• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 Nitro Blade Kahve Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yıkanmış Etiyopya ile 26 klikte 20/320 3.30 da bitti şimdi. Bunu beklemiyordum hiç. Bu çekirdekle bu ayarda 2.30-2.40 ile bitmesi gerekirdi. Su 94 derece filtre 100 lük japon.
Yüksek süreler gerçekten. Benim de Japon 100’lük. Dripper olarak ne kullanıyorsunuz? Kahvenin tadında sorun yoksa süreye takılmayın bence.

Arkadaşlar haklısınız önemli olan lezzet. Fakat insan diğer reçetelere bakınca benimki niye uzun sürüyor diye kafaya takıyor. Gitmişsin her şeyin orijinalini almışsın dünya para vermişsin. Hevesle suyu dökmeye başlıyorsun, sen üstten döküyorsun ama su alttan akmıyor! Tuttuğun süre 4dk ya gelmiş moralin dibe vurmuş.. Öğütücü almışsın neredeyse 2000tl, dripper almışsın 200tl, özel kettle almışsın 350tl sürekli okuyorsun bir yandan öğrenmek için kendini geliştirmeye çalışıyorsun gece gündüz. Ama süreler tutmuyor aynı oranlarla, çıldırıyorsun! Evet kahven lezzetli oluyor ama diğer reçeteye bakınca acaba mı? diyorsun, onunki 2.50 de bitmiş acaba daha mı lezzetli olmuş? Biliyorum v60 zor ve ben bu işe 35 yaşımda başladım. Şu an için sözenle comandante ye oranla çok daha mutlu demlemeler yapıyordum diyebilirim. Sanırım daha öğreneceğim çok şey var.. Herseyin hayırlısı.

Arkadaşlar haklısınız önemli olan lezzet. Fakat insan diğer reçetelere bakınca benimki niye uzun sürüyor diye kafaya takıyor. Gitmişsin her şeyin orijinalini almışsın dünya para vermişsin. Hevesle suyu dökmeye başlıyorsun, sen üstten döküyorsun ama su alttan akmıyor! Tuttuğun süre 4dk ya gelmiş moralin dibe vurmuş.. Öğütücü almışsın neredeyse 2000tl, dripper almışsın 200tl, özel kettle almışsın 350tl sürekli okuyorsun bir yandan öğrenmek için kendini geliştirmeye çalışıyorsun gece gündüz. Ama süreler tutmuyor aynı oranlarla, çıldırıyorsun! Evet kahven lezzetli oluyor ama diğer reçeteye bakınca acaba mı? diyorsun, onunki 2.50 de bitmiş acaba daha mı lezzetli olmuş? Biliyorum v60 zor ve ben bu işe 35 yaşımda başladım. Şu an için sözenle comandante ye oranla çok daha mutlu demlemeler yapıyordum diyebilirim. Sanırım daha öğreneceğim çok şey var.. Herseyin hayırlısı.

Farklı süre almanızın sebebi teknikten çok %80 filtre türünden kaynaklandığını düşünüyorum. Hario’nun kağıt filtreleri tam kumar. Japon 100’lü iyi diyoruz ama, ne kadar değiştiğini de görmüş olduk maalesef...

Sizi gerçekten anlıyorum. İster istemez kafaya takıyor insan. Deneye deneye farklı reçeteleri uyguladıkça eminim siz de istediğiniz sürelere ulaşacaksınız. Bu başlığı daha fazla işgal etmeyelim:) Probador Colectiva başlığı altında “El Bouqeron” ile ilgili fazlaca yorum ve reçete var. Mutlaka işe yarayacaktır.

Farklı süre almanızın sebebi teknikten çok %80 filtre türünden kaynaklandığını düşünüyorum. Hario’nun kağıt filtreleri tam kumar. Japon 100’lü iyi diyoruz ama, ne kadar değiştiğini de görmüş olduk maalesef...
Elimde 100 adet de Hollanda var. Birde onlarla deneyeceğim. Sonra japonu ters çevirip deneyeceğim olmadı daha kalın öğüteceğim yine olmazsa suyu daha hızlı dökeceğim yine de olmadı diyelim kahve gramajini düşürüp oranı azaltacağım. Hiçbirisi olmazsa eğer kaderime razı olup demleme süresini kafaya takmadan mutlu olacağım. Ama o kafaya gelmeden önce demleme süresini iyice kafaya takıp peşine düşmem gerek.

Hayatımda gördüğüm en haklı isyan olabilir :) her şeyi yapıyorsun ama 1 faktör eksik kalırsa olmuyor.Çok büyük beklentiye girmemek lazım sonuçta comandante de kahveyi parçaliyor bir şekilde sözen de.Yani demek istediğim işin sonunda içilebilir dengeli bir kahve elde edeceksiniz.Bu işi takıntıya çevirmeyin kendinize zarar.Yarınki hamlenizi şimdiden göruyorum hocam lilydrip almak :) önce bir sakinleşip durum değerlendirmesi yapın.

Elimde 100 adet de Hollanda var. Birde onlarla deneyeceğim. Sonra japonu ters çevirip deneyeceğim olmadı daha kalın öğüteceğim yine olmazsa suyu daha hızlı dökeceğim yine de olmadı diyelim kahve gramajini düşürüp oranı azaltacağım. Hiçbirisi olmazsa eğer kaderime razı olup demleme süresini kafaya takmadan mutlu olacağım. Ama o kafaya gelmeden önce demleme süresini iyice kafaya takıp peşine düşmem gerek.
Ben de Comandante alalı çok olmadı ilk başlarda süreyle ilgili sıkıntılar yaşadım. 100lük filtreler gerçekten sıkıntı yaratıyor o bir gerçek. Benim fark ettiğim şey şu oldu: kahveyi öğüttükten sonra haznede bir kürdanla karıştırınca minik partiküller filtreyi daha az tıkıyor. Buna ek olarak da suyu biraz daha hızlı dökmeyi deneyebilirsiniz ben bu dediklerimle sorunu çözmüştüm.

Şöyle birşey yazıyım. Demlemenin başında v60 çalkalarsanız küçük partiküller kenara yapıştığı için tıkanma daha az oluyor. Ya da suyu direk kahve üzerine değil bir kaşık üzerine dökerek agitationu azaltabilirsiniz.
Birde su faktörü var onu da hesaba katın suyunuz sertse oda akışı yavaşlatıyor. Ben deneme amaçlı suya bikarbonat koydum 70 den 200 ppm çıktı ama kağıdı ısıtmak için döktüğüm su bile filtreden akmıyordu:)
Son söz sürelere takılmayın kahvenizi keyifle tüketin :)

@Kahveciningalaksirehberi nin dediği gibi tadı güzelse olmuştur. Süreyi çok takmamak lazım. Ben çok uzun zamandır 100 lük Hario filtrelerini ters çevirerek kullanıyorum. Bazı kahvelerde çok ince öğütüp 3:15 de demliyorum, bazılarında nispeten kalın öğütüp 2:30 demliyorum. Damak tadıma nasıl uyarsa :)

Kahve taze olsun, öğütücünüz iyi olsun, 80%i tamam zaten :)

@Kahveciningalaksirehberi nin dediği gibi tadı güzelse olmuştur. Süreyi çok takmamak lazım. Ben çok uzun zamandır 100 lük Hario filtrelerini ters çevirerek kullanıyorum. Bazı kahvelerde çok ince öğütüp 3:15 de demliyorum, bazılarında nispeten kalın öğütüp 2:30 demliyorum. Damak tadıma nasıl uyarsa :)

Kahve taze olsun, öğütücünüz iyi olsun, 80%i tamam zaten :)
Ters çevirince işe yarıyor mu?

Ters çevirince işe yarıyor mu?

Evet. Aşağıdaki konuda detaylı olarak tartışılmıştı. Benim tecrübeme göre, 20 saniye civarı süre azalıyor.

Evet. Aşağıdaki konuda detaylı olarak tartışılmıştı. Benim tecrübeme göre, 20 saniye civarı süre azalıyor.

Çok teşekkür ederim. İnceliyorum

Merhaba, süreyi yanlış yazmış olabilir misiniz? 1dk yazmışsınız anlamadım. Ayrıca 3.30 size uzun geldiyse ondan önceki mesajımda 22 klikte 4.30sn yazmıştım iyiki onu okumamissiniz😁 3.30 24 klikten sonra düştüğü zaman.
3.30 O kahve için 100 lü bol poşet filtrede normal ama 24 Click kalın gibi geldi daha ince ögütmelerde 3.30 u yakalayabilmeniz lazım.

Ilk demleme facia oldu desem yeridir. Probador un guatemala el bourbon çekirdeğini denedim. 22 klik 20gr/320 yaptım 4.30dk sürdü bitişi. Sanırım ince geldi. Ama reçetelere bakıyorum 22 klikte aynı oranda 2.30 bitmiş insanlarda.

Muhtemelen sıkıntı filtreden. Ben de aynı çekirdekten 1 kilodan fazla tükettim, blooming olmadan 24 klik tek döküş 2-2.10 civarı sürüyor. 2-3 döküş ile yine en fazla 2.30-2.40 gibi bitiyor. El Bouqeron çok uzun sürecek kadar toz çıkartan bir çekirdek değil.

Kahveye ilgi duymaya başladığım andan beri (ki bu pek eski bir zaman değil) Comandante arıyorum.

19 Mayıs'ta Togay Bey'in (raistlin) elinde kalan iki üründen birini alayım dedim ama yetişemedim.

Git öteye, gel beriye, ara tara yok oğlu yok. Bir ara Avrupa'dan sipariş edecektim, çoğu yerde stok bulunmuyor, olan yerlerde de hızlı tükeniyor. Uzun zamandır talep açısından bu denli şaşırdığım bir ürün olmamıştı.

Şaşırdığım bir husus daha var. O da Togay Bey'in fiyat politikası. Avrupa veya Amerika'dan Türkiye'ye ithal edilen ürünlerin kahir ekseriyetinde fiyat farkı olur. Fakat Comandante'de böyle bir fark yok. Tabi, kur farkı ve satın alma gücü olarak biz daha fazla ödüyoruz ama avro olarak Avrupa pazarında ödenenden fazla ödemiyoruz. Hatta bazı ülkelerde 230 avronun üstünde fiyatlar da gördüm.

Neyse, nihayetinde Togay Bey'den Comandante'yi ön siparişle almış oldum. İşin en kolay kısmı ise beklemek... 36 yıl yaşamışım, 20 gün mü bekleyemeyeceğim :)

Not: Almak için bu kadar vakit harcadığım ürün, bu mecradaki ilk mesajımın sebebi olsun. Darısı diğer mesajların başına...

Moderatörün son düzenlenenleri:
@raistlin Togay

Comandante bıçaklarının puly cuff çözülmüş sıcak su ile ıslatılmış ufak bir bez yardımı ile silebilir miyiz? Puly Cuff kahve yağlarını çözmede çok başarılı. Comandante bıçakları üzerin de aşınma yaratır mı bilemedim sana sormak istedim.

@raistlin Togay

Comandante bıçaklarının puly cuff çözülmüş sıcak su ile ıslatılmış ufak bir bez yardımı ile silebilir miyiz? Puly Cuff kahve yağlarını çözmede çok başarılı. Comandante bıçakları üzerin de aşınma yaratır mı bilemedim sana sormak istedim.

Kimyasalların en hafif haliyle yüzey parlaklığını / görüntüsünü matlaştırmak gibi etkileri olabilir. Böyle bir işe girişmedim doğrusu, etkilerini birebir söyleyemem. Kimyasal kullanmadan, güzelce fırçalayarak düzenli temizlik yeterlidir.

Temmuz başı sanırım, ben de bekliyorum 🙂

Geri