• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Soğuk Demleme (Cold Brew) Yöntemine Giriş

teyyaredenkahve

İyi Bilinen Üye
İsim
Levent
Havaların ısınmaya başlaması ile popüler hale gelecek bu konuyu açmak istedim :) ya da memnun olmadığımız çekirdekleri tüketme amaçlı kullanabiliriz :)

1964 yılında Todd Simpson adlı bir kimya mühendisi tarafından kullanılmaya başlanmış ve günümüzde de yaygınlığını arttıran bir demleme yöntemi. Bu yüzden bazı makalelerde "Toddy" metodundan çok sık bahsedilmektedir.

Kahve demlemede kullanılan ana 2 yöntem soğuk demleme için de geçerli.

Son düzenleme:

1healthpoint

İyi Bilinen Üye
İsim
mahmut
Daha fazla  
İsim
mahmut
Espresso Makinesi
kompresso
Değirmen
molent g50
Ekipmanlar
v60, aeropress, chemex
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
bursa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
nilüfer
Ben genelde günü kurtarması ve çaba sarfetmemek için çok basit bir yöntem seçtim kendime. Büyük bir sürahim var içerisine 2lt su 250 gram kahve koyuyorum. 24 saat dolapta bekletiyorum. Daha sonra sürahinin ağzına bez takıp süzüyorum. Bu kahve genelde marketlerde satılan vakumlu öğütülmüş kahveler oluyor. Aroma olarak pek bir şey aramamak lazım tabi. Amacımız serinletsin arkadaşlar gelince daha fazla servis imkanı olsun. Ekonomik ve pratik oluyor.

cagrierdogan

İyi Bilinen Üye
Bende şu var, Iwaki marka:

1585399139962.png

İki deliği vardı, üçüncüyü de açtım akış hızlansın diye ama hâlâ yavaş. Bu yüzden cold brew değil de cold drip'ten bozma bir usul deneyebilirim bunda. Çok randıman vereceğini sanmıyorum ama denemeye değer.

puspus

İyi Bilinen Üye
İsim
Yücel
Daha fazla  
İsim
Yücel
Espresso Makinesi
BFC Ela Junior
Değirmen
Mazzer Mini, Eureka Specilieta, Timemore Chesnut G1
Ekipmanlar
V60,Güralita,Delter, Chemex, Mokapot
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ümraniye
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Ümraniye-Dudullu
Japanese cold brew / Japanese iced coffee var bir de. Yukarıdaki yöntemler soğuk suyla uzun süre beklenerek yapılıyor, japanese de ise aksine sıcak suyla buzun üzerine demleme yapılıyor.

Avare

İyi Bilinen Üye
İsim
Sinem
Daha fazla  
İsim
Sinem
Değirmen
Comandante C40, Severin KM 3873, Sözen
Ekipmanlar
Hario V60 02 Seramik ve Plastik, Origami Dripper M, Aeropress, LillyDrip, Soy Cezve G4, Bodum French Press, Ikea Rädig Moka Pot, Konchero Isı Ayarlı Kettle
Kahve Arkadaşlığı İl
Çanakkale
Ben henüz hiçbir yöntemle soğuk kahve demlemedim. Tüm yaz @Cihan 'ın muhteşem cold drip'lerini içiyoruz viski niyetine. Muhteşem bir sistemi var; kendisi anlatır diye düşünüyorum.

teyyaredenkahve

İyi Bilinen Üye
İsim
Levent
Ben henüz hiçbir yöntemle soğuk kahve demlemedim. Tüm yaz @Cihan 'ın muhteşem cold drip'lerini içiyoruz viski niyetine. Muhteşem bir sistemi var; kendisi anlatır diye düşünüyorum.

Merak ettim doğrusu :) Özendiğim şık düzeneklerden birisi mi acaba @Cihan ;)

Bu arada ilk denemeniz için tek gereken şey bir kavanoz ve kalın çekilmiş kahve :) ve 1 gün beklemek...

Cihan

İyi Bilinen Üye
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Gaggia RI9480/11 NEW CLASSIC PRO
Değirmen
Eureka Mignon Perfetto , Comandante C40 , Lelit Fred PL043
Ekipmanlar
Hario V60, Origami dripper, American press, Brewista smart filter, French press, Bialetti Brikka Mokapot, Syphon, Cold dripper, Soy cezve
Merak ettim doğrusu :) Özendiğim şık düzeneklerden birisi mi acaba @Cihan ;)

Ben , Hario Mizudashi cold brew de satın aldım , daha hızlı yapmak isteyenlere önerebilirim.

Hario Mizudushi cold brew .jpg

Ancak daha çok kendi yaptığım cold drip sistemini kullanıyorum.
DIY cold drip sistemimde , 1000 ml. musluklu ayırma hunilerini kimya malzemeleri satan yerden satın aldım. (2 tane aldım nasılsa birini kırarım diye henüz kıramadım 😘 )

Ayırma hunisi.jpg

Cold drip standı kendim yaptım , kahve konulacak orta hazne ve çift cidarlı server ile sistemi tamamladım.

Yuvarlak kağıt filtreler kesip koyuyorum kahve haznesinin alt ve üst taraflarına ve 120 gr. iri çekilmiş çekirdek tabii... 500 ml.soğuk su ve 500 gr. buz ile yaklaşık 24 saatte 1 litre nefis cold drip hazırlanmış oluyor. Sevgili @Avare ile keyfini çıkarıyoruz.😘

Chn cold drip 1.jpgChn cold drip 2.jpgChn cold drip 3.jpg

teyyaredenkahve

İyi Bilinen Üye
İsim
Levent
Ben , Hario Mizudashi cold brew de satın aldım , daha hızlı yapmak isteyenlere önerebilirim.

Ekli dosyayı görüntüle 1089

Ancak daha çok kendi yaptığım cold drip sistemini kullanıyorum.
DIY cold drip sistemimde , 1000 ml. musluklu ayırma hunilerini kimya malzemeleri satan yerden satın aldım. (2 tane aldım nasılsa birini kırarım diye henüz kıramadım 😘 )

Ekli dosyayı görüntüle 1090

Cold drip standı kendim yaptım , kahve konulacak orta hazne ve çift cidarlı server ile sistemi tamamladım.

Yuvarlak kağıt filtreler kesip koyuyorum kahve haznesinin alt ve üst taraflarına ve 120 gr. iri çekilmiş çekirdek tabii... 500 ml.soğuk su ve 500 gr. buz ile yaklaşık 24 saatte 1 litre nefis cold drip hazırlanmış oluyor. Sevgili @Avare ile keyfini çıkarıyoruz.😘

Ekli dosyayı görüntüle 1091Ekli dosyayı görüntüle 1092Ekli dosyayı görüntüle 1093
Yer darlığından yapamadığım, hayallerimde kalan ayırma hunisi düzeneği 😍

yolum denk düşerse içmeye inşallah :) Nazar değmesi!

Cihan

İyi Bilinen Üye
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Gaggia RI9480/11 NEW CLASSIC PRO
Değirmen
Eureka Mignon Perfetto , Comandante C40 , Lelit Fred PL043
Ekipmanlar
Hario V60, Origami dripper, American press, Brewista smart filter, French press, Bialetti Brikka Mokapot, Syphon, Cold dripper, Soy cezve
Yer darlığından yapamadığım, hayallerimde kalan ayırma hunisi düzeneği 😍

yolum denk düşerse içmeye inşallah :) Nazar değmesi!

Köyümüzde sizi misafir etmekten mutluluk duyarız... @Avare ile bekleriz ne zaman isterseniz. :coffee:

Peculiarjukebox

Aktif Üye
İsim
Onur iltaş
Daha fazla  
İsim
Onur iltaş
Espresso Makinesi
Delonghi EC 221.B
Değirmen
Sözen
Ekipmanlar
Hario v60 02/Moka Pot/French Press/Aeropress/Woodneck 3 Cup
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
izmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
buca
Cold brew yönteminde daha farklı sonuçlar elde etmek için hiç farklı malzemeler(çubuk tarçın, karanfil, kakao vb.) kullandınız mı?

cemocamm

İyi Bilinen Üye
İsim
Cem Ali
Daha fazla  
İsim
Cem Ali
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Canım acil soğuk kahve istediğinde, 18 g 300 ml su'lu klasik v60 reçetesini biraz güncelliyorum. Karafa 150 g buz koyarak 18 g çekirdeği demleme işlemini 150 ml su ile yapıyorum. Bardağın kalanına buz ilave ederek tüketiyorum. Çok muazzam sonuçlar çıkıyor diyemem ama yine de ani ihtiyaçları karşılayabilen bir yöntem.

mvscoffee

İyi Bilinen Üye
İsim
Uğur Tunçer
Daha fazla  
İsim
Uğur Tunçer
Espresso Makinesi
Cafflano Kompresso
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Kalita, Aeropress, Indian Woodneck, Syphon, French Press,Decanter v60
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Buca
Twitter
mvscoffee

Alcatras

Yeni Üye
İsim
Emrah
Daha fazla  
İsim
Emrah
Merhaba,

Bu konuda kendi çapımda araştırma yaparken gördüğüm DRIPSTER Cold Drip Coffee Maker isimli bir ürün var. Bir inceleme videosunu paylaşıyorum. Kullanan/deneyimleyen/görüş bildirmek isteyen olursa memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler..

tahakucuk

İyi Bilinen Üye
İsim
Muammer Taha Küçük
Daha fazla  
İsim
Muammer Taha Küçük
Değirmen
Comandante
Ekipmanlar
V60, Kalita, Delter press
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kocaeli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
İzmit
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Derince
James Hoffmann’ ın da bir tarifi var cold brew için. İmmersion tipi cold brew asiditesi ve aromaları gerçekten yok ediyor. Gövdesi çok fazla oluyor. James Hoffmann kendi metodunun daha aromatik olduğunu söylüyor videosunda hiç denemedim ama bu akşam deneyeceğim. Tarif kısaca şu şekilde 1 litre su için 65-70 gr kahve. Kahvenin öğütümü demleme yöntemine göre azıcık daha ince. Toplam içeceğin %40 ı buz olacak. Yani şu şekil diyelim 300 ml demleme kahve elde ettiniz 200 ml de buz ekliyorsunuz. Linkini bırakıyorum aşağıya.

weltschmerz

İyi Bilinen Üye
İsim
Kemal
Daha fazla  
İsim
Kemal
Değirmen
1zpresso K-Pro
Ekipmanlar
V60, Aeropress
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Ben 1 litrelik kavanoza frenchpressten daha kalın öğüttüğüm 70 gr kahveyi koyup oda sıcaklığındaki suyla ağzına kadar dolduruyorum 12 saat buzdolabında bekletip v60 filtresiyle süzüyorum. V60 filtresiyle süzmek aslında çok zahmetli oluyor çünkü filtre çabucak tıkanma yapıyor ve süzmek uzun sürüyor bu yüzden tülbent ile denedim fakat onda da küçük parçacıklar çok fazla geçti kahveye. V60 filtresiyle daha kolay süzmenin bir yolu var mı?

mvscoffee

İyi Bilinen Üye
İsim
Uğur Tunçer
Daha fazla  
İsim
Uğur Tunçer
Espresso Makinesi
Cafflano Kompresso
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Kalita, Aeropress, Indian Woodneck, Syphon, French Press,Decanter v60
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Buca
Twitter
mvscoffee
Merhaba,

Bu konuda kendi çapımda araştırma yaparken gördüğüm DRIPSTER Cold Drip Coffee Maker isimli bir ürün var. Bir inceleme videosunu paylaşıyorum. Kullanan/deneyimleyen/görüş bildirmek isteyen olursa memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler..
Türkiye de şuan satışı yok ama geldiği gibi alıcağım yegane ürün diyebilirim. Mükemmel, pratik ve rahat

teyyaredenkahve

İyi Bilinen Üye
İsim
Levent
Ben 1 litrelik kavanoza frenchpressten daha kalın öğüttüğüm 70 gr kahveyi koyup oda sıcaklığındaki suyla ağzına kadar dolduruyorum 12 saat buzdolabında bekletip v60 filtresiyle süzüyorum. V60 filtresiyle süzmek aslında çok zahmetli oluyor çünkü filtre çabucak tıkanma yapıyor ve süzmek uzun sürüyor bu yüzden tülbent ile denedim fakat onda da küçük parçacıklar çok fazla geçti kahveye. V60 filtresiyle daha kolay süzmenin bir yolu var mı?

Penye kumaşı tarzı sık bir bez filtre kullanabilirsiniz. Ben öyle kullanıyorum. Tülbent maalesef sıkıntılı. Çok fazla ince partikül geçişi oluyor.