• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eureka Mignon Single Dose Modifikasyonu

Benim anlamadığım, ben single doz olarak kullanıyorum, Çalıştırmaya başlayıp bir süre sonra hopper'ın içindeki siyah plastiği kapatınca popcorn etkisi de olmuyor, neredeyse 0,01 kayıp ile öğütüyor. Eureka'yı neredeyse 0 retention vaad ettiği için tercih etmiştim. Bu modifikasyon bundan farklı ne işe yarıyor acaba ? Bilenler anlatabilir mi ?

Benim anlamadığım, ben single doz olarak kullanıyorum, Çalıştırmaya başlayıp bir süre sonra hopper'ın içindeki siyah plastiği kapatınca popcorn etkisi de olmuyor, neredeyse 0,01 kayıp ile öğütüyor. Eureka'yı neredeyse 0 retention vaad ettiği için tercih etmiştim. Bu modifikasyon bundan farklı ne işe yarıyor acaba ? Bilenler anlatabilir mi ?
Değirmeni açın ve üst bıçağı çıkarıp tamamen temizleyin. Vidalar arasındaki boşluklar da dahil olmak üzere... Daha sonra yeniden kurun, kahveyi hassas tartıda tartın, sonra öğütüp tekrar tartın. Filtre öğütümlerde 0.5-1 Gr retansiyon olduğunu gözlemledim, o yüzden espresso yapılmayacaksa gereksiz bir modlama; fakat espressoda yaklaşık 3-4 gramlık bir kayıp söz konusu.
Yani bu temizlik işleminden ve ilk öğütümü tamamladıktan sonra kahveyi tarttınız, 14 gram attınız değirmene, 14 gram da aldınız ama espressoda bu 14 gramın 3 gramı eski öğütüme ait bayat kahve oluyor.

Değirmeni açın ve üst bıçağı çıkarıp tamamen temizleyin. Vidalar arasındaki boşluklar da dahil olmak üzere... Daha sonra yeniden kurun, kahveyi hassas tartıda tartın, sonra öğütüp tekrar tartın. Filtre öğütümlerde 0.5-1 Gr retansiyon olduğunu gözlemledim, o yüzden espresso yapılmayacaksa gereksiz bir modlama; fakat espressoda yaklaşık 3-4 gramlık bir kayıp söz konusu.
Yani bu temizlik işleminden ve ilk öğütümü tamamladıktan sonra kahveyi tarttınız, 14 gram attınız değirmene, 14 gram da aldınız ama espressoda bu 14 gramın 3 gramı eski öğütüme ait bayat kahve oluyor.
Bilgi için teşekkürler ben değirmeni sadece espresso için kullanıyorum, örneğin 18,60 gr atıyorum içine genelde 18,5 gibi alıyorum. Sonra bir tur boş çalıştırıp içindekileri de temizlemeye çalışıyorum. Ama anladığım kadarı ile siz diyorsunuz ki aldığım 18,5 gr'ın 3-4 gr'ımı eski çekirdek ?

Bilgi için teşekkürler ben değirmeni sadece espresso için kullanıyorum, örneğin 18,60 gr atıyorum içine genelde 18,5 gibi alıyorum. Sonra bir tur boş çalıştırıp içindekileri de temizlemeye çalışıyorum. Ama anladığım kadarı ile siz diyorsunuz ki aldığım 18,5 gr'ın 3-4 gr'ımı eski çekirdek ?
Mignon hangi model? Değil 0,01, 0,2’ye bile razıyım modlama yapmamak adına

Hocam sizin hoper da devamlı çekirdek duruyor mu ? Nasıl kullanıyorsunuz ?

Aynen öyle diyorum, hakkıyla temizleyip içini boşalttıktan sonra 20 gr kahve attığınızda 16 küsür gram kahve alacağınızı tahmin ediyorum. Sonra 20 atıp 20 almanız içinde 3 küsür gram kahve kaldığını gösterecek. İsterseniz test edin.

alt kısım mı gıdaya uygun değil? sanırım bu bölümde çekirdeklerin temas süresini de dikkate aldığımıda, gün içinde giydiğimiz birçok kıyafete göre bize zararı daha azdır diye düşünüyorum :) üstteki körüğü nerden temin ettiniz?
Alt kısmında pla kullandım gıdayla temasında sıkıntı yok ama körüğü sanayiden buldum. Oring conta satan bir firmadan aldım. Aslında viton gibi gıdaya uygun maddeleri var ama bin adet altı sipariş almıyorlar :(

Aynen öyle diyorum, hakkıyla temizleyip içini boşalttıktan sonra 20 gr kahve attığınızda 16 küsür gram kahve alacağınızı tahmin ediyorum. Sonra 20 atıp 20 almanız içinde 3 küsür gram kahve kaldığını gösterecek. İsterseniz test edin.
Maalesef çok doğru, makineyi açıp üst burr'u sökünceye kadar 18 atıp 18 aldığınızı zannediyorsunuz :D

Specialita’da diğerlerinden daha performanslı olabilir mi retention hususunda acaba. @raistlin sorsak
Ben almadan önce çok sayıda yabancı inceleme videosu inceledim, hepsi de retention bakımından ev kullanıcısı için çok ideal olduğunu ve 0,01-0,02 gibi sapma olduğunu gösteriyorlardı. O sebeple seçtim. Kendim de aynı şekilde hassas terazi ile ölçüyorum espresso öğütümünü nereydeyse kayıpsız alıyorum. Ama bu exchange kahve meselesine taktım, Haftasonu açıp tam temizleyip onu da deneyeceğim.

Ben almadan önce çok sayıda yabancı inceleme videosu inceledim, hepsi de retention bakımından ev kullanıcısı için çok ideal olduğunu ve 0,01-0,02 gibi sapma olduğunu gösteriyorlardı. O sebeple seçtim. Kendim de aynı şekilde hassas terazi ile ölçüyorum espresso öğütümünü nereydeyse kayıpsız alıyorum. Ama bu exchange kahve meselesine taktım, Haftasonu açıp tam temizleyip onu da deneyeceğim.
Bakın şöyle de bir deneme yapabilirsiniz çektiğiniz kahveye bayat karışıp karışmadığını anlamak adına:
Kahve koymadan önce en kalına getirin ayarı. Kahveyi atın çalıştırın. İlk gelen kahvelerin ince espresso öğütüm, sonrakilerin kalın olduğunu gözlemleyeceksiniz. Deney adına da 10 15 gram kahveniz araya gider ya da filtre demlersiniz. :) Ben de perfetto kullanıyorum. Böyle gözlemledim.

Specialita’da diğerlerinden daha performanslı olabilir mi retention hususunda acaba. @raistlin sorsak

Retention'ı belirleyen çok fazla unsur var öğütücü elementleri ve tasarımında. Kullandığınız öğütme kalınlığı, ortamdaki nem, nasıl bir iş akışıyla çalıştığınız da etki eder. Specialita' ve genel itibariyle Silent Range Mignon'lar için ufak bir retention'dan bahsedebiliriz. Silent Range süpürücü kolları gayet iyi çalışıyor, 50-55mm diskler çok fazla boşluk bırakmıyor öğütme odası duvarlarıyla kendi arasında. Miktarı tamamen net biçimde söylemeyiz değişebilecek faktörlerden dolayı. 1g boşa öğütme(purge) yeterli olacaktır çoğu senaryoda:)

Exchange, dinamik, statik retention farklı şeyler bir de onları karıştırmasın arkadaşlarımız. Vakit bulduğumda daha detaylı yazabilirim, bir kısmını daha önce yazmış olmam gerek hatta. :)

Geri