve fakat satın alıp akabinde bıçak değiştirmek durumunda kalacağım bir ürüne yönelmek istemeyebilirim.

Selamlar Furkan Bey,

Ode özellikle orta öğütümlerde muhteşem performans sergiliyor.

20g civarında kahveler demliyorsanız memnun kalacağınıza eminim. Çok spesifik şekilde hızlı(deneyseller vb) kahvelerde küçük dozlar için tekniğinizi değiştirmeniz gerekebilir ancak bizim Ode ile geçen zamanımızda verim alamadığımız bir kahve olmadı henüz.

Çağlar Bey'in yorumunda da haklılık var. Bir şekilde hem makul dozlarda pour over hem de bir parça büyük batch'ler demliyorsanız çok verimli olacaktır Ode.

İstanbul'da olacaksanız yakın zamanda atölyeye uğrayın lütfen, deneyelim beraber. Dilerseniz kendimize ayırıp hiç kullanmadığımız bir Ode'umuz var, sıfır. Yeni yıl jesti olarak yollarız, 1 hafta kullanıp deneyim edinebilirsiniz. Sonrasında sizde kalmasını isterseniz satın alırsınız, istemezseniz bize gönderirsiniz. :) Elbette bir seasoning aşaması falan derken %100 fikir sahibi olamayabilirsiniz, ama hızlıca başka öneri bulamadım.

Verim alamazsınız ifadesi fazla köşeli olmuş şimdi tekrar okuyunca :) Tabii ki demleme esnasında yapacağınız küçük değişikliklerle aşılamayacak bir sorun yok. Demek istediğim; en düşük ayarda bile çok ince öğütmüyor, dolayısıyla oyun alanınız daralıyor (atıyorum 5. ayardan sonrası pratik olarak kullanılmıyor). Ama benim de stok bıçaklarıyla kötü oldu dediğim bir kahve olmamıştı hiç, bazı ince öğütüm isteyen çekirdeklerde aldığım verim düşmüştür vs.

Yine de tabii ki en iyi kararı deneyerek verirsiniz. Togay Bey böyle harika bir teklif sunmuşken ben olsam kaçırmazdım :)

Bende yeni aldım daha kullanma fırsatı bulamadım. Benimde en çok aklımı karıştıran bu şekilde görüş bildiren yorumlar oldu.

Sevgili @raistlin ile de görüştüğümde ve incelemeleri araştırdığımda bu tarz durumların çok seyrek yaşandığı/yaşanabileceği çıkarımını yaptım.

Çok profesyonel cihazların haricinde ve bu fiyat bareminde hem espresso/mokapot/Türk kahvesi hemde filtre öğütümlerini çok iyi yapacak bir elektrikli öğütücü olmayacağını düşünerek Fellow Ode almaya karar verdim. Tabi bunda Fellow markasına güven (Stag EKG den çok memnunum) ve estetiğin de katkısı var.

Selamlar Furkan Bey,

Ode özellikle orta öğütümlerde muhteşem performans sergiliyor.

20g civarında kahveler demliyorsanız memnun kalacağınıza eminim. Çok spesifik şekilde hızlı(deneyseller vb) kahvelerde küçük dozlar için tekniğinizi değiştirmeniz gerekebilir ancak bizim Ode ile geçen zamanımızda verim alamadığımız bir kahve olmadı henüz.

Çağlar Bey'in yorumunda da haklılık var. Bir şekilde hem makul dozlarda pour over hem de bir parça büyük batch'ler demliyorsanız çok verimli olacaktır Ode.

İstanbul'da olacaksanız yakın zamanda atölyeye uğrayın lütfen, deneyelim beraber. Dilerseniz kendimize ayırıp hiç kullanmadığımız bir Ode'umuz var, sıfır. Yeni yıl jesti olarak yollarız, 1 hafta kullanıp deneyim edinebilirsiniz. Sonrasında sizde kalmasını isterseniz satın alırsınız, istemezseniz bize gönderirsiniz. :) Elbette bir seasoning aşaması falan derken %100 fikir sahibi olamayabilirsiniz, ama hızlıca başka öneri bulamadım.

Togay Bey merhaba,

Bu dönemde İstanbul'a gelme gibi bir planım yok fakat yaklaşımınız nedeniyle teşekkür ederim.

Teklifiniz de cezbedici, özel mesaj yoluyla aklıma takılan birkaç konuyu size yazacağım.

Verim alamazsınız ifadesi fazla köşeli olmuş şimdi tekrar okuyunca :) Tabii ki demleme esnasında yapacağınız küçük değişikliklerle aşılamayacak bir sorun yok. Demek istediğim; en düşük ayarda bile çok ince öğütmüyor, dolayısıyla oyun alanınız daralıyor (atıyorum 5. ayardan sonrası pratik olarak kullanılmıyor). Ama benim de stok bıçaklarıyla kötü oldu dediğim bir kahve olmamıştı hiç, bazı ince öğütüm isteyen çekirdeklerde aldığım verim düşmüştür vs.

Yine de tabii ki en iyi kararı deneyerek verirsiniz. Togay Bey böyle harika bir teklif sunmuşken ben olsam kaçırmazdım :)

Çağlar Bey, bu arada SSP'leri nereden temin etmiştiniz?

Geri