Elek testi sonuçları dimi bu, kaç numara olduğu yazmıyor ama mavi olan en ince öğütüm sanırım. Grafik çok düzgün ama partikül dağılımı çok geniş gibi geldi bana. Yukarıdaki videodaki resimlerden de böyle anlamıştım
Elek testi sonuçları dimi bu, kaç numara olduğu yazmıyor ama mavi olan en ince öğütüm sanırım. Grafik çok düzgün ama partikül dağılımı çok geniş gibi geldi bana. Yukarıdaki videodaki resimlerden de böyle anlamıştım
Kullanıcıların yani bizim ödediğimiz vergiden bahsediyorsak ; örn: aliexpressten sipariş verdiğimde %20 ödüyorum. Başka bir konu ise bahsettiğimiz olay net olarak bilmiyorum.Yazdığınızı tam anlamadım, ürün Çin'den geldiği için yanlış bilmiyorsam 40% gümrük vergisi var. Avrupa Birliğinden gelen bir üründe gümrük birliği sebebiyle yok mesela.
Benim yazdığım ithalat mevzuatı, posta yolu ile gelen bireysel gönderiler değildi.Kullanıcıların yani bizim ödediğimiz vergiden bahsediyorsak ; örn: aliexpressten sipariş verdiğimde %20 ödüyorum. Başka bir konu ise bahsettiğimiz olay net olarak bilmiyorum.
Micron olarak tabloda gözüküyor zaten % kaça denk geldiği. Yanlış görmüyorsam mavi için tepe/orta nokta 700microna denk geliyor, yalnız tablodaki aralıklar eşit değil bu göz yanilmasina sebep oluyor gibi. Yani tablonun yatay eksende ilk 700 micronu 90% lik kısım temsil ederken ikinci 700 micronu 10% kısım temsil ediyor. Eğer yanlış okumuyorsamYukarıdaki ilk videoda öğütümler gösterilmiş ama homojenliği toz üretimi net olarak ortaya koymuyor. En önemli olan bu konuda net bir analiz var mı acaba? Bu konuda kesinleşmemiş bir performans için insanların bu kadar sıraya girmesi bana çok enteresan geliyor. Malum Türkiyedeki gariban girişimcilerimizden neredeyse Cern laboratuvarlarından 2 yıllık saha araştırması isteyip iç kaplamanın kimyasal bağ yapısını soruyorlardı. Gerçi fellow bu kötü bir şey çıkacağından değil ya insan çok meraklanıyor.
% 90 değil %9. Mikron aralarıklarına ne kadar geldiğini hesaplamak için integral hesabı yapmak gerekiyor. Basitçe baktığımda 400-900 arası %60ı geçmiyor. Tabi elle çizgi çizerek baktım. Okuması zor bu grafik yerine basitçe şunu verebilirler eğer ürünlerine çok güveniyorlarsa: 20gr şu numarada öğüttük, 10 tane eleğin her birinin üzerinde şu kadar gr kahve kaldı. Yani ben 400-900 arası istiyorsam toplamdan 400ün altındakileri ve 900ü çıkarırım ve toplama bölerim ve mis gibi net verim %si ortaya çıkar.Micron olarak tabloda gözüküyor zaten % kaça denk geldiği. Yanlış görmüyorsam mavi için tepe/orta nokta 700microna denk geliyor, yalnız tablodaki aralıklar eşit değil bu göz yanilmasina sebep oluyor gibi. Yani tablonun yatay eksende ilk 700 micronu 90% lik kısım temsil ederken ikinci 700 micronu 10% kısım temsil ediyor. Eğer yanlış okumuyorsam![]()

Hayır, belirtmek istediğim o değildi yazdığımı yanlış anladınız sanırım. Grafiğin yatay eksenine baktığınızda aralıklar eşit değil. Yatay eksende Total 1700 micron var. Linear bir şekilde bölünmüş olsa yatay eksenin ortası 850 ye denk gelmesi lazımdı. Oysaki 200 lere denk geliyor. Sanki logaritmik artıyor gibi. Bu da 700 civarı peak yapıp çok homojen şekilde bitiyor hissi veriyor.% 90 değil %9. Mikron aralarıklarına ne kadar geldiğini hesaplamak için integral hesabı yapmak gerekiyor. Basitçe baktığımda 400-900 arası %60ı geçmiyor. Tabi elle çizgi çizerek baktım. Okuması zor bu grafik yerine basitçe şunu verebilirler eğer ürünlerine çok güveniyorlarsa: 20gr şu numarada öğüttük, 10 tane eleğin her birinin üzerinde şu kadar gr kahve kaldı. Yani ben 400-900 arası istiyorsam toplamdan 400ün altındakileri ve 900ü çıkarırım ve toplama bölerim ve mis gibi net verim %si ortaya çıkar.
Comandante nin kendi sayfasına koyduğu vardi bir tane ditting ile karşılaştırma.Bu grafiğe göre yorumlanırsa partikül dağılımı çok homojen. Comandantenin benzer bir grafiğine denk gelmiştim pour over için öğütülüp partikül analizi yapılmıştı. Onunla kıyaslarsam Ode'nin fines partikül oranı çok daha düşük. Commande'nin grafiğinde (gayet normal olarak) fines diye nitelendireceğimiz mikron aralığında ikinci bir peak yaptığı kısım bulunuyordu. Bu grafikte çok küçük yüksleme var sadece.
Ve ikinci peak yaptığı asıl hedeflenen mikron aralığı da çok daha dar görünüyor bu da iyi bir şey.
Ufak bir edit:
Mişli konuşmayı sevmem grafik ekleyeyim
Tabi ki şunu belirtmekte fayda var aynı şartlar altında yapılmış analizler değil sonuçta.
Ekli dosyayı görüntüle 2963
Evet aynen ben de onu yazmaya çalıştım. İlk 700 microns gelene kadar yatay eksenin 90% sina geliyor, geri kalan 700 microns sadece 10%luk aralıkta gösteriliyor.Bu grafikte bir hile var gibi bizi asıl ilgilendiren kısım çok az bir alan kaplıyor
Aslında grafik diğer grafiklere göre çok gerçekçi çünkü yazılan elekler laboratuvar eleği boyları ve yuvarlanmamış neyse konulmuş bu güzel. Yani farklı değirmenler için yukarıda atılan grafiklerde 200, 400, 600 falan diye yazılmış ama gerçekte kaç elekle yapıldığı yazmıyor. Neyse ayrıntılı girmeye gerek yok ama burada sağlıklı bir karşılaştırma için aynı testten geçip aynı grafikte göstermemiz gerek değirmenleri. Bir de klik sayılarını yazmaları gerek hiçbiri yazmamış.Bu grafikte bir hile var gibi bizi asıl ilgilendiren kısım çok az bir alan kaplıyor
Dediğinizi şimdi anladım ama laboratuvar elekleri o boylarda üretiliyor o sebeple yuvarlamadan yazmışlar. Gitmişler elekçiye abi tüm elekleri ver diyip dizmişler boy boyEvet aynen ben de onu yazmaya çalıştım. İlk 700 microns gelene kadar yatay eksenin 90% sina geliyor, geri kalan 700 microns sadece 10%luk aralıkta gösteriliyor.
Değil aslında SC de aralıklar eşit ve 200 micron veya civarı. Aynı şeyi yapmıyor, yatay eksen 1200 mikronu temsil ediyor ve bunu 6 ya bölmüş dolayısı ile her Aralık 200 micronu temsil ediyor.Dediğinizi şimdi anladım ama laboratuvar elekleri o boylarda üretiliyor o sebeple yuvarlamadan yazmışlar. Gitmişler elekçiye abi tüm elekleri ver diyip dizmişler boy boySc coffee de aynı yapıyor ama grafik kafa karıştırmasın diye ortalama değerlerini yazıyor. Ama net okuma açısından fellowun grafiği bana daha iyi geldi.