• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cold Brew Soğuk Demleme Zamanı Geldi

Ben bu cihazı yeni aldım, denemelerim devam ediyor ama normal sürahide demlediğim ve sabahında frenchpress ile süzme yaparak hazırladığım kahve tadını yakalayamadım. Denemelerim ile istediğim tadı yakalayacağımı düşünüyorum. Ayrıca çok pratik.

Ekli dosyalar

• IMG-20220530-WA0001-01.jpeg
    IMG-20220530-WA0001-01.jpeg
    80.4 KB · Görüntüleme: 193
sıcak demleyip bi kenarda unutulmuş kahve buz dolabına girince çok güzel oluyor.
not: ağzı sıkıca kapalı olmalı. :)

Aeropress'in gözünü seveyim 20gr kahve/130 buz/330ml su ile 5dk da iki kişilik harika coldbrew çıktısı veriyor

Reçete detayını paylaşabilir misiniz? Deneyeyim bugün
Aeropress'in gözünü seveyim 20gr kahve/130 buz/330ml su ile 5dk da iki kişilik harika coldbrew çıktısı veriyor
Tabi hocam 20 gr çekirdek Comandante 22 click , Su oda sıcaklığı, aeropress filtresi ister iki tane ister bir tane kullanın.
1- Pistonu çıkarıyoruz
2-Filtreyi ısladıktan sonra suyun süzülmesini bekliyoruz, kabarıklık varsa parmak ucuyla, düzlüyoruz.
3-Karafımıza 130 gr buz ekliyoruz.
4-Filtreyi dikkatlice takıyoruz, düz yöntemde ilk olarak 50 ml suyumuzu döküyoruz. Elimizle ekipmana hafif bir spin atıyoruz, ve vakit kaybetmeden, karıştırma çubuğu ile kahvenin tamamının ıslanmasını sağlıyoruz.
5- 25 inci saniyede kalan 280 mş suyumuzu döküyoruz. ve yine karıştırma çubuğuyla 10 daire çizecek şekilde yavaş tempoda karıştırıyoruz.
6- Yaklaşık 3-4 dk sonra kalan suyu pistonu kullanmak suretiyle, süzdürüyoruz.

İşte bu kadar. Kahve su oranlarıyla damak zevkinize göre oynayabilirsiniz. Benim kullandığım reçete aşağı yukarı bu şekilde. Ektede kawa coffee'nin finca de españa'sı ile demlenmiş bardağımı paylaşıyorum. Umarım güzel sonuç alırsınız.

Afiyet olsun.

Arkadaşlar uygun fiyatlı Cold Brew kahvesi önerisinde bulunacak var mı ? Malum kahve fiyatları almış başını gitmiş .
Tavsiye ederim... Biz yaptık... :)

Herkese Merhaba;
Malum bu sıcak yaz aylarının vaz geçilmez demleme tekniklerinden birisi de Cold Brew.
Siz özellikle hangi çiftlik çekirdeklerinden demlenen Cold Brew' leri beğeniyorsunuz.
Biz de yeni bir üretim yaptık, Guatemala Finca Kalibus ve ayrıca Ethiopia Kochere çekirdeklerini kullandık.

Öneri ve değerlendirmelerinizi merak ediyorum.

Sağlıklı Günler
www.eleonoracoffee.com

Ekli dosyalar

• ColdBrew1.jpeg
    ColdBrew1.jpeg
    83.4 KB · Görüntüleme: 94
Ben bu cihazı yeni aldım, denemelerim devam ediyor ama normal sürahide demlediğim ve sabahında frenchpress ile süzme yaparak hazırladığım kahve tadını yakalayamadım. Denemelerim ile istediğim tadı yakalayacağımı düşünüyorum. Ayrıca çok pratik.
Bu çok güzel ve kullanışlı bir alet gerçekten. Kahve çekirdeği ve oranlarla deneme yaparak doğru tadı bulabilirsiniz. Cold Brew doğru yöntemi prensip olarak budur. Çok daha berrak ve güzel bir kahve elde edeceğinize eminim.

Merhaba, Evde cold brew yapmak için aşağıdaki timemore'u aldım. Bugün teslim edilecek. Cold brew ilgili 2 sorum olacak. Cevaplarsanız sevinirim.

1- Her kahveden cold brew yapmak mantıklı mı? Mesela elimde şu an williams'ın peru cafe del futuro ve brasil santos var. İkisiyle de yapabilir miyim?
2-Comandante ile öğütümü kaç klik aralığında yapmalıyım?

Kendi düşüncelerime göre cold brewi daha kavurum tarihi geçmiş v60 ile keyif vermeyen çekirdeklerden yapıyorum fakat daha iyi çekirdeklerle deneyimlemedik french pressten daha kalın olmali yanlis bilmiyorsam 30lardan büyük olmalı emin değilim

1- her türlü kahve ile yapılır 2-3 senedir sizinkine benzer bir alet kullanıyorum . ama normal filtre kahveye göre çok daha fazla kahve gideceğinden ekonomik akla uygun ama lezzetli kahve kullanmak mantıklı geliyor. ben konsantre süt ile içiyorum hafif tatlı ama arkadan çok güzel bir kahve tadı geliyor. 1/10 ölçü (100 gr kahve 1 lt su)ile yapıyorum ve en az 18 saat bekliyorum. suyun 1/3'ü 90 derece su kullanıyorum diğer 2/3'ü oda sıcaklığında su .

2- öğütüm için 1zpresso max 10 french press ölçüsü ile yapıyorum dikkat etmeniz gereken şey küçük parçacıkların suya karışamaması. ben dibe yaklaştıkça filtre kullanıyorum ki parçacıklardan kurtulayım.

1/10 ölçü ile yapmanın güzelliği 2-3 buz parçası ile destekleyebilmeniz...... ( veya süt)

Bugünün emekli astsubay rolünü ben üstleniyorum. Gözün arkada kalmasın @portakalhalil :) asayiş berkemal

Sevgili forum dostum @erayerinc sağ yukarıdaki ''ara'' kutucuğuna cold brew yazdığında onlarca konu çıkacaktır ve maalesef bununla beraber bir tane daha eklendi.
Hal böyle olunca forum bilgi çöplüğüne dönüşüyor. Bu konulardan birinin altına yazıp sorunu sorabilirsin. Hem de birden çok yönlendirmeyi de okuma fırsatı bulursun.
Belki de yukarıda sorduğun soru, bu konuların altında bir yerde. Onu araken bile bir sürü kazanım elde edeceğine eminim.

Bugünün emekli astsubay rolünü ben üstleniyorum. Gözün arkada kalmasın @portakalhalil :) asayiş berkemal

Sevgili forum dostum @erayerinc sağ yukarıdaki ''ara'' kutucuğuna cold brew yazdığında onlarca konu çıkacaktır ve maalesef bununla beraber bir tane daha eklendi.
Hal böyle olunca forum bilgi çöplüğüne dönüşüyor. Bu konulardan birinin altına yazıp sorunu sorabilirsin. Hem de birden çok yönlendirmeyi de okuma fırsatı bulursun.
Belki de yukarıda sorduğun soru, bu konuların altında bir yerde. Onu araken bile bir sürü kazanım elde edeceğine eminim.

Gözünü arkada kalmasın halledildi!

:d

Ben saldım ya, dertsiz başıma dert almam, zaten sıcak kimseyle uğraşasım yok :D

Merhaba, Evde cold brew yapmak için aşağıdaki timemore'u aldım. Bugün teslim edilecek. Cold brew ilgili 2 sorum olacak. Cevaplarsanız sevinirim.

1- Her kahveden cold brew yapmak mantıklı mı? Mesela elimde şu an williams'ın peru cafe del futuro ve brasil santos var. İkisiyle de yapabilir miyim?
2-Comandante ile öğütümü kaç klik aralığında yapmalıyım?

Selamlar,

Bende de aynı üründen var ve demlemelerim oldukça keyifli ilerliyor.
1- Ben nedeyse kenya kahvelerinden demliyorum oldukça keyifli sonuçlar çıkıyor, damak tadınıza göre denemelisiniz ama 1/12 gibi (timemore'un önerdiği oran) bir oran kulladığıız için öncelikle daha uygun fiyatlı kahvelerde deneme yapmalısınız diye düşünüyorum.
2- 33-35 klik aralığında öğütüm yapıyorum. cmd kılavuzunda cold brew için 40 klik uygun diyor ama ben çok çözünme elde edemedim 12 saatlik bir demlemede, o yüzden 33-35 aralığında öğütüyorum.

Geri