• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fellow Ode

Değil aslında SC de aralıklar eşit ve 200 micron veya civarı. Aynı şeyi yapmıyor, yatay eksen 1200 mikrobu temsil ediyor ve bunu 6 ya bölmüş dolayısı ile her Aralık 200 micronu temsil ediyor.
Tamam grafikte eşit ama reelde 200, 400, 600, 800, 1000 boylarında 5 elek kullanmıyor ki. Onlar da aynı elekleri kullanıyor ama grafik düzgün olsun diye 200 yazıp yaklaşık 200-400
Aralığına düşenlerin miktarını oraya yazıyorlar. Yani 2 yazım da hatalı değil sadece okumayı dikkatli yapmak lazım

Tamam grafikte eşit ama reelde 200, 400, 600, 800, 1000 boylarında 5 elek kullanmıyor ki. Onlar da aynı elekleri kullanıyor ama grafik düzgün olsun diye 200 yazıp yaklaşık 200-400
Aralığına düşenlerin miktarını oraya yazıyorlar. Yani 2 yazım da hatalı değil sadece okumayı dikkatli yapmak lazım
Anlaşamadık sizinle. Fellowun koyduğu grafik yanıltıcı zira aralıklar eşit olmadığı için sadece tek noktaya toplanmış gibi gözüküyor.
Fellowu sc nin yaptığı grafiğe ve aralıklara bir çevirin bakın anlayacaksınız ne demek istediğimi.
Daha önce yayınlanan benim gördüğüm tüm grafiklerde yatay eksen yani mikronu temsil eden kısımdaki aralıklar eşit. Zaten olması gereken de bu yoksa siz sonlara doğru aralıkları logaritmik gibi arttirirsaniz göz yanilmasina sebep olursunuz.

Anlaşamadık sizinle. Fellowun koyduğu grafik yanıltıcı zira aralıklar eşit olmadığı için sadece tek noktaya toplanmış gibi gözüküyor.
Fellowu sc nin yaptığı grafiğe ve aralıklara bir çevirin bakın anlayacaksınız ne demek istediğimi.
Daha önce yayınlanan benim gördüğüm tüm grafiklerde yatay eksen yani mikronu temsil eden kısımdaki aralıklar eşit. Zaten olması gereken de bu yoksa siz sonlara doğru aralıkları logaritmik gibi arttirirsaniz göz yanilmasina sebep olursunuz.
Anlaşırız :) dediğinize göre yatay eksen eşit aralıklı verilmediği için grafik görseli yanıltıcı çünkü tek bir tepe noktası var gibi gözüküyor. Evet görsel olarak kesinlikle haklısınız. Benim dediğim bununla çelişmiyor. Ben sayısal yüzde hesabını okumak için fellowun grafiği daha işlevsel diyorum. El yordamıyla bile istediğimiz aralığın verim yüzdesini hesaplayabiliyoruz. Ama hepsinin ötesinde dediğim şey ise bunlar kesin sonuç vermez çünkü ayrıntılar çok. Klik sayıları, istenen mikron aralıkları gibi değerler görsel değil sayısal belli olur ve karşılaştırılırsa yada aynı grafik üstünde verilirse net fikir verir.

Fellow in verdiğini 200 micron aralığa taşırsak çok kabaca görüntü aşağıdaki gibi olacaktır.

IMG_20200621_110513~2.jpg

Anlaşırız :) dediğinize göre yatay eksen eşit aralıklı verilmediği için grafik görseli yanıltıcı çünkü tek bir tepe noktası var gibi gözüküyor. Evet görsel olarak kesinlikle haklısınız. Benim dediğim bununla çelişmiyor. Ben sayısal yüzde hesabını okumak için fellowun grafiği daha işlevsel diyorum. El yordamıyla bile istediğimiz aralığın verim yüzdesini hesaplayabiliyoruz. Ama hepsinin ötesinde dediğim şey ise bunlar kesin sonuç vermez çünkü ayrıntılar çok. Klik sayıları, istenen mikron aralıkları gibi değerler görsel değil sayısal belli olur ve karşılaştırılırsa yada aynı grafik üstünde verilirse net fikir verir.
Anlaşamadık derken tam söylemek istediklerimizi birbirimize anlatamadık anlamındaydı sadece :)

Fellow sitesinde şu sayfada da yer alıyor bu grafik. Bu sayfada, bu ölçümleri nasıl yaptıklarını da açıklamışlar. Kruve gibi elek setleri kullanmamışlar. Öğütülmüş kahve parçacıklarına lazer ışını göndermiş ve kırınıma (diffraction) bakmışlar.

Destekçilere şu grafiği yolladılar:

Ekli dosyayı görüntüle 2962

Fellow sitesinde şu sayfada da yer alıyor bu grafik. Bu sayfada, bu ölçümleri nasıl yaptıklarını da açıklamışlar. Kruve gibi elek setleri kullanmamışlar. Öğütülmüş kahve parçacıklarına lazer ışını göndermiş ve kırınıma (diffraction) bakmışlar.
Bir diffraction, iki image analyzer ile partikül ebadı ve şeklini beraber değerlendirmek en doğru neticeyi verecektir diye düşünüyorum.

bu degirmene sahip olan kullanicilarin yorumlari yurtdisi forumlarda pek ic acici degil. gorunen o ki, kalite kontrol sorunlari var.

Çok şirin 😂 sanırım bu değirmen sadece demleme metodları için dimi yani eureka brew pro gibi muadili diyelim anlaşılması açısından yanlış bilmiyorsam @raistlin

Son düzenleme:
motorun calismadigi durumlarsa humming diye tarif ettikleri ugultu sesi, kozmetik bazi sorunlar, ssp burr'un yataga oturmamasi gibi cesitli.
home barista basligini takip etmenizi de oneririm almayi dusunuyorsaniz.
bak bunlar sıkıntılıymış. o zaman düşünmek gerekir.

Çok şirin 😂 sanırım bu değirmen sadece demleme metodları için dimi yani eureka brew pro gibi muadili diyelim anlaşılması açısından yanlış bilmiyorsam

Evet, demleme metodları için.

Değirmen şöyle harika, böyle kötü, şu sorunu var, bu avantajı var demiyorum arkadaşlar. Demedim de fark ederseniz. İlk günden beri oldukça gerçekçi ve temkinli yaklaşıyorum.

Bu bizim test ünitemiz. Uzunca bir vakit önce gelmesi gerekiyordu, pandemi planları zora soktu, 110V yanlış gönderim oldu derken sarktı. Ev kullanıcıları dahi aldığı tekli ürünleri son derece haklı olarak kılı kırk yararak inceleyip karar veriyor. Bizim Ode'u gamımıza almadan her şeyden emin olmamamız sanırım gerçekçi olmazdı. ;)

Beklentilerimiz var, sorularımız var, ümit ettiklerimiz var, üreticimizin ciddi bir vaadi var, şüphe ettiklerimiz var, şüphe duymadıklarımız var. Deneyeceğiz.

Geri