Reçete detayını paylaşabilir misiniz? Deneyeyim bugünAeropress'in gözünü seveyim 20gr kahve/130 buz/330ml su ile 5dk da iki kişilik harika coldbrew çıktısı veriyor
Reçete detayını paylaşabilir misiniz? Deneyeyim bugün
Tabi hocam 20 gr çekirdek Comandante 22 click , Su oda sıcaklığı, aeropress filtresi ister iki tane ister bir tane kullanın.Aeropress'in gözünü seveyim 20gr kahve/130 buz/330ml su ile 5dk da iki kişilik harika coldbrew çıktısı veriyor
Tavsiye ederim... Biz yaptık...Arkadaşlar uygun fiyatlı Cold Brew kahvesi önerisinde bulunacak var mı ? Malum kahve fiyatları almış başını gitmiş .
www.eleonoracoffee.com
Bu çok güzel ve kullanışlı bir alet gerçekten. Kahve çekirdeği ve oranlarla deneme yaparak doğru tadı bulabilirsiniz. Cold Brew doğru yöntemi prensip olarak budur. Çok daha berrak ve güzel bir kahve elde edeceğinize eminim.Ben bu cihazı yeni aldım, denemelerim devam ediyor ama normal sürahide demlediğim ve sabahında frenchpress ile süzme yaparak hazırladığım kahve tadını yakalayamadım. Denemelerim ile istediğim tadı yakalayacağımı düşünüyorum. Ayrıca çok pratik.
Gözünü arkada kalmasın halledildi!Bugünün emekli astsubay rolünü ben üstleniyorum. Gözün arkada kalmasın @portakalhalilasayiş berkemal
Sevgili forum dostum @erayerinc sağ yukarıdaki ''ara'' kutucuğuna cold brew yazdığında onlarca konu çıkacaktır ve maalesef bununla beraber bir tane daha eklendi.
Hal böyle olunca forum bilgi çöplüğüne dönüşüyor. Bu konulardan birinin altına yazıp sorunu sorabilirsin. Hem de birden çok yönlendirmeyi de okuma fırsatı bulursun.
Belki de yukarıda sorduğun soru, bu konuların altında bir yerde. Onu araken bile bir sürü kazanım elde edeceğine eminim.
Cold Brew Soğuk Demleme Zamanı Geldi
Havaların ısınmaya başlaması ile popüler hale gelecek bu konuyu açmak istedim :) ya da memnun olmadığımız çekirdekleri tüketme amaçlı kullanabiliriz :) 1964 yılında Todd Simpson adlı bir kimya mühendisi tarafından kullanılmaya başlanmış ve günümüzde de yaygınlığını arttıran bir demleme...www.kahvekulubu.net
Cold Brew
Merhabalar. Elimde ekipman olarak french press,tartı ve sözen değirmenim var. Sıcak günler için dolapta hazır bulunabilecek bir cold brew hazırlamak istiyorum. Bu ekipmanlarla yapılabilirmi nasıl yapılır youtubdan baktım farklı farklı tarifler var aklım karıştı buradan bi sorayım dedim. Tarif...www.kahvekulubu.net
Cold brew kahve su oranı
Merhaba arkadaşlar cold brew yapmak istiyorum. Ama tam olarak ne kadar su kahve kullanmam lazım internette çok farklı tarifler var. Ben 100gr kahveye göre yapıcam ne kadar su kullanmalıyımwww.kahvekulubu.net
Cold Brew Evde Demleme
Merhabalar, Cold brew kahveyi evde demleme şansımız var mı? Hangi tip çekirdek kullanılmaktadır?www.kahvekulubu.net
Cold Brew Yöntemleri Genel Değerlendirme
Herkese merhaba öncelikle başka cold brew başlıkları olmasına rağmen yeni bir başlık açarak tecrübelerimi ve sonuçta ortaya çıkardığım kendime göre en iyi yöntemin avantajlarını ve dezavantajlarını derlemeye karar verdim.Yazılarım tamamen kendi tecrübeme dayanıyor hiç bir bilimsel kanıtı yoktur...www.kahvekulubu.net
Evde Cold Brew Demleme Yöntemleri
Merhabalar, Bir süre önce internette gördüğüm çay poşetleri ile cold brew demleme yapabileceğimi düşündüm ve sipariş ettim. Bugün çay demleme poşetlerim geldi ve kendimce evde bir cold brew yaptım. Sizlerle paylaşmak istedim. Önce 25.1gr comandante 24 click kahve çektim. Ardından kahvemi...www.kahvekulubu.net
Soğuk Demleme (Cold Brew) Yöntemine Giriş
Havaların ısınmaya başlaması ile popüler hale gelecek bu konuyu açmak istedim :) ya da memnun olmadığımız çekirdekleri tüketme amaçlı kullanabiliriz :) 1964 yılında Todd Simpson adlı bir kimya mühendisi tarafından kullanılmaya başlanmış ve günümüzde de yaygınlığını arttıran bir demleme...www.kahvekulubu.net
Pratik cold brew tarifi
Merhaba herkese, Cold brew bir çok şekilde yapılabiliyor ama bazen beni ugraştiriyor ve süzerken filtreyi çabuk tıkıyor.Şöyle bir yöntem düşündüm ve daha yumuşak icimli ekşilik barındırmayan bir demleme oldu. 1/10 oranini kullanarak deneme amaçlı 300 ml su için 30 gr evde begenmedigim bir...www.kahvekulubu.net
Ben saldım ya, dertsiz başıma dert almam, zaten sıcak kimseyle uğraşasım yokBugünün emekli astsubay rolünü ben üstleniyorum. Gözün arkada kalmasın @portakalhalilasayiş berkemal
Sevgili forum dostum @erayerinc sağ yukarıdaki ''ara'' kutucuğuna cold brew yazdığında onlarca konu çıkacaktır ve maalesef bununla beraber bir tane daha eklendi.
Hal böyle olunca forum bilgi çöplüğüne dönüşüyor. Bu konulardan birinin altına yazıp sorunu sorabilirsin. Hem de birden çok yönlendirmeyi de okuma fırsatı bulursun.
Belki de yukarıda sorduğun soru, bu konuların altında bir yerde. Onu araken bile bir sürü kazanım elde edeceğine eminim.
Cold Brew Soğuk Demleme Zamanı Geldi
Cold Brew
Merhabalar. Elimde ekipman olarak french press,tartı ve sözen değirmenim var. Sıcak günler için dolapta hazır bulunabilecek bir cold brew hazırlamak istiyorum. Bu ekipmanlarla yapılabilirmi nasıl yapılır youtubdan baktım farklı farklı tarifler var aklım karıştı buradan bi sorayım dedim. Tarif...www.kahvekulubu.net
Cold brew kahve su oranı
Merhaba arkadaşlar cold brew yapmak istiyorum. Ama tam olarak ne kadar su kahve kullanmam lazım internette çok farklı tarifler var. Ben 100gr kahveye göre yapıcam ne kadar su kullanmalıyımwww.kahvekulubu.net
Cold Brew Evde Demleme
Merhabalar, Cold brew kahveyi evde demleme şansımız var mı? Hangi tip çekirdek kullanılmaktadır?www.kahvekulubu.net
Cold Brew Yöntemleri Genel Değerlendirme
Herkese merhaba öncelikle başka cold brew başlıkları olmasına rağmen yeni bir başlık açarak tecrübelerimi ve sonuçta ortaya çıkardığım kendime göre en iyi yöntemin avantajlarını ve dezavantajlarını derlemeye karar verdim.Yazılarım tamamen kendi tecrübeme dayanıyor hiç bir bilimsel kanıtı yoktur...www.kahvekulubu.net
Evde Cold Brew Demleme Yöntemleri
Merhabalar, Bir süre önce internette gördüğüm çay poşetleri ile cold brew demleme yapabileceğimi düşündüm ve sipariş ettim. Bugün çay demleme poşetlerim geldi ve kendimce evde bir cold brew yaptım. Sizlerle paylaşmak istedim. Önce 25.1gr comandante 24 click kahve çektim. Ardından kahvemi...www.kahvekulubu.net
Soğuk Demleme (Cold Brew) Yöntemine Giriş
Pratik cold brew tarifi
Merhaba herkese, Cold brew bir çok şekilde yapılabiliyor ama bazen beni ugraştiriyor ve süzerken filtreyi çabuk tıkıyor.Şöyle bir yöntem düşündüm ve daha yumuşak icimli ekşilik barındırmayan bir demleme oldu. 1/10 oranini kullanarak deneme amaçlı 300 ml su için 30 gr evde begenmedigim bir...www.kahvekulubu.net
Selamlar,Merhaba, Evde cold brew yapmak için aşağıdaki timemore'u aldım. Bugün teslim edilecek. Cold brew ilgili 2 sorum olacak. Cevaplarsanız sevinirim.
1- Her kahveden cold brew yapmak mantıklı mı? Mesela elimde şu an williams'ın peru cafe del futuro ve brasil santos var. İkisiyle de yapabilir miyim?
2-Comandante ile öğütümü kaç klik aralığında yapmalıyım?
TIMEMORE Soğuk demleme kahve makinesi-20oz/600ml çıkarılabilir gıda sınıfı PP filtre buzlu cam gövde buz kahve makinesi-çift mühürlü silikon : Amazon.com.tr: Mutfak
TIMEMORE Soğuk demleme kahve makinesi-20oz/600ml çıkarılabilir gıda sınıfı PP filtre buzlu cam gövde buz kahve makinesi-çift mühürlü silikon : Amazon.com.tr: Mutfakwww.amazon.com.tr