merhabalar,
ev yapımı coldbrew ben de demliyorum bir süredir, okuduklarım ışığında ve demlemelerimden çıkan tecrübelerime göre coldbrew ile demlemelerde pourover yöntemlerdekiler gibi asidite ve tatlılık alınmıyor, ben genelde soğuk filtre kahve ayarında ama daha yumuşak içimli bardaklar alabildim.
Evde yapılan, ciddi ekipman ve profesyonel bilgi barındırmayan demlemelerde efsaneler yaratmak imkansıza yakın, genelde karamel, bitter, toprak belki fındık tatları alındığını okudum ki ben
Moliendo Ethiopia Yirgacheffe ile karamel ve bitter haricinde bir tat yaratamadım.
Forumdaki demlemelerden "kavanoz ile kavanoz kapağı arasına v60 filtresi sıkıştırma yöntemi" denediklerimin en iyisi oldu. nisan ağcanın hibrid demlemesini de denedim -çekirdek ve öğütümden de kaynaklanabilir- ama fark yarattığımı söyleyemem
Çekirdek seçimi için ise genelde yaklaşık aynı tatlar alındığı için ya fazla kavrulmuş ya da artık bayatlamaya başlamış herhangi bir çekirdek seçilmesinin en mantıklısı olduğu yönünde, yok eğer taze çekirdek kullanılacaksa soğuduğunda tadında değişim olmayan ya da acılaşan seçenekler seçilmeli ki bunlar da fazla kavrulmuş kategorisinde...
biraz uzun olmuş ama en azından hangi çekirdek sorusuna cevap oldu sanırım, sağlıklı günler...