• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eureka Mignon Single Dose Modifikasyonu

Şimdi sıra buna godaya uygun malzemeden imal edilmiş bir körük yapmaya geldi. :)
Silikon körükten başka gıdaya uygun ne var bilmiyorum ama etsyde satılan tpu'lar falan uygun değil. buna damacana pompası tam oturuyor. ilk tamperli versiyona da damacana pompası alttan biraz kesince oluyor. bence en sağlıklı yöntem bu. etsyde satılan körüklü versiyonu da yaptım benzer bir kauçuk körükle, zero retention için damacana pompasının gücü çok daha iyi.

Dün gelen specialıta ya hızlı bir şekilde sıngle doz uyarlaması yaptım
4 cm çaplı su borusu tam geldi hazneye.
Yan oluk zımpara ile yapıldı.
Damacana pompa ici kullanıldı
Boru uzunluğu kısaltılabilir Yaklaşık 36 gr kahve alıyor
thumbnail_IMG_7250.jpgthumbnail_IMG_7251.jpgthumbnail_IMG_7253.jpg

Single dose modifikayonuna ahşap eklentiler yapıldı.
thumbnail_IMG_7298.jpgthumbnail_IMG_7302.jpg

149652161_746740145976441_431403626333871387_n.jpg150574361_722379591763021_3797690293322234331_n.jpg
konuda adı geçen single dose modifikasyonları bastım, denedim bazıları güzel bazıları, kaba, bazılarını basmak zor ve çok zaman alıyor. basacak, bastıracak olanlara rehber olması için belirtmekte fayda görüyorum ;
soldan 1. ve 2. hopper etsyde satılan çizim. specialitaya biraz gevşek oturuyor sıfıra sıfır geçiyor ama dışarıdan bakınca rahatsız etmiyor. üzerine kauçuk sepetinden alınan körük tam oturuyor (çizimdeki bellow tpudan üretilmiş, hem sağlıksız hem basması zor malzeme). tamperi yok, retention sıfır olmuyor ama zaten öyle bir iddiası da yok tasarımın.
sağdan ikinci sıradaki tasarım en minimalist, specialitaya en güzel oturanı. tampersiz, üzerine damacana pompası tam oturuyor. 0.2-0.1 retentiona kadar düşürüyor.
en sağdaki favorim, tamperli, ben tamperi 60 gram ağırlıkta bastım, son bir iki grama kadar hep üzerinde 60gram baskı oluyor çekirdeklerin. damacana pompasının bir tarafını iki mm genişletince adaptöre tam oturuyor. girdi ile çıktı eşit olacak kadar retentionu düşürebiliyor. yine de 0.1 kaldığı durumlar oluyor.
bunu basacak olanlar tamperi %99 scale ile basarlarsa benim gibi zımpara ile uğraşmak zorunda kalmazlar. kendi ağırlığı ile inmesi için sürtünmenin az olması ve parçaların birbirine biraz toleransının olması gerekiyor.

Specialita ve benzeri euraka öğütücüler için tepsi https://www.myminifactory.com/objec...-tray-for-specialita-silenzio-perfetto-100553

Portafiltre tutucu için plastik parça https://www.thingiverse.com/thing:3208459

Portafiltre tutucu kullanmayanlar için cover https://www.thingiverse.com/thing:4634721

denemek isteyenler için etsyde satılan modelin tamperli, başkası tarafından remixlenmiş versiyonu, boş bir zamanımda bunu da basacağım. https://www.thingiverse.com/thing:4754301

Son düzenleme:
en sağdaki favorim, tamperli, ben tamperi 60 gram ağırlıkta bastım, son bir iki grama kadar hep üzerinde 60gram baskı oluyor çekirdeklerin. damacana pompasının bir tarafını iki mm genişletince adaptöre tam oturuyor. girdi ile çıktı eşit olacak kadar retentionu düşürebiliyor. yine de 0.1 kaldığı durumlar oluyor.
bunu basacak olanlar tamperi %99 scale ile basarlarsa benim gibi zımpara ile uğraşmak zorunda kalmazlar. kendi ağırlığı ile inmesi için sürtünmenin az olması ve parçaların birbirine biraz toleransının olması gerekiyor.
sadece çekirdekeri içine koyup üstüne tamperini bırakarak mı 0,1 retention sağlıyorsunuz? yani herhangi bir pompalama vs işlem olmadan? rica etsek bir video çekebilir misiniz?

Geri