• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 Nitro Blade Kahve Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gözüm gibi baktigim comandantemde söyle cizikler gördüm. Normal midir😰😰

Ekli dosyalar

• 421C7D4C-F795-4E2A-8AE2-D00703457409.jpeg
    421C7D4C-F795-4E2A-8AE2-D00703457409.jpeg
    81.9 KB · Görüntüleme: 329
  • 4AB88EAD-4199-478F-9812-A115C0C16EE8.jpeg
    4AB88EAD-4199-478F-9812-A115C0C16EE8.jpeg
    98.5 KB · Görüntüleme: 326
Selamlar,

Rahat olun, öğütme kalitenizi negatif etkliyecek bir durum söz konusu değil, ilk kırılma geometrisinin dahi dışında o alan :)
Togay diyelim ki bir şeyler oldu kaybettik bıçağı temizlerken filan, uzaylılar filan aldı götürdü :) bu durumda bıçağı tekrar ne kadara edinmek mümkün olur?

Togay diyelim ki bir şeyler oldu kaybettik bıçağı temizlerken filan, uzaylılar filan aldı götürdü :) bu durumda bıçağı tekrar ne kadara edinmek mümkün olur?

Herkesin öğütücüsüne bu kadar özenirken kaybedeceğini ya da harici olarak kullanılamaz zarar vereceğini hiç zannetmiyorum. Belki uzaylılar kaçırabilir ama :)

Böyle bir örnek 4. yılımıza girdik, hiç yaşanmadı. Risk yeterince düşük diyebiliriz :) Olması durumunda da tam tedarik ve alignment için fabrikaya gönderir işlemi yaptırırız, maliyet unsuru spesifik durum özelinde fabrikaca değerlendirilmeli.

Acaba Kasım indirimi olacak mıdır ? Hangi kaynaktan almamız uygundur acaba

Ben de aynı indirimi bekliyorum eğer olursa diye olacaksa bütçe hazırlamak istiyorum son dakikaya kalmaması için yardımcı olma şansınız varsa çok sevinirim @raistlin :(

Aslında comandante için paraya kıymaya değer mi hâlâ emin değilim o yüzden nispeten daha ucuz ve comandantenin bazı avantajlarından fedakarlık edebileceğim bir öğütücü öneriniz var mıdır
Merhaba,
Nitelikli kahve dünyasına adım attığımda çok bilgim yoktu, ilk aldığım değirmen Hario'nun seramik burr'lu bir modeliydi. Hario'nun çekim kalitesi çok kötüydü ve toz da üretiyordu. Sonra Sözen değirmen aldım ve Sözen açık ara Hario'dan daha tutarlı öğütüm yapıyordu, fakat Sözen'de click sistemi olmadığı için ayar yapmak zor, öğütüm süresi uzun ve yorucuydu. Sonra değerli bir dostumun gazıyla Commandan'te aldık :) Commandante'yi alınca aslında en başından hiç düşünmeden almam gerektiğini çok net bir şekilde anladım. Kendi adıma değirmen için kötü tecrübelerden ötürü daha fazla para harcamış oldum. Molent'i hiç kullanmadım ama yakın bir arkadaşım aldı ve sonuçları kesinlikle kötü değil, tutarlı ve güzel sonuçlar çıkarıyor.

İyi kahve için temel ekipmanların da iyi olması önemli, bunların arasında değirmeni ilk sıraya yazarım.

Commandante için @raistlin çok yardımcı oluyor.

ben önce sözen, elim yorulunca kg79, tozundan statiğinden bıkınca baratza encore alıp defteri kapamıştım espresso makinası alana kadar.
baratzayı fine olarak modifiye ettimse de sonuçlar mutlu etmeyince taşınabilir de olur diyerek commandante aldım red clixle.
espresso için kullanıyordum aslında ama v60 ve daha kalın öğütümler için de çok yorucu değil. baratza yavaş öğüten bir değirmen, 30gram kahveyi bir buçuk dakika falan erken öğütüyor sadece. keşke daha önce alsaymışım, büyük ihtimalle hiç elektrikli değirmen almazdım :)

Herkes iyi kötü 1-2 değirmen macerasından sonra huzuru Comandante'de buluyor. ;)

Sevgili Arkadaşlar,

Comandante'de ciddi bir stok sorunu yaşıyoruz şu an. Tedarik ve ithalat için elimizden geleni yapıyoruz, stok dışı olmak en çok beni mutsuz ediyor soran arkadaşlara yardımcı olamadığım için ancak bazen ne kadar hızlandırmaya çalışırsanız çalışın olmuyor. :(

Stoğumuzda sınırlı sayıda Wenge mevcut. Özellikle Wenge modeliyle ilgilenenler: Bunlar bir süre boyunca son Wenge'ler olacak. Ahşap tedariğindeki sıkıntı yüzünden yeni yılın ilk çeyreğindeki bir noktaya kadar(tam tarih vermek zor) zorluk yaşayacağız.

Diğer modellerin tedariğini hızlandırmak için tüm çabayı gösteriyorum.

Merhaba Arkadaşlar,

Vee beklenen gün geldi: Comandante'ler stokta!

Önsipariş veren tüm arkadaşlarımızın öğütücüleri yarın kargolanacak. 1-2 gün içinde ulaşacaktır sahiplerine. :)

Tüm modeller sınırlı sayıda stokta ve web satışına açık durumda: www.tincoffee.net

Sitede 3-12 arası taksit imkanı da mümkün.

Herkese Sevgiler.

Merhaba Arkadaşlar,

Vee beklenen gün geldi: Comandante'ler stokta!

Önsipariş veren tüm arkadaşlarımızın öğütücüleri yarın kargolanacak. 1-2 gün içinde ulaşacaktır sahiplerine. :)

Tüm modeller sınırlı sayıda stokta ve web satışına açık durumda: www.tincoffee.net

Sitede 3-12 arası taksit imkanı da mümkün.

Herkese Sevgiler.

Bir hışımla, aradan bileklik de gelmiş midir diye tıkladım ama 404 not found. ;)

Forumdan edindiğim bilgi ve tavsiyeler doğrultusunda, biraz da önsipariş indirimine denk gelerek kahve dünyasına bordo renk comandante ile giriş yapmış bulunuyorum. Togay bey size de hızlı ve güzel kargo için teşekkür ederim.

Yeni edindiğim nesnelere aşırı hassas yaklaşan bir insan olarak sorumu sorup kaçayım. Sıfır noktasını bulmaya çalışırken saat yönünde o noktayı bulduğumdan emin olmaya çalışırken sanıyorum fazladan 3-4 tur daha döndrüdüm. İnternette yazdığı kadarıyla -1, -2 noktası gibi adlandırmışlar ama ben bence -4'ü gördüm 😅 Acaba bu şekilde öğütücüye bir zarar verme ihtimalim var mıdır? Zorlayarak döndürmüş gibi oldum sanıyorum son 1 turu özellikle. Dünyanın en saçma gibi duran sorusunu sordum. Teşekkürler.

Forumdan edindiğim bilgi ve tavsiyeler doğrultusunda, biraz da önsipariş indirimine denk gelerek kahve dünyasına bordo renk comandante ile giriş yapmış bulunuyorum. Togay bey size de hızlı ve güzel kargo için teşekkür ederim.

Yeni edindiğim nesnelere aşırı hassas yaklaşan bir insan olarak sorumu sorup kaçayım. Sıfır noktasını bulmaya çalışırken saat yönünde o noktayı bulduğumdan emin olmaya çalışırken sanıyorum fazladan 3-4 tur daha döndrüdüm. İnternette yazdığı kadarıyla -1, -2 noktası gibi adlandırmışlar ama ben bence -4'ü gördüm 😅 Acaba bu şekilde öğütücüye bir zarar verme ihtimalim var mıdır? Zorlayarak döndürmüş gibi oldum sanıyorum son 1 turu özellikle. Dünyanın en saçma gibi duran sorusunu sordum. Teşekkürler.

Selamlar,

Sorunun soruluş biçimindeki samimiyet muhteşem! :)

Merak etmeyin, bir zarar vermediniz. 0 noktasını kolun serbest salınımı kesip kendi ağırlığını yer çekimine karşı taşıdığı ilk nokta olarak kabul ediyoruz. Bu noktada kolu elle döndürmeye çalışırsanız hafif bir mukavemet hissetseniz de döndürebilirsiniz. Bu durum sizi yanıltmasın. Kolun kendi ağırlığını taşıması yeterlidir. Yani ek güç uygulamadan dönmemesi.

Bu noktadan sonra 3-4 klik kadar sıkmanız mümkün, fakat özellikle 3 ya da 4 klik gitmek için hissettiğinizden son derece emin olduğum gibi parmaklarınızla ciddi bir çevirme gücü uygulamanız gerekir. Zaten bu noktada hissiyat olarak ''Hayır, böyle olmamalı sanırım'' aydınlanamasını ruhani olarak yaşıyoruz hepimiz. :)

Sürekli biçimde sonsuz kuvvet uygulayıp sıkmaya çalışırsanız eğer aks üzerinde yer alan ve kesici set elemanları arasındaki sıfır mesafesini belirleyen aks segmanına fazla stress uygulamış olursunuz, hepsi bu. Yine de yapmayınız. :)

Sevgiler.

Çok teşekkür ederim bilgi için. İçim rahatladı ahah. Bir zorlama hissiyatı olduğu çok kesindi zaten :)
Bir daha zaten 0'ın ötesine hayatta geçmem, gözüm gibi bakarım kendisine.

İlk kahvemi de az önce çektim. Çekikten sonra bir kısım kahve metal kısma yapıştı. Sanıyorum bi yerlerde -ya bu başlığın sayfalarında ya da ayrı bir yerde- görmüştüm bu konuyla ilgili bir şey ama şimdi bulamadım. Bu şekilde olması normal midir?

Bir de fırça ile bu kahveleri temizlediğimde çok az da olsa dönme yerlerinde (cam kısmın girebilmesi için olan) kahve kalabiliyor. Diyelim x kahveyi çektim ve böyle arada derede kalıntı kaldı, sonra y kahvesini çektim; y kahvesine x'in karışması gibi bir durum sorun yaratır mı?

Ekli dosyalar

• a.jpg
    a.jpg
    130.9 KB · Görüntüleme: 104
Çok teşekkür ederim bilgi için. İçim rahatladı ahah. Bir zorlama hissiyatı olduğu çok kesindi zaten :)
Bir daha zaten 0'ın ötesine hayatta geçmem, gözüm gibi bakarım kendisine.

İlk kahvemi de az önce çektim. Çekikten sonra bir kısım kahve metal kısma yapıştı. Sanıyorum bi yerlerde -ya bu başlığın sayfalarında ya da ayrı bir yerde- görmüştüm bu konuyla ilgili bir şey ama şimdi bulamadım. Bu şekilde olması normal midir?

Bir de fırça ile bu kahveleri temizlediğimde çok az da olsa dönme yerlerinde (cam kısmın girebilmesi için olan) kahve kalabiliyor. Diyelim x kahveyi çektim ve böyle arada derede kalıntı kaldı, sonra y kahvesini çektim; y kahvesine x'in karışması gibi bir durum sorun yaratır mı?

Öğütmeyi tamamladıktan sonra cam hazneyi sökmeden evvel kenarlarından öğütücüye 2-3 kez avuç içiyle pat pat vurmanız statik sebebiyle kadran çevresinde birikebilecek partiküllerin hazneye düşmesini sağlayacaktır.

Tritan(Hazneyi çevirerek taktığımız siyah plastik kanallar) yuvaları arasında kalabilecek tüm partiküller toplasanız 0.1g etmeyeceği için teknik olarak hiçbir ehemmiyeti yok. :) Her öğütmeden sonra basit bir fırça aracılığıyla(Aç reklam, buraya Comandante No 4 fırça reklamı yerleştiriniz, kapat reklam) :) kadran çevresi ve altı kısmı 5-6 saniyeliğine hızlıca temizlerseniz o bölgede kalabilecek minimal tüm partiküllerden de kurtulmuş olursunuz. Herhangi bir ufak fırça ya da basit bir el pompası(kamera lensleri için kullandıklarımızdan) fevkalade iş görür.

Geri