• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 Nitro Blade Kahve Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çok teşekkür ederim bilgi için. İçim rahatladı ahah. Bir zorlama hissiyatı olduğu çok kesindi zaten :)
Bir daha zaten 0'ın ötesine hayatta geçmem, gözüm gibi bakarım kendisine.

İlk kahvemi de az önce çektim. Çekikten sonra bir kısım kahve metal kısma yapıştı. Sanıyorum bi yerlerde -ya bu başlığın sayfalarında ya da ayrı bir yerde- görmüştüm bu konuyla ilgili bir şey ama şimdi bulamadım. Bu şekilde olması normal midir?

Bir de fırça ile bu kahveleri temizlediğimde çok az da olsa dönme yerlerinde (cam kısmın girebilmesi için olan) kahve kalabiliyor. Diyelim x kahveyi çektim ve böyle arada derede kalıntı kaldı, sonra y kahvesini çektim; y kahvesine x'in karışması gibi bir durum sorun yaratır mı?
fırça kullanın. yağı çıkınca da silikon bir şeyle silin. 0.1 gram altında girdi çıktı farkı var değirmenin. karışan miktarı düşünerek dert edinmeyin
o tozlar statik. kahveden kahveye değişebiliyo. naturel kahveler daha berbat

Biraz önce American Cherry değirmenim elime geçti. İlk olarak Hario Skerton klonundan sonra öğütüm hızı ve tutarlılığı gerçekten şaşırttı. Noob bir kullanıcı olarak deneylerim başlasın diyorum. :ROFLMAO: 24 saat dolmadan da elime geçti. Çok teşekkürler @raistlin :giggle::coffee:

Biraz önce American Cherry değirmenim elime geçti. İlk olarak Hario Skerton klonundan sonra öğütüm hızı ve tutarlılığı gerçekten şaşırttı. Noob bir kullanıcı olarak deneylerim başlasın diyorum. :ROFLMAO: 24 saat dolmadan da elime geçti. Çok teşekkürler @raistlin :giggle::coffee:

Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle günlerde, upuzun yıllarda kullanmanızı diliyorum. :)

@raistlin Selamlar böyle bir durumla karşılaştım plastik aksamda. sorun yaratır mı acaba ilerleyen zamanda kol biraz fazla esniyor anladığım kadarı ile. B6E0452A-3B31-4020-8DC5-76C5BEC507F9.jpeg

@raistlin Selamlar böyle bir durumla karşılaştım plastik aksamda. sorun yaratır mı acaba ilerleyen zamanda kol biraz fazla esniyor anladığım kadarı ile. Ekli dosyayı görüntüle 7524

Selamlar,

Öğütmede stabiliteyi sağlayan rulmanlar ve oturdukları yatak ile şaft kısmı. Görüntüdeki kısımdan(kolun oturduğu üst kısım) bir problem olacağını öngörmüyorum. Gözleyin lütfen, gerekirse fiziki inceleyip yardımcı olalım.

Sevgiler.

Selamlar,

Öğütmede stabiliteyi sağlayan rulmanlar ve oturdukları yatak ile şaft kısmı. Görüntüdeki kısımdan(kolun oturduğu üst kısım) bir problem olacağını öngörmüyorum. Gözleyin lütfen, gerekirse fiziki inceleyip yardımcı olalım.

Sevgiler.
Teşekkürler cevabınız için herhangi bir stabilite sorunu yok şaftta şu anlık ama o şekilde plastikte yer etmesi ilk defa dikkat mi çekti bir danışayım demiştim. İyi günler dilerim

Merhaba iyi günler fotoğraftaki tam adını bilmediğim sarı parçaların diğer parçalardan büyük olmasının nedeni sizce kalitesiz kahve veya kavurucudan mı kaynaklanıyor yoksa değirmenden mi?
Bunlara kepek,cuff,silverskin deniliyor. Kahvenin dış kabuğu olarak da düşünebilirsiniz. Zararsızlar ama filtreyi tıkama ihtimalleri de var. Değirmenin yapabileceği bir şey yok. Ben genelde yıkanmış kahvelerde daha çok karşılaşıyorum bunlarla. Öğütülmüş kahvede çok fazlaysalar biraz üflüyorum,uçuyorlar.

Merhaba herkese, geçen hafta büyük bir hevesle c40 aldım (Önceki değirmenim Breville’di) Ancak 1 haftadır maalesef hayal kırıklığı yaşıyorum. Önce sıfır noktası sorunu var. Tüm videolarda (kendi videosunda dahi) ayarı sıkın ve değirmen kolu serbestçe hareket etmez bir noktaya gelsin orası sıfır kliktir diyor. Ancak bu çok subjektif bir yöntem. Çünkü kolun hareket etmediği çok nokta var. İlk noktayı buluyorsunuz ama sonra bir klik daha bir klik daha değirmen ilerleyebiliyor. Çok sıkıştırınca da hangisini sıfır olarak kabul etmek anlaşılmaz oluyor. Bunun doğru bir işaretlemesini yapsalar pek zor olmazdı.

Bir başka konu da 13-14 klik aralığında (tabii gerçekten 13-14 mü bilmiyorum) 1 dk’da 18 gram kahveyi zorlanmadan öğütüyorum. Ama Gaggia makinede 14 sn’de 40 gr çıktı veriyor. Çok kötü bir kahve oluyor. Klik seviyesini 6-7 civarına indirdiğimde 18 gram için saymadım ama en az 7-8 dk uğraşmışımdır. Sonuçta da pudra gibi bir kahve çıkıyor

Sonuçta CMD ile henüz anlaşamadık, umarım verdiğim paraya değer :(

Merhaba herkese, geçen hafta büyük bir hevesle c40 aldım (Önceki değirmenim Breville’di) Ancak 1 haftadır maalesef hayal kırıklığı yaşıyorum. Önce sıfır noktası sorunu var. Tüm videolarda (kendi videosunda dahi) ayarı sıkın ve değirmen kolu serbestçe hareket etmez bir noktaya gelsin orası sıfır kliktir diyor. Ancak bu çok subjektif bir yöntem. Çünkü kolun hareket etmediği çok nokta var. İlk noktayı buluyorsunuz ama sonra bir klik daha bir klik daha değirmen ilerleyebiliyor. Çok sıkıştırınca da hangisini sıfır olarak kabul etmek anlaşılmaz oluyor. Bunun doğru bir işaretlemesini yapsalar pek zor olmazdı.

Bir başka konu da 13-14 klik aralığında (tabii gerçekten 13-14 mü bilmiyorum) 1 dk’da 18 gram kahveyi zorlanmadan öğütüyorum. Ama Gaggia makinede 14 sn’de 40 gr çıktı veriyor. Çok kötü bir kahve oluyor. Klik seviyesini 6-7 civarına indirdiğimde 18 gram için saymadım ama en az 7-8 dk uğraşmışımdır. Sonuçta da pudra gibi bir kahve çıkıyor

Merhabalar,

Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Sıfır noktası aslında hiç subjektif bir konu değil, hatta tamamen objektif. Kol kendi ağırlığını taşıyana kadar sıkın ve hareketi kestiği ''ilk'' noktayı sıfır noktası olarak kabul edin. Sonrasında gidebileceğiniz 2-3 klik daha var, ancak buna gerek yok. Hem sizi yanıltır hem de parmaklarınız zorlanır. Sıfır noktasında kolu elle çevirmeye çalışırsanız yine dönecektir, bu da sizi yanıltmasın. Kendi ağırlığını taşıyıp dönmemesi yeterli. Tekrar ediyorum, ilk hareketsiz nokta sıfır noktamızdır.

Sözkonusu ayarınızda aldığınız shot çok hızlı ilerliyorsa bir ya da iki klik sıkın lütfen deneyerek. Comandante'nin hiçbir ayarında 7-8 dakika sürecek 18gramlık bir öğütme söz konusu değil. :) 14 klikte 14 saniyelik bir shot aldığınızda bunu düzeltmek için bir anda 6 kliğe düşmemelisiniz.Söz konusu shot 14 klikte ise 13 ya da 12 yeterli olacaktır.

Kullanıma dair sorularınızı her zaman yanıtlamaya hazırım.

Sevgiler,
Togay

Sanırım seyrettiğiniz videolar veya okuduklarınızda tam anlatımı kaçırdınız, kolun kendi ağırlığını tutabildiği "ilk" nokta diyor herhangi bir nokta değil. yani kolun kendi ağırlığını kaldıramadığı ve serbest hareket ettiği durumdan 1 click kapattığınızda kol kendi ağırlığını tutabiliyorsa burası "0" noktası oluyor.

Selamlar,

Öncelikle güle güle kullanın, çok güzel bir manuel öğütücü aldığınıza emin olun.

Ben yaklaşık 7-8kg'lık öğütüm tamamlamış durumdayım. CMD ile. Bunun %90'ı 22-27 klik arasında V60 ve Moccamaster için. %10'u ise 14-17 klik arasında moka pot için. Özellikle Moccamaster için olan öğütümlerim genelde 45gr oluyor ve takribi 2-2,5dk arasında tamamlanıyor. Hiç zaman tutmadım çünkü sabah 7:30 civarında ve bir yandan da 1,5 yaşındaki kızıma "aaaa kahveeeeee, eveeeeeeet" gibi şaşırtıcı şeyler söylüyor oluyorum ve o arada bitiyor öğütüm (:

Size gelecek olursak, anladığım kadarıyla espresso için öğütüm yapıyorsunuz. Bu durumda genelde önerilen aralık, 10-13 arası. Belki 9 farklı durumlarda. Yani sizin bahsettiğiniz gibi 6-7'lere inmemeniz gerekir diye düşünüyorum. 10-11 klikte denemelerinizde bence istediğiniz değerlerde sonuç alırsınız. Fakat, hiçbir zaman elektrikli bir değirmen hızında öğütmeyeceği de gerçek. Beklentiniz bu olmamalı. Ben mesela, daha çok espresso demliyor olsam, muhtemelen CMD yerine, elektrikli bir öğütücü tercih ederdim. Fakat, pour over teknikler için ve hatta nadiren türk kahvesi demleyeceğim zaman, orada harcadığım zaman, benim için önemli olmuyor.

Son olarak bir de öneri, eğer espresso sizin için ana demleme yöntemi ise ve elektrikli bir değirmene geçmeyecek iseniz, red clix bence olmazsa olmaz. Çünkü, yeri gelecek kahveniz 11 ile 12 arasını isteyecek. 11 yaptığınızda fazla ince, 12 yaptığınızda ise fazla kalın bir öğütüm olacak. Bu sebeple, espresso için red clix hayat kurtarıcı olur. Red clix ne derseniz, hassasiyeti 2 katına çıkartan bir CMD modifikasyon parçası diyebilirim. Detayı google yada @raistlin 'den alabilirsiniz.

Lezzetli kahveler dilerim (:

espresso içiyorsanız ve öğütmek kolunuzu ağrıtıyorsa elektrikli almak yerine motordante tercih edebilirsiniz.

Merhabalar,

Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Sıfır noktası aslında hiç subjektif bir konu değil, hatta tamamen objektif. Kol kendi ağırlığını taşıyana kadar sıkın ve hareketi kestiği ''ilk'' noktayı sıfır noktası olarak kabul edin. Sonrasında gidebileceğiniz 2-3 klik daha var, ancak buna gerek yok. Hem sizi yanıltır hem de parmaklarınız zorlanır. Sıfır noktasında kolu elle çevirmeye çalışırsanız yine dönecektir, bu da sizi yanıltmasın. Kendi ağırlığını taşıyıp dönmemesi yeterli. Tekrar ediyorum, ilk hareketsiz nokta sıfır noktamızdır.

Sözkonusu ayarınızda aldığınız shot çok hızlı ilerliyorsa bir ya da iki klik sıkın lütfen deneyerek. Comandante'nin hiçbir ayarında 7-8 dakika sürecek 18gramlık bir öğütme söz konusu değil. :) 14 klikte 14 saniyelik bir shot aldığınızda bunu düzeltmek için bir anda 6 kliğe düşmemelisiniz.Söz konusu shot 14 klikte ise 13 ya da 12 yeterli olacaktır.

Kullanıma dair sorularınızı her zaman yanıtlamaya hazırım.

Sevgiler,
Togay
Bilgiler için çok teşekkürler, Dediğim gibi daha yeni alışıyorum makineye o sıfır noktası ile ilgili videoları izledim ama aleti ele alınca aynısı olmuyor. Ama bugün Yiğit bey güzel bir tavsiye verdi, kolun ilk serbest kaldığı noktadan bir önceki klik olarak gösterdi. Yavaş yavaş alışmaya başladım. İnşallah kısa zamanda öğrenirim. Makine ve değirmenin ikisini de aynı anda alınca alışmak zor oluyormuş :)

espresso içiyorsanız ve öğütmek kolunuzu ağrıtıyorsa elektrikli almak yerine motordante tercih edebilirsiniz.
İnşallah satışa çıktığında ona da bakacağım :)

Bugün biraz temizlik için açtığımda dişlide şöyle bir hasar fark ettim. Bir ay önce açtığımda yoktu, nasıl olmuş olabilir acaba?

Ekli dosyalar

• 3761EA2F-6A3F-404F-BFD3-53A3E5C0378E.jpeg
    3761EA2F-6A3F-404F-BFD3-53A3E5C0378E.jpeg
    116.8 KB · Görüntüleme: 334
Geri