illustrographer
Üye
Kısa bir süredir Eureka Mignon Specialita’yı single dose için kullanıyorum. Büyük hopper yerine daha pratik ve retention’ı düşürecek bir yol arayışına girmeye başladım. İlk önce DSTKMovies Youtube kanalındaki modifikasyonu gördüm ancak kullandığı pompadan bulamadığım için (eğer bulan olur ise lütfen paylaşsın) kendi çapımda tasarımı değiştirdim ve bu sonuca ulaştım. Retention’ı aşırı derecede düşürdüğünü söyleyemem ama popcorn etkisini ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda normalde hopper ile öğütücünün buluştuğu noktada kalan kahveleri de ortadan kaldırıyor. Kahveler öğütülürken üstten tahta ile destek olup popcorn etkisini ortadan kaldırmış oluyorsunuz.
Gerekli malzemeler:
2 adet 32mm manşon
28mm yuvarlak sopa (13cm uzunluk)
Küçük huni
Zımpara
Güçlü yapıştırıcı
Fotoğraftaki gibi manşon’un kenarını öğütücünün içine oturacak şekilde kesin. Diğer manşon ile yapıştırıp daha uzun bir hazne elde edin. Tahtayı pürüzsüz bir yüzey için mutlaka zımparalayın. Son olarak da huninin ucunu kesip kahvelerin delikten kolayca geçmesini sağlayın. Umarım sizin de işinizi görür
Gerekli malzemeler:
2 adet 32mm manşon
28mm yuvarlak sopa (13cm uzunluk)
Küçük huni
Zımpara
Güçlü yapıştırıcı
Fotoğraftaki gibi manşon’un kenarını öğütücünün içine oturacak şekilde kesin. Diğer manşon ile yapıştırıp daha uzun bir hazne elde edin. Tahtayı pürüzsüz bir yüzey için mutlaka zımparalayın. Son olarak da huninin ucunu kesip kahvelerin delikten kolayca geçmesini sağlayın. Umarım sizin de işinizi görür