Merhaba herkese,
Cold brew bir çok şekilde yapılabiliyor ama bazen beni ugraştiriyor ve süzerken filtreyi çabuk tıkıyor.Şöyle bir yöntem düşündüm ve daha yumuşak icimli ekşilik barındırmayan bir demleme oldu.
1/10 oranini kullanarak deneme amaçlı 300 ml su için 30 gr evde begenmedigim bir cekirdegi kullandim.Standart makine filtresini ıslatıp içine kahveleri koyduktan sonra agzini iple bağladım.Kavanozun içinde 300ml su içine koydum.Dolapta 12 saat beklettim.Daha sonra yine kağit filtreyle süzüp işlemi tamamladim.Daha önceden konusu gećti mi bilmiyorum ama bana daha pratik ve daha guzel geldi.Finalde süzerken tıkanma daha az oluyor ve akış daha iyi.Siz de deneyip fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim
Cold brew bir çok şekilde yapılabiliyor ama bazen beni ugraştiriyor ve süzerken filtreyi çabuk tıkıyor.Şöyle bir yöntem düşündüm ve daha yumuşak icimli ekşilik barındırmayan bir demleme oldu.
1/10 oranini kullanarak deneme amaçlı 300 ml su için 30 gr evde begenmedigim bir cekirdegi kullandim.Standart makine filtresini ıslatıp içine kahveleri koyduktan sonra agzini iple bağladım.Kavanozun içinde 300ml su içine koydum.Dolapta 12 saat beklettim.Daha sonra yine kağit filtreyle süzüp işlemi tamamladim.Daha önceden konusu gećti mi bilmiyorum ama bana daha pratik ve daha guzel geldi.Finalde süzerken tıkanma daha az oluyor ve akış daha iyi.Siz de deneyip fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim