• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fellow Ode

Şu an 152€ olarak geçiyor.

Bu sebeple gümrük kısmında bir 150€ daha siz üzerine ekleyin.

Aslında indirim yok gibi düşünün :(
Cidden mi ya o kadar bilmiyordum :( Aslında ne kadar ucuz bir alet…

Cidden mi ya o kadar bilmiyordum :( Aslında ne kadar ucuz bir alet…
150€ üstü olduğu için ticari gümrüğe giriyor. Böylelikle vergiler ticari oluyor ve gümrük müfettişliği hizmeti vs. ücreti ödemenizi istiyorlar.

O da ortalama 120-150€ tutar diye düşünüyorum. (Kesin bilgi değil ama son zamanlarda %80 fiyata denk geliyor diye okumuştum)

150€ üstü olduğu için ticari gümrüğe giriyor. Böylelikle vergiler ticari oluyor ve gümrük müfettişliği hizmeti vs. ücreti ödemenizi istiyorlar.

O da ortalama 120-150€ tutar diye düşünüyorum. (Kesin bilgi değil ama son zamanlarda %80 fiyata denk geliyor diye okumuştum)

Peki firmayla konuştuk 149 euro olacak şekilde geldi o zaman ne oluyor ? Bilginiz var mı.

Peki firmayla konuştuk 149 euro olacak şekilde geldi o zaman ne oluyor ? Bilginiz var mı.
Onunda şöyle bir riski var.
Diyelim dolar kuru 25ken aldınız ve size kargolandı gümrüğe geldi bi baktınız dolar düşmüş:) 24,5 TL olmuş

Gümrüğe geldiği andaki dolar kuru üzerinden hesap yaptıkları için ürünün fiyatı 152$ oldu :) Gene laps ticari vergi uyguluyorlar.

Ya da şöyle bir senaryo olabilir. Fellow size 140dolardan fatura kesti. Eğer gümrük işkillenirse bu durumdan diyor ki bana hangi sayfadan aldıysan o ekran görüntüsünü at. Bi atıyorsunuz 150+$ gene laaaaaps ticari vergi.

Onunda şöyle bir riski var.
Diyelim dolar kuru 25ken aldınız ve size kargolandı gümrüğe geldi bi baktınız dolar düşmüş:) 24,5 TL olmuş

Gümrüğe geldiği andaki dolar kuru üzerinden hesap yaptıkları için ürünün fiyatı 152$ oldu :) Gene laps ticari vergi uyguluyorlar.

Ya da şöyle bir senaryo olabilir. Fellow size 140dolardan fatura kesti. Eğer gümrük işkillenirse bu durumdan diyor ki bana hangi sayfadan aldıysan o ekran görüntüsünü at. Bi atıyorsunuz 150+$ gene laaaaaps ticari vergi.
Tüm olasılıklar bundan ibaret.

Siz size uygun fiyatta gelmesini %1 olarak düşünün derim :D

Gümrük işleri maalesef tam bir kaos. Sözde kurallar var ama çoğunlukla o günkü memurun kafasına ne esiyorsa o oluyor tarife.
Ayda bir kutu oyunu alıyordum ben de bir süredir, her biri 130-140 euro arasındaydı paketlerin.
Son aldığım paket gelmedi eve, kendim gidip gümrük müdürlüğünden teslim almam gerekti.
Benzer ürünlerden çok fazla aldığım için bir daha alırsam takılırmış gümrükte.
Aldığım şeylerin hepsi farklı oysa ki, aynı kategori olması yetti memur beyimiz için.

Bu arada 150 Euro sınırının içine kargo da dahil diye biliyorum. Yani ürün 140 Euro ama 20 Euro da kargo ücreti çıkarsa yine aşarsınız sınırı.

Selamlar, bu yılın başında fellow ode gen 2 aldım tin coffeeeden. Bu sabaha kadar bir problemim yoktu. Ancak bu sabah öğütmek için koyduğum çekirdekleri öğütemediğini gördüm. Çalıştırmak için bastığımda çok düşük hızda bıçakların döndüğünü anlıyorum ama sanki boşa dönüyorlar. Neyden kaynaklanıyordu? Ne yapmamı önerirsiniz?Tin coffee götüreyim mi? Yoksa önce bir temiz yapıp durumuna bakıp ona göre mi hareket edeyim?

Not1: Aldığımdan beri hiç açıp temizlemedim.
Not2: En son dün akşam cold brew yapmak için kahve öğüttüm 50g kadar.

Edit: Çözmek için içini açtığımda kahve çekirdeğinin öğütülmeden geçtiğini gördüm. Sanırım sorun ondan kaynaklandı.

Son düzenleme:
Selamlar Fellow ode gen2 de en ince ayarda bıçak sürtme sesi geliyor bu bıçaklara zarar verir mi ?

Bu soruya cevap verebilecek olan var mı 2.3 klikte ses çıkmaya başlıyor normal midir bu ses ?
Merhaba, bıçak sürtme sesi olduğuna emin misiniz? içerisinde çekirdek sıkışmış olma ihtimali çok yüksek ancak eğer bıçak sesi olduğuna eminseniz bıçakları tekrar kalibre etmek oldukça kolay fellow'un kendi çektiği kalibrasyon videosunu aşağıya bırakıyorum adım adım izleyerek yapabilirisinz.

Merhaba, bıçak sürtme sesi olduğuna emin misiniz? içerisinde çekirdek sıkışmış olma ihtimali çok yüksek ancak eğer bıçak sesi olduğuna eminseniz bıçakları tekrar kalibre etmek oldukça kolay fellow'un kendi çektiği kalibrasyon videosunu aşağıya bırakıyorum adım adım izleyerek yapabilirisinz.

Çok saolun ben ikinci el almıştım cihazı ilk aldığımda biraz kurcalamıştım galiba 0 ayarını değiştirmişim. Şimdi bu video ile yaptım. Ses yok olunca 0 ayarı gibi ayarladım.

Çok saolun ben ikinci el almıştım cihazı ilk aldığımda biraz kurcalamıştım galiba 0 ayarını değiştirmişim. Şimdi bu video ile yaptım. Ses yok olunca 0 ayarı gibi ayarladım.
Rica ederim ne demek sorunun çözüldüğüne çok sevindim.

Ode gen 2 aldım. Kutu açıp doğrudan kullanıyor muyuz? Kalibre gerekiyor mu?
Prize takıp kullanmaya başlayabilirsiniz.

İmkan varsa, direkt çöpe atacağınız bi 50-80gram kahve öğütün. Daha sonra demleyeceğiniz kahveyi öğütün.
V60 için 5-6 aralığını referans alabilirsiniz. Duruma göre 6+ dan korkmayın.

Geri