• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eureka Mignon Single Dose Modifikasyonu

Kısa bir süredir Eureka Mignon Specialita’yı single dose için kullanıyorum. Büyük hopper yerine daha pratik ve retention’ı düşürecek bir yol arayışına girmeye başladım. İlk önce DSTKMovies Youtube kanalındaki modifikasyonu gördüm ancak kullandığı pompadan bulamadığım için (eğer bulan olur ise lütfen paylaşsın) kendi çapımda tasarımı değiştirdim ve bu sonuca ulaştım. Retention’ı aşırı derecede düşürdüğünü söyleyemem ama popcorn etkisini ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda normalde hopper ile öğütücünün buluştuğu noktada kalan kahveleri de ortadan kaldırıyor. Kahveler öğütülürken üstten tahta ile destek olup popcorn etkisini ortadan kaldırmış oluyorsunuz.

Gerekli malzemeler:
2 adet 32mm manşon
28mm yuvarlak sopa (13cm uzunluk)
Küçük huni
Zımpara
Güçlü yapıştırıcı

Fotoğraftaki gibi manşon’un kenarını öğütücünün içine oturacak şekilde kesin. Diğer manşon ile yapıştırıp daha uzun bir hazne elde edin. Tahtayı pürüzsüz bir yüzey için mutlaka zımparalayın. Son olarak da huninin ucunu kesip kahvelerin delikten kolayca geçmesini sağlayın. Umarım sizin de işinizi görür :)

Ekli dosyalar

• 3E81E681-C23E-47C2-A283-709B14871845.jpeg
    3E81E681-C23E-47C2-A283-709B14871845.jpeg
    41.4 KB · Görüntüleme: 415
  • 5A613E50-B242-4A27-B815-2FE6D54B7765.jpeg
    5A613E50-B242-4A27-B815-2FE6D54B7765.jpeg
    32.9 KB · Görüntüleme: 245
  • C6F36E3A-A3A2-47B0-95DA-7F4204DF50E1.jpeg
    C6F36E3A-A3A2-47B0-95DA-7F4204DF50E1.jpeg
    41 KB · Görüntüleme: 411
Kısa bir süredir Eureka Mignon Specialita’yı single dose için kullanıyorum. Büyük hopper yerine daha pratik ve retention’ı düşürecek bir yol arayışına girmeye başladım. İlk önce DSTKMovies Youtube kanalındaki modifikasyonu gördüm ancak kullandığı pompadan bulamadığım için (eğer bulan olur ise lütfen paylaşsın) kendi çapımda tasarımı değiştirdim ve bu sonuca ulaştım. Retention’ı aşırı derecede düşürdüğünü söyleyemem ama popcorn etkisini ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda normalde hopper ile öğütücünün buluştuğu noktada kalan kahveleri de ortadan kaldırıyor. Kahveler öğütülürken üstten tahta ile destek olup popcorn etkisini ortadan kaldırmış oluyorsunuz.

Gerekli malzemeler:
2 adet 32mm manşon
28mm yuvarlak sopa (13cm uzunluk)
Küçük huni
Zımpara
Güçlü yapıştırıcı

Fotoğraftaki gibi manşon’un kenarını öğütücünün içine oturacak şekilde kesin. Diğer manşon ile yapıştırıp daha uzun bir hazne elde edin. Tahtayı pürüzsüz bir yüzey için mutlaka zımparalayın. Son olarak da huninin ucunu kesip kahvelerin delikten kolayca geçmesini sağlayın. Umarım sizin de işinizi görür :)

@Metehan senin yakışıklının bir fotosunu koysana şuraya ;)

bu arada körük arayanlar için de bu firma işe yarayabilir.

Ben aşağıdaki şekilde bunu çözdüm.
Damacana pompasının alt kısmını keserek bu plastik parçaya girmesini sağladım. basit bir çözüm oldu.
Çok güzel mi? açıkçası değil ama işlevsel :)

@deniz gönderdiğiniz linkteki ürünler koku yapabilir gibi. malum hep dış mekan kullanımlar için (araç körükleri vs). ama deneyeceğim. onları. Siyah daha güzel görünebilir.

7cff1b2d-1a6c-46c7-844c-e0c6566f7615.JPGbf460cad-5c90-4a48-8219-ddb06f5bb5e1.jpg

Deniz abi urunler tam istedigim gibi ama bir turlu ebatlari anlayamadim bu sitede :)

yukarıda ürün ölçülerini seçin düğmesini seçini tıklayınca ebatlar çıkıyor. onun haricinde firma da istediğiniz ebatta yardımcı oluyor.

Damacana pompasının alt kısmını keserek bu plastik parçaya girmesini sağladım. basit bir çözüm oldu.

@deniz gönderdiğiniz linkteki ürünler koku yapabilir gibi. malum hep dış mekan kullanımlar için (araç körükleri vs). ama deneyeceğim. onları. Siyah daha güzel görünebilir.

Ekli dosyayı görüntüle 4936Ekli dosyayı görüntüle 4937

tabii kauçuk olmasına dikkat etmek lazım. kahve sürekli içinde dursa belki koku yapar da çekirdeği sadece öğütümden öğütüme koyduğum için koku bir problem olmadı bana.

Ekli dosyayı görüntüle 4936Ekli dosyayı görüntüle 4937
Bana da koku yapma ihtimali geliyor ama denemeden anlasilmayacak gibi :) sizinki cok iyi olmus hocam siz nereden buldunuz acaba?

Bu yaptığınız modifikasyona bazı değirmen firmaları SD etiketi ekleyerek 100-150 Euro fark istiyorlar.

Teşekkürler. ben de Kauçuk sepeti'nden bakarım diye düşündüm aslında.

sizin aldığınızın ölçülerini paylaşmanız mümkün mü?
“körüğün üst çapı 45mm, alt çapı 55 mm'dir; uzunluğu ise 160 mm” olculeri bu sekilde. Ben 45mm olan kismini altta kullaniyorum. 2-3mm daha dar olsa da olur sizin baktiginiz hatta tam oturur. Ust kisim da tam avcumun icine oturuyor. Ayni sekilde ustu daha dar bulursaniz yine daha iyi 45mm gibi mesela :)

Geri